Фотография #36

• 25 212
  • 461
  •   1
Отговори
# 330
Занимава ми се, искам да се уча, няма да ми омръзне  Grinning .
Искаме да го вземем на изплащане, затова варианта с " на старо " за съжаление не можем да го приложим. Затова търся оптималния вариант, хем да не е цяло състояние, хем да не е нещо което след 1 година ще трябва да сменям.

# 331
Аз пък мисля, че не е добра идея да се взима нещо толкова скъпо на старо. Не можеш да си сигурен как е експлоатиран преди теб и защо сега се продава Confused

# 332
Аз пък да ти кажа, че всичката ми канонска техника е втора употреба, и си мисля, че съм направила най-добрата възможна сделка.
Ако трябваше да купя всичко това на цени "от магазина", изобщо нямаше да мога да си го позволя.
А и ако решиш да продаваш, загубите ще са в пъти по-малки, отколкото да продаваш нови.

Тъкмо си мислех да посъветвам Клерет да си купи секънд хенд тяло и портретен, ама виждам, че тя ги ииска на изплащане.

# 333
За апаратите и китовите обективи....и аз снимам с китовия. В общи линии съм доволна, макар че понякога доста ме дразни и ограничава. А и все пак изобщо не претендирам за професионални снимки, повече се забавлявам и си играя, изпробвам разни неща. ))
Сега съм се наканила да си взема статив....мъжа ми съвсем ще се откаже от мен, като му кажа че и това трябва да влачим по улиците и да го разпъвам. )) Та гледката е страшна, количката на детето натоварена с багаж, фотоапарат, статив....единият тича след него, а другият се опитва да прави снимки. ))

EliG, и на мен ми идват доста ярки и резки. Другото, което ми направи впечатление...добре е да оставяш малко повече "въздух" на снимките.
На някой снимки си снимала от прекалено високи, на други от по-ниско....съвета ми е същият, да се стремиш да снимаш на нивото на очите.

# 334
eli, ако това са снимки без обработка, най вероятно има по-подходящ стил/настойки на цветове и контраст във фотоапарата. знам, че никон имат вивид калърс, които мисля са за пейзажи. това портретните настройки ли са?
аз ги виждам като попнати с никол ван.

# 335
  • София
Калина, на vivid colors съм снимала, вероятно е за това, контраст не съм пипала на апарата.Ще пробвам с други настройки, има едни портретни, вероятно с тях ще пробвам следващия път, макар, че преди снимах на тях, моята девойка е с много , ама много бяла кожа, и никак не успявам да я фокусирам.Това всъщност ми е един съществен въпрос, пробвам се да снимам разни приятелски дечица и те като не са с чак толкова бяла кожа и ги фокусирам по-лесно.Не мога да си го обясня защо е така.
firebird ,  Mirama , благодаря ви за критиките, съвсем друго е някой да погледне отстрани и да знае какво да гледа, все пак Heart Eyes

# 336
Клерет, а твърдо ли Никон Wink защото канонските тела и обективи са по-евтини, пък казват, че не са чак толкоз зле Grinning добри съвети си получила, само да добавя, че варио обектив си е несъмнено удобство, въпреки че, ако очакваш качество като от твърд обектив цената става драматична!

Полу- или професионално тяло далеч не се сменя всяка година, въпреки темповете с които производителите бълват нови, но пък обективите са още по-дългосрочна инвестиция и се обезценяват учудващо малко в сравнение с телата...

Това, за което се сещам като решение за теб е да провериш в B&H Photo или Адорама - те продават и секънд хенд, а при тази икономика нищо чудно да имат и опция на изплащане...ще проверя и аз ако не заспя Simple Smile

Рали, няма такова боке! Лени си знае за тези пейзажи, макар че са една идея по-стандартни (с изкл на 1 и 3) от това, което обикновено ни показва!

Apo, да имаш прекрасна бременност пожелавам с много снимки, кореми и смях Simple Smile

И аз се попресрамих за един импрозивиран стрийт-селф Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/snezhana/3542976588/

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 07:00 от Agent Provocateur

# 337
Ето и един обработен портрет ( ако може да се нарече ) на дъщеря ми.

http://tinypic.com/m/2mh302/1 долната малка снимка е не обработена.

Искам коментари, че съм нова в този бранш.  #Crazy

# 338
Ето и един обработен портрет ( ако може да се нарече ) на дъщеря ми.

http://tinypic.com/m/2mh302/1 долната малка снимка е не обработена.

Искам коментари, че съм нова в този бранш.  #Crazy

Мисля, че е много по-важно в началото да се стараеш да снимаш така, че да не се налага обработка.
Много от момичетата тук правят фантастични снимки и не ги обработват. Други пък обработват виртуозно. Аз работя с ФШ от 10г но не смея да обработвам снимки, защото наистина не е лесно. Правила съм някакви неуспешни опити.
Снимай много и експериментирай с настойките на фотоапарата, а не с програми.

За снимките в темата- чудесни са. По-лесно ми е да коментирам във фликР
Апо,  Heart Eyes

# 339

Мисля, че е много по-важно в началото да се стараеш да снимаш така, че да не се налага обработка.

това е абсолютно вярно. аз винаги се опитвам да обработвам снимки, които не са ми се получили и в повечето случаи не успявам, разбира се.

малко от мен

# 340
Агентке, хубав портрет

Сечил,
изходната снимка не е на фокус
Добре си засилила цветовете, но няма как да оправиш фокуса.
Снимай я пак девойката и пусни

Ели, по-добре махни настройките за цветовете на апарата. Имаш по-голям контрол когато сама ги правиш след това
За фокусирането, фокусирай по окото, не на лицето.
Когато апарата ти се затруднява да фокусира, фокусирай на по-контрастна зона

Нови/Стари скъпи/евтини апарати е един не особено съзидателен разговор  Grinning
Пак ще повторя.  Има хора, които със сапунерки правят много добри кадри и такива, които с апарати за по няколко хиляди правят  Sick

Бокето ми с тревичките от предишната страница е с един стар ръчен 135 мм Пентакон. Има фокус между 2 и 5 м. Няма мерене
Фокусирането става с предвижване напред назад
За друго освен за боке не става, но пък прави добро боке  Heart Eyes

Ето един портрет на Слави, която чака светкавиците

http://www.flickr.com/photos/ralitzas/3543182937/

# 341
Eто на тези две снимки съм пипнала съвсем леко с Фотошоп и то за някои малки корекции. Ии очичките на щерката, казах и, че ще стои неестествено, та ми отговори, че поне ще е нещо различно  Crazy

Снимка №1

Снимка №2

# 342
Ето и моя фликр

CLICK

# 343
  • Анкх-Морпорк
Сечил, на тези снимки обработката е последният проблем.
Снимките на момичето нямат фокус. Много хубаво дете, защо му "режеш" главата отгоре? И на кучето си отрязала.
Кадрирането е важно за хубавата снимка. Така ми стои сякаш виждам част от портрета.
Писах го веднъж, за упражнение по кадриране даже няма нужда от апаратче. Изрязва се в едно картонче дупка с правоъгълна форма, като на снимките, и гледаш през картончето. Това е рамка, а ти трябва да сложиш нещо вътре. Ако не носиш картончето, правиш с ръце един правоъгълник, местиш си ръцете напред-назад и гледаш.
Детето е едно и също, а ако го обикаляш от различни страни и го гледаш от различна височина и разстояние, ще излязат много и различни резултати.
Портрет не се снима от толкова близо, защото тогава обективът деформира изображението.
Снима се от малко по-далеч с мъничко зуум (с какво снимаш?)
Изчаквай апаратът да фокусира.
И не святкай със светкавицата отблизо. Особено животните много се плашат, а и за очите не е хубаво, пък и за снимката после.

momo, последните са много хубави, чернобялата ми харесва най-много сякаш.

raly, много драматично небе.

А по повод апаратите - темата наистина е безкрайна и разтеглива като локум, ама подсещам пак, че апаратът е само инструмент.
И освен човек да се научи да експонира и фокусира правилно, трябва да има и отношение към обекта на снимане, и хубава композиция, и бързи рефлекси, за да хване момента... и тн, и тн.

# 344
Влизам да честитя на Апо бременността и да й пожелая само приятни мигове и много щастие с предстоящото събитие!  Hug
Предполагам, ще правиш бременни селф-сесии, ще ги очакваме.  Wink

Добре дошла на Сечил, добри и изчерпателни съвети са ти дали. Дерзай.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт