АГ клиника Селена гр. Пловдив- 7!

• 88 793
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
беба28, при теб вътрешни конци ли са?
Четох, че те са разграждат почти 6 месеца  #Crazy
Аз много се притеснявах за шева, понеже една моя приятелка почти две години се мъчи с възпален и ужасен белег, но това, както каза доктора, е до организма. И никой не може да даде гарантия как ще приеме операция даден човек.
Наистина пробвай маз и невен, при някои хора върши чудеса.
Стеф, според мен още е свеж, така че не го пипай особенно. Мен по едно време започна много да сърби, и аз олющих с ногти кървави корички. Белега стана ярко-червен, чак се притесних  Crazy Контрактубекс хубава мазилка!  Peace

# 346
  • Пловдив
ривет мамчета и бебчета.
имам питане към вас:с какво си мажете белезите от секциото?след колко време ви казаха,че можете да правите упражнения за стягане на корема?доста имам за сваляне и мисля,че е време да направя нещо по въпроса.
Контрактубекс. Мазах първите няколко седмици, след това забравях. Сега почти не личи, че е имало белег. С времето се заличава, не се притеснявай, въпреки  че в момента сигурно ти изглежда ужасно  Peace

# 347
Не съм мазала с нищо - повярвай ми почти нищо не се вижда вече от него. Peace

# 348
Момичета, според мен зарастването на раната и заличаването на белега си е до тип кожа и като цяло до организъм. И аз мазах с Контратубекс, това ми предписа д-рКръшков.. Изхабих една тубичка. Втора не съм купувала. Но да си призная едва сега, след година и десет месеца, започва да се заличава и то откъм краищата. В средата на шева си има все още ръбче, което беше червено месеци наред, сега избледня чак. А за сърбенето......ох....има от какво да с оплача.......бая ме сърби и сега на моменти. Обаче съм оптимистка - все някога ще се заличи достатъчно и ще спре да ме сърби....... bye

# 349
Момичета, според мен зарастването на раната и заличаването на белега си е до тип кожа и като цяло до организъм. И аз мазах с Контратубекс, това ми предписа д-рКръшков.. Изхабих една тубичка. Втора не съм купувала. Но да си призная едва сега, след година и десет месеца, започва да се заличава и то откъм краищата. В средата на шева си има все още ръбче, което беше червено месеци наред, сега избледня чак. А за сърбенето......ох....има от какво да с оплача.......бая ме сърби и сега на моменти. Обаче съм оптимистка - все някога ще се заличи достатъчно и ще спре да ме сърби....... bye

ооо........ значи след година чак да очаквам подобрение  Grinning

# 350
Може ли малко въпросчета   Wink

След секциото дават ли ви вода, ако пожелате? Даваха ли ви капки, за да предотвратят сърбежа от морфина при обезболяване? Бебенцето може ли да е при майката постоянно на следващия ден? Как стои въпроса със свижданията? Благодаря ви!   bouquet

# 351
Може ли малко въпросчета   Wink

След секциото дават ли ви вода, ако пожелате? Даваха ли ви капки, за да предотвратят сърбежа от морфина при обезболяване? Бебенцето може ли да е при майката постоянно на следващия ден? Как стои въпроса със свижданията? Благодаря ви!   bouquet

Вода дават след поне 12-15 часа. Обаче капки за предотвратяване на сърбеж от морфина,  newsm78 това ме изуми!  #Crazy Няма такова нещо, аз поне никакъв сърбеж не съм имала!

# 352
Дават вода през сламка по малко още в реанимация.
На мен даваха капки "финистил", защото съм алергична към цитруси и някои храни, и евентуално, бих могла и някои лекарства.
Първите дни мъжът ми идваше "екипиран" в стаята ми (бях сама). На третия ден дойде цяла делегация и аз домъкнах се сама в стаята за свижданя.
Бебенце може да стои при теб когато и как-то пожелаеш. Първите дни много спах, а от 3 до 5 ден беше при мен. взимаха малката само да я изкъпят и да я видят лекари.

# 353
Благодаря ви, момичета! 

За морфина питам, защото предното секцио нищо не ме болеше, но пък не спрях да се чеша с часове  Laughing Уж ми дадоха капки, но може би не достатъчно. Значи и за това ще говоря предварително, защото не остана място, което да не съм почесала.

# 354
Една позната каза, че са й давали такива какпки. На мен лично такава екстра не ми е била нужна, но тя каза, че много я е сърбяло и са й давали нещо (предполагам такива капки), за да спре сърбежът.

# 355
  • Пазарджик
Капки за сърбежа ми даваха два или три пъти, но нямаше никакъв ефект - сърбеше ме 2-3 дни и после мина. На мацката дето беше с мен в стая също й даваха, но и при нея нямаше ефект. Но то другото да е наред - това се преживява.... Peace 

# 356
Лилия, вода не само, че дават, но минаваха да проверят и дали съм изпила всичко до вечерта.
Капки може би дават, защото ме питаха дали понасям сърбежа, но при мен беше ОК.А бебето ще ти го оставят за коклкото време искаш, след като станеш.Свижданията бяха само в стаята за свиждане, като изкл=чим таткото в реанимацията за малко.

С това секцио май съм ударила джакпота Party.Коричките от белега ми паднаха и изглежда като рана от порязано- блед е , тънък като косъм и съвсем мек.Като ме изписаха , коремът ми беше като в 7 месец, а сега, след 12 дена си закопчавам 2 чифта дънки.Направо не мога да повярвам.

# 357
Тези корички как си ги виждате Embarassed мен ме е гнус и страх да си погледна белега, карам майка ми да гледа, но за корички не ми е споменавала Embarassed

да кажа и аз: имах ужасни сърбежи от обезболяващите, даваха ми капки доста често и ме облекчаваха.
Вода ми капнаха в устата още на операционната маса, с една спринцовка в устата, аз си поисках.
После - веднага можех да пия, все пак с катетър няма проблеми.
Свиждане - след като родиш, в реанимацията може да дойде таткото, а след 3-4 часа в стаята идват и близките. Бебчо - дадпх ами го първо в реанимация, за минутки, а после чак вечерта същия ден. После, след като се раздвижих на 2 ден, ми го носеха по-често.

# 358
мамета благодаря за отговорите.
при мен белега все още си е червен.
аз вода си исках да пия,даже доста пийнах.
сърбежи имах,а и получих накаква алергична реакция.доки идва и ми сложи някаква инжекция,но нямам спомен каква беше.защото дишането ми беше едно такова хриптящо..

# 359
После, след като се раздвижих на 2 ден, ми го носеха по-често.

И аз да попитам понеже съм се насочила към селената и май май ще е секцио, та раздвижването там на 2 ден ли го правят? При първото ме оперираха на обед и на следващия ден сутринта ни караха да ставаме и да се раздвижим.

Общи условия

Активация на акаунт