въпрос за главичката на бебо

• 1 432
  • 15
  •   1
Отговори
здравейте мами,моето бебе е на 20 дена и от известно време постоянно дава главичката си назад някой има ли представа защо го прави,освен това се гърчи присвива юмручета това вероятно са колики но за главичката ми е много странно няма температура спи спокойно изяжда всичко и така.

# 1
На 20 дни бебето ти не знае още на кой свят се намира.Напълно нормално е първите месеци движенията му да са некооринирани.
За главичката не се притеснявай,така ще е до 3-4 месец.После ще се оправи.

# 2
А педиатърът ви какво казва по този въпрос? Най-добре е с него да се консултираш. На моя позната бебето така си извиваше главата назад и се оказа, че е с изкривено вратле (не знам какъв е точно термина) от раждането и с повечко масажи се оправи.

# 3
Най-добре се консултирай с лекар ! Peace

# 4
  • София
Консултирайте се с педиатъра на детето. Може да няма никакъв проблем, но може и да има. Това може да каже само лекар.

# 5
На тази възраст вратлето не може да поддържа главичката, така че трявба винаги да я придържаш, може би прави тава, защото не може да я контролира още

# 6
  • София
Ако правилно те разбирам за главичката, това може да е признак на рефлукс, поне според нещата, които съм чела. Моето момче имаше рефлукс и си дърпаше все назад главичката. Което изобщо не означава,че твоето бебенце е така, а дори да е- нищо страшно няма Simple Smile

Но за да не те плашим излишно тук със собствения си опит, най-добре го заведи на лекар и сподели притесненията си с него!

Дано всичко да е наред  Hug

# 7
Въпросът за главата на бебето ти трябва да отнесе към педиатъра, който го наблюдава.

# 8
благодаря за мненията  и съветите днес сме на педиатър но прегледа протича всеки път с преслушване на коремчето и сърцето как се диагностицира заболяването рефлукс?

# 9
  • София
Рефлуксът най-общо казано се изразява в повръщане. Но пак ти казвам- това,че на мен ми напомня, изобщо не означава,че е рефлукс. Иначе при моето дете го диагностицираха след ехографски преглед и анамнеза.
Пиши какво е станало на прегледа!  Hug

# 10
здравейте отново прегледа мина както предполагах с преслушване на коремчето и сърчицето теглене и тн ,педиатърката каза че имаме колики и трябва да сменим млякото ние ползваме лактана препоръча ни аптамил комфорт не ни изписа нищо за колики защото и казах че даваме биогайа обаче не виждам полза ,за главичката каза че е нормално и не е притеснително това е общо взето само дето бебето изобщо не иска да спи повръща след всяко хранене и като цяло е неспокойно смятам да потърся и второ мнение.благодаря на всички за съветите.чао засега.

# 11
Прави разлика между повръщане и рефлукс.
Ако връща мляко, не повече от мъжка длан като размер, след хранене - не е притеснително.
Повръщането на фонтан обаче изисква бързо и непременно да бъде посетен детски гастроентеролог.
Едно една тема, която вярвам ще ти е от полза: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494406.0

# 12

Повръщането на фонтан обаче изисква бързо и непременно да бъде посетен детски гастроентеролог.

Абсолютно съм съгласна. А за повръщане от колики за пръв път чувам

# 13
  • София
Sourcherry, без да споря, тъй като опитът ми е много скромен, за да се говори за рефлукс не е задължително да повръща на фонтан бебето. Моето дете никога не е повръщало на фонтан, но за сметка на това пък го правеше много, много често и пак беше рефлукс, който продължи почти докато навърши годинка.

ani2626, наистина за свое спокойствие потърси и друго мнение, но съм сигурна, че всичко ще е наред с бебето Simple Smile

# 14
Терпсихора, действително има разлика между ГЕР и обикновен рефлукс.
Последното го има почти всяко бебе. Връщането на храна - мляко, пюре, но с размер колкото мъжка длан се приема за нормално явление, което обикновено до навършването на 1 година се израства.
ГЕР обаче изисква антирефлуксна формула и наблюдение от гастроентеролог.
Но независимо как повръща бебето, е важно това да бъде съобщено на наблюдаващия педиатър, който да прецени по-нататъшните действия.

Общи условия

Активация на акаунт