Бъдещи майки - АВГУСТ 2009 - тема 32

• 14 208
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен...
За ягодите и аз отдавна хапвам, макар 4е нямат много вкус на ягоди и са наблъскани с нитрати и т.н. , а за малините съм чувала ,че не е хубаво да се ядът, защото предизвиквали контракции, така 4е внимавайте... пък колко е вярно незнам.

# 91
Янче - благодаря за пожеланията!
Да почти нямам корем, а пък този дето го имам ми е някак високо горе - ако съм със свободна дреха може и да не личи че съм бременна! Добре, че имах малко излишни килограма, защото ако бях забременяла преди няколко години, когато бях 50 - незнам как щях да го понеса!
За контракциите - аз се консултирам с моята докторка,  понеже имам някакви усещания от време на време - тя твърди, че това не са контракции. Да се надяваме, че наистина е така! Simple Smile Иначе пия някакви витамини за бременни от съвсем скоро - тях ми ги изписаха заради ниския хемоглобин - в тях има и магнезий - дано да е достатъчно!

# 92
Ей, момичета аз докато се включа във новата тема и вие сте я изписали.  Wink
Нев, много се радвам че ти се е разминала болницата, лежи в къщи и се пази. Hug Hug Hug
ssiillvvyy , контракциите се усещат като стягания на корема, все едно ти се опъва цялата мускулатура на матката, когато това не е придружено от болка не е опасно, но има ли болки подобни на менструалните  и съответно стягания на корема, то това вече е притеснително.
Относно килограмите аз за сега съм +4 кг., но вече похапвам значително повече и скоро ще станат повече, но едва ли ще са повече от 11-13 кг., тъй като и при предишната бременност толкова наддадох.
tracy_t, честит нов дом, да го напълните с много радост и щастие.
Относно чистенето, за сега долу-горе се справям и сама, но преди раждането определено ще извикам или фирма, или някоя жена да ми помогне малко. А темата свекърва на мен ми е болна тема и по-добре да не говоря, едно че не помага ами и забележки навремето правеше, но сега няма кой да и позволи.
Май много дълго стана. newsm78 Лека вечер от мен, момичета!
П.П @teya , Hug специални поздрави от Варна.

# 93
Краси, благодаря  bouquet

# 94
Силви, лекарката ли ти каза едва от скоро да започнеш да приемаш витамини за бременни??? Те по принцип се изписват от началото на 4ти месец... А ако имаш контракции като контракции, то тогава магнезият от витамините вероятно не е достатъчен и за това се изписва допълнително. НО лекарят ти би трябвало да знае най-добре и е най-добре да правиш това, което ти казва. Ако нещо някакви съмнения имаш относно коментентността му/й винаги можеш да провериш с втори АГ  Peace ОПРАВЯЙ СЕ!!!  Hug

Говорейки за честене, както казах, че чистенето от ремонта ще е най-много за мъжо и баща ми, така изчистих обстойно един балкон и едно стълбище напоено с прах и какво ли не на триетажна къща!! И в момента не ме питайте кръста ми как е, а не съм свършила дори...  #Crazy  ooooh!  Cry

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 20:41 от yana-sladurana

# 95
Simple Smile а ако знаете колко ми беше смешно като ми обесняват как "горката" миома нямало накъде да расте и затова ме боляло....да съм лежала предимно на лявата страна за има малко местенце за нея....... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out а за бебето местенце нетрябва ли  Laughing Laughing ама така ще е ще си лежа на една страна само.Важното е да нестават по силни болките.Цял ден тв гледам и спя...така че споко не се натоварвам с нищо  Grinning  Много мерси че сте ми стискали палци  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 96
Нев, само така. Това с миомата кофти, как не сте я открили преди това. Предполагам с раждането ще махнат и нея.

За контракциите - момичета, това представлява стягане на корема, става като камък, като бутнете и усещате колко е твърдо (иначе си е мекичко). Но когато са от време на време без болка, мисля, няма проблем (мога да кажа, че при получаване на оргазъм, задължително е съпроводен с контракции (поне моя опит е такъв  Embarassed)).

yana-sladurana, завидях за 3ет къща  Stop Викай форма да изчисти, хем ще го направят бързо, хем качествено.

Пък мен от днес ме боли гърло. И все повече ме боли, мн гадно. А никъде не съм ходила и смуча Стрепсилс, дано ми мине от него. А иначе не пия нито витамини, нито нищо, никакво хапче. На 7-ми съм пак на консултация, хем и болничен да ми даде доки, та ще питам няма ли пак да ми пуска изследвания, че и течението нещо ми се засили пак. И все забравям да я питам, че имах малка раничка за горене от предното раждане, дали това е някакъв проблем (тогава друга ми водеше бременноста).

Айде толкова от мен, че все фермани пиша.

# 97
Здравейте мами!
Новата тема е страхотна! Поздравления за старанието и за настроението, което носи!  Hug  bouquet
Стискам палци на Нев дано всичко е наред. Дръжте се мами, трябва да издържим до края Peace!
В предишната тема коментирахте родилните домове, аз също поне за момента съм за Шейново, там ми е ЖК, а и докторката ми е там, та се надявам всичко да е ОК.

# 98
  • На плажа
на моята свекърва и казах майко,три години след като се оженихме,като се роди дъщеря ми,но тя много ми помага и обръщението е по -скоро улеснение за мен,защото все се чудех как да я извикам,пък не дай си боже да я търсят по телефона Mr. Green
На мен никой не ми е изписвал витамини,пък и аз не си взех,предпочитам да изям днес три кивита,две круши,ябълка и банан.Вярно,че ми излиза доста скъпо,но пък ми е вкусно. Grinning

# 99
Ей,бъдещи мами, големи сте сладурани. Аз прелитам от септемврийската към августовската тема и обратно, защото термина ми е 29 август, но тъй като съм с ИКСИ е вероятно и да съм септемврийче. И съм майстор на сложните изречения, явно.
За килограмите ще кажа,че не съм си минала нивото от началото от бремеността,понеже първите 3 месеца нямах апетит..
Поздрави на всички и да нямаме поводи да си говорим за контракции,преждевременни раждания и разни други там неприятни неща.
Нужна ни е повече вяра, че всичко ще е наред и че има кой да ни пази..
 Hug Praynig за всички ви

# 100
  • На плажа
ivu6a ,какво е ИКСИ?

# 101
  • София
Янче- калпазанче! Вчера ти ми се караш, че съм чистила много, днес ти се  отбеляза! box Ей, недей така, пази себе си и госпожицата!
Аз също като  tina1801 не пия витамини- никой не ми е казвал, но пък ям доста плодове и зеленчуци. Манията по ягодите ми поотмина, но сега съм на вълна ананас- все не ми стига. А как чакам черешите самооооо.....  Laughing
Болните, оправяйте се бързо!
Лека нощ и бъдете здрави!  bouquet

# 102
здравейте и от мен,
Силви, лелеее, да ядеш повече, че това 9 на минус не е добре.
За пътуването - не се притеснвай, аз пропътувах над 3000 км в 7-8 седмица, после летях със самолет в 13 г.с., а в 20-21 още 3500 км а никакви проблеми не съм имала.
За контракциите и аз съм на Магнезий.
Даже днеска бях на доктор и ми каза да продължавам Sad
Досега съм опаковала багаж и вече имам страшни контракции  Cry ама като няма кой да опакова. Мъжото мъкне кашони, опакова, вика лягай, аз ще оправя всичко, прането ще почака ... ама кофти така.
Както и да е - за днеска приключих вече с опаковането, вече нямам сили, хапвам набързо, един душ и лягам, че утре съм пак на работа и вечерта пак ще трябва да опаковам. Ще ходим след работа и спалня да избираме, така че тежка програма ме чака.
Хайде лека на всички и да спите, и никакви кошмари и никакво будуване  Mr. Green

# 103
Добро утро от мен  Hug
Офф Петък, последния работен ден за тази седмица , най-накрая и малко почивка след това...

# 104
Добро утро и от мен,
Мерси много на мамите, които са ми писали за количките на Мутси. Ще скокна до Премама да погледна пак, защото последния път като ходих нямаха такава количка. А къде се намира този нов магазин на Вис Виталис? На светофара към  студ град от Симеоновско шосе, който е там на изхода от зоопарка ли или по-нагоре към Околовръстното? Искам и там да отида и затова моля да ме опътите.
За чистенето-ние сме с жена, която да ми помага веднъж седмично и съм много доволна. Grinning
Янче, и аз ходих до Чиполино, но честно казано Джемата хич не ми хареса. Първо, че и бяха кофти цветовете- някакви такива убити, не бяха ярки, свежи. второ ми се стори ниска и трето скърчаше. Харесах си там една количка 2в 1 без кош за новородено за 430 лв. беше супер прилична, но предпочитам да си купя нещо по-хубаво, че за Чиполиното четох, че много се чупели. По-добре по-скъпа, но по-здрава количка и така ще може да се ползва и от следващо детенце живот и здраве  Praynig.
Затова засега се отказах от Чиполиното и искам да си взема нещо по-качествено, та дори за повечко пари.
Да ви кажа за количките на Чико- тези Трио най-новите от 1300 лв. са хубави и маневрени, но много тежки. А Трио от 1150 лв. в магазина изглеждат добре, обаче като ги видях в действие в парка направо се ужасих  #Crazy. Толкова пари за количка, която не беше достатъчно маневрена и с тези малки колелца имах чувството, че всеки миг ще се преобърне. Тези колички не са за бебета,  а за кукли все едно. Не трябва да мърда бебчето, че иначе количката ще се катурне. Супер нестабилни ми изглеждаха и мамчето доста се мъчеше с бутането. Та, затова определено се отказах от това Трио. Има още време за обикаляне ще си харесаме колички, не се притеснявайте.  Hug
За контракциите- вече съм само на Магнезии, без но-шпа и шепата други лекарства и да чукам на дърво от 2 дни нямам контракции. Аз съм забелязала, че като пътувам или нещо се преуморя и веднага ми се появяват  Sick.
Ох, и на мен вече много ми се дояждат черешки и малинки и нямам търпение да излязат. Знам, че не трябва да се прекалява с тях, но не знам как ще се одържам  Laughing.
Да ви се похваля-ние вече купухме легло на бебчето. Много е хубаво и много му се радвам.
Това е от мен. Приятен последен работен ден от седмицата и хубав уикенд. Hug

Общи условия

Активация на акаунт