ПЛЕВЕН - 95

• 16 170
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
http://www.snbm.org/index.php?p=start_q  това е директен линк към анкетата

# 31
Така, аз продължавам да ви занимавам с активности. Предстои пускане на спеиална тема, но аз бързам, защото после ще забравя да дам и линк, пък може да не я видите.
Много ви моля от името на СНБМ за съдействие - попълнете анкетата-проучване съвестно и при възможност разпространете на контактите си по чатове, блогове, скайпове - става дума за храненето на деца в предучилищна възраст, разбира се и родители на деца в началното у-ще може да се включат, стига да имат спомени.
http://www.snbm.org/index.php?p=225
Ако имате въпроси - насреща съм.
Резултати от националното проучване - есента.
Дещо изпотих се от тая анкета и главата ме заболя още повече, отгоре на всичко карам по спомен за детските градини щото нито едното нито другото ми дете имат общо в момента. Дано не се окаже напразно желанието ми да бъда и аз у мармалада. Препоръчай моля те СНБМ да не изолира бащите от мнение.  Laughing Laughing Laughing Тамън неска си мислех кога и кво ще правя за Кио и детската, че то нали вече години-две назад се записва човек за място. Макар да е далече 3-тата му годинка. Надявам се да устискаме без ясла, макар че кинти трябва да се изкарват.
Утре не е лош ден за бира, като принципно при мен няма лош такъв ден. Дано поне времето просветне. Диксито ще се затъркаляш ли и ти за по една изпращателна преди родилното? И коя ти е манджата не разбрах дето се оказа препъникамък за твоите сръчни ръце?
Мирама а пробвала ли си го този крем за някви пъпки извън територията на дупето например да мажеш? Щот на щерката и букна алергията отново, а нямам подръка крем рачев, та да пробваме.

Ето един горд наследник на майка си -

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 18:53 от nomadka

# 32
За мен Бочко е най-доброто
В Плевен все още няма проблем с местата в градините.
Което ме подсеща - Нади-Миши - в нашата приемат молби до края на май месец, нали ме беше помолила да попитам.
СНБМ е родителска организация, в името пише майки, защото майки я основахме и сме основните активисти, не знам има ли членове бащи, но са добре дошли разбира се.  Peace

# 33
  • Плевен
Дещо, благодаря Hug

# 34
И аз попълних анкета, според мен има въпроси на които ми е малко трудно да отговоря. Например: Колко често предлагате на детето плодове. Ами аз и на всяка минута да подавам ефект няма. Никола почти не яде плодове.
Мерси на всички за поздравите за бебка. Колко е мъничка само. Има конюнктивит и малко има е трудно с кърменето, ама и аз не мога да помогна много. Насочих майчето към библиотеката във форума, ама няма милата много време да чете.

# 35
Eдна питанка към Сторгозиянките-вашата вода жълтее ли? newsm78 Преди малко ми направи пречатление,че даже и понамирисва #Cussing out
И  благодаря на Nomadka кулинарното вдъхновение! coolcool

# 36
nomadka,утре ще посрещам 4-та порция гости, т.е. ще имам да се приготвям за вечерта. Нооо, ако ми дадеш по-конкретна оферта може и да си направя разчет на времето, че да огрея навсякъде  Laughing
А за манджата направо ме е срам да си призная - пълнени чушки с яйца и сирене, ама и с доматен сос около тях  Embarassed Този сос ме обърка нещо  Laughing
Още не съм попълнила анкетата, но ще го направя.

# 37
ауу,забравила съм да ви кажа. Преди 2 седмици докато си кибичехме 3 майки на пейката до пясъчника срещу Маркизата и една баба, а децата ни се зариваха в пясъка, на обиколка (предизборна, да го видим, че се интересува от гражданите) мина кмета Заленогорски. Трите майки се спобутвахме, че трябва да го сръчкаме кмета да сложи пейки (там, дето вече има, както разбрах) и докато се назландисаме коя да отиде, бабата(която е майка на една от трите патки)  ни изпревари и го заговори...кмета обеща, че до две-три седмици ще се сложат пейки...бравос....на бабата. И на исканията.

# 38
Гледам, никой не се е оплаквал скоро, та да започна аз. Димана от 2 дена е с температура. Вчера я водих при личната, само и беше червено гърлото. Изписа и разни сиропи и хапчета хомеопатични. Ама Т-то не ще да спада. И след като днес следобяд спа доста неспокойно и продължаваша да е с Т, реших да и погледна гърлото. Ей, след близо 43 г. на тази земя разбрах къде се намират сливиците. А те едни големи и червени, че и с бели налепи по тях. Хайде беж до личната. И там ново 20. Ще ни изследват за инфекциозна мононуклеоза Shocked Shocked Shocked А питайте ме сега какво ми е #Crazy newsm78

# 39
И аз го видях

Пожелавам ви мокри сънища  tooth

# 40
А за това какво ще кажете?
http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=24992
Браво на бабата Peace
А аз бих питала Кмета какво прави с неправилно паркиралите коли?Най-вече пред Съда-при условие,че има паркинг,те не са там/защото се плаща/а пред него,пред острова,пред Съда и т.н.Ако го видя ще го питам,ще даже може и да се поскарам малко #Cussing out

# 41
Ох, то проблема с паркирането на колите е голям и то не само пред съда, а из целия град! Направо като тръгнем нанякъде с колата и ми призлява, докато намерим къде да паркираме!

Искам да се похваля с малкото ми слънчице! Днес го питам къде е лампичката и той е посочи! Heart Eyes И така 15 пъти, докато се уверя, че не е случайно  Joy Толкова горда се почувствах!!! Flushed

# 42
А за това какво ще кажете?
http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=24992
Браво на бабата Peace
А аз бих питала Кмета какво прави с неправилно паркиралите коли?Най-вече пред Съда-при условие,че има паркинг,те не са там/защото се плаща/а пред него,пред острова,пред Съда и т.н.Ако го видя ще го питам,ще даже може и да се поскарам малко #Cussing out
Константина не мога да вдяна какво имаш предвид с денят на земята newsm78 ясно неска сме пропуснали да го празнуваме с по питие, ама баш па Зеленогорски да му е първоосновател о майн год Laughing Laughing Laughing И между другото по мандати вече не му ли е време за пенсия?
Иначе това със спанака ми се поучи много гот...Константина кат ми дойдеш на гости за тебе ще има една порция, а за мъжо ти ще нафърляме и мръвки в заливката. Grinning Grinning Grinning
Диксито не бих могла да те юркам ще го дадем на импровизация.  Peace
обикновено доматена смес дето става сос за чушки е комбинация от лук, домати, подправки на вкус - босилек и риган много им тичат, аз даже слагам и чесън. В самото сирене пък малко индийско орехче. Обаче като родих щерката две седмици по-рано и реших че е от многото подправки дето ям щото махтката се възбуждала от тях та да не те пратя право в родилното с моите съвети. alert
Супер АниДани супер сте!  newsm18

# 43
Грета Гърбо, чак пък за инфекциозна мононуклеоза....отхвърли ли ангината като възможно заболяване преди това вашата педиатърка?

AniDani, браво на твоя юнак. )))

# 44
Точно заради Грета се върнах да река нещо. Тия докторици тотално изпростяват на моменти. Грета дано всичко е наред ама съм чувала и други случаи запалят те по някаква гранд болест, изкарат ти акъла, особено пък ако се случи в детска градина или училище, те направят на чума явителка и после - ама много извинявайте ние трябваше да сме сигурни, че не е. Един прост поглед в интернет относно заявената болест ми посочи следното инфо - Инфекциозната мононуклеоза се среща най-често в юношеска и младежка възраст – между 14 и 24 години. Основният механизъм на заразяване е въздушно-капковият, чрез инфектирана слюнка, затова заболяването е известно още като “болест на целувката...и т.н. Като гледам вие сте далеч от посочената възраст а отгоре на всичко не е и толкова страшна пак цитирам:
Цитат
Лечение: Препоръчва се ограничаване на физическата активност, течно-кашава храна. Етиологично лечение не съществува – няма лекарство срещу вируса на Epstein-Barr. Провежда се симптоматично лечение. При висока температура се прилагат антипиретици. При силно уголемени тонзили, при много висока температура се препоръчват кортикостероиди. Прилагат се антибиотици от групата на макролидите, за да се избегне инфекция със стрептококи.
Много често не се налага лечение.   

Профилактика: Няма специфична профилактика.

Протичане и прогноза: Прогнозата е благоприятна. В повечето случаи симптомите отзвучават за  2 до 4 седмици, но няколко месеца след болестта може да има отпадналост, слабост, лесна умора. Остатъчна лимфоцитоза може да има до 3-6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт