Аз съм имала цьолиякия, тогава беше адски рядко заболяване, сега има много деца, имам и приятелка с дете с алергия към глутен, масово с астма, както и АКБМ
Едно време нито киселото мляко е било като сега, нито хляба, нито растенията, ли пък въздуха и почвите

Има полезни неща донесени от цивилизацията и още толкоз вредни, а бабите колкото са раждали доста от децата са и умирали на крехка пеленаческа възраст
Тъкмо тая седмица съм на тая вълна размисли за цивилизацията, може да си ме прочел Фтал във фейсбука

АниДани, щом ти си предразположена към алергии изчакай и за него
Аз пък питах лекарите да се притеснявам ли за цьолиакия при децата щом аз съм имала и ми казаха да не се, там е много неизяснено от към причини - външни фактори, в някои случаи наследственост, че дори се споменава и като психосоматично - на нервна почва демек, също и споменават че може заради пестициди и други глупости по почвата и пшеницата
Както ти си решиш, изчакай да навърши девет и го карай бавно и там както си е по реда на културите, дотогава и месо ще си въвела, най-вече внимавай с белтъка на яйцето и млякото, алергия към глутен има в по-редки случаи

.Радвам се защото изобщо не съм я насилвала и не съм си съсипвала кръста за да я водя за ръка.Добре, че и то детето ми добричко и си стои в количката.Сега ще е малко зор докато се научи да ходи стабилно, но и на това съм доволна.
дано