Съпруги на военнослужещи

• 53 914
  • 713
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета  Hug , извинявам се, че така нахлувам в темата ви  Blush . Аз също съм военнослужеща.
Искам да ви попитам нещо - някоя от вас знае ли нещо за еднократна годишна помощ, която се отпуска от МО?

Здравей, аз също съм сержант в армията и много ме учуди - за каква еднократна помощ говориш, повече от 10 години съм в БА такова нещо за първи път чувам, за какво точно става въпрос

# 121
Вчера се откри и друга детска градина в Младост за деца на военнослужещи
предполагам,че от септември ще функционира и с деца
а тази в Овча купел е точно до Нов Български Университет,аз живея точно до нея

# 122
  • Някъде в Европа...
Здравейте, момичета  Hug , извинявам се, че така нахлувам в темата ви  Blush . Аз също съм военнослужеща.
Искам да ви попитам нещо - някоя от вас знае ли нещо за еднократна годишна помощ, която се отпуска от МО?

Здравей, аз също съм сержант в армията и много ме учуди - за каква еднократна помощ говориш, повече от 10 години съм в БА такова нещо за първи път чувам, за какво точно става въпрос

Май има нещо за самотни майки... имам колежка чието дете не е припознато от бащата и мисля, че тя говореше за нещо такова...
Вижте в новия закон, може и да пише нещо....

# 123
Здравейте отново!  Hug
Съвсем случайно тази година разбрах, че няколко колежки са взели такава помощ. Ще ви разкажа за едната - разведена е(получава си издръжка), живее в общежитие, детето и е около 3-ти или 4-ти  клас, взела е 400лв.

И така след 3 месеца разпитване и тормоз над познати, най-после и аз се сдобих с молба-декларация и открих за какво става въпрос.
Ето я НАРЕДБАТА - чл.12
 Аз ще се пробвам, пък ще видим.  Thinking

Момичета реших да споделя с вас и се надявам да бъда полезна на някой, защото ми е писнало, от такива "вратички" да са облагоделствани само определени хора  #Cussing out

Пишете какво мислите по въпроса.  Peace

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 22:48 от dessie83

# 124
  • хасково
Момичета,знаете ли, да ли в почивните станциите  се предла детска кошара (дори и да е срещу допълнително заплащане) по-специално в Адмирал на св.Константин и Елена?Защото много от хотелите предлагат тази допълнителна услуга.
Благодаря предварително!

# 125
mama na niki благодаря за поздравите ,сигурно татковците са заедно.ние сме в канданар .децата са добре приготвям малката  за ясла и имам доста грижи около тях.вие как сте.  следя темичката но не ми остава много време за писане.още 2 месеца  кураж и  и живи и здрави да си  дойдат при нас Peace

# 126
gertrud,и нашия тати е в Кандахар.Още 2м.и ще сме заедно.Да се върнат живи и здрави всички момчета.Малкия от 1 септември тръгва на градина.

# 127
 Hug Момичета, нищо не казвате за еднократната помощ!
 Чували ли сте за тази наредба?  newsm78
А между другото, на мен ми казаха да си подам документите, но парите явно вече са разпределени и едва ли ще получа нещо. #Cussing out

# 128
Кажи повече за тази помощ, за самотни родители ли е или за какво?

# 129
  • Някъде в Европа...
Hug Момичета, нищо не казвате за еднократната помощ!
 Чували ли сте за тази наредба?  newsm78
А между другото, на мен ми казаха да си подам документите, но парите явно вече са разпределени и едва ли ще получа нещо. #Cussing out

В канцеларията дори има залепена тази наредба, миналия ден забелязах....
Не е само за самотни родители.....трябва утре по-обстоино да я прочета...

# 130
  • Разпиляна във въображението
Нещо повече за тази наредба, поне най-общо за какво се отнася Wink

# 131
Момичета, в първия ми пост, на същата страница я пуснах!!!  Laughing

Отново:   НАРЕДБАТА - за еднократната годишна помощ е чл.12   Peace

Ха, "Този Уеб Сайт е времeнно спрян !"  newsm78

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 22:09 от dessie83

# 132
  • Разпиляна във въображението
Момичета, в първия ми пост, на същата страница я пуснах!!!  Laughing

Отново:    НАРЕДБАТА(цъкнете тук) - за еднократната годишна помощ е чл.12   Peace

Сайта не работи.

# 133
Не разбирам защо, но не ме допуска до архива на ДВ. #Cussing out Обаче успях да я намеря на др. място, няма да пускам линк, ще копна най-важното:

МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

НАРЕДБА No 2
от 10 юли 1998 г.
за материално подпомагане в Министерството на отбраната
(обн.,ДВ,бр.98 от 21 август 1998 г.; изм. и доп.,бр.36 от 2001 г.; доп.,бр.95 от 2002 г.; изм. и доп.,бр.45 от 16 май 2003 г.)

Глава първа
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
Чл.1. С тази наредба се уреждат условията и редът за материално подпомагане в Министерството на отбраната.
Чл.2. Право на материално подпомагане имат изпадналите в тежко материално положение:
1. военнослужещи на наборна военна служба;
2. кадрови военнослужещи;
3. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) обучаващи се във висшите военни училища;
4. пенсионирани военнослужещи;
5. пострадали при или по повод отбраната на страната.
6. (нова,ДВ,бр.95 от 2002 г.) граждански лица, които работят в Министерството на отбраната, в Българската армия и в структурите на подчинение на министъра на отбраната.
Чл.3. Материалното подпомагане по реда на тази наредба се осъществява в пари чрез отпускане на:
1. месечни помощи;
2. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) еднократни помощи.
Чл.4. Дейността по материално подпомагане в Министерството на отбраната се осъществява от Комисия по материално подпомагане.
...............................................................
Чл.12. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.)
(1) На лицата по чл.2 могат да се отпускат еднократни помощи веднъж годишно за задоволяване на епизодични или сезонни потребности, както и за посрещане на разходи при болест, смърт, злополука, продължителен (над 6 месеца) период на безработица, при стихийни бедствия и аварии, довели до загуба на имущество и др.
(2) Размерът на помощта по ал.1 не може да надвишава седемкратния размер на минималната работна заплата, установена за страната към момента на отпускането й.
(3) При установена нужда Комисията по материално подпомагане може да вземе решение за отпускане на помощта извън посочения размер по ал.2 само след писмено разрешение на министъра на отбраната или упълномощено от него лице.
...............................................................
Чл.13. (1) (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) Лицата по чл.2, които имат разрешение за лечение в чужбина от Министерството на здравеопазването, могат да получат еднократна помощ за медицински услуги, паспортни такси и визи, пътни разноски и лични нужди за тях и придружителите им, ако и доколкото тези разходи не се възстановяват при условията и реда на чл.79 от Правилника за прилагане на Закона за народното здраве и чл.36 от Закона за здравното осигуряване.
(2) Размерът на помощта се определя от Комисията по материално подпомагане.
(3) (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) Помощта по ал.1 подлежи на отчитане пред финансовия орган , извършил плащането, в 2-седмичен срок от завръщането в страната, като неусвоената сума се възстановява по реда, определен от дирекция "Планиране и управление на бюджета" - МО, чрез системата на "Единната сметка".
(4) (нова,ДВ,бр.36 от 2001 г.) Копие от разходно-оправдателните документи за отчитането на извършените разходи се представя на Комисията по материално подпомагане в срока по ал.3.
..............................................
Глава четвърта
РЕД ЗА ОТПУСКАНЕ НА ПОМОЩИТЕ
Чл.14. (1) Помощите се отпускат въз основа на молба-декларация по образец (приложение No 1), подадена от нуждаещото се лице до Комисията по материално подпомагане.
(2) (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г., бр.45 от 2003 г.) Лицата по чл.2, т.1, 3 и 6 подават молбата по ал.1 до Комисията по материално подпомагане чрез командира (началника) на поделението по местослужене, придружена от попълнен от последния анкетен лист по образец (приложение No 2).
(3) Военнослужещите на наборна военна служба в учебните центрове подават молба по реда на ал.2.
(4) Комисията по материално подпомагане се уведомява за всяка промяна по службата на кандидатстващия наборен военнослужещ. Командирът (началникът) на поделението, в което е служил, и на поделението, в което е приведен наборният военнослужещ, уведомяват комисията в десетдневен срок с удостоверение по образец (приложения No 3 и No 3А).
Чл.15. (1) Към молбата-декларация се прилагат следните документи в зависимост от вида на исканото материално подпомагане:
1. (доп.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) служебна бележка, удостоверяваща вида и размера на декларираните в молбата доходи на семейството (съжителстващите лица) за предходния месец;
2. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) декларация за обстоятелствата по чл.11, ал.1, т.1;
3. удостоверение за граждански брак;
4. удостоверение за раждане на дете;
5. бракоразводно решение;
6. препис-извлечение от акт за смърт;
7. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) решение за лечение в чужбина на Централната комисия за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването;
7а. (нова,ДВ,бр.36 от 2001 г.) решение за лечение в чужбина по реда на чл.36 от Закона за здравното осигуряване;
8. (изм.,ДВ,бр.36 от 2001 г.) разпореждане за пенсиониране от териториално поделение на НОИ;
9. експертно решение на ТЕЛК (ЦТЕЛК) или медицинско удостоверение от военномедицинска комисия;
10. удостоверение от бюрото по труда за извършена регистрация.
(2) При необходимост може да се изисква и допълнителна информация по служебен ред.
.........................................

дано и този сайт не го спрът

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:09 от dessie83

# 134
Цитат
Чл.2. Право на материално подпомагане имат изпадналите в тежко материално положение:
Аз това не го разбирам newsm78. Ако един военнослужещ си проиграе заплатата на "Еврофутбол", ще му платят ли?

Общи условия

Активация на акаунт