когато любовта си отива

• 11 997
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Linz
ако въпросът ти е за любовта в семейството--ще отговоря
правя всичко ,ама всичко възможно да си я върна
защото ,,факта че сме заедно толкова години ,че имаме деца,общи планове, общи
спомени  е достатъчен да направя всичко.

Всеки брак има кризи ,има  спадове
в един момент  страстта ,тази изпепеляващата позатихва
но,,остават уважението ,приятелството,близостта ........
И аз съм на това мнение.

Много хора живеят без любов в брака си. Но пък зависи кой как тълкува любовта. Мнозина тук ще кажат, че любовта им в първоначалния си вариант се е трансформирала във взаимно уважение, приятелство, доверие...А това любов ли е всъщност? Или любов в чист вид има само тогава, когато има и страст?
Зависи. Отговорът е различен за различните хора, твоят Wild_rabbit  какъв е?
Тръпка и страст винаги могат да се намерят. Но близостта, която се изгражда след години съвместен живот е истинската любов според мен.

# 46
  • София
Всичко е до човек, няма общи формули. Аз пък не бих могла да живея без страст и тръпка. И не ми казвайте, че така си мисля, щото сме млади-зелени с мъжа ми, понеже не е така. Просто аз съм си такава. За мен любовта не е само приятелство, близост и пр., а основно страст. Това за вдишването, което написа някой по-горе. Ако това си отиде, вероятно ще го последвам Rolling Eyes Или не, заради всичко останало, но няма да съм щастлива и пълноценна със сигурност, би било жертва на самата ми същност Confused

# 47
  • Linz
Не говорим съвсем да няма тръпка, но така или иначе първоначалната страст поутихва, дори и да не ни се иска. Но пък и не може през няколко месеца да си сменяме партньорите за да се чувстваме все "на гребена на вълната".
Гледам, че всички разбираме любовта по различен начин. За мен тя е много дълбоко чувство и съм изпитвала любов само към един мъж в живота си. Другото- страстта, съм я срещала доста повече.

# 48
  • тук-там
Всичко е до човек, няма общи формули. Аз пък не бих могла да живея без страст и тръпка. И не ми казвайте, че така си мисля, щото сме млади-зелени с мъжа ми, понеже не е така. Просто аз съм си такава. За мен любовта не е само приятелство, близост и пр., а основно страст. Това за вдишването, което написа някой по-горе. Ако това си отиде, вероятно ще го последвам Rolling Eyes Или не, заради всичко останало, но няма да съм щастлива и пълноценна със сигурност, би било жертва на самата ми същност Confused

ние имаме 18 г брак - заедно сме от 21 - с едно пораснало -17г .и едно растящо - 10г. девойчета. мога да кажа че страстта е даже по-силна от колкото в началото - за любовта е ясно че е по-голяма - преминали сме през толкова неща заедно - разбрали сме че може да разчитаме един на друг, и че не можем един без друг - знаем кой какво иска и на какво се радва.  вярно е и че през годините не сме спирали да се променяме -всеки поотделно - и двамата заедно. винаги намираме с какво да се изненадваме и не мога да кажа че съм прекарала 21 г. с "един и същи мъж".  бях 18 г. пикла като се ожених - сега съм на 37 - харесвам се повече от всякога, а кото погаля посребрената коса на мъжът ми и се разтапям. Така, че не е въпросът в това колко години сте заедно, а как сте ги прекарали...

сори за офф-а, малко изместихме темата. Embarassed

# 49
  • София
мога да кажа че страстта е даже по-силна от колкото в началото -

Мислех си да го напиша, но си представих как ми наскачат двайсетина потребителки, че нищо не разбирам и се отказах Joy Но истината си е истина - с този мъж съм от 14 години сега имам тръпка към него по-силна от преди, когато бяхме по-млади, може би защото сега съм по-зряла сексуално, а преди бях хлапе, не знам Rolling Eyes Но е факт - не при всички двойки желанието един към друг се уталожва с времето, противно на широкоразпространеното мнение. Всяка любов е различна. Идея си нямам каква ще е нашата след десет години, примерно, животът е толкова шерен Rolling Eyes

# 50
  • Бургас
ако наистина си отива ,зависи дали си струва да се боря...от любов до любов има разлика.
ако говорим за голямата любов-да,бих се борила(но много зависи какво се е случило,защо си отива и т.н.).
а във връзка с писаното малко преди мен-да,това го има.аз съм с мъжа ми от 13 години и го обичам по-силно и осъзнато отколкото в началото.и страстта я има,определено.когато има приятелство,страст и уважение годините заедно само засилват връзката още-повече.

# 51
  • Linz
мога да кажа че страстта е даже по-силна от колкото в началото -

Мислех си да го напиша, но си представих как ми наскачат двайсетина потребителки, че нищо не разбирам и се отказах Joy
Май вече няма кой да наскача, вие станахте болшинство Laughing Това само показва, че жените често не правят разлика между любов и страст. Другото е физиология- обусловено както остаряването напр. Но е хубава такава любов, дай боже всекиму Hug

# 52
  • София
Това само показва, че жените често не правят разлика между любов и страст. Другото е физиология-
Добре, професоре Grinning Ето затова не обичам да пиша в такива теми, винаги се намират хора, които да ти обясняват къде те сърби Laughing

# 53
  • Linz
Това само показва, че жените често не правят разлика между любов и страст. Другото е физиология-
Добре, професоре Grinning Ето затова не обичам да пиша в такива теми, винаги се намират хора, които да ти обясняват къде те сърби Laughing
Не, радвам ви се бе хора Peace

# 54
Страст без любов има, но любов без страст е само приятелство. Независимо колко е близко, удобно и спокойно, то не може да спре нова любов , ако се появи. А човек напълно осъзнава, че си е отишла любовта, когато се появи нова. До тогава може да си вярва, че се е трансформирала в каквото си ще.

# 55
  • някъде другаде
Ако любовта на човека до мен си е отишла мисля , че и да се боря немога да я върна.Щом чувствата му към мен са изчезнали едвали ще го върна.

# 56
Или си тръгвам преди нея, или я оставям да си тръгне, не винаги намирам сили и смисъл да се боря. "Заравям си главата в пясъка" дотолкова, че да не позволявам нечии интриги и болни амбиции да ми развалят хармонията в семейството, отсявам дребните неща, а и с лекота съм ги преборвала винаги, в смисъл, сигурна съм, че и за съпруга ми не са важни.

# 57
Страст без любов има, но любов без страст е само приятелство. Независимо колко е близко, удобно и спокойно, то не може да спре нова любов , ако се появи. А човек напълно осъзнава, че си е отишла любовта, когато се появи нова. До тогава може да си вярва, че се е трансформирала в каквото си ще.
поздравявам те за думите Pasinet Peace
В моя случай любовта напусна мен.Той твърди че ме обича,но според мен никога не е било така.
Немога дори да го допусна в леглото си от многооооо време насам.Все още ми се моли да оттегля молбата за развод,но сърцето ми неиска.И нали знаете СЪРЦЕТО ОТРИЧА РАЗУМА,ПОНЕЖЕ РАЗУМА ПРЕЧИ НА СЪРЦЕТО.......................не е лесно  Sad

# 58
Отдавна, преди 6-7 години , една любов си отиде. Осъзнавах го, но бях малка и неопитна, и отказвах да я пусна. Мислих си, че се боря за нея, а всъщност съм я губела все повече. Страдах за нея, докато не се появи новата, всепоглъщащата и необятната.

# 59
Отдавна, преди 6-7 години , една любов си отиде. Осъзнавах го, но бях малка и неопитна, и отказвах да я пусна. Мислих си, че се боря за нея, а всъщност съм я губела все повече. Страдах за нея, докато не се появи новата, всепоглъщащата и необятната.
сТАРИТЕ ХОРА КАЗВАТ 'ЕДНА ЛЮБОВ СЕ ЛЕКУВА С ДРУГА ЛЮБОВ' потвърждавам го.От опит знам .Мъжът ми ме излекува-жцалко че беше за кратко

Общи условия

Активация на акаунт