Vip Brother епизод 3 - Пети номинации - Дуела

• 53 980
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 430
  • София
То никой не го е и споменавал рая на другите страни....
Идеята ми беше, че е срамно държава да няма пари за 6 или 600 кувьоза.

както и да е, наистина.

Срамно е малко казано дори!
Чудеха се миналата година какво да правят излишъка от бюджета... Понеже в държавата ни всичко е наред! Нямам думи просто!

# 2 431
Абе доверието е на 0, иначе безплатно, т.е поето от осигуровките можеш и да си изкараш бременността и да си родиш... имам приятелки, така направиха, зор никакъв. Но повечето жени се застраховат и се оплитат с частното и рушветите и така...
На мен сега ще ми се ражда 3ти племенник, 2000 лв. ще струва, обаче .. застраховали са се,.. наблюдения, раждане... спокойствието има паричен еквивалент. Навсякъде е така, и аз откакто почнах да плащам за себе си се чувствам сто пъти по-спокойна, да не говорим какво внимание ми се обръща...

Ужас, аз като Ивайла не се сдържам  Joy

# 2 432
  • София
Нали преди време се говореше, че за дарените кувьози от българската коледа нямало консумативи и някои стояли като паметници в болниците.
На мен като цяло тази история с благотворителността в ББ ми издиша. Чудили са се как да се опитат да създават по-приветливо лице на формата. Защо не ги накараха тези "звезди" да отидат в една болница да се грижат за няккого или да помагат на родители с деца с увреждания, да се грижат за дете в риск или нещо друго? А те  играят някакви глупави игри и да агитират хората да даряват на сухо и безопасно. Правили били банички за по два лева! Голям праз!

# 2 433
Е ти, Радостина все едно не видя, че сеира печели парите.
Селската спартакиада....
Логично е да правят по-свързани с мисиите неща, но просто няма да я има тая тема, ако го правеха... Не че ги оправдавам!!

# 2 434
  • София
Видях, ама е гадно.

# 2 435
Да бе ходех си ,когато ми хрумне .

Но в профила ти пише Русе!  Wink

а малките градове? и не става въпрос, че няма техника! Има, но е остаряла! Нали точно заради тази остаряла техника страдат децата!
Ако, недай боже, детето ви има нужда от подобни "машини", не искате ли да сте сигурни в качеството им? Няма ли да ви е страх годината на производство да е 1991? Примерно!

И да държавата е абдикирала!!! Защо държавниците ни се возят в мерцедеси за 200бона, а не в коли(пежо партнер, пежо 307, рено Меган) които са в пъти по евтини. А остатъка от колите да отива за значими неща! 10 скъпи автомобила са напълно достатъчни за официални събития! Не разбирам защо е нужно да се обикаля страната с кола за 200 бона!  Thinking

Миналата година дадени 3млн за возила и нито лев за кувьози! Е?! Но ние си го заслужаваме!

Извинявам се за отклонението!

# 2 436
Вики, много си права!
Депресирам се като гледам как се събират пари за неща, които са работа на онези там горе.
Направо сме изоставен народ.  Sad

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 22:33 от Стики

# 2 437
Вместо да пращат старците на морето да вземат и да закупят необходимата апаратура, та да се спре доколко поне е възможно увреждането на децата. А иначе такива просташки скандали на каквито ставаме свидетели никой няма нужда. Всяко чудо за три дни.

# 2 438
  • София
За кувьозите, понеже това е форум за майки и да не изпадат в излишна паника - никой не е казал, че това са първите 6 кувьоза в БГ. Дъщеря ми е родена с много ниско тегло в Майчин дом и още преди почти 5 години там имаше такъв кувьоз. От БГ Коледа също даряваха. Най-вероятно в почти всеки областен град има такъв кувьоз. Но въпроса не е само в техниката. При тези рискови случаи трябва и опитни лекари в тясна специалност. Дъщеря ми имаше и ретинопатия - Майчин дом и Детската очна клиника работят много близко и преглеждат децата, правят каквото трябва в много ранна възраст, веднага след като децата започнат да дишат самостоятелно, при нас нямаше 2 кг. когато започнаха процесите за спирането. Но доколкото знам такова отделение има само в Александровска болница и е почти невъзможно толкова малки бебета да се транспортират. А и периода в които може да се помогне е само около 30-40 дни.
Не ми харесва, че в ББ изкарват само кувьозите като спасение, те вървят в ръка с детските очни клиники и информиране на родителите.
А и това дете от анонса, което 9 години бащата не го води на лекар.

# 2 439
Да бе ходех си ,когато ми хрумне .

Но в профила ти пише Русе!  Wink

Да ,Русе ,но то май си зависи от лекаря .
Мисля ,че това не е отклонение или друга тема .
Клюки, скандали сеири , да това е ВБ ,но зъщо пък този да не е по -различен и да предизвика други размисли и страсти у нас ?Би било съвсем нормално "темата " на темата да се измести.Би било хубаво .

# 2 440
Отново малко отклонение:

Моя приятелка от Видин ражда със супер усложнения! Оказва се, че във Видин няма подходящ кувиоз за да поддържа живота на детето. Най-близкото спасение е Враца. Лекарите се бавят и туткат три часа, докато приготвят линейка за Враца! Накрая мъжът й я качва в колата заедно с бебето и с мръсна газ отпрашва към София! Без лекари, без медикаменти След 2 часа са там и спасяват детето! (не помня името на болницата).

Това е недопустимо в бяла държава!

Сега е юнак на годинка и половина! Да им е жив и здрав!

Мисля да помогна за каузата! Тази си заслужава! Ще говоря с шефа ми и един бивш мой шеф да направим дарение в някоя болница! Мисля че ще можем! Стискайте палци! Все пак сме родители!
Но пък няма да е чрез Биг Брадър!

ЕДИТ:
Съгласна съм с горните 2 мнения, че освен кувьози трябват и кадърни лекари! Може да имаш най-модерната техника и да не знаеш как да боравиш с нея!

# 2 441
Именно, за мен е много по-логично парите да отидат за обучение на лекари, или  за изграждане на система за предупреждаване за еди-какво си  м/у болниците в област Русе примерно и т.н... неща, които ще повлияят на качеството на здравеопазването, на самата услуга за хората.
Просто е крайно време да се излезе от фазата на даряване на нещо физическо ( храна, дрехи, кувьози и т.н), все едно сме някаква обсадена територия. Имам чувството, че поне от 10г. вървим по инерция в тази тема - дарявайте, дарявайте, дарявайте...
Струва ми се, че е крайно време да се дарява ум, знания, умения....т.е парите да отиват там.

# 2 442
  • София
Не са само кувьозите и обучените лекари. Трябват и консумативи за всеки ден борба за живота на бебетата.  а от дарения се получава, че се хвърлят кувьозите в коридора и там си остават, покрити с целофан.
А преди 19 г. на дъщеря ми/род. 1200 гр/  1 санитарка веднага след слагане в кувьоза залепи очите с цитопласт. и на всяко дежурство го сменяше. Отървахме се само с 4 диопт. далекогледство, после се компенсира. Но просто я бях помолила за това и си плащах допълнително. 1989 г. беше. Явно и за внучето моа да изживея 2 част от сериала, да не дава Господ.

# 2 443
А някой знае ли какви са тези консумативи за които говорите?
Какъв консуматив има един кувьоз? Той принципно не е ли една специална и скъпа лампа и съответната й електроника? Какъв консуматив толкова тече?

# 2 444
И да държавата е абдикирала!!! Защо държавниците ни се возят в мерцедеси за 200бона, а не в коли(пежо партнер, пежо 307, рено Меган) които са в пъти по евтини. А остатъка от колите да отива за значими неща! 10 скъпи автомобила са напълно достатъчни за официални събития! Не разбирам защо е нужно да се обикаля страната с кола за 200 бона!  Thinking

Миналата година дадени 3млн за возила и нито лев за кувьози! Е?! Но ние си го заслужаваме!

Това трябва да си го искаме ние. И като ходим до урните да мислим. Но няма как да стане при такова подмазване към застаряващото поколение. Управляват ни некадърници, а лошото е че се избират под наслов "Демократични избори". Айде до тук съм, че започнах да ги бръщолевя. Crazy А общо с темата има но ме избива на политика. Sick

За разговора на С Диков и Пипи се смях с глас в края му. Радвам се че Пипи остана сама. Наистина ще блесне. Не е лошо момиче. Peace
еря ми/род. 1200 гр/  1 санитарка веднага след слагане в кувьоза залепи очите с цитопласт. и на всяко дежурство го сменяше. Отървахме се само с 4 диопт. далекогледство, после се компенсира. Но просто я бях помолила за това и си плащах допълнително. 1989 г. беше. Явно и за внучето моа да изживея 2 част от сериала, да не дава Господ.
Толкова ли им е било трудно да го правят и при др. деца? Щом е имало начин...  Cry
Детето ми беше на лампи заради жълтеница. Постоянно задавах въпроси. Може ли марлята да се скъса и детето да падне върху лампата? Може ли да си махне превръзката на очите? Притеснявах си постянно за тези неща. Докато едно от момичетата, чието детенце беше в кувьоз ми каза, че докато е била на свиждане на нейното акушерката е наблюдавала детото ми през 5мин. И му е оправяла очилата. Доскоро ми беше смешно, че съм задавала такива въпроси към акушерките. Не било смешно. И все пак явно лекарската професия е призвание първо, след това професия.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 23:32 от Корина

Общи условия

Активация на акаунт