Отговори
# 120
  • ENGLAND
не мога да разбера заЩо ви дразни това неЩо  Shocked
няма ли вана или дуШ кабина и ако да, за какво то4но да служи сифона на пода?  Shocked
само като си помисля за ве4но мокрите бг бани и ми става лоШо  Confused
Ами дразни много, човек не може да измие банята като хората, забърсваш с мокрото парцалче, ама друго си е да вземеш душ телефона (ако имаш де, че тук е рядкост) и с него набързо да измиеш цялата баня. Хем бързо, хем много по-лесно.

# 121
Тези бутилки с вода като ги гледам и си мисля- разхожда се запотен, жаден турист по малка уличка в Италия...дали пък не са ги сложили за да си утоли жаждата Joy
Иначе, ако наистина гонят котките- признавам ги- умно изобретение!

# 122
  • в едно миланско село
не мога да разбера заЩо ви дразни това неЩо  Shocked
няма ли вана или дуШ кабина и ако да, за какво то4но да служи сифона на пода?  Shocked
само като си помисля за ве4но мокрите бг бани и ми става лоШо  Confused
Ами дразни много, човек не може да измие банята като хората, забърсваш с мокрото парцалче, ама друго си е да вземеш душ телефона (ако имаш де, че тук е рядкост) и с него набързо да измиеш цялата баня. Хем бързо, хем много по-лесно.

ми тогава, ако имаШ теракот в апартамента, ти трябва и за него сифон, та да можеШ да си го полееШ с вода, вместо с "мокрото парцал4е"  Shocked Mr. Green

# 123
  • Bristol
Тези бутилки наистина ли вършат работа?! Аз имам голям проблем с котките в градината ми! непрекъснато ръся с препарати, но излиза скъпо и не толкова ефикасно Sad

И аз като започна да мия пода си мечтая за сифон, но не само в банята, както е отбелязала feiam. Да, ама в другите стаи дори и в България не е прието да има, странно нали  Laughing

# 124
ми тогава, ако имаШ теракот в апартамента, ти трябва и за него сифон, та да можеШ да си го полееШ с вода, вместо с "мокрото парцал4е"  Shocked Mr. Green
И аз това си помислих Laughing

И на мен никога не ми е липсвал сифон в банята, но и не ми се е явяло желание да я опличкам цялата с вода Simple Smile Както мия пода в другите стаи, така и там- всички се цапат еднакво. Липсва ми обаче сифон на балкона. То не че няма едни улейчета за изтичане на дъждовната вода, но ако можеше да я изпръскам с маркуча, поне на пролет, щеше да стане чудно. Аз и маркуч нямам де...

Бибитке, и на мен "вечерния хляб" в началото ми се виждаше странен, защото дойдох от къща, в която винаги имаше по 2 манджи в хладилника, обаче с времето започнах да намирам това за гениално Laughing Ако съм на кеф- готвя, ако не- вадя сухоежбината Wink хем няма стрес от бързане да готвя, хем не прекалявам с яденето, защото не ми се услажда толкова, колкото готвеното Mr. Green

# 125
имаме сифон в кухнята, както и във всички помещения, където има кран за вода. Ако стане наводнение по някаква причина, е доста удобно да има сифон на пода, все пак  Rolling Eyes
а тук до всяка тоалетна чиния има едно нещо, дето пръска вода под налягане Simple Smile мислех че е точно с цел да си измиеш лесно тоалетната чиния и пода без четка, само поливаш навсякъде със силна струя вода. Обаче ни казват, че това си е за подмиване  Rolling Eyes

# 126
Имаше преди време една мама от Мароко, която писа, че всичките й стени вътре в къщата са облицовани с плочки, на подовете има сифони и всяка седмица чисти, изнасяйки дюшеци и възглавници да се напичат на слънце, а вътре облива стаите обилно с маркуч. Grinning
Помня, че всички останахме много впечатлени и за доста неща я разпитвахме. Със сигурност и някой друг ще си спомни за нея.
Иначе и на мен сифона на пода в банята хич не ми липсва. Чистя банята, както чистя и другите стаи (без маркуч). Wink

Merry, не знам до колко вършат работа бутилките. Докато се рових в интернет за снимка на бутилки, попаднах на няколко блога (не само италиански), където обсъждат този метод за гонене на котки и кучета и общо взето го обявяват за градска легенда. Обаче също така установих, че същия обичай с бутилките съществува и в Япония и Китай, в Мексико, в някои щати в САЩ... Shocked
За да е толкова разпространено, може би има нещо, знам ли.
Ти пробвай, пък после ни сподели резулата. Wink

Girl from Ipanema, в един от блоговете пишеше, че са видели дете, което кара колело, да се спре и да си пийне водичка от наредените на улицата бутилки. Sick Няма да ти казвам, че много от тях си висят с години и никой не им сменя водата. Представих си моя син в аналогична ситуация и ми призля. Сега поне знам, че освен да пресича правилно, трябва да го уча и да не пие водата, дето плаши котките. Mr. Green

# 127
аз не приемам тук в испания на4ина им да закусват сутрин,например ядат филия сьс сладко(препе4ена) и като я набодат на вилицата я топят в кафето или млякото после пият от него а то е пьлно с пар4ета от филията или кекса които ядат.другото е 4е си хвьрлят боклуците по земята в баровете това е направо отврат,и 3тото 4е децата им са ве4но сополиви и с мрусни дрехи (пове4ето) е има и изклю4ения но са малко

# 128
Сифон в банята си трябва, най-малкото поради опасност от наводнение. Все пак вода се излива там.
В предавания от острова съм виждала тоалетни с мокет Sick Sick Sick
само като си представя как смърдят след няколко опикавания....(някои мъже не могат да уцелят  Laughing)
или ако малко дете реши да си чишка ДО тоалетната...

# 129
  • Немция
Сифон в банята си трябва, най-малкото поради опасност от наводнение. Все пак вода се излива там.
Ами, то си има сифони, където има чешми.
Никога не съм изпитвала желание да лисна цялата баня с вода, за да  я измия- тогава би трябвало така да се намокри, че пак да хвана парцала(примерно), за да я подсуша.

Липсва ми обаче сифон на балкона.
Ние имаме сифон на балкона. Това не означава обаче, че имам мераци да мия балкона с маркуч. Mr. Green

Ако съм на кеф- готвя, ако не- вадя сухоежбината Wink хем няма стрес от бързане да готвя, хем не прекалявам с яденето, защото не ми се услажда толкова, колкото готвеното Mr. Green
Да, ама ти оставяш вратичка за разнообразие, докато там нямаше избор- знаех какво ме чака за вечеря, а тоест едно и също. Аз съм явно чревоугодник, обичам разнообразието в храненето и това еднообразие в продължение на повече от година ми беше дошло до гуша. Wink

Сещам се за роднини на мъжа ми, които поддържали контакт със семейство, живеещо в Бг- мъжът е бил българин, жената германка.  Една вечер бълг. семейство било поканено на гости у българо-немската фамилия и каква им била изненадата, когато вечерта вместо нещо готвенко(както сме си свикнали), им били поднесени сандвичи с пастет. Mr. Green

# 130
Липсва ми обаче сифон на балкона.
Ние имаме сифон на балкона. Това не означава обаче, че имам мераци да мия балкона с маркуч. Mr. Green
Уф, тоя жълтия прах, който се е налепил навсякъде сега, така ме сърбят ръцете да го отмия в истинския смисъл на думата, ама не става- мажа го със стирката напред-назад Confused

# 131

Уф, тоя жълтия прах, който се е налепил навсякъде сега, така ме сърбят ръцете да го отмия в истинския смисъл на думата, ама не става- мажа го със стирката напред-назад Confused
От рапицата е. Нацъфтяла и хвърчи навсякъде. Всеки ден бърша на двора мебелите  Crazy
Толкова е досаден, че арматурното табло на колата е покрито с него. ooooh!

# 132

От рапицата е. Нацъфтяла и хвърчи навсякъде. Всеки ден бърша на двора мебелите  Crazy
Толкова е досаден, че арматурното табло на колата е покрито с него. ooooh!

Aхам, и тук така. Зад къщата ни са рапичните ниви  ooooh!  И 2 пъти на ден да избърша всичко, все тая. Предпочитам вятърните мелници  Crossing Arms

# 133
  • Немция
Е, щом има досаден жълт прах от цъфтящи цветове, тогава разбирам защо ти иде отвътре да изполееш терена с вода. Wink

Сега си припомних как лятно време изполивахме двора с маркуча и каква сладостна миризма като на намокрено от дъжд след дълга суша се разнасяше след това. (Извинете за спама Blush)

# 134
Брей, този сифон на пода!
На мен ми липсваше само в началото, после свикнах и хич не ми липсва.
Като се замисля за 'моите' бани в Бг, като си вземеш един приличен душ, водата почва да прелива извън банята и прави локва в коридора, което ме разни повече от липсата на сифон. Хайде аз мога да внимавам, но децата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт