Отговори
# 105
...В Италия често може да се видят пълни бутилки с вода, наредени до входната врата на къщата.
Първо мислех, че може би си държат вода под ръка за поливане на цветята, докато не ме светнаха, че било за да държат котките надалеч. Crazy Не знам дали наистина действа, но те си вярват и бутилките са масово вление.

Я, това е много интересно  Laughing

# 106
  • USA
Ще взема да пробвам това с бутилките. Стъклени или пластмасови?

# 107
Може ли аз да кажа  Mr. Green

Пластмасови пълни с вода подпряни на фасадата,някои са вързани за някоя тръба ако има  Peace колко не знам.....тук съм виждала на всеки 3 метра и от двете страни на стълби....и аз питах доста хора,но никой не ми даде основателен отговор  newsm78 и спрях да питам....но може пак да започна ахахахах

Леле, питах гугъл....ми той не е по-'умен' от моите съседи ахахахахах

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 21:46 от Kaлa

# 108
Трябвало бутилките да са пълни наполовина с вода. Ефектът бил най-силен нощем, при лек бриз.

От светлини (кола, лампа, домашни) водата се отразявала като лазерни лъчи, в различни посоки, които блестят и това плашело котките  Peace

Това, според Гугъл и мнения, които казват, че било ефективно.

# 109
  • E-CLM & CH-VD
Ау, верно, как забравих  Laughing
Но това, което ми направи най-приятно впечатление в Малта беше отношението към уличните котки - пред всяка врата имаше по две-три панички пълни с гранули, а съм виждала и хора, които ходеха до съседната улица, за да нахранят тамошните котки. А кучета по улиците не видях.

И аз се канех да ходя някой ден натам Tired, ама при толкова много котки, аз както мразя котките... Ще взема до всяка паничка с гранули да оставям по едно полупразно шише с вода.  Twisted Evil

# 110
Ау, верно, как забравих  Laughing
Но това, което ми направи най-приятно впечатление в Малта беше отношението към уличните котки - пред всяка врата имаше по две-три панички пълни с гранули, а съм виждала и хора, които ходеха до съседната улица, за да нахранят тамошните котки. А кучета по улиците не видях.

И аз се канех да ходя някой ден натам Tired, ама при толкова много котки, аз както мразя котките... Ще взема до всяка паничка с гранули да оставям по едно полупразно шише с вода.  Twisted Evil
Joy

# 111
оо, покрай бутилките с вода се сетих за обесените кукли в Албания Simple Smile Странна традиция, макар и не непонятна. По къщите, от стрехите, висяха вързани кукли. Или седяха на покрива, големи такива. Отделно висяха сплитки чесън. Даже ние на майтап бяхме изчистили гръбнака на един лаврак и го обесихме за главата да виси над вратата ни  Mr. Green

# 112
  • Немция
Живях доста време при немско семейство, което го отчитам за голям плюс за интегрирането ми в чуждата държава.

Не можах обаче да приема сухите вечери у тях, при които се ядяха сандвичи. Вярно- редуваха се най-разнообразни видове хляб, салами, кашкавали, сирена, както и имаше пресен зеленчук като гарнитура към сандвичите, но когато този ритуал почна се повтаря всяка вечер, почна много да ми втръсва да я карам на сухо. Немецът като цяло вечеря по този начин, дори изразът им за вечеря се казва "Abendbrot", което в буквален превод означава "вечерен хляб".

# 113
Филипините.
Когато затварят магазин, оставят една табуретка пред него. Много йм се чудихме, защо аджеба оставят една табуретка пред магазина, да не би да е за пазачите нощес, да си сядат там да почиват?  Wink Но не би, много продавачи дори ги заключиха. Бре, много йм се чудихме, докато не видяхме една сутрин като отвориха магазините, как влизат в употреба табуретките > продавачите не достигат горната заключалка на вратата и се качват на табуретките, за да отключват  Laughing

# 114
За Филипините съм чувала, че като празнуват Великден, имат обичай наистина да разпъват някого на кръст, с пирони и всичко там! Shocked
Питах една филипинка и тя каза, че да, наистина, това било въпрост на голяма чест за разпънатия и показвало колко силна е вярата му... а пироните ги забивали съвсем внимателно, без да чупят костите Confused

# 115
За Филипините съм чувала, че като празнуват Великден, имат обичай наистина да разпъват някого на кръст, с пирони и всичко там! Shocked
Питах една филипинка и тя каза, че да, наистина, това било въпрост на голяма чест за разпънатия и показвало колко силна е вярата му... а пироните ги забивали съвсем внимателно, без да чупят костите Confused

Няма религия, в която някое течение да не е стигнало до подобна крайност  Peace

# 116
  • в едно миланско село
Ооо, Doret е отворила темата с безумията в английските къщи.
Цялата им баня е едно голямо недоразумение. Липсата на сифон на пода ме побърква!Ниското налягане на водата от това, което се води бойлер-също.
Проблем с двата крана нямам, но само защото ръцете ми са вечно студени и винаги си ползвам горещия.
Мокетите на пода  ooooh! -да, за банята говорим още..

Гооооляямааа сватбена снимка на обитателите на къщата.
Заема половин стена, виждат се и от улицата.

Букет цветя и всевъзможни фигурки, тип пълен кич, сложени на рамката на прозореца,
но така че да се виждат от вън. Така и не ми стана ясно каква е идеята да си аранжираш стаята,
с нещо, което ще гледат хората от вън, а не ти отвътре..

не мога да разбера заЩо ви дразни това неЩо  Shocked
няма ли вана или дуШ кабина и ако да, за какво то4но да служи сифона на пода?  Shocked
само като си помисля за ве4но мокрите бг бани и ми става лоШо  Confused

...В Италия често може да се видят пълни бутилки с вода, наредени до входната врата на къщата.
Първо мислех, че може би си държат вода под ръка за поливане на цветята, докато не ме светнаха, че било за да държат котките надалеч. Crazy Не знам дали наистина действа, но те си вярват и бутилките са масово вление.

никога не съм виждала такова неЩо, 4естно  Shocked

# 117
  • Немция
И на мен не ми липсва сифона на пода в банята, извън душ-кабината или ваната. За какво ми е там?

Но за мокетите в английските бани съм чувала, струва ми се странно-както и с двата крана за топла и студена вода, без смесител. Thinking

# 118
  • E-CLM & CH-VD

Испанци редовно се самобичуват на техните процесии  Crazy, както и се правят списъци за тези, които ще се пъхнат да носят многотонните им светци по улиците ooooh!, въпрос на чест е.

# 119
В Италия често може да се видят пълни бутилки с вода, наредени до входната врата на къщата.

никога не съм виждала такова неЩо, 4естно  Shocked

Провинцията поздравява Милано Laughing :

Ето и четива (на италиански):
http://coneroblog.it/2009/04/01/bottiglie-per-gatti/
http://www.lostinthesky.net/blog/ilmiovicino/michelozzo-13/

Общи условия

Активация на акаунт