Отговори
# 90
Ооо, Doret е отворила темата с безумията в английските къщи.
Цялата им баня е едно голямо недоразумение. Липсата на сифон на пода ме побърква!
Ниското налягане на водата от това, което се води бойлер-също.
Проблем с двата крана нямам, но само защото ръцете ми са вечно студени и винаги си ползвам горещия.
Мокетите на пода  ooooh! -да, за банята говорим още..

Гооооляямааа сватбена снимка на обитателите на къщата.
Заема половин стена, виждат се и от улицата.

Букет цветя и всевъзможни фигурки, тип пълен кич, сложени на рамката на прозореца,
но така че да се виждат от вън. Така и не ми стана ясно каква е идеята да си аранжираш стаята,
с нещо, което ще гледат хората от вън, а не ти отвътре..

# 91
  • Някъде там...
Никога няма да свикна,че неделя е първи работен ден и че като броя дните трябва да почна от неделя  Tired

# 92
  • E-CLM & CH-VD
А, сифони на пода в банята няма и в Испания, и в Швейцария  Laughing

# 93
  • Германия
.... Пък и има и друг начин за миене, с кърпа, продават ги специални малки хавлиени кърпи, даже им казват фейс или уош тауел. Намокря се кърпата, насапунисва се и след това се избърсва лицето и тялото, пак поизплаква се в същата вода, насапунисва се и се бършеш. И дотам, няма изплакване. .......
Ама...мен точно така ме почистваха в болницата след всяка от операциите ми, докато не можеше да ставам. След това миене аз се бършех с мокри кърпички, където можех да стигна, само и само да не остава сапун по мен Rolling Eyes 

# 94
Момичета,благодаря за темата.Освен,че е интересна и полезна ми вдигнахте и настроението  bouquet

# 95
Не понасям постоянното мляскане, прегръщане и стандартните процедури по половин час,
при посрещане и изпращане на гости.
Втрещяват ме кичозните им къщи с тежки мебели, златни амурчета, лъскаво, блестящо и дрънчащо.....
Налагането от старана на повечето от хората тук на всичко турско, те просто си мислят, че тяхното е най-хубаво...
Никога няма да забравя колко бяха възмутени, че не искам да си напълня къщата със семейни снимки(много на брой) в кичозни рамки.
Жените( по-голямата част) не работят и се чудят къде да се почешат по цял ден.
 Цял живот паразитират, а иначе са компетенти и половина  Mr. Green
Намирането за съвсем нормално за по-горе казаното.
Постоянното делене на мъжко и женско. Това мъжко, това е женско.  Sick Няма, няма
Манията на жените тук да обикалят по някви пазари, където си е просто мизерия, крещят ти в ушите, блъскат се и т.н.
Оправданиетое, че било по-евтино и прясно. Аз при тези панаирджии упорито отказвам да ходя + нямам време, защото съм на работа.
Отказа ми да ходя по пазари  предизвиква тяхното удивление и явно тайно си мислят, че нещо съм сбъркана  Mr. Green
Посточнно купуват и си тъпчат къщите с хиляди ненужни неща. Почти няма турска къща, в която всички дупки да не са натъпкани до откат.
Складират хората  #Cussing out
За това се сещам сега........... За хубавите неща друг път, че сега не съм си доспала   Mr. Green

# 96
- целуването по три пъти при посрещане и изпращане, всеки ден навсякъде, нищо , че утре пак ще се видите
- преди като се пушеше по заведенията - преливащи пепелници, не се изхвърлят докато не си тръгнеш
- парацетамол за всяка болежка
- отворени пердета
- сандвич за закуска, сандвич за обяд, вечер полуфабрикат, иначе фенове на здравословното хранене
- всежъзможни джунджурии в холовете и по первазите - кич
- домашните животни са почти по- гледани от децата
- децата голи и боси по всяко време на годината
- всичко на аванта е супер. Държат в къщи по 17-18 градуса да пестят енергия, а като отидат на почивка издънват парното до дупка - нали е на далавера

# 97
 Embarassed Упс, обърках темата, иzвинявам се... Embarassed

# 98

обаче друго не ща да приема и ме дразни, и тъкмо ми е прясно, та да се оплача - много се пререждат тези хора, от пакистанци до араби, срам нямат.
В някои култури, доколкото знам, изобщо няма понятие като опашка. Само меле Laughing

# 99
Проблем с двата крана нямам, но само защото ръцете ми са вечно студени и винаги си ползвам горещия.
Сега се сещам, че всъщност и тук сме с две отделни кранчета. Блокът е стар, затова. Стар като за тук, де - от 70те години демек.
Аз пък ползвам само студената вода, която обаче тук не е студена - варира от приятно хладка в най-студената 'зима' през топла до гореща през лятото. Истинска студена има само ако си я охладиш специално.

# 100
Много весела тема  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За Малта се сетих  оставянето на боклук пред входовете и на партера ей така в големите сакове за боклук и не само до 830 сутринта...винаги има разбрали недоразбрали ..... когато беше ужасно топло едно ухание се носешееееее по улицата  Sick добре,че повечето го спазваха  Peace

Не свикнах с храните....повечето внос и доста замразени неща  Rolling Eyes , освен рибата разбира се:)

А от там проядох ягоди...такива никога не бях яла;)

Това с ваканциите беше лудост някаква  Crazy ,обаче е истина островитяните са си особняци....просто навик да живееш на малко място....една интелигентна мадама я питам къде се намира един музей,който е един от най-известните и отговора: Откъде да знам?....лелеее, е как на една 'плюнка' място няма да знам всичко къде какво newsm78

За Италия....хм, не мога да свикна като ми викат Белла....в Тоскана много беллосват...ейййййййй, направо ми се  Sick ,щот знам че не го казват на всички   Confused

Постоянното говорене за какво сготви,какво яде  ooooh!

Прекалено говорят,колкото да не заспят,но това май,щот аз не обичам да ми надуват главата  Crazy

Тия среднощни ежедневни разходки с бебета и деца няма да ги приема също  Peace

Ще мисля за още...

# 101
Блокът е стар, затова.

Тук няма старо/ново.
Нова къща, нов комплекс, нови офиси-два крана  ooooh!

# 102
Никога няма да свикна,че неделя е първи работен ден и че като броя дните трябва да почна от неделя  Tired

Но пък така, уикендът като почне от четвъртък следобед и свършва чак в неделя, за мен започва със саудитския, минава през бахрейнския и свършва с европейския. Mr. Green

А английската баня ме потресе още през далечната 1989, когато за първи път се сблъсках с нея и бях с коса до кръста, трябваше да се оправям само с вана  с два отделни чучура и да се подстрижа експресно. Twisted Evil

# 103
...
За Малта се сетих  оставянето на боклук пред входовете и на партера ей така в големите сакове за боклук и не само до 830 сутринта...винаги има разбрали недоразбрали ..... когато беше ужасно топло едно ухание се носешееееее по улицата...

Ау, верно, как забравих  Laughing
Но това, което ми направи най-приятно впечатление в Малта беше отношението към уличните котки - пред всяка врата имаше по две-три панички пълни с гранули, а съм виждала и хора, които ходеха до съседната улица, за да нахранят тамошните котки. А кучета по улиците не видях.

# 104
Но това, което ми направи най-приятно впечатление в Малта беше отношението към уличните котки - пред всяка врата имаше по две-три панички пълни с гранули, а съм виждала и хора, които ходеха до съседната улица, за да нахранят тамошните котки. А кучета по улиците не видях.

В Италия често може да се видят пълни бутилки с вода, наредени до входната врата на къщата.
Първо мислех, че може би си държат вода под ръка за поливане на цветята, докато не ме светнаха, че било за да държат котките надалеч. Crazy Не знам дали наистина действа, но те си вярват и бутилките са масово вление.

Общи условия

Активация на акаунт