Отговори
# 300
... Има хора и в TR , които не си знаят рождената дата, ...

Моето впечатление е, че и в други мюсюлмански страни е така. Но това важи по-скоро за по-възрастното поколение и за по-малките градове. Младите хора вече са записани с точните дати и си празнуват РД.

И дядо ми в БГ не си знаеше точната рожденна дата. Било по средата на пролетта и за това го записали на 15.4.  Crazy

# 301
тук колежките ме гледат странно, когато децата им имат рожден ден и аз честитя и на майката  Shocked
но им хареса, де

аз не мога да възприема как гостите обикалят цялата къща и се врат навсякъде да гледат

както и редуването макарони с наденица - картофи с наденица цяла седмица  Sick

# 302

Моето впечатление е, че и в други мюсюлмански страни е така. Но това важи по-скоро за по-възрастното поколение и за по-малките градове. Младите хора вече са записани с точните дати и си празнуват РД.

И дядо ми в БГ не си знаеше точната рожденна дата. Било по средата на пролетта и за това го записали на 15.4.  Crazy

Това е причината в България исторически именният ден да има по-голяма тежест от рожденния, като празник.

# 303
сега се сещам, че забелязвам в някои теми от форума доста странен навик, а именно "сервирането" на кафета, закуски и какви ли не други софри всеки ден  ooooh! освен че понякога наистина ми се прияждат някои неща, не вярвам тази да е  целта на това действие   Thinking

# 304
Азалее, за какво говориш по-точно, че не разбрах Embarassed "Сервирането" на картинките ли имаш предвид?

# 305
точно тях.
ако има повод като РД, ИД или разни годишнини, ок. Но по-често е някаква странна порядка, а даже другите съфорумки се чувстват задължени да опитват от софрите и да твърдят колко било вкусно  Rolling Eyes

# 306
Аха, ясно, ама мисля, че това не е странна порядка на страните, в които сме, а някаква форумска порядка, а като се има предвид, че повечето сме българки кво са ни виновни чуждите култури Laughing

# 307
  • в Tara
а даже другите съфорумки се чувстват задължени да опитват от софрите и да твърдят колко било вкусно  Rolling Eyes
Mr. Green Joy

# 308
а даже другите съфорумки се чувстват задължени да опитват от софрите и да твърдят колко било вкусно  Rolling Eyes
А тези, които са на диета, обикновено мрънкат да не им се поднасят толкова калорични неща. Laughing

# 309

Това е причината в България исторически именният ден да има по-голяма тежест от рожденния, като празник.

Между другото в Полша например празуват доста по-тържествено имените дни, отколкото родените. Това ми го разправя комшийката, която е полякиня, защото беше учудена, че и ние празнуваме имени дни.

# 310

Между другото в Полша  празуват доста по-тържествено имените дни, отколкото рождените.
и в Гърция е така

# 311
Наистина интересна тема  Grinning

Но много дълга, ще има да си чета цял следобед. И преди да съм забравила нещо интересно от Германия – духането на носа – колкото по–зву4но и показно, толкова по–добре  #Crazy Няма зачение къде се намираш – професор по време на лекция, или младо момиче по време на обяд с приятеля... Е, това ми идва в повече   Stop

# 312
Хахаха... Това за духането на носа го четох и в една друга тема:

Възпитано или не - как е по света?

# 313

кое прави хамбургерите вредни

бялото рафинирано брашно Peace

# 314
В Англия, тези които не ползват миялна машина си мият чиниите по следния начин: в леген в мивката или на затапена мивка пълна с вода и веро се потапят чиниите. с гъба се изтърква всяка поотделно и се слага директно на поставката за сушене на чинии, със все пяната. не се изплакват с чиста вода. после се забърсват с кърпа и се прибират.

Мда, моя мъж е германец и мие чиниите точно по този начин.
Твърди, че това е правилния начин и че чиниите са безупречно чисти....

Общи условия

Активация на акаунт