Отговори
# 315
Наистина интересна тема  Grinning

Но много дълга, ще има да си чета цял следобед. И преди да съм забравила нещо интересно от Германия – духането на носа – колкото по–зву4но и показно, толкова по–добре  #Crazy Няма зачение къде се намираш – професор по време на лекция, или младо момиче по време на обяд с приятеля... Е, това ми идва в повече   Stop

Като живеехме с мъжа ми в БГ съм отнесла доста странни погледи по заведенията заради това.
Но той не разбира, че по нашите ширини не се прави така.

# 316
Много интересна тема!
От вас научавам неща, за които не съм и предполагала, че съществуват!

Сетих се и аз за една клиентка, възрастна жена испанка, която ми показа своето бижу от падналото първо зъбче на сина си, приличаше малко на тези бижута от слонова кост, същият цвят, и беше инкрустирано в златно медальонче.

С голям интерес прочетох писанията ви за Иран и Турция!

Ще се радвам, ако някой се включи с нещо интересно за Португалия.

# 317
А пък тук, въпреки, че има спирки, трябва да махаш на автобуса, за да спре. Аз първия път не знаех, мислех си, че като съм на спирка автобусът ще спре. Да, ама два минаха докато не се усетих, че има нещо и трябва да махам, а в автобуса да натискам копче, ако искам да слизам.
И в тука е така Peace

Ще се радвам, ако някой се включи с нещо интересно за Португалия.
Защо пък точно Португалия newsm78
Ами мен честно казано вече нищо не ми прави впечатление,сещам се в началото как се изумявах,че си пият кафето мноооого горещо и на екс Crazy,пробвала съм,изгорих си езика,много е гадно WhistlingДруго,което се сещам,че ми правеше впечатление е,че късат салатата,а не я режат Thinking,и че не се къпят(бръснат) след като са яли,и се изумяваха,че аз го правя редовно и още не съм се гътнала Crazy

# 318

Ами мен честно казано вече нищо не ми прави впечатление,сещам се в началото как се изумявах,че си пият кафето мноооого горещо и на екс Crazy,пробвала съм,изгорих си езика,много е гадно WhistlingДруго,което се сещам,че ми правеше впечатление е,че късат салатата,а не я режат Thinking,и че не се къпят(бръснат) след като са яли,и се изумяваха,че аз го правя редовно и още не съм се гътнала Crazy

За кафето и тук,и за салата и за къпането  Peace

Кафето един пръст ли е,че аз все още съм си на капучина  Crazy

# 319

И къде е това тук

# 320
Кафето да е късо Peace
И целуването е типично тука с познати и непознати,лично мен пък ме дразни като се видя с българи тука в Португалия и те като ме разцелуват,някакси ми е неестествено Crazy
Върнах се в темата обаче по друг повод,току що ми се случи нещо,с което още не съм свикнала и ме дразни,изгасна ми тока,защото съм включила 2 електроуреда едновременно Rolling Eyes,редовно забравям Rolling Eyes

П.С.Айде пак аз още нещо се сетих,това че влизат с обувките,на голямо събиране като рожден ден мога и да го разбера,обаче като ми дойдат на гости близки хора,като свекърите примерно,току що съм излизала пода дето се вика и откажат да се събуят,и ми иде да цапна някой Twisted EvilОсобено пък като имаш малко дете дето се въргаля по пода,пък те влизат с мръсните си обувки,много ми е неприятно Crossing Arms

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 23:35 от zoui

# 321
  • E-CLM & CH-VD
...
Върнах се в темата обаче по друг повод,току що ми се случи нещо,с което още не съм свикнала и ме дразни,изгасна ми тока,защото съм включила 2 електроуреда едновременно Rolling Eyes,редовно забравям Rolling Eyes

....като свекърите примерно,току що съм излизала пода дето се вика и откажат да се събуят,и ми иде да цапна някой Twisted Evil

И в Испания е така, ако си си договорил малка мощност  Joy

А за свекърите - може да им миришат краката, и да се притесняват хората  Laughing, следващия път мило им предложи дезодорант за крака.  Twisted Evil

# 322
Мисля, че Вес има какво да сподели относно общите перални и правилата за ползване на електроуреди в швейцарските блокове. Twisted Evil
(Ако вече не е споменато по-напред, де.)
В Швейцария до преди няколко години ситуацията с изхвърлянето на боклука е била много особена. Laughing
(За кантон Тичино говоря.)
Аз не съм хванала този период, само са ми разказвали, но до преди 4-5 години е било така:
Не е имало контейнери за разделно изхвърляне на боклука, а е трябвало да си носиш боклука до определени места, нещо като предавателни пунктове, където се оставя и се разпределя от хора. Тези пунктове не са били отворени всеки ден и са си имали своето работно време и следователно се получава така, че не можеш да си хвърлиш боклука, когато си искаш. Де не говорим пък, че не са били на удобни места на всеки ъгъл, както са обикновените кофи, а само тук-там. Twisted Evil
Всичко това довело до феномена, че на маса народ му писнало да се занимава с глупости и заполнали да отскачат до Италия, за да си хвърлят чувалчетата с боклук, където никой не им пили на главата. Joy Италианците не били възхитени от нарастващия швейцарски боклук и въвели контрол по границата, където митничарите редовно проверявали за незаконен внос на ... боклук. hahaha
Сега вече всичко е уредено по супер технологичен начин и няма боклучен трафик. Peace

Друга странност на Швейцария е, че по закон на всеки 3-4 домакинства трябва да се пада по едно бомбоубежище. Shocked Едва съвсем наскоро отмениха този закон и вече строят новите къщи без бомбоубежища. Иначе съм влизала в такива в няколко швейцарски къщи - с дебели бетонни стени, с огромна врата, която се заключва с нещо като кормило... сещате се. Масово хората си ги ползват за допълнителни мазета и си държат вътре кисели краставички, сушено месо, отлежало вино и други специалитети. Ако избухне ядрена война, няма да им е зле, мисля. Laughing

# 323
  • T"A
При нас не се договаря мощност - каквато, такава... С два уреда няма проблеми, но климатик, фурна, бойлер и чайник, включени заедно, гасят бушоните  Rolling Eyes

Бомбоубежищата са били задължителни за старото израелско строителство. В новото всеки дом трябва да има защитено пространство, което е вътрешна стая без прозорци и с подсилени стени  Rolling Eyes

Но за Швейцария е смешно  Simple Smile

# 324
  • E-CLM & CH-VD
Мисля, че Вес има какво да сподели относно общите перални и правилата за ползване на електроуреди в швейцарските блокове. Twisted Evil

Бъркай ти в раната, бъркай  Twisted Evil Laughing Добре, че нашия блок е интернационален, и правилата много-много не важат. Но за електроуредите нищо специфично не знам.  Thinking

(Ако вече не е споменато по-напред, де.)
В Швейцария до преди няколко години ситуацията с изхвърлянето на боклука е била много особена. Laughing
(За кантон Тичино говоря.)

За кантон Во ситуацията все още е особена  Joy. Но става въпрос за боклук, различен от нормалния, ако така мога да кажа. Ежедневния боклук си го хвърляш в кофите, които са начесто. Но контейнери за хартия, алуминий, стъкло, батерии и т.н. има много нарядко. В края на всяка година раздават книжки с график на подвижни коли-контейнери, и гледаш кога е в твоя район и носиш, ако не искаш да обикаляш в търсене на необходимия контейнер.

Тичино (Лугано) ще го инспектирам лично следващия иукенд  Twisted Evil

# 325

И къде е това тук

Италия  Peace

# 326

За кантон Во ситуацията все още е особена  Joy. Но става въпрос за боклук, различен от нормалния, ако така мога да кажа. Ежедневния боклук си го хвърляш в кофите, които са начесто. Но контейнери за хартия, алуминий, стъкло, батерии и т.н. има много нарядко. В края на всяка година раздават книжки с график на подвижни коли-контейнери, и гледаш кога е в твоя район и носиш, ако не искаш да обикаляш в търсене на необходимия контейнер.

Тичино (Лугано) ще го инспектирам лично следващия иукенд  Twisted Evil
Не ми казвай,че си събирате цяла година хартийки и торбички,или пък бутилки Shocked

# 327
Та като заговорихме за боклук....емииии, тук(Италия-Ливорно) има безплатен телефонен номер,  на който се записваш за безплатно прибиране на обемист боклук - матраци, перални,дивани....условието е боклука да е на вратата на входа, т.е. не се качват по етажите......хората ппросто продължават да си хвърлят около кофите...просто...нямам думи....  Confused

# 328
  • E-CLM & CH-VD
Не ми казвай,че си събирате цяла година хартийки и торбички,или пък бутилки Shocked

Laughing Laughing Не, разбира се. Графика е за цялата година, но тези, които трябва да събират тези отпадъци идват в района ти 2 пъти месечно, ако не се лъжа.  Thinking Не знам със сигурност, защото не съм ходила досега на тези пунктове, тъй като знам къде са съответните контейнери и си хвърлям там отпадъците.  Laughing

Но хората с малко отпадъци и/или невъзможност да изминават дълги разстояния до видовете контейнери с удоволствие изчакват на всеки 2 седмици пунктовете в техния район.

# 329
В Итали май по-скоро не се събуват, и в къщи само аз се събувам от вратата...
+ това съм правила проучвания сред познати и приятели, които се събуват .. в спалнята.
Мъжът ми,  като се оженихме питаше с недоумение къде се очаква да се събуе, ако не в спалнята. Явно го приема, като част от цялостното събличане, или не знам. Или пък стари ергенски навици.. аз свикнах с тази странност, но майка ми като дойде е направо съкрушена като го види да се разхожда с обувки из къщи.

Др. странност, която ежедневно ме спохожда е консумацията им на зеленикави неузрели домати.
И в ресторантите т.нар им салати ги поднасят с неузрели домати, твърди, като тикви.
В резултат у нас се купуват 2 вида домати и всеки си има салата:) Аз сега ям чудни домати сорт биволско сърце, узрели, ароматни ( + намалени, заради масовия вкус, че са презрели) - чудни! а той хрупа неговите жълтички  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт