Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 37-та тема

  • 48 815
  • 367
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 769
Да се отчета със вчерашната ароматна фокача с маслини

# 301
  • Мнения: 4 358
Да питам всички дето показват чудни неща с домашни пилета и специално Лабрекс заради последната и манжа.
Та на въпроса - колко време ги варите тези домашни пилета.Моите уж млади ама.... newsm78нещо не се справям.Жилами са ми и това е.Иначе вкусна е да Peace
Чудесни неща сте показали - няма да изброявам Hug.Аз сега седя и си набелязвам меню Heart Eyes

# 302
  • Мнения: 319
Здравейте на всички и аз като Бъни


Чудесни неща сте показали - няма да изброявам Hug.Аз сега седя и си набелязвам меню Heart Eyes


от мен само един шарен бобец, че като гледах вашите напоследък и много ми се дояде


Ще продължавам да си разглеждам че доста изпуснах  Rolling Eyes

# 303
  • Мнения: 1 425
Хайде нещичко и от мен,че отдавна не съм снимала..... Embarassed
кюфтета от ориз
сърми от лапад с телешко и ориз

# 304
  • Мнения: 22 867
Да питам всички дето показват чудни неща с домашни пилета и специално Лабрекс заради последната и манжа.
Та на въпроса - колко време ги варите тези домашни пилета.Моите уж млади ама.... newsm78нещо не се справям.

Бъни, аз варя в тенджерата под налягане около 40-50 мин, стават на мозък. Дори и един петел, после ме питаха какво съм го правила, та  е толкова крехко месото. И после най-често варя супа с бульона и правя пиле с ориз. (Половинката ми не му е много фен, ама на мен ми любима манджа оризецът! Grinning)

Днес картофени филийки,


бърза шарлотка с ябълки и стафиди



и меденки, които напомнят леко на руските пряники, харесаха ми. Heart Eyes

# 305
  • Мнения: 1 777
Закуско обяда ни  -солен кекс.

# 306
  • Мнения: 7 433


Селма, страхотна питка   bouquet  Всеки път въздишам по питките ви , така и не мога да убедя моето домочадие да яде питка без пълнежи  newsm78

    Благодаря! Hug Но и моята питка е с пълнеж(сирене),забравих да спомена... Laughing

# 307
  • Мнения: 7 433
  Асяйлен,харесвам пая ти с аспержи! Grinning
  Лабрекс,фантастична шарлотка(и ние вкъщи обичаме  такава) и кифличките!  Heart Eyes
  Пеп-4о ,панираните ти сирена са супер!  Flutter
  Иси,много искушаващо изглежда сладкишчето с круши.  Wink
  НоваТема,тирамисуто е страхотно! Crazy

# 308
  • София
  • Мнения: 3 874
При нас днес скумрийка на грил тигана, увита във фолио.



# 309
# 310
  • Мнения: 759
Както съм гладна, защо влязох в тази тема... и без това по принцип не мога да се меря с вас  Hug Но за да не е просто спам , паста с пармезан от мен:

# 311
  • Мнения: 1 313
Много вкусно момичета! Hug
Маме, много богато и апетитно меню! Peace
Селма, благодаря, хубав е да! bowuu
xtna, много апетитна паста Wink

У нас тази вечер  риба :030:
Пъстърва на фурна със заливка с каперси и маслини


И от шоколадовото сладкишче от снощи  chef

# 312
  • Brussels
  • Мнения: 160
Аз съм от утре на диета и днес се освиних тотално Blush
Селски наденички и Алиго



 

# 313
  • Мнения: 1 461
Пети можели рецептата за соления кекс

# 314
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Домашно Маскарпоне
1 л. готварска сметана;
2 с. л. лимонов сок;
подходяща тъкан/тензух за прецеждане
(приготвянето му е на принципа на приготвянето на домашната извара)
*1 л. готварска сметана се затопля до 85 градуса.
В случай, че нямаме готварски термометър за проверка на температурата, приготвяме на водна баня. Не оставяме сместа да заври и при необходимост доливаме долния съд със студена вода или използваме бучки лед...
* При достигане на необходимата температура (горещо, но не врящо Grinning) пресичаме сметаната с 2 с. л. лимонов сок.
*След 5 мин. отстраняваме сместа от котлона и след охлаждането и я "забравяме" в хладилника за 24 часа. Не забравяме разбира се да покрием съда за да не поеме миризмите от хладилника  Naughty
*На другия ден поставяме вече гъстата сметана в тензуха. Завързваме на вързопче и окачваме за да се доизцеди за още половин - един ден. Вързопчето с отцеждащата се смес държим по възможност на хладно място или отново в хладилника (приспособяваме някой прибор на който, да поставим напряко върху по-дълбок съд и така отцеждаме).
* 36 - 48 часа след началото на процеса, вече имаме около 600-700 гр. Домашно приготвено МаскарпонеHug

Разход - Литър готварска сметана - около 6 лв.; тензух - 1,5 лв., (лимон, лимонтозу)време за приготвяне 36 - 48 часа  Grinning


Съжалявам за забавянето на отговора, трябваше да бягам по задачи...

Лозовите сърмички изглеждат страхотно. Peace и шоколадовия сладкиш на nadeto_sp също.
Бъни, домашните птици се варят дълго, дълго време. Месото на домашно отгледаните птици е различно от това в магазините, а и вкуса е по-различен. За хора, които не са свикнали да хапват домашни птици, може дори месото да ме им харесва особено (такъв е случая с парньора ми), тъй като вкуса и аромата е по-плътен, тежък и ярко изразен, а магазинското пиле е с по-неутрален и лек вкус.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 22:46 от NovaTema

Общи условия

Активация на акаунт