Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 37-та тема

• 48 884
  • 367
  •   1
Отговори
# 75
petufi ,много странно изглеждат тез спагети.Така като ги гледам не са пълнозърнести.
Какви са по точно?

# 76
Гелева , откакто си публикувала двете неща със спанак и ягоди седя , гледам и се чудя какъв вкус ще има това?! Сега пак гледах рецептата за салата и определено съм заинтригувана.  Simple Smile Обаче ще пробвам със спанак от пазара , ще си избера някой младичък !  Mr. Green

nordina , damdam , много благодаря за думите !   bouquet Радвам се , че на някой съм липсвала , че понякога имам чувството , че съм луда и си говоря сама в тази тема !  Crazy  Joy Напоследък нямам настроение за готвене , но ще гледам да се отчета скоро !  Wink

esy , много интересна лазаня , с какви кори е правена ?

# 77
Тази вечер у дома - салатка   гювечета със свинско   козунак с крем-карамел

# 78
Салатат е с домашно сирене Peace
Лазанята е с готови кори за лазаня Wink

# 79
  • София
Диди, той и мъжът ми седя, гледа и ми се чуди, как го ям това нещо.  Laughing

# 80
Диди, не си говориш сама!  Hug И аз се чувствам така по някой път, нормално е.  Peace Радвам се, че се върна, да ни радваш пак с твоите вкусотийки и прекрасните ти снимки!   bouquet

Esy, и аз първо така си помислих, че сиренето е домашно, но някак не ми се вярваше, че ще седнеш сирене да си правиш...  newsm78  Simple Smile Та от 10 литра колко сирене ти става? Щото аз досега правих само веднъж, но от 2 литра ми стана около 300 грама... А DessiJ каза, че от 4 литра прави 1 кг...  newsm78

То може и от млякото да е, като си помисля, сигурно го разреждат. Защото аз го купувам от квартално магазинче - гараж и го докарва един човек, който гледа крави, но не знам той дали го разрежда или продавачите... newsm78 А технологът в нашата фирма каза, че от 7 литра мляко по принцип се правел 1 кг. сирене...  #Crazy

# 81
Много зависи от млякото, там в темата сме обсъждали.Иначе е прав технологът ви, най-често между 6-10 л. мляко се получава 1 кг. сирене и пак казвам зависи от мляко. Peace

# 82
dixi , засега само с думи ще участвам !  Mr. Green Благодаря ти !  Hug  А иначе Еси си прави сирене , но в случая това не знам какво е ?! Тя даже беше показала как го изрязва във формички като мини моцарела.

Гелева , аз само да си купя спанака , хич няма да й се чудя - забивам вилицата и започвам !

Сега да попитам - някой знае ли дали тук се продава резене ? Да не ме гледат , като полезно изкопаемо , ако попитам на пазара или в магазина !
  Laughing

П.П. Еси ме е изпреварила !  Hug

# 83
  • София
Диди, на пазара не съм виждала, но в Пикадили със сигурност има резене. Най- вероятно ще го има и в другите големи вериги магазини. Peace

# 84
А иначе Еси си прави сирене

Да, явно...  Grinning
Между другото, esy, казах го, защото ястията ти ми изглеждат доста необикновени /затова си казах, че едва ли ще се занимаваш с нещо толкова обикновено/, а аз готвя по-обикновени неща...  Peace Трудно се решавам да експериментирам с непознати продукти, подправки и др... И по фотографско майсторство изобщо не мога да се меря с теб, надето, диди, нордина...  Rolling Eyes (Дано не пропуснах някого... Ако съм, моля да ме извините!)

# 85
  • София
Маме Цо  Hug  , цитронадата  моята  майка  някога  я  правеше  убийствена  Crazy . Нарязани  и  намачкани  лимони  с  кората  се  посипваха  с  пудра  захар (за да стане  бистра ,а  не  мътна  като  моята  Blush )  и  престояваше  една  нощ  така .  На  другия  ден  се   намачкваше  отново , прецеждаше   се  през  марля  и  концентрата  се  разреждаше  вече  на  вкус . На  голямо  количество  даже  слагаше  по  едно  малко  листче  индрише  за   аромат .

А  аз  мързешката , за  по-лесно  Blush  -  изстискан  лимон  с  мъничко  настъргана лимонова  кора  и  няколко  капки  изстискан  сок  от  портокал  плюс   захар . Даже  ме  мързеше  да  я прецедя    Mr. Green а  и   и  се  нахвърлих  жадно- жадно  Mr. Green .

Диди  ,  Еси  и  Дикси  мерси  за  комплиментите  !  Hug

Между  другото  в  една  от  пропуснатите  от  мен  теми  ,когато   преглеждах  набързо  мернах ,че  обсъждахте   едни  пасти  " макарон ". Ако не се лъжа  Кришче   ги  беше  пуснала  ,като  обясни , че са  купени  и  има  различни  видове  и  вкусове .

Та  дано   не се  повтаряме ,ако  някой  вече  е  казал ,но  понеже  проявихте  интерес  тогава  дали  се  намират  в  България . А  аз  нали  съм  изтънчен  и  изтъкнат   чревоугодник  Mr. Green   съм  си  купила  веднага  да  пробвам (сакън  някой  нещо   да  е  ял , пък  аз  да  не  съм  Naughty ).
  Ето  я  пастата  макарон  с  вкус  на  орехи  и  мока  
За  живеещите  в  София мога да  кажа  от къде  е  на  ЛС да  не  стане  реклама  Peace .   

# 86
Kafenceto и как е на вкус макарона ?  Grinning Може някое колетче да спретнеш и да изпратиш !  Blush Има ли различни вкусове ? Аз не си спомням точно кои обсъждахме , но Роца писа за тях и ни разказва какви са във Франция.

П.П. Аз май открих откъде си ги взела !  Grinning От 100 .......  Wink  Видях и други , сега ще ги сънувам !  Confused

# 87
  • София
Диди  Hug  ,точно  от  там  са  Peace ! Обаче  други  нямаше  newsm78 ,само  този  вид .

А  вкуса  как  да   ти  кажа ... малко  прекалено  сладки  ми  дойдоха ,но  въпреки  това  бяха  страхотно  съчетани  като  вкус.Мока  крема  много  отива  с  ореховия  блат  Peace !А  ти  къде  ги  гледа  ?

# 88
Kafenceto , в сайта им ги гледах , но там бяха с шам фъстък.Сигурно  правят с различни вкусове и каквото улучиш в момента?!  Rolling Eyes Сега ще търся рецепта , пък може и сама да си направя.  Grinning

П.П.Попрочетох малко история за френските макарони.Май са на базата на смес за целувки с много смлени бадеми и различни пълнежи.Намерих и рецепта за шоколадови макарони.Обаче това :
Цитат
Популярни са и се приготвят по цял свят, но истинските парижки сладки, в цялото им многообразие от вкусове и цветове, се предлагат в малко изискани сладкарници, защото изработването им никак не е лесно. В тяхна чест във Франция е създаден „Музей на бадемите и макароните“.
  , малко ме стресна , макар че не виждам кое им е трудното ?!   Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 00:14 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 89
Отдавна не съм влизала...и сега,хоп,macaroons.Ако знаете откога търся рецепта...дори днес се рових в ютуб,но попаднах само на кокосови.
Моля,ако някой има рецепти за тези сладки,нека я напише.   Praynig     

Общи условия

Активация на акаунт