Бъдещи майки- ЮНИ 2009! Тема №55

• 15 942
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
       Михайлова- до понеделник всичко ще е наред, а на бебка нищо и няма и няма да й има, зашото тя е оформена вече, проблема е когато са в началото. Почивай си повече и мисли позитивно и всичко ще е наред.  Hug
         Gydelichkova и аз я усещам тази болка на тази кост, обаче само вечер или през ноща, но си мисля че е нормално и затова не й обръщам особенно внимание, все пак от там ще излизат мъже, трябва да е малко по-широчко. Smile

# 226
ЧЕСТИТИ НИ 1-ВИ БЕБЧЕТА !!!  newsm44 newsm44 newsm44 ДА СА И ЖИВИ И ЗДРАВИ НА МАМА "DI", А НА НЕЯ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СКОРОШНО ПРИБИРАНЕ И НА 3-ТА   newsm68[/color]

Май се започва ..... нека така леко, както са се появили нашите талисманчета, така да бъде и за всички ЮНЧЕТА   smile3521  love001  love001  love001

# 227
  • София
                  Ди честито,да са ти живи и здрави малките юнаци и много,много да те радват!!!

Браво момичета, ето започва се със хубави новини и така до юни да бъде! На всички да ни е лесно и леко в раждането!!!
Аз последно време повече лежа във вкъщи да ви кажа много ми е тежко вече и трудно дишането, но бебо се чувства за сега добре, дръжте се че много не остана!!! Hug

# 228
Мамииииииии имам Варицела, направо изпаднах в шок  Cry докторите ми казаха че не е опасно за бебето, ама все пак много се притеснявам  Sad направо незнам вече, какво ли не ми се случи тая бременност. Радвам се от сърце, че вие сте добре и дано имаме най хубавите и здрави бебчета  Hug

# 229
ДИ чести ти юначета да са ти живи и здрави а на мама бързо възстановяване!!!!!!!!

# 230
Ето ме и мен след хубавия активен ден Simple Smile Не се спрях, кеф! Първо на лекцията, после в Джъмбо на голяяям пазар, разходка и заслужена почивка Simple Smile

Да добавя и аз нещо от днешната лекция:

Херпесите са много опасни за бебчетата - ако някой от родата има херпес, не трябва да се доближава до мъничето. Ако ние, мамите, сме с херпес, трябва да носим маска на лицето, да се мажем с лекарство (Зовиракс, Фенивир) и да отидем в Катедра Вирусология към МА да се изследваме дали сме опасни за бебчетата (мерят се някакви титри).

Рядко се случва, но ако има проблем с дишането, главичката се извива назад и надолу. Вика се бърза помощ, на която се казва (без паника!!!) че е нужен реанимационен екип. Дрехите се разкопчават; лицето се обтрива със студена вода, а изкуственото дишане е много по-леко от това за възрастните: кратко и леко вдишване в устата и носа на бебето - към 20-30 пъти в минута.

Казаха, че много често педиатрите правят прегледи по телефона, но ние трябва да настояваме да видят бебенцето, ако смятаме, че нещо не е наред.
Добре е да пазим памперса с акито, ако има диария; както и одеалцето с повърнатото, ако нещо ни притеснява, за да покажем "материала" на педиатъра.

И аз имам същата болка в срамната кост - точно вечер се появява Simple Smile

Я, почва нещо интересно по Нова, отивам си в гнезденцето Simple Smile Целувкиии и лека нощ  Hug

didibibi, бързо оздравяване!!! Щом не е опасно за бебчето, няма страшно. Неприятно е за теб, но ще се оправиш бързо! Стискам палци!!!

# 231
Greenlife, Katerinka, благодаря за полезните бележки!
Днес ми е вечер за главобол и леко гадене?!А беше отминало отдавна...дано всичко е о.к.
didibibi, да се оправяш! Не се бой щом са те успокоили.
Лили, и мен ме гони треската, че не съм взела най-нужното и наближава времето....Полезни неща си купила.
Вие забелязвате ли засилена активност у бебоците си? С всеки ден все повече рита моето бебче.

# 232
# 233
Здравейте и от мен. От много време не съм писала,но ви чета.
Каква хубава новинаааааааааа Grinning
Вече са се появили първите Юнчета.
ЧЕСТИТО НА МАМА DI.
ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЛАДУРИ!
Бързо възтановяване и чакаме снимки на хубавците при първа възможност.

Мен започна да ме хваща шубето Rolling Eyes. От другата седмица съм решила да купувам вече всичко от първа необходимост, че още се мотам с това - има време.
Поне да знам че всичко съм си подготвила аз, ако случайно има изненада.
Гушки на всички Hug

# 234
         Добро утро!

Тази сутрин съм кукуряк още от 4.30 ! Нещо хем се вълнувам, хем ми  е притеснено, че на една моя позната, днес ще вадят близначетата със секцио, тя лежи от 1 месец, но повече не могат да ги задържът, обаче нейния термин е за края на юни, дано юнаците да са  достигнали прилични размери вече и да няма проблеми с тях!!! Praynig

Да се отчета за моя преглед от вчера! Лекарката пак ми се скара за килограмите, че съм с много отгоре вече 24кг, и ми каза да внимавам, че си имам още 2 месеца  и според нея, като гледала беба, ще си изкарам до края!А тя иначе е добре, много голяма ,кказа че е около 2 кг и се очертава голямо бебе, пита ме колко аз съм се родила и и казах, че аз съм била 4 кг и 53 см родена и тя вика, ей се на мен ми се падат големите бебета/визираше и моята приятелка, дето роди при нея онзи ден с голямото бебе/ Аз почнах  да  и разказвам, че ме боли корема пак от време на време, а тя ми отговори, щото бая се бях нагримирала вчера за прегледа- "не ми приличаш, на човек, който нещо  го боли" Mr. Green Иначе беба продължава да си е в изходна позиция с главата надолу и задника в областа на пъпа ми, обаче интересното, че стоеше с гръб към ехографа т.е с лице към гърба ми, май ще си дойде със зодията, която му е определа по термин, още от корема наопаки с гръб към всички- РАК Mr. Green Води и плацента идеални, каза докторката!! Следващ преглед 15 май, нещо станаха по-начесто вече!! А този доплер, за който доста от вас говорят, мен такова нещо не ми е правено, да си искам ли да ми направят???? newsm78

Минах и видях и големия бебо в болницата, който вече е смъкнал доста половин кило, ама го погледнах отдалече да не влизам в стаята- хич не ми се видя голям, един миниатюрен и един сладур и една смешка да разкажа, на изхода на отделението има нещо, като пазач и след свиждането ми вика, ама вие няма ли да оставате да раждате Shocked- казах му, а има време не ме гледайте, че съм голяма ,живот  и здраве след 2 месеца!! - той си мислил, че отивам да раждам в отделението Blush

Приятна почивка на всички ви!!! Hug

# 235
Добро утро момичета Peace снощи може да се каже че поспах но в 2ч.като отпусна парацетамола пак ставах да пия защото болката е нетърпима Cry моля се вече да почне да действа антибиотика че не се издържа вече така боли никога не съм предполагала че може да те боли така главата при синузит #2gunfire
Феникс от три антибиотика само Зината може да се пие в момента и да помогне на този тип възпаление Rolling Eyes
gamby благодяря ти за успокоението и докторката каза че не е проблем в момента Зината но от началото на бременноста ми до сега това е третия силен онтибиотик и се притеснявам вече Rolling Eyes
didibibi бързо оздрвяване и на тебе че това е много неприятно наистина Praynig  bouquet

Лек и усмихнат ден ви желая  bouquet

# 236
Добро утро!
И аз съм будна от 5,30. Нещо и аз като somebody се чувствам притеснена, имам чувството, че не съм готова и , че бебето може да ме изненада. А от друга страна знам, че всичко почти съм купила. Вчера се разбрахме и със сестра ми, че към 10 май ще дойде да ми помогне с основното почистване и уж трябва да съм спокойна, но не се чувствам така.
Вчера си купих още една нощница, от тези с цепките за кърмене, с много сладка картинка и дори съжалих, че първата, която купих е от тези бабешките, но нищо. ПРевръзки си купих от нощните на Always и при първото раждане ги  използвах и бях доволна.
Дано днес да е хубаво времето, че като е мрачно и дъждовно много подтискащо ми действа!
Михайлова, didibibi бързо оздравяване!
Приятен ден!

# 237
Добро утро и от мен!
Аз днес се глася да ходим за детски тапети до Тапетия и до Вис Виталис, дано стигнем дотам Simple Smile и до някое друго място,ако се сетя. Миналата седмица обиколихме мебелните магазини на един тур и се ориентирах.
Иначе си харесах едни тапети в Лабиринт, много весели, но искам да имам избор между поне два модела Simple Smile
И мен все ме питат колко време остана. Но вече ще спра да им казвам Simple Smile Има една приказка, че като забременее жената, трябва да се похвали на всички, а като тръгне да ражда, да си мълчи, за да е леко раждането и Simple Smile
Приятна събота, леко я карайте и спокойно!

# 238
ayas,а пък мен вече ме питат няма ли да раждам,и все се налага леко да подсещам,че терминът ми е за края на юни Laughing
Опитът с миналата бременност ме научи никога да не си казвам точния термин на всички,за да си спестя хиляди въпроси от типа "роди ли вече",когато датата наближи-голяма досада е.Сега съм казала на всички,че ще раждам през лятото,та се надявам поне до началото на юни да не ме закачат.

# 239
Михайлова, има една бабина рецепта при синузит която можеш да опиташ. Вземаш едра сол, и я слагаш в изтривалка, която зашиваш отгоре. След това затопляш солта във микровълновата и я слагаш на челото. Хубаво е да по топла солта. Започва някакво невероятно изтичане на сополи. То това е целта да излезе тази гной. Болката при синузит е ужасна, искрено ти съчувствам. Дано се оправиш по бързо.

Общи условия

Активация на акаунт