Бъдещи майки- ЮНИ 2009! Тема №55

• 15 956
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Отидох и се върнах успешно от педикюр, така ми олекна и на краката, и на душичката  Peace  Нямаше почти никакво движение, явно повечето хора днес са решили да не излизат с колите си.

Пак получавам пристягвания в корема, май са си подготвителни контракции (Бракстън-Хикс) или поне така се надявам. Само че не съм сигурна, може и малкият просто да ми се търкаля из корема. За всеки случай тези дни ще полежавам повече, колкото и да не ми се иска.

Мамите със седалищни за момента бебчета, искам да ви питам: боли ли ви понякога срамната кост и имате ли чувството, че бебчето ви е стъпило там?  newsm78  Мен снощи и сутринта точно там ме болеше, все едно имам мускулна треска отвътре, отделно за секунди изведнъж така ми се допишкваше, че звездички ми се привиждаха  Crazy

elde, благодаря за отчета  Hug  Но всичко ми се вижда доста сложно, май нищо няма да запомня (освен това с недишането за 20 сек.).

Чувала с цимента и аз ще държа да ми го сложат  hahaha  Не ми го побира акълът това огромно коремище как ще ми се прибере после  ooooh!  А съм твърдо амбицирана до половин година да си възвърна старата форма. Лошото е, че ако е секцио, такава тежест няма как да ми сложат.

Точно бабешка ношница искам да си купя, по-широчка, за да ми е проветливо  Joy  Ще отскоча до Метро, ако там не харесам нищо, ще продължа търсенето...

# 211
  • Home is where the heart is...
Гъди, и мен ми се видя сложно и аз заради това си мисля как ще се опираме на здравия разум при не дай си Боже спещни случаи...  Rolling Eyes

Нали и моето бебе е седалищно и аз също имам болки в срамната кост (понякога като ставам от леглото - все едно слизам от кон - вървя малко разкрачена).  Mr. Green

# 212
Здравейте мамчета  Grinning

За нощниците в ТК миналия път раждах с тяхна, но после дават да си облечеш твоя  Peace Аз си купих една много сладка със скрити цепки за кърменето на "Vienetta Secret" с едни маймунки много е сладка.
За водите мен ми изтекоха водите в болницата около 20 мин. след като ме приеха и ме настаниха в предродилна, беше много смешно защото изведнъж усетих под чаршафа как плувнах във вода и им викам изтекоха ми водите, а те ми отговарят - " Гледай я пък тази сега дойде и си мисли, че така става, не може да са ти изтекли". При което аз станах от леглото, където беше локва и като станах изтече поне още един литър сигурно. Да ги видите как се разтичаха с парцалите и новите чаршафи  Laughing Laughing Laughing

На мен не са ми слагали пясък след раждането, но ми сложиха торбичка с лед между краката, за да спадне отока предполагам.

По- късно пак  ще се включа, че сега отивам да взема малкия.

# 213
Благодаря на всички за куража,който ми давате. Hug
Аз още днес сутринта като видях че "Ди" е родила и ми мина притеснението.
Каквото стане.
Днес ходихме до кв.Чайка с моя да гледаме една,но е в много лошо състояние и се чудим.Трябва доста да се чисти,няма даже елементарни работи като контакти,ключове за лампи батерии за мивката и душа в банята и е необзаведена /само един стар гардероб с незатварящи се врати/Иначе мястото е близо до на моя работата и ще ми е близо до Морската градина.Ние от 2001г сме във Варна и винаги сме живяли на Колхозния пазар и тук съм свикнала,но дано да излезе нещо изгодно,пък където и да се намира ще свикна,стига да не е нещо много отдалечено.Моля мамите от Варна ако чуят нещо да пишат на лични.Мерси предварително.
За превръзките аз си взех такива за родилки,но ми се струват страшно неудобни /поне така изглеждат/.Ще си взема и нощни,но ще гледам да са памучни,защото отдавна си ползвам само такива,че другите много ме спарват.

# 214
Здравейте момичета.
Два дни не бях в час изобщо и не можех да стана от леглото с тоя гаден вирус.
За щастие вече сме добре с Яни и съм на линия.

Видях, че вече имаме първите бебоци. Толкова се зарадвах.
Честито Ди!
Да са ви живи и здрави момченцата!
А на теб бързо възстановяване!

Връщам се да ви изчета, да съм в крак с новините. Laughing

# 215
ЧЕСТИТО на *Di*. Да са живи и здрави и тримата и всички покрай тях!

Такова диагонално четене му дръпнах, че пропуснах хиляди неща. Не сварвам вече да ви изчета след работния ден Sad

Hug

# 216
Роси, много гаднярско е постъпил хазяинът ви. И аз се чудя на база на какво е решил да го вдига, след като тези цени вървят само надолу...  newsm78. Аз също съм от оптимистите и вярвам, че всяко зло е за добро - много скоро даже ще сте благодарни, че така се е случило  Hug

Торба с пясък, на мен ми сложиха - след секцио и първо раждане . Но на мен не ми се прибра, ами ми стана като желирана медузка и се клатучкаше много смешно като го побутна от едната страна  Joy

Превръзки, аз се бях запасила с бабешки памперси и какво ли не - ходих като наакана цял ден чакайки голямото кървене, ама то така и не дойде  Crazy. С удоволствие си сложих Always нощни и ми беше супер. Кървеше ми просто като обилен цикъл около седмица и след това едва-едва. Мисля, че при секциото това е контролируем процес, защото все пак ти почистват матката при операцията и ако са почистили повече, няма какво да кърви толкова обилно. Докато при нормалното раждане се чисти по естествен път и е нормално по-силно кървене. Миризма също не си спомням  newsm78.

Мисля, че Ди беше към 35та седмица, т.е. реално термина й беше към края на май  Peace

# 217
elde, благодаря за споделеното!
Аз също много отдавна и често разказвам на сина си как мама ще ражда бебо, как ще е с тати и ще идват да ме виждат. Още в началото съм предупредила двете роди никакви изказвания от сорта "мама сега е много заета", "нещо много важно прави, не я закачай", "бебето е по-важно, ти чакай", "ти си батко" и т.н. Та тяхната разлика въобще няма да е толкова голяма. От книжките, които съм чела, съм разбрала, че не бива да наблягам на този факт и така съм си решила. За малкия ще има всеки ден по нещо от мама, ще го чувам /то аз и не мога без него Simple Smile/ и ще се виждаме. Много съм разказвала и какво ще прави бебето после - как само с плач ще може да ни казва какво му е, как ще се храни, преобличане, разходки, приспиване - това правят само бебетата Simple Smile
Мисля, че нещата ще си дойдат на мястото.
За торбите с пясък от вас научавам Simple Smile
Аз пък имам ужасно опъване на кожата на корема точно под бюста. То там ме и рита бебо, мажа се, за сега нямам нацепване, но ми е страшно опънато.
А зелените салати и краставиците ми действат много неприятно на стомаха Sad

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 18:54 от ayas

# 218
  • Пловдив
Eто, че се прибрах от работа! Както ви казах днес ми е последно, но шефа каза, че може да ме извикат другата седмица , защото на двама клиенти ще им правят проверка и двама човека от нашия офис ще са заети с това и аз ще трябва да отида да помагам на колежката, но може и да се размине, ще видим. Важното е, че и да отида няма да е за цял ден.
Гъди, честит педикюр. И аз имам болки в срамната кост. Най-вече ги усещам вечер като съм в леглото и се завъртам от едната страна на другата.
Що се отнася до корема, не че разбирам, но всички ми казват, че ми е нисък. Даже ми се е случвало да ме питат скоро ли ще раждам. Сигурно си нося бебето ниско. Добре, че нямам контракции и се чувствам добре.
За багажа за болницата и аз още нищо не съм купувала, имам само списъци. Надявам се наща мадама да не бърза да излиза. За сега съм спокойна и все си викам има време.
За отпуската за бащите-ние мислим таткото да я ползва. Може наистина да се бави, защото тя се изплаща като болничен, а тях нали ги бавят. Иначе да ви кажа бях чела в счетоводния форум, че една мама се оплакваше, че не са изплатили на таткото тези 15 дни, защото са подали документи за отпуска във фирмата след като вече са били изписани от болницата. И счетоводителките във форума и бяха писали, че наистина трябва докато майката е в болницата да се вземе бележка от там кога ще е изписването и бащата да я представи пред работодателя и да заяви, че ще ползва отпуска. А после май се представя документ за изписването от болницата и се попълва ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ  ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ-ЧЛ.50, АЛ.6 КСО ето: http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.13.doc
И за торбичките с пясък да кажа-чувала съм, че се слагат по-бързо да се прибере корема и било малко неприятно като ти я сложат, но е за хубаво, така, че аз мисля да си искам.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 18:13 от ninand

# 219
Yра довечера отиваме пак на клас за раждане. Нямам търпение да видя днес какво ще ни научат( и дишане естествено) Миналата седмица правехме тур на пре наталното и пост наталните отделения и много ми харесаха Успяхме дори да се посмеем- в родилният сюит имаха и тв с кабелна и ЕСПН- кой ли татко се е възползвал от тази услуга докато жена му се мъчи... Thinking #Crazy

А за болките в пубисовата кост и аз имам страшен дискомфорт, особено при завъртане ношем( или като лежа) но бебчо го усещам с главата на долу( имам час на 7-ми и ще видя точно) но това на класовете казаха че е нормално( нали се отваря таза пак и гладките мускули се разхлабват и кръглите сухижилия също) Помага да се седи на топка за раждане или за упражнения, което олекотява стреса и напрежението в тази област както и в опашната кост и седалищният нерв.

# 220
Легнах в 5:15 ужа за да позяпам тв, пък направо си заспах за около 1 час  Embarassed

В момента хапвам ябълка и се включих, за да ви кажа за какво се сетих - ако преди милиони години Ева не беше яла от ябълката от Дървото на познанието, Господ нямаше да наказва жените с тежки и болезнени раждания  Tired  И може би нямаше да ни е страх толкова от този процес.

Леле, от тия хормони за какви неща започнах да се замислям, не е истина  ooooh!

# 221
хаха Гъди пак ме разсмя  Grinning пусти ябълки  Wink

Сетих се още нещо от лекцията днес - да споделя. Казаха, че при конюктивит, хрема най-доброто лекарство за бебето е да се капнат на болното място няколко капки кърма. Явно наистина е антибактериална и универсална за бебето. Днес като говорих с майчето и и казах какво са ни казали и тя каза, че също го знае това и на нея са и го казвали докторите навремето.
 Също казаха да не се дава профилактично панадол на бебето при лека температура, а да се изчака малко и да се дава само по предписание, за да му се стимулира имунитета и организма сам да се справя. казаха че до 37,7 градуса плавно вдигната температура е нормално, стига да не е за дълго разбира се. Опасна била повече ниската температура.

# 222
Здравей те момичета и от мен  Peace
Днес успях да се завлека до лекър УНГ и като ме прегледа се оказа че съм със страхотен гноен синузит #Cussing out и ми изписа Зинат и едни капки и ще се моля до понеделник да има подобрение че иначе трябвало пункция  Sick #Crazy
Направо се смлях да боледувам през тази бременност  ooooh!ох вече почнах да се притеснявам за бебка че от толкова лекарства дано да е добре Praynig
На 28.04 съм на консултация и се надявам да ми кажат че е добре Praynig
Спокойна вечер на всички   bouquet

# 223
greenlife, това за кърмата и аз съм го чувала. Тя е изключително лечебна

Ох,аз цял следобед се мотках по магазините/въпреки контракцийте/.Най-накрая се престраших/защото се стреснах покрай Ди Laughing/и накупих някой основни неща: памперси,крем против подсичане,за мен нощни превръзки и по-дебели подложки,прах за пране,залъгалка,мокри кърпи,клечки за уши,ножичка и нокторезачка.Утре ще поръчам някой неща на Себа Мед и ще ми остане само шишета да купя,кошара и количка.
От 1-ви май започвам с прането,нареждането на гардероба и гладенето и се надявам за една седмица да се оправя,че направо неанам от къде да я започна ooooh!

# 224
Здравейте,момичета!
Днес се разходих доста,доволна съм.Вече ми е трудно и се изморявам бързо,затова си се влача лекичко като бабе.То било много хубаво да забави темпото човек.Дишаш дълбоко и имаш времето и спокойствието да разглеждаш и да се радваш на света наоколо.Не че София е най-прекрасната гледка,за която очите мечтаят Mr. Green,но пролетта и хубавото време си казват своето и пейзажът е по-приятен.
Явно заради прекрасното ми настроение цял ден ми вървеше много гладко,отстъпваха ми място в автобусите.../всъщност на мен рядко ми се е случвало  да не ми отстъпят място-и предишната,и сегашната бременност/.

За торба с пясък чувам за първи път.На мен не са ми поставяли нищо,но пък коремът ми се прибра направо веднага,след като Ясен излезе.Е,беше леко "спихнат" и малко по-голям отпреди,чак след няколко месеца се прибра напълно.Предполагам след близнаците няма да се прибере толкоз бързо,ще видим.

Михайлова,бързо оздравяване.Ама защо този гаден Зинат са ти изписали,антибиограма прави ли?Има и по-леки антибиотици,като за бременни...

Общи условия

Активация на акаунт