Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от рецептите, споделени в темата за израелски рецепти?
Каква е рецептата за салата от албаш?
Каква е рецептата за замразен шоколадов десерт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от рецептите, споделени в темата за израелски рецепти?
-
Каква е рецептата за салата от албаш?
Рецептата за салата от албаш включва нарязване на албаш, червена и жълта чушка, добавяне на мента, магданоз, зелена ябълка или репички, заливка от лимонов сок, зехтин , чили на прах, сол и черен пипер. Опционално се добавят ябълка, репичка и краставица. Салатата се поднася след като престои в дресинга за няколко часа.
-
Каква е рецептата за замразен шоколадов десерт?
-
Как се приготвя картофеният кекс?
-
Какви са вариантите за приготвяне на мак?
А саламуреното не го докарват на вкус като българското, въпреки че така го наричат (гвина булгарит)
, пресоляват го, докато израелската фета е вкусна
и казват, че той е най-хубавият, особено за хумуса за забърсване, както наричат тук пастата от хумус 

Няма ли хумус при вас?
) и лещата се кисне само няколко часа
Можеш ли да ни дадеш точната рецепта за майонезата? Заинтригува ме.
.... Свекър ми :" Дай на момичето!" Аз пак посегна , някой друг се обади - "Да не се изпъпиш"
... Не можах да разбера какво толкова има в тоя "фасул" (така си мислех , че е фасул). Сестрата на мъж ми пък : " Можеш и да умреш!"
... Е , га ти фасула ....викам си аз ! Сега обичам , но в комбинация - "ХУМУС - ФУЛ" с варено яйце , маслинки , нещо люто и пита ... Избягвам да слагам зехтин , защото става мазно прекалено за мене !
Много логично ми се струва да се ползва леща, сигурно с всякакви варива ще стане