СЕПТЕМВРИ'09 - 19

• 12 025
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте мацки, хич не ми остава време...иначе нищо ново около мен...корема ми расте, гаденето пак се върна, а беше спряло...е не е непоносимо, но все пак ми се ще да не го усещам....В Тина Киркова ми изгубили изследванията з кръв и урина и ся наново трябва да ходя и да давам пак...В 5я месец ви се полага по ЗК да знаете...кръв и урина...
anita29 компрес от мед в/у гърдите много помага...в/у парче вестник/което да покрие гърдите ти/намазваш мед и лепваш....слагаш нещо по теб, не се цапа много, ако се притесняваш...резултата е чудесен...хубаво е цялата нощ да седи...Отвара от 5 6 ореха с черупките в 500 600 гр вода също е оки, оставяш водата да заври и  като изстине прецеждаш.....както и отвара от босилек....можеш да сложиш и орехи и босилек...за друго не се сещам, но тези поне са безобидни....а действат...
Simbioza в такива случаи хващам детето и го питам дали иска да му направя същото...въобще не се обяснявам на този които го гледа и си прибирам моето....обикновено гледам да съм около нея и да предотвратя някаква такава ситуация, но се случиха и с моята няколко такива случки и направо ми идваше и аз да го ощипя това дете...ама карай...
ФМ и фетална ехокардиография са си различни прегледи...това, че Велковски/от опит/ е страшен и оглежда и другите органи, а не само сърцето /същото съм го чувала и за Спасов/ е тема на друг разговор...
Малибу ти ме разби...дано е било някакво закачливо шамарче Simple Smile
Лека нощ...

# 106
EmiR - босилек не се разрешава по време на бременност

# 107
Simbioza, моя син сега минава през агресивен период-не мога да ти кажа какъв срам бера с него по площадките,а иначе е много добро и мило дете.А не го възпитаваме така, направо лудвам,а той трепери от злоба,тръшка се....дано отминава бързо , щото е чудо  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 08:42 от Atrakcia

# 108
  • София; Дружбето
СИмбиоза, бих го завлякла на бабата без да се замислям. Ако се прави на ударена бих и шляпнала. Да се научат, че щом детето е агресивно значи трябва да се наблюдава постоянно. Щом никой не му прави забележка то няма как да разбере, че прави нещо лошо
Мен също започва да ме боли гърлото и дано малката не го прихване, че аман. И да се оплача, че е влезнала в ужасните две. Не се търпи. Само мрънка по цял ден и реве. Ако и дадеш това, което иска, започва да реве за друго. Надявам се да премине бързо, щото от 1 час вече мрънка, а аз откачам и ставам ужасно зла Crazy

# 109
tsveta, чакам още да отмине кризата на 2-годишните  Whistling Преля се в криза на 3годишните-така май ще е до пубертета,а аз в лудницата.На всичкото отгоре е и злояд  Crossing Arms

# 110
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
днес уж съм по-добре.Пак кашлям,но сиропа започна да действа и сега не е чак толкова зле.Пия чай мента и мащерка за отхрачване,и цитрусови сокове.Вчера,като отидохме в спешното,чак ми стана неудобно,защото събудихме дежурния лекар. Rolling EyesПита ме,защо не съм отишла при личната на преглед и аз му обяснявам,че са ми дали час за 30.04.А той още сънен ми отговаря "Ми ти що не отиде?"И аз му викам,че днес е 25.04. newsm78И тогава се усети,че съм права.После си викам,какво ще се чувствам неудобно.Той е на работа,а аз за това си плащам здравни осигуровки.Е,не ги плащам аз,а работодателя на мъжа ми,ама пак от неговата заплата ги удържат. Crossing Arms
Simbioza аз ако бях на твое място,още при първото посягане на другото дете и щях да реагирам.А да го видя да рита Алекс,сигурно щеше да отнесе един шамар от мен.Много мразая такива невъзпитани и изтървани деца.А още по-зле е,че родителите им не реагират в такива моменти. ooooh!
tsveta не знам,какво да ти кажа.Алекс никога не е имал такива моменти.Сега е на етап,да ми отговаря на всичко с въпрос.Ако му кажа,че нещо "не може",започва "ама как не може,защо не може".И на всяко мое обяснение следва пак "ама как,ама защо" Tired

# 111
Анита,направи си сироп от бира, мед и лимон.На водна баня вариш 1-2с.л мед, 250гр бира и 1 настърган и нарязан лимон.Прецеждаш, изстива и се наливаш-по глътка на половин час.Помага със сигурност.
Ако случайно намериш черна ряпа я издълбаваш и пълниш с мед-след 7-8 часа изпиваш сока от дупката.
Скорошно оздравяване.

# 112
  • Габрово
Ох, като заговорихте за агресия та да споделя, че и мойта Алекс оня ден докато бяхме на барче с няколко майки и две от момченцата като я сгащиха в един ъгъл и взеха да я бият, а мен така ме напуши на смях- то и те са мънички и още не правят разлика между галене и удряне, но аз въпреки всичко уча и Алекс да отвръща и като почне някой да я налага и аз й викам "бий се мамо, бий се" и тя почва също да бие  Mr. Green

Малиби, ама и ти не си поплюваш щом шамари чак раздаваш  Wink
Аз също съм нервна и войнствена и нямам гадже на което да не съм скачала на бой, ама на сегашния не смея, защото усещам, че посегна ли му. той няма да ми го прости.

А преди малко бебето така силно се беше разритало, че чак корема ми вибрираше- много е яко усещането Heart Eyes

Анита, оздравявай бързо  Hug

# 113
Симбиоза, не прочетох нищо за намеса на родителско тяло  newsm78. Много странно е това, наистина ли не гледат. Аз така го следя, че някой път някои близки ми казват да го оставя  Laughing. Никога не съм го учила да отвръща, не мисля, че боя води до нещо добро. Казвам му като го ударят, да казва, че така не е хубаво и няма повече да си играе със съответното дете и да си тръгва  Whistling.
Анита, дано скоро се оправиш  Hug

# 114
леле Симбиоза, докато четях случката с твоето дете на пясъчника и направо кръвта ми се качи в главата. Ужас... Това е зверска агресия, но по принцип повечето деца минават през такъв период, когато са по- буйни и по- агресивни. Не могат още да направят разлика между добро и лошо. Затова родителите или бабите трябва да се намесват, а не да гледат отстрани като странични наблюдатели. Това, което каза, че бабата е стояла отстрани ме кара да се замисля за следното- ами ако детето го гледа някаква жена, която не е от семейството, а домашна помощница- тогава как се предполага да реагира тя в случай, че детето, за което се грижи прояви агресия?! Много деликатен момент, защото зависи и от родителите на детето какви правомощия са й дали... Изобщо хидяли въпроси могат да възникнат.
Все още незнам как бих реагирала в такава ситуация, но със сигурно бих подпалила моторетката. Ако трябва да реагирам първично, ще му лепна един шамар на онова другото дете- да, ама не е правилно. Може би ще го хвана и ще го занеса на бабата или родителя и ще вдигна скандал на настойника да си гледа детето и да го възпита както трябва, иначе да го затвори в зоологическата градина щом ще се държи като животно.

Като се замисля обаче има и друг момент- децата много често си изразяват симпатиите към друго дете чрез агресия. Например не рядко се е случвало момченце, което харесва дадено момиченце да я бутне или оскубе, или напляска...  По този повод ще ви разкажа пак една смешна случка:
Бяхме при брат ми на гости в Щатите. Средната племенница беше тогава на 5 годинки. 2 пъти в седмицата снаха ми я пращаше на нещо като занималня, за да има малко време и за себе си. Та там в занималнята имало едно момченце, което я ударило. Та снахата отива да я взема, а племенницата й се оплаква как едно момченце я било и кака ми я успокоила и й казала " Ами маме, то той явно те харесва и затова те е ударило". След това отишла при момченцето и му обяснила, че не е правилно да постъпва така и тн и тн... Като се прибраха вкъщи и племенницата веднага се затича към брат ми и му зададе следния въпрос : " Тате ти харесваш ли мама?" и брат ми : " Да, естествено, че я харесвам, даже я обичам "  Laughing и малката : " Амиии, като я харесваш и обичаш защо не я биеш"   Laughing Crazy
Много сме се смяли на тази история.

# 115
  • София
Това дете беше с баба си и тя явно си знае какво л...о е,защото беше
през цялото време близо до него.За пръв път ни се случва да
попаднем на такова дете и изобщо не съм очаквала.
Аз си говорех с майките и я наглеждах от време на време.
Те доста време си играха без проблем.Незнам защо така откачи
това хлапе.Бабата му се кара и го дърпа,той се извърта и я дебне
да я удари!Разбирам да му е взела играчка,а тя не.Просто си ровеше
в пясъка.
Не съм очаквала подобно поведение и останах втрещена.
Как да постъпя,в случай,че бабата взема отношение,но това дете
е просто ужасно?
Чак после майките ми казаха,че това момченце е толкова агресивно
и преди на тяхните е посягал.На тях се ядосах повече.
Както и да е!Вече ще съм нащрек и ще внимавам повече!
Ясно ми е,че всички деца го минават този период на силен егоизъм,
но чак такава агресия без причина,ми дойде в повече!

# 116
Здравейте момичета!
Аз не съм от редовно пишещите, ама си ви чета, когато имам време и мога да ползвам нета на работата.
Нищо ново не мога да споделя покрай мен - добре съм, ще ходя на преглед на 04.05. и се надявам със сигурност тогава да ми кажат пола. Все по - осезаемо си усещам бебето, особено вечер когато се отпусна на леглото пред телевизора. Даже бъдещия батко все си слага ръчичката на корема и той усеща ритничетата.
Когато съм на работа и съм седнала по цял ден усещам вече дискомфорт, постоянно ме натиска бебчо и често-често съм в тоалетната.
Аз днес съм на работа, но вие си почивайте, то и времето е гадно!
Анита, до скоро и аз бях с много силна и гадна кашлица, но се лекувах само с чайове, поне 2 месеца си кашлях така. Ще мине, трябва да сме и сме силни Simple Smile

# 117
  • София
Привет момичета  Hug
Аз тези дни се размихан с едно оставане в болица заради леки контракции  Confused но всикчо завърши благополучно  Wink
Като ви чета момичета за вашите усещания за бебето, аз леко съм притеснена, защото все още не усещам ритничета  Confused От време на време имам един гъдел в корема, но немога да определя дали е от беб  newsm78

# 118
От време на време имам един гъдел в корема, но немога да определя дали е от беб  newsm78
То е. При мен е така, рядко усещам ритници.Казаха ми,че ако плацентата е по предна коремна стена се усеща по-трудно бебето.При мен е така.

# 119
  • София
Atrakcia много ти благодаря за успокоителните думи  hug Моята е "предна плацента" каквото и да значи това. Ох успокоих се, макар, че много бих искала да го усещам дори да рита  Mr. Green Аз имам един мисед и постоянно съм притеснена дали всичко е наред с беб  Confused

Общи условия

Активация на акаунт