Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя 2!

• 38 916
  • 418
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Чаро,Честит рожден ден на двама Ви!
Желая Ви да сте живи,здрави и много щастливи!
  bouquet

# 166
привет незнам въпроса ми за тази тема ли е/относно стайно растение/но все пак да попитам знаете ли каква може да е причината за жълтеенето на листата на драцената,моята е нито преполята,нито на тъмно,ако трябва и снимка ще кача,късам жълтите листенца и на другия ден има вече нови
ако въпроса не ми за тук,моля ориентирайте ме има ли тема за стайните цветя

копнах си въпроса от друга тема,защото не знаех за тази,можете ли да ми помогнете

# 167
привет,бихте ли ми дали съвет ,имам драцена на която от няколко дни и жълтеят листата,вечер ги махам,на сутринта има нови пожълтели,пресях я преди месец,не я поливам често,незнам каква може да е причината,ако трябва и снимка ще кача

# 168
Луне,това го четох 5 пъти Crazy
обърках се ,защото пише ,че цъфти февруари ,
моят цъфти сега newsm78
Ще пробвам,пък да става каквото ще Peace
Благодаря ти Heart Eyes

# 169
извинявайте че два пъти съм писала,не мога да си изтрия поста,все пак чакам отговор и благодаря предварително Hug

# 170
привет,бихте ли ми дали съвет ,имам драцена на която от няколко дни и жълтеят листата,вечер ги махам,на сутринта има нови пожълтели,пресях я преди месец,не я поливам често,незнам каква може да е причината,ако трябва и снимка ще кача

А пулверизираш ли? Ако не го правиш, пробвай два пъти дневно да пулверизираш  Peace Въпреки че такова скоростно пожълтяване, каквото описваш, не е нормално  Thinking

# 171
привет,бихте ли ми дали съвет ,имам драцена на която от няколко дни и жълтеят листата,вечер ги махам,на сутринта има нови пожълтели,пресях я преди месец,не я поливам често,не знам каква може да е причината,ако трябва и снимка ще кача
Ето какво намерих аз за драцена
Да не е много на топло и да има нужда от вода.
Ние тази вечер бяхме на поставяне на майско украсено дърво на центъра. Много беше красиво.
Утре ще снимам центъра и ще покажа.

# 172
Чародейка, много здраве на вас двамата, а и на останалите покрай вас също!  Hug

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 22:33 от luna

# 173
чародейка,честит рожден ден на теб и на детенце!  bouquetмного здраве,радост,късмет и щастие!весел празник!  bouquet

# 174

А пулверизираш ли? Ако не го правиш, пробвай два пъти дневно да пулверизираш  Peace Въпреки че такова скоростно пожълтяване, каквото описваш, не е нормално  Thinking
да пръскам я ,но много рядко,всеки ден ли трябва Embarassed,а възможно ли е да е пресушена,в смисъл избягвам да я поливам,защото така от преполиване уморих една огромна Юка
и попитам още нещо-как е по правилно да сеполиват по принцип цветята в чинийките или върху пръстта

# 175
Ками да се радваш на най цъфналия балкон  Hug

а това се надявам да е непентес  Praynigиначе ще изгубя надежда в тия екзотики  Cry момичета вие имате ли нещо поникнало от тях  newsm78
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/18/18#47
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/18/18#48

Благодаря, Чаро! Hug
И аз си го представям красиво разцъфнал, но ще видим.
Честит рожден ден на теб и момченцето ти!Бъдете здрави и щастливи винаги!

Тортата е много хубава, поздравления!  bouquet
Дано греша, но това ми прилича на петунии, при мен няма нищо още. Sad

Блу Джей се изгуби.

Привет момичета   bouquet
К@ми с риска да се повторя много хубави деца имаш  Hug и дано малката да стане цветарка като майка си  Peace

Много ти благодаря, Петя! Hug
Стискам палци да имаш успех с мушкатото.

Аз най-после имам мини гербер, толкова ми се искаше, много пъти се чудих, понеже си посях семена, но най-накрая се реших и си купих, утре ще ви го покажа.И красива бегония си имам. Grinning
В Кауфланд са намалили семената на 40 ст. и си купих парички, агератум, циганче, немезия и бял тагетес - не бях виждала такъв.

По анкетата да се изкажа - изобщо не мисля и не вярвам, че цвете може да носи нещастие.Аз вярвам в силата на положителното мислене и в лоши неща не вярвам никак.
Знам, че според Фън Шуи цветята имат някакво значение, но за нещастие не зная, а и както писах - не вярвам.

# 176
# 177
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чари Heart Eyes закъсняло като оФлюФ, но от сърце   bouquet 

да се похваля - инкарвилеата цъфти  Heart Eyes по-бледо розово е от снимката, но догодина в градината ще е по-добре, цикламата прецъфтя, но от средата изкарват още мноооооого пъпки, цъфна ми бялото здравче, "тегленото"  Mr. Green мушкато и още едно едно сладко розово мушкато  Peace стайната теменужка и детелинката пак изкарват цвят ... иска ми се всичко да наснимам, но както винаги съм без нужното оборудване  Blush синковецът превзе апарата и сега е на лов за хубави снимки  Hug

от екзотиките и по-малко екзотичните няма никой  Confused в интерес на истината тази година ми поникнаха само 5 бели тагетеса и доста от диасцията  Tired всичко друго си трае. Дали им е студено?  Thinking вече си мисля че ще изгният. 

да допиша:  Tired малко след дъжд качулка, но потърсих инфо за колко време покълват семената на кобрата и непентеса:
за кобрата 10 - 20 дена - значи да забравя  Tired
непентеса ако не се засее до 3 седмици след събиране на семената умира
гуавата кълни много странно: 98% ако е обработена със сярна киселина  Shocked преди сеитба; 65% ако е обработвана с някаква друга киселина, 20% ако е била в студена вода и 0% в топла  Tired май и това трябва да го забравя  Confused
бонбоненото дърво покълва за 1 месец - май само тук има още на какво да се надявам  Praynig

# 178
Момичета, дайте ми съвет: Вчера си купих от Баумакс едно контейнерче с разсад от 10 петунии, взех и две сандъчета. По пет петунии в сандъче добре ли е или трябва да са по -  на рядко?

# 179
  • густо майна Филибето
kremi7 , аз моите саксийни цветя съм ги оставила малко на произвола по определени причини, но пък повечето са разни видове драцени. Поливам ги, когато видя, че да доста сухи(защото не им обръщам внимание Embarassed) Ако им жълтеят долните листа, значи съм ги забравила повече от необходимо.От година и повече обаче не се е случвало. Горе-долу на 5-6 дни ги поливам,ако не и повече, в идеално състояние са засега.  Драцените понасят и слънце, и сянка, много непретенциозно растение, и климатика не му пречи.

Да питам тук за един рододендрон. Преди две години и половина една съседка беше засадила навън голямо красиво растение,изкара лятото и късно есен ме помоли да го взема, за да не умре зимата там (имала прекалено много). Аз го харесвам много, с удоволствие го прибрах. Обаче тя като го вадеше, му съкрати много корените и аз го отрязах до 30см с един лист, за да се хване. Вече трета година расте адски бавно, а новите листа са му не повече от педя.Бяха 3, но децата го счупиха и сега пусна 1. Та за 2г и половина - стои си с 1 малко листо  ooooh!  Не разбрах какво не му угодих Rolling Eyes Някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт