Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя 2!

• 38 900
  • 418
  •   1
Отговори
# 210
Решила съм да се науча да отглеждам цветя във висяща кошница.Моето градинско място е малко-1на 4 метра.Но пък мога да закача -пред входа на блока или на балкона.Трябва да разгледам как редуват пластовете с почва,за да се запази влагата.Вашите албуми ми дават толкова красиви идеи.Какви петунии...
Когато се роди дъшеря ми една приятелка засади розов храст.Двете растяха до сега на една височина.А тази година  вече и ще берем розите.Една баба беше боднала лозичка.Мили жестове.
Мисля си дали билки или подправки мога да отгледам в кошница?

# 211
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро   bouquet
Хайде на кафето
Ето моите обещани снимки за петуниите ми:
Двете в едно сандъче

Първо ми се стори, че е малко сандъчето, но като се замислих петуниите никога не и стигат саксиите, много растат на корен  Mr. Green  newsm78
На следващата снимка са по ъгъл и се виждат и теменужките
http://media.snimka.bg/2863/011980481-big.jpg
А тук показвам канадското мушкато как в нацъфтяло
http://media.snimka.bg/2863/011980483-big.jpg
Успешен слънчев ден на всички   bouquet

# 212
  • Варна
Добро утро Wink
Това канадско мушкато е просто невероятно Hug Продават ли по магазините такова чудо? Искам да си завъдя Simple Smile

# 213
Добро утро и от мен.Благодаря за кафенцето  bouquet
Много хубави цветенца са показали всички.
Ето и моите все още малки петунийки които ще ми красят терасата това лято

И едно което не му знам името , но е декоративно сакъзче с шарени листенца доста напъпило в момента

# 214
Добро утро и от мен. Познайте къде ходихме вчера.Тук.(останалите снимки са под тази)

Не мога да ви опиша как се чувствах. Много красиво беше. Огромен цветарски център и разкошни цветя. Вчера имаше ден на отворените врати на  който можеш да разгледаш и непозволени места. Купих си една каскадна б … 85;ия, а имаше и подарък изненада. Мисля че са ситни бегонии.
Това  са две растения на дъщеря ми.
Това е част от нашето село.
Моите сакъсчета и мушки още не са цъфнали, но имат пъпки.
aitep благодаря за кафето.  Hug Петуниите и теменужките са много красиви.
soniapro  много ми хареса декоративното сакъсче.
Месечинка виторога чимшира е супер.
Извинявам се ако някого съм пропуснала. Лек ден.  Hug

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 15:44 от viki_hrisa

# 215
  • Русе
Привет и от мен! aitep,благодаря за кафенцето!  bouquet
viki_hrisa,много е красиво вашето село,направо приказка! Hug И бегонията ми хареса.
Много сладки петунийки,сакъзчета и теменужки сте показали момичета!Да Ви радват с обилен цъфтеж цяло лято!Аз засадих в саксия на терасата зеленика /зимзелен/ със зелено-бели листа и лилави цветчета.Като придобие вид ще я снимам да Ви я покажа. Grinning

# 216
Гласувах:

От "цветенцата" на бг мама
.....
Магазини за цветя
Действате по инстинкт

# 217
  • Варна
Аз същото, плюс "майки, баби и комшийки" Grinning
viki_hrisa,
разкошни снимки Hug Аз съм отскоро тук и не знам, кое е това място? Върхът е Party
Много са ви хубави цветенцата Grinning
Аз преди малко си домъкнах част от китките от нашите, където зимуваха.
Вижте мушкатата ми как са избуяли:

Дано и при мен да вървят така, макар че нашата тераса е много ветровита Thinking
А това е едното сакъзче, заедно с моето новото:

# 218
Месечинка,
страхотни са ти мушкатата  Heart Eyes
Аз ще си купувам мушката и сакъзчета от оранжерията тези дни, че миналогодишните ми загинаха докато ме е нямало през зимата.

# 219
  • Пловдив
Месечинка виторога  прекрасни са наистина  Hug Станаха ми любими мушкатата и сакъзчетата. Даже се чудя, дали да си взимам тази година петунии, или всички сандъчета да напълня със сакъзчета  Heart Eyes

# 220
  • Банкя
Добро утро и от мен. Познайте къде ходихме вчера.Тук.(останалите снимки са под тази)

Аз не мога да разбера къде е това място -столкова цветя????????

# 221

Аз не мога да разбера къде е това място -столкова цветя????????
Погледни след това какво съм написала. Голям цветарски център. ( не се заяждам)Не съм в България за уточнение и на другите писали.  Peace

# 222
Честита радост, Lina dm   bouquet! Да ти е жива и здрава племенницата!

Момичета, кажете ми, моля ви, откъде се пръкват пустите му акари  Close? У дома поддържаме влажност 50 - 60%, почти всеки ден пулверизирам листата и най - старателно ги проверявам. Плъзнали са по толкова много цветя, направо се отчаях  Cry. Никак не си обяснявам причината.

Цитат
малко след дъжд качулка, но потърсих инфо за колко време покълват семената на кобрата и непентеса:
за кобрата 10 - 20 дена - значи да забравя  Tired
непентеса ако не се засее до 3 седмици след събиране на семената умира
гуавата кълни много странно: 98% ако е обработена със сярна киселина  Shocked преди сеитба; 65% ако е обработвана с някаква друга киселина, 20% ако е била в студена вода и 0% в топла  Tired май и това трябва да го забравя  Confused
бонбоненото дърво покълва за 1 месец - май само тук има още на какво да се надявам

Goody, знаех, че месоядните си губят много бързо кълняемостта, ама ти уби всичките ми надежди Sad. Само три седмици пътуваха семената до мен, а колко време преди това са събирани - кой знае... Много съжалявам, момичета, така исках да ви зарадвам.
Само гуавата поникна (извинявам се на Чародейка за закъснението на снимката). Бях си оставила три семенца за проба, и всички се показаха.

Veselcheto, намерих интересно видео как да си направим висяща кошница.

Viki_hrisa, ама много е хубаво при вас! И този изкушаващ цветарски център... Сигурно не излизаш от него  Wink.

По - нагоре прочетох, че си говорите за мрежички. За тези ли става въпрос? Не е вярно, че ги слагат, за да забавят растежа. А за да държат торфа, който без тях ще се разпадне. Аз сях всички семена в такива торфени шайби и корените на растението си минават през мрежата без проблем - ето.

К@миHug. Много се радвам на поникналите ти цветенца!

Чаро, ако не ти поникнат копривките, аз съм насреща.

Месечинке, мушкатата и сакъзите са ти разкошни!

Петя, а това канадско мушкато ми легна на сърцето, толкова красиво е цъфнало!

Ще ме извините, ако пропускам някоя, толкова красиви цветя сте показали bouquet! А не съм ви чела скоро и се обърках.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 18:52 от Blue Jay

# 223
момичета страхотни цветя сте показали.харесвам много мушки и сакъзчета,но все не мога да си ги отгледам нещо.а знае ли някой кога трябва да цъфнат фрезиите,мойте засега растат само на листа.вчера бяхме в баумакс и си купих една малка драценка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=337058&pid=11998180
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=337058&pid=11998186
а ето ги и новите обитатели на къщата
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367645&pid=12001627
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367645&pid=11998226

# 224
  • густо майна Филибето
mimeto26, обикновеното мушкато се хваща по всяко време, отчупваш клонче , забучваш в саксия и поливаш Simple Smile Може да му очупиш долните листа, за да го улесниш (няма още корени за да ги хранят и пожълтяват така или иначе). Аз съм хващала мушкато и при 40 градуса температура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт