Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя 2!

• 38 888
  • 418
  •   1
Отговори
# 270
аз ще ги посея ,обаче вътре ли трябва да са саксийките или мога да ги оставя на терасата?и къде да ги посея-в саксийките ,където ще са си постоянно ли?или да ги разсаждам?
И аз съм една пишман градинарка Crazy Ще се нанасяме в ново жилище скоро и сега ме е обхванала една треска да развъждам всички цветя ,които видя.Обаче вече почнх да се обърквам,защото до сега не мога да кажа,че съм била запалена градинарка,най-вече заради липса на подходящи условия.Да видим сега какво ще ми се получи.Ясно ,че ще бъде проба-грешка,ама може и да оцелее нещо Party

# 271
Момичета, много благодаря за отговорите за теменужките. Явно не им е добре  Embarassed Държа ги във входа на блока, но е доста светло, покривът е стъклен и когато е топло е отворен, но явно не им е достатъчно, ще ги изнеса на балкона. Дали да ги подкрепя с нещо или да ги оставя да висят надолу  newsm78 дано да живнат

# 272
  • Варна
Здравейте!
Чудесни цветенца имате!  bouquet
Моите не са кой знае какво напоследък, но имам едно чието име бих искала да разбера. Ето това.
Точно за това цвете разправях днес на майка ми, че искам да си го завъдя. Навремето имах и много си го обичах, то ми беше първото цвете, бях първи-втори клас като ни казаха да засадим по едно цвете и аз си избрах това Heart Eyes Моето цъфтеше ето така:

Обаче се изгуби отдавна, а не съм го и виждала някъде, че да си захвана пак. Трябва да поогледам бабите по пазара дали някъде няма да го видя.
Днес си посадих здравец Flutter

# 273
  • На края на света !
тики-так  на терасата ще им е добре и ако бях аз бих ги поставила направо в постоянните им саксийки ,а за развъждането на всичко не се притеснявай аз съм същата  Simple Smile

Anna__ теменужките се чустват най добре навън ,даже зимата на снега са с цветове и се чустват по добре през лятото цветовете им стават дребни и не са  толкова хубави  ,а и да ги подпираш ,те пак ще се превият , между другото тук са пуснали от каскадните теменужки ,откога си мечтая за такива  Heart Eyes но кой знае на какви цени са че са във висящи саксийки и оформени  Thinking

# 274
argun казваш много въшлясват  Thinkingднес пръсках ,поветицата ,,че чак са се деформирали листата от тези гадини  #Cussing outама латинките  засега са чистички само отвреме навреме едни жълти яйца се появяват по листата им ,но бързо ,бързо ги чистя  Peace

....

Не знам какво да ти кажа... моите латинки бяха от Бриколаж, т.е. би трябвало да са обезпаразитени, обаче.... бяха завъдили цели колонии от черни въщки  Sick пълна гнусотия. Тази година не посмях да сложа.

# 275
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Привет момичета!
Честити празник на всички и честит имане ден на празнуващите   bouquet
Аз да почерпя за моите именици Майка, кака, племеника ми и свекъра (малко са много ама  Whistling )

Ljuboznatelna моята ипомея е максимална дължина 30-35мм, специално за сандъчета и цъфтежа е след 8-10 седмици. Не бих си купила от тези които не отговарят на моите условия  Peace .
Ето това представляват клик
Даже скоро си купих готов разсад с шарени листа.
Посадих ги преди седмица и вече са поникнали, макар че сега прочетох на пакетчето, че трябвало да се накиснат предварително  Mr. Green .
А иначе за "фъканото" мушкато на Goody наистина е канадско - клик
viki_hrisa много са интересни "цветенцата" на дъщеря ти  Peace , а да поспамя ти да не си Габровска възпитаница  Party  ?
Катя сетих се за името на онова дребното лилавото цветенце е Сапонария
и снимка

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 23:06 от aitep

# 276
Благодаря за името!Искаш ли да ти донеса и на теб като прецъфти?

# 277
  • густо майна Филибето
aitep, твоята ипомея на снимката не е ипомея, прилича на калибрахое Peace
Момичета, да ви питам,  садя в градината,за първа година ми е, тия ранни цъфтежи с разсад ли ги получавате?! Готов или си го правите?
Ето малко снимки от градинката, на 1г е, до сега само храсти, дървета и луковични садих, сега искам да я направя и цветна Simple Smile
http://img222.imageshack.us/img222/9739/p1014850.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/2770/p1014851.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/4641/p1014871.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/1907/p1014785.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/2600/p1014774.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/9529/p1014770.jpg

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 05:36 от Ljuboznatelna

# 278
привет на всички в тази темичка Peace
Ljuboznatelna страхотна градина,просто невероятно подредена,имам и аз запитване,какво е това дръвче или храстче -червеното на преден план

# 279
  • На края на света !
aitep и Ljuboznatelna това на снимката е  трицветна поветица /Convolvulus tricolor   http://images.google.com/images?q=%2FConvolvulus%20tricolor мисля ,че са от едно семейство с ипомеята  Thinking и благодарение на Ленито и на Козунак тази година и аз ще си имам  Hug
argun моите латинки са от семенца ,днес ще ви покажа и една по рошавка и тези без щипчетата  Peace

Ljuboznatelna  градината ти е супер ,направо мечта  Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 10:16 от Чародейка

# 280
Ljuboznatelna
 smile3501 newsm10

# 281
  • густо майна Филибето
Чародейка благодаря за градинката, ама не ми каза как ти цъфтят латинките по това време  Wink  Hug

wiwian
, това е японски клен. В действително е още по-ярък, особено като е осветен от лъчите на слънцето. Такъв си е до есента, стига да е по цял ден на слънце. На снимката от първия линк е другия.

# 282
Добро утро и от мен.
Чародейка латинките са невероятни.
Месечинка виторога, моето цвете цъфтеше по същия начин. Много го харесвах.
Любознателна градината е невероятна.
aitep- да в Габрово съм завършила, преди няколко години.  Grinning
А сега и аз да покажа. Ето теменужките в момента.
Това е един оцелял карамфил.
Това е храстче, затрупано от друго.
Това мисля че е азалия, и цвят.
А това, вчера бях на гости и ми го подариха. До колкото разбрах е вид малка орхидея.Снощи купих специална пръст, но не можах да намеря безцветна саксия. Това ще стане ли? А тезивъздушни к … 77;ни какво да ги правя? Ето и вкусната т … 77;ва на малката цветарка.  Laughing Аз все още нямам цъфнали сакъсчета.  Sad Това е подхранващ тор за стайни и балконски цветя.
Лек ден от мен.

# 283
  • На края на света !
Чародейка благодаря за градинката, ама не ми каза как ти цъфтят латинките по това време  Wink  Hug

рано цъфтят рано и ще прецъфтят ,семената съм посяла още февруари месец ,и вчера се отвориха първите цветове ,днес са повечко ,сега ще и новите цветове  Peace
viki_hrisa вкусната трева как се казва ?
а това жълтото не е ли лилиум ,при затрупаното храстче ?

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 11:08 от Чародейка

# 284
Чародейка, бях седнала и аз да им търся истинските имена.
Значи тя има: Leckerschmeck gras (вкусна трева) - това е Kresse. На български не знам как се казва.
Другото е zuckzurückpflanze - т.е.  мимоза (mimose), и третото е  ketchup pflanze - т.е. домат. Него още не сме го сели. Simple Smile
Това скритото не знам какво е. Изглежда ми като храст, а другия ми лилиум не е чак с такава дървовидна основа.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт