Отговори
# 75
Нени, тъкмо щях да ти пиша, че каша по принцип се дава през ден, а най-добре два пъти в седмица Peace На нейно място бих давала плодове. под "каша" визирам купени прахообразни смеси. иначе варено просо с пюре от праскови (примерно) си е чудесна следобедна закуска Peace Както и всякакво друго зърнено, комбенерано с плод или зеленчук.
Моите деца следобед обикновено ядат банан Wink Стига да им се случи да ядат следобед Wink (но това е въпрос на лична организация)

# 76
  • София
Juliko, честит рожден ден! Бъди много, много щастлива!Hug

Шмати, честит племенник!  bouquet Много да го глезиш! Wink

mai_mai, дано да е възможен някакъв вариант за лечение, при който да не се налага спиране на кърменето.  Peace Ако пък няма друг изход, поемаш дълбоко въздух и се лекуваш. Всичко ще е наред, важното е да се оправиш напълно!  Hug

Аз не съм кърмена. Стандартната причина- липса на кърма. Първите месеци съм хранена с "Хумана" "изпод щанда" (демек, на черно, щото нямаше откъде да си купиш Mr. Green), после- кисело млекце. Не съм имала алергии. Доста често боледувах, но виждам причината за това по-скоро в битовите условия (живеехме в една стара кооперация) и постоянното навличане с дрехи. Съжалявам, че майка ми нямаше никакъв опит с кърменето, съответно не можа да ми помогне със съвет за първото дете. Надявам се поне аз да съм от някаква полза в това отношение на дъщерите ми един ден.  Peace

danip, наистина човек може само да ти се възхищава за усилията, които положи, за да храниш Яна с кърма!  bouquet Напълно си заслужила вече да помислиш за себе си. Като си спомня колко ми беше досадно цеденето..... ooooh!
По мое мнение, можеш да заместиш едно хранене изцяло с АМ, след известно време още едно и така лека-полека, като се цедиш за по-малък брой хранения, кърмата ще намалее постепенно и плавно.

моарейн, много се зарадвах, че Дария върти вече спокойно главичката! Hug

Диде, браво на лакомника Тео! Simple Smile И Галето харесва твърдата храна.  Peace На обедното ядене й стига едно бурканче от 190 грама, обаче ако е било по-постно и нискокалорично, след два часа изгладнява пак. Увеличих дозата на АМ- сутрин и вечер пие по 210 мл, следобед- 180 (когато не й дам каша или кисел). Правя й каши с оризово и елдено брашно+ плодово пюре, понякога млечен кисел с плодово пюре. Много й харесва елдена каша+пюре от сини сливи. От пюретата харесва месните (пилешко и пуешко), тиква в различни комбинации, пащърнак и броколи на Сънвал, картофи и моркови.

Janis, разкошна снимка! Hug Получил се е страхотен ефект между нежното личице на Виктор и свежите цветове на качулката! Simple Smile

Нени, браво на изправеното момче!  bouquet

Луси, не се чувствам по-възрастна след раждането на Галина. Чувствам се съвсем удобно в кожата си. Перспективата да минем с нея за трети път през емоциите, преживяни вече с двете деца, ме подмладява, наистина. Мисля, че това, което виждаш в огледалото, е товарът на отговорността да се грижиш за някого, който зависи напълно и изцяло от теб и твоите решения.  Просто ти изглежда необичайно, защото не си свикнала да се виждаш такава. Това е белег на зрялост, а не на остаряване.  Simple Smile Hug

piaf, Ирина- това с публикуваните обяви е неприятен бъг на сайта. Използвайте "RELIST IT",  за да се махне това "sold".  Peace

# 77
Иринка, Асе, благодаря ви за съветите. Може би ще пробвам зърнена храна с плодове. А пък този кисел нещо не го долюбвам. Хм, мляко с ориз - това го обожавам, може пък и на Кали да му хареса Simple Smile

# 78
Джулка, zло и болест да те zабравят   bouquet
Данип, ти си една от нашите гордости  Hug От твоите постове оставам с впечатлението, че си чудесна майка. Т.е., това което правиш, или ще направиш, при всички случаи ще е най доброто zа Янка. Аz винаги ще ти се въzхищавам как успя само с цедене да кърмиш до 8 месеца. Според мен си е постижение, де да zнам. Започни да zаместваш най_удобните zа теб хранения с АМ, като плавно намаляваш zаради твоята лактация. Но ти си zнаеш най_добре, какво давам и аz акъли  Whistling
маи маи, Асето е в час вече, ще иzмислите най_доброто решение в случая  Hug
Люси, аz също се чувствам добре. В никой случаи по_стара или "иzносена"  Wink. Добре ми е, един вид..
Лека, момичета.

# 79
Здравейте момичета. Аз все не намирам време да пиша, а и много бързо изписвате темите и не мога да догоня с четенето.

Много хубави новини.   В началото на темата пишете за пикник в Дендрариума. Как се стига до там?
Асе, изглеждаш страхотно на 2-те снимки в началото на тази тема. Много си отслабнала и си се променила.

Искам и аз... аз качих още 5 кг вместо да отслабна.

Ние сме добре. Ема расте, хубавее и дебелее. Когато сме при майка ми, тя се опитва да ми докаже, че детето може да живее и без кърма. Имах работа и й я бях оставила няколко часа при нея. Майка ми й беше дала цяло бурканче с зеленчуци и половин бурканче круша на хип.  Подготвяме я да започна работа. Но първо трябва да си намеря такава Simple Smile
Засега ще се радвам на времето, което ми остава с децата в нас.

Приятни разходки! Надявам се скоро да се присъединим към срещите ви.

# 80
Суит,Сова,благодаря ви за съветите момичета!  bouquet(дано не пропускам някой)Така смятам да правя,ще намаля количеството изцедена кърма и започвам да замествам с АМ.Педиатъра ми препоръча Нан 2,аз още го мъдря,но в понеделник ще ходим на консултация и ще го обсъдим пак!
Нени,Дидка,страхотни момчета си имате!
Джанис,а твоя Виктор го показвай по-често!Сладурче голямо е!
Страйп,хубаво ,че се разписа HugАма като чета за вашите ящни деца и тааайничко ви завиждам,като знам какъв цирк се разиграва у дома ,за да вкараме нещо в устата ooooh!
Оооо,беба се събуди,лека от мен!

# 81
Хелоуууу, лейдис...... По едно кафенце???

Ние вчера отново имахме приказно готин ден, въпреки дъждеца, който се опита да повали по едно време, нищо, тъкмо замириса мило такова на тревичка и на дъжд и на лято и на ..... лИбов.....
Ето малко фото от нас:
Моят приятел кучо - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/44 … mp;nmid=220889787

Стоя изправен и отново точа лигички - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/47 … mp;nmid=220889787

След малко ще съм вече вдигнат на високо, но сега мама позира - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/53 … mp;nmid=220889787

Ето, на път съм вече - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/54 … mp;nmid=220889787

Тра ла ла - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/55 … mp;nmid=220889787

Фъррррррррррррррррррр - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/61 … mp;nmid=220889787

Готино е да "походи" малко човек - http://images.inkataaa.multiply.com/image/1/photos/13/500x500/63 … mp;nmid=220889787

Има повечко в сайта в подписа.
Туй то......
В събота сме на сватба в Казанлък.... не обичам сватби по това време на годината, понеже освен ботуши и маратонки нямам други видове облекла за крачетата..... та сега се чудя какво да нахлузвам, и май ще трябва да се купува нещо, пък така не ми се ще.... Освен да скоча в сватбените обувки, те за мен са върха на официалността, но за някоя мацка сигурно ще са тотално ежедневни обувки. Нейсе, стилове разни хора всякакви.
Айде да сръбна кафенце и да нагушкам дребен, че нещо квичи.
Готин ден, дами!!!

# 82
Добро утро от нас.
Мерси, че ни мислите. таткото вече е по-добре, но цяла седмица е болничен и си е вкъщи( В тази връзка забелязвам че вече откакто съм си вкъщи с малката чакам да дойде събота като малко дете Коледа- голям кеф ми е да сме си тримата, да ходим по разходки, да обядваме заедно, да се натоварим на колата и да забегнем извън София- ох, по цяла седмица само чакам да дойде уикенда  Flutter )

Джулико, Ч.Р.Д. с малко закъснение.   bouquet

Браво на лакомите мъници, а злоядите бързо да вземат пример от тях.  Wink

Симона също проявява голям интерес към храната. Сутрин или следобед хапваме ябълка или банан.
На обед готвя разни зеленчукови манджички- постен гювеч, тиквички на фурна, картофки. Онзи ден яде и авокъдо от моята зелена салата. Днес съм намислила да готвя картофки със спанак. дано й хареса.

Bora, нали се интересуваше от Хисаря. Вчера се разходихме до там. Не бях ходила никога и не знам защо си го представях по-иначе( доста соц с едни огромни басейни  hahaha)
Много хубаво място, просторно, много хубави останки от римска крепост, и не на последно място едно страхотно заведение за хапване- Чемшира- препоръчвам с две ръце- малката също го одобри.  Wink

Ина, много сте хубави.

# 83
Здравейте, милички!
И днес времето е лошо и не знам дали ще излезем, а с таткото искахме да се разходим. Не знам, ще видим.
Инче, много са хубави снимките!
Честити месечинки на порасналите Марти на Съншайн, Тамарка на Муцито и Ясен на Дианченце! Да са живи и здрави и много палави деца!

Дианченце мила, напоследък само ни четеш, а нищо не пишеш. Как сте? Как е малкият сладунчо?

# 84
  • София
Добре мляко с ориз или мляко с грис...не е ли рано за кравет мляко??? и пишете за киселите...как ги правите? защото в магазинчето от което купувам пюретата имат "готов" кисел прилича на кремчетата на Dr.Otcer, в такива пликчета е и се разтваря с вода (500мл) вкусовете са -ябълка, праскова и ягода.
Иначе Тео повече ибича храната да си е на парчета и да си дъвче. И банан, и ябълка, и овесените ядки са ми обикновени, не фини, и зелечуците гледам да не ги намачквам прекалено.

# 85
Ехей, смогнах да ви изчета и сега ще прасна един "запис", че хептен ще ви изтърва.

Джулико, бъди жива и здрава!!!

На мен ми стана нещо на врата Confused прещипа ли се нещо, мускул ли се схвана...незнам, ама боли яката и не мога да си мърдам главата ooooh!Уф, само това ми липсваше.
Вчера бях при сестра ми - добре е. Даже изглежда по-свежа от преди Simple Smile Днес вече ще и дадат бебо да си стои при нея, та ще пробва да ги накара да ме пуснат и мен вътре. Да го видя и да го понащракам Heart Eyes

Изчезвам засега, че работа ме чака, а с тоя врат ще е баааавно...

Опа...ето малко зъби от нас:

клик на снимката за по-голям размер Wink

Ох, само дописвам днес, ама се сетих за заглавие за след няколко месеца: "СЕПТЕМВРИйченцето крачки прави, защото на годинка става!" и "СЕПТЕМВРИйската "гадинка" вече става на годинка" Mr. Green

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:21 от Шматка

# 86
Дидка, хич не ги уважавам тези соц менюта "мляко с ориз", "мляко с грис", "кисели" - асоциациите ми са все с дтски столови  Sick Не съм правил ана Спаси такива неща. Мисля, че начинът на хранене, който спазваш за Тео е просто оптимален, чудесен! Киселът на практика е плодово пюре с нишесте  Sick... Да не говорим, че е прекалено рано /за мен/ с краве мляко. Аз него го въвеждам последно! Преди това от млечните въвеждам първо масло, после изкиснато краве сирене, после кисело мляко и накрая прясно. Спаси до 2 години си пиеше специално мляко за деца Нестле Джуниър. Иначе ако сте въвели глутена и търсиш разнообразие, можеш да включиш и бисквитки към пюретата.
Шмат, радвам се, че сестра ти е добре. Марти и той голям спортист ще дойде!Ще копна заглавията като чакащи.
Лемончела, много сте хубави, ама много  Hug
Джанис, хубаво, че се повихте  с красолинчето  Hug
Веч, мисля те! Как мина концертът? Доволна ли си, спокойна ли си - дай кратка справка  Hug

Мен тези дни нещо ме е налегнала някаква лиричност спрямо децата... Много ми е умилително нощно време, когато Джи се буди и ме търси, и се върти в леглото, опитвайки се да се прилепи за мен, да ми хване ръката и просто да спим гушнати... А сутрин се буди преди мен и меч чака с нетърпение да отворя очи, за да ни се срещнат погледите и да ме поздрави с усмивка...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Все бързаме да порастнат - уж, за да имаме повече време за "нашите неща", а с тях и ние ще "порастнем" в друга възраст, когато всичко това ще невъзвратимо...

# 87
Ирини, аз не бързам да порасне Сми-то.... Като ми каже някой аууууу, той вече голямо момче, мъж направо и аз викам не бе, не е голям, бебе си е още, нека си стои такъв, не бързам заникъде. Порастването няма да му избяга, нито пък моето. Искам за мъничко да спирам часовника на любими моменти, но не мога. Затова снимам.  В несвяст, всичко снимам, ако щете и наакано дупе. Как иначе да съхраня тези мили моменти. Те са в главата ми сега, но след години когато има и още едно Сми......

# 88
Здравейте и от нас.Ние сме киселиииии та не се траем.Това дете милото откачи от тея зъби.Ще вървя да купувам нещо хомеопатично или мазилце знм ли вече newsm78Тя не снира да реве и да мрънкоти #CrazyСнощи като се прибрх ги заварих геройски с мъжо на спалнята да спят.Той каза,че до 12 не е заспала.Пък детенце от месеци си заспива в 22.30 TiredЛуд го е направила Joy
Изкарах си много приятно на срещичката.Еееее всички ме изкоментираха колко съм се променила/и външно и вътрешно/,една приятелка не спираше да ме нарича "мамче" #Crazy #Cussing outЕгати това ме побърка.Цяла вечер.Все едно съм някоя дърта чанта.Не им се сърдя на хората,те милите грам не мръднали в развитието си ooooh!ПиЙне Йедене купони и секс са им в главите само,кво да очаквам Mr. GreenТова,че не вписвам сред тях се затвърди,че и бетон стана за жалост.Толкова голяма разлика има между нас,че чак не е за вярване.Детето ли ме промени или винаги е имало мегдан за различие не знам.Майко мила аз вече не съм същия човек #Crazy #Crazy #CrazyСтряскащо е на 22 години да се усещам по този начин....Хайде млъквам по темата
Инче чудни сте Hug
Добре де,а защо моето дете не ме търси както Джи търси Иринии ?Защо з нея сякаш всички сме еднакви??Държи се по един и същи начин,който и да я гушне,който и да се заиграе с нея??Сякаш не намира разлик,не знае коя е мама или кой тате??Сякаш е все едно кой я храни или гали,важното е да има манджа там,а не кой я дава...Малко ми е мъчно така.Когато излизаме тя се радва и ни се смее,все едно и е супер кеф,че се е отървала....
Хайде спирам,че много писах.Кофти време е ама дано се пооправя вече Praynig

# 89
Асе, за съжаление едва сега виждам поста ти - снощи нямахме нет и затова вече изпих едното хапченце. От тогава съм на пост и молитва. Правя опити с цеденето, но положението е повече от трагично. Гърдите ме болят дори от движението на ръцете  ooooh! цедя максимума и пак след 2 часа ще се пръсна  Sick

мъжо поне видя идеалния размер за силикона - туй то! на чужд гръб 100 тояги са малко  Crossing Arms

шейле   bouquet  големи преговори бяха с доки, но не стана. Ухото ми е мн зле и лошото е, че изгубих 2 седмици без да се лекува, заради всички "компетентни" доктори, през които минах. Да не говорим, че имам още една причина да съм против АБ - аз съм с положителен австралийски, т.е. носител съм на хепатит В и мн тр да се пазя от подобни поразяващи бомби. А в рамките на 1 месец това е 2 ант., който пия  ooooh! #Cussing out

Ане, само да се оправя и времето също ще се изтропаме с ивка в морската  Flutter иначе и аз познавам само вики86

мн хубави и пораснали бебоци сте показали  Heart Eyes само да ги щипкаш и целуваш. и като ви слушам само ние ли не се въртим и няме зъби??? Ивка се врътка само когато е на кеф и винаги когато най-малко го очаквам или съм с гръб към нея  Crazy чудя се кога ли ще я намеря на земята?

люси, по-възрастна не се чувствам, а само по-ангажирана. Понякога възприемам себе си и като леко досадна за час от околните, защото на този етап най-интерсното, което мога да им кажа е съдържанието на пюретата на ИВка  Mr. Green  Crazy 

Шмат, честито леля  Hug аз едва сега се усетих  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт