Re: КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 14 - таксите

• 29 587
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Е, все пак вие сте МАЙКИ и ви се полага да мислите така.

Що за сексистко изказване?  ooooh!
За протокола аз също псувам. Пред дъщеря си казвам: "Мама му стара", "Егати", "Дявол го взел." ....

Когато не съм с дъщеря си и ми се налага да комуникирам по работа с определен тип хора, а аз работя на 95% с мъже, мога и псувам далеч по цветисто... мога да говоря простотии, от които повечето хора биха се изчервили ... и нищо от това не съм се научила преди 20-тата си година. А по-важното е, че нищо не съм научила от общуването си с 'работници на Кремиковци", а от колегата си - уважаван адвокат и по-късно министър.  Mr. Green

# 151
  • В офиса
Пирине, много смешно ми стана. "Полага ни се". Това комплимент ли трябваше да бъде  Joy Чудя се обаче защо мислиш и пишеш само в черно/бяло. Децата от ЧУ все едно не си играят по детските площадки и не ходят сред хора. Иначе това, което аз виждам и чувам в кварталното държавно у-ще е кофти и грозно. Даже малкият ми син, който е на 2г., се научи да вика "копеле", само докато се вре покрай децата (1-3 клас!?), докато дойде сестра му.

Иса, не е сексистко. Той друго имаше предвид, ама не го каза като хората.

# 152
Е, все пак вие сте МАЙКИ и ви се полага да мислите така.

Що за сексистко изказване?  ooooh!
За протокола аз също псувам. Пред дъщеря си казвам: "Мама му стара", "Егати", "Дявол го взел." ....

Когато не съм с дъщеря си и ми се налага да комуникирам по работа с определен тип хора, а аз работя на 95% с мъже, мога и псувам далеч по цветисто... мога да говоря простотии, от които повечето хора биха се изчервили ... и нищо от това не съм се научила преди 20-тата си година. А по-важното е, че нищо не съм научила от общуването си с 'работници на Кремиковци", а от колегата си - уважаван адвокат и по-късно министър.  Mr. Green

И за мен въпроса е да научим децата къде какво може, респективно не може и не трябва да се казва и прави. Ние сме тези, които трябва да ги научим на тактичност, на дипломатичност, ако щете и не е зле именно от нас да разберат значението на разни думички и най-вече, че те не са за обществена употреба  Laughing
Иначе Някой си е доста приказлив и ангажиран за случайно минаващ  Flutter Outta Joint
Лично аз загубих интерес от вечното да ама не и от това, че е винаги прав и по-по-най, но следя темата от академичен интерес.
Пък и като се върнах назад не знам дали мога да се изкажа - възпитаник съм на Техникум и по тази графа не попадам в графата на надеждните Mr. Green, макар след това умело да съм замаскирала нещата все пак изначално може пък да ми липсва именно онова безценно качество, което така и не съм успяла да придобия не попадайки в Н-ската езикова или математическа гимназия и може би именно затова избивайки родителските си комплекси съм натикала чадото си в такова учебно заведение пък макар и частно. Все някой трябва да заличи срама в семейството  Joy Joy bowuu
Като смекчаващо вината ми обстоятелство моля в протокола да се запише, че съм успяла някак с хитрост да примамя и да се омъжа за възпитаник на езикова гимназия  bowuu - срам не срам  Joy hahaha Joy
Апропо дали все пак някъде не се публикуваха таксите на ЧУ? Търся информация за някои от тях.

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 12:25 от Lennyh

# 153
Лени, ами той си каза човека, че обича да си убива времето със спорове в нет-а, а ние му се връзваме на абсурдните изказвания.
Все ги къдри както му е удобно, ту в частните училища учели децата на мутрите, за да си измият произхода, и тези мутри са толкова ти неинтелигентни, а как видиш ли са си възпитали децата до степен да не псуват и да не се бият, много интересно  newsm78
Ама хайде, да си чешем езиците и темата да си върви  Wink

# 154
И понеже ми се иска да си говорим за по-конкретни неща за частното образование, бих искала да попитам Alva защо смята, че нивото на преподаване в частнто училище, което са избрали, започва да спада? Без да искам да посочва кое е училището конкретно. Дори и субективно, нейното мнение ще е много по-показателно, защото е човек от вътре, а не като Някой си, който е само наблюдател.

Alva, ще съм ти благодарна ако споделиш, защото наистина ме вълнува темата за нивото на обучение в частното образование, а не някакви хипотетични модели, които се опитват да ни нарисуват някои хора    bouquet

# 155
Имам по-големи племеници, които завършиха същото училище преди години. Знам какви бяха критериите за оценяване преди, колко високи бяха изискванията към учениците. Но всичко беше докато се направи име. Няма нито крачка напред от пет години насам, само отстъпление от завоюваните позиции. Ако искаш обективно доказателство - успеваемостта на приемни изпити спада ежегодно, голям е %-та на влезли в АК и ЕГ все още (в сравнение с другите средни училища), но всичко е благодарение на нежалещите средства за подготвителни курсове родители.

# 156
Напълно подкрепям казаното от АЛВА. При нас е същото, даже лежейки на старата си слава, си позволиха и доста добри учители да изпуснат. Вкараха доста деца в АК тази година, но всички ходиха здраво на частни уроци още от 6 клас.
Налагат се веднъж като име и забравят да се развиват, типично по нашенски такова нещо като постоянно качество не съществува

# 157
Сега предлагам Алва и Връх Мусала да кажат за кои училища става дума? Не съм любопитна с цел клюки, но нали затова се пише и споделя тук, за да сме полезни? В противен случай мненията им минават в графа "чесане на езици" и не са полезни на никого Wink

# 158
Да бе ей сега ще споделя, и ще ми изтрият целия профил барабар с мен самата. Тук е такова ЦРУ, не искам да има последствия за децата ми.

# 159
A защо никой не си направи "социален" експеримент и не види тогава без частни уроци дали няма да влязат децата му? Или по течението всички. Аз си правя такива експерименти нон-стоп и със знанията от у-ще къде сме спрямо другите училище. Така че пробвайте и вие. Аз съм предоволна.

# 160
Аз ще сменя нашето училище и от няколко месеца проучвам сериозно пазара. Смея да твърдя, че е тенденция да се лежи на стари лаври от така нар. елитни училища. Освен това сме на топа на устата тази година, и то все негативно. Няма да е новост, ако го напиша и аз.
Никой не рискува без уроци, кандидатстването след 7 клас е по-решаващо от това за университет. След гимназията имаш право на колкото искаш опита проба-грешка. След 7 кл. е еднократно.

# 161
Връх Мусала, страшно ме кефят постовете ти от вчера.   bouquet  Именно, че никой не желае да рискува - щом другите вземат уроци, значи ще придобият по-ценни знания за дадения изпит при конкретни преподаватели, които готвят за него, а не, че всички ЧУ са се издънили и не дават добра подготовка. Просто може и да дават, ама на никой не му стиска да провери без частни уроци този факт. Wink Все пак доста сме инвестирали до момента, че точно в 7 клас да си правим експерименти, нали. Simple Smile

# 162
О, ами да! Получава се, тъй като другите ходят на частни уроци и при равни други условия получават стратегическо предимство за тъй малкото желаните места. Затова всеки се застрахова - кой с уроци, кой с школи. Още повече, че учебната програма не покрива материала за всички изпити (имам предвид особеностите на някой училища които не са в общия кюп - АК, класическата)

# 163
Написах, че никой не рискува , в смисъл да не подложи детето си последната година на обстоен преговор, на попълване на пропуски и позабравени неща. Не вярвам в тези за стратргическо предимство на възраст 14 години, още повече създадено от частен учител. Вярвам обаче, че с частен учител се учи сериозно. И тук е голямата питанка къде е ЧУ като институция, защо не поеме то масово тази роля на преговора и затвърждаването.
Моля не ме репликирайте, че някъде се прави, винаги има бели лястовици. Важното е че не е тенденция и факт.
Това което е факт, е че децата от ЧУ имат наистина успехи по кандидатгимназиални изпити, но за мен правилото е , че това е заслуга на БЪЛГАРСКИЯ РОДИТЕЛ.  Същото разбира се важи и за децата от държ. у-ща.
В резюме: ЕВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯ РОДИТЕЛ!

# 164
Седми клас ни е далеч, но предполагам, че си има доста задължителен материал от МОН, който трябва да се покрие. Реално това не се води нулева година за кандидатстване в гимназия/колеж, а си е редовна година, в която основно се учи, а не е предвидено в програмата на МОН преговор и т.н. Разсъждавам си за най-вероятните причини. Едно време не всички деца кандидатстваха след 7 клас. Спомням си, че ние, които ще кандидатстваме, ходихме допълнително на СИП по математика и литература. По мое време се кандидатстваше само на 1 място + евентуално МГ. И пак не бяхме всички. Сега се кандидатства и за изпитите, подготвени от МОН, и за АК. И най-вече всички кандидатстват. Не, че не е възможно да се организира добра подготовка и в у-ще, ама пък сигурно ще има претенции защо този преподавател, ама защо не еди-кой си. Станали сме доста капризни. Сега се сетих, че като кандидатствах за ВУЗ, учителката ни по история не ни разрешаваше да ходим на частни уроци - тя щяла да ни подготвя. Скъси ни живота тази жена! И отгоре на всичкото беше фенка на Великотърновския у-т, а не СУ. И трябваше да учим сумати дати и по двете школи - доста се разминаваха.
Затова бях писала, че ходенето на частни уроци все пак лично решение на родителите.

Ти как мислиш, че трябва да бъдат нещата? Интересно ми е. Далеч ни е 7 клас, а давам примери от едно време. Сигурно има промяна обаче. И на мен не ми харесва, че стават направо двойни разходите в 7 клас с частни уроци и с такса за ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт