Re: КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 14 - таксите

• 29 604
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
С "остарели" имах предвид не стари, а по-малко ефективни!
Някой си, нямам намерение да споря с теб за нечии разкази. Мога само да ги отхвърля отчасти, но със сигурност за българите завършващи с отличие университети в Австрия от 92а година натам  Joy hahaha. По-скоро повече от полвината се връщат с подвити опашки. Тези които остават и завършват, заслужават невероятни адмирации!

Но стига сме "спамили" темата, нека се върнем на ЧО в БГ и да оставим спомените настрана! Wink

Колкото до последния цитат - това е директен отговор на Алва, която сега видях е използвала "ограничени финансови възможности" (извинявайте) и в контекста на нейния текст не може да се счита за "обиден" или "класифициращ"!

# 91
В кой да е контекст "Може и да е най-доброто училище за родители без възможности, но..." се разбира като "За вас, второто качество хора става, но за нас, елита, е неприемливо".  Впрочем подобни изказвания забелязах на няколко пъти за краткото време, откакто се подвизавам тук. Разбираемо е, че в точно този форум това не прави впечатление никому.

# 92
Абе, Някой си, чети.....

Алва казва"....мисля , че НЕГ е най-добрата възможност за интелигентни и амбициозни деца от семейства с ограничени финансови възможности и неограничени умствени такива.", а аз й отговарям "може и така да е....." като се извиних, че вместо "семейства с ограничени финансови възможности", използвах "семейства без възможности"...чак пък толкова да се хващаш за думата.

Изказванията и на двете ни, не нарушават добрия събеседнически тон, докато ти вече определено се заяждаш и търсиш под вола теле!

# 93
Е откога да казваш за някой, че е без "финансови възможности" е обида?
Ако е истина - няма за какво да се обижда, ако не - пак така  Simple Smile

# 94
Абе, Някой си, чети.....

Алва казва"....мисля , че НЕГ е най-добрата възможност за интелигентни и амбициозни деца от семейства с ограничени финансови възможности и неограничени умствени такива.", а аз й отговарям "може и така да е....." като се извиних, че вместо "семейства с ограничени финансови възможности", използвах "семейства без възможности"...чак пък толкова да се хващаш за думата.

Изказванията и на двете ни, не нарушават добрия събеседнически тон, докато ти вече определено се заяждаш и търсиш под вола теле!

Не, не се заяждам. Но и се учудвам, че не хващаш нюанса. Все пак си образована в система,където учат на емоционална интелигентност. Накратко, обидата не е в употребата на "семейства без възможности". Обидното е в "Може и да е най-доброто училище за".
Впрочем, ако искаш публикувай изказването си в някой общ форум (на abv например) и питай непредубедените и безпристрастни форумци как схващат изказа.

# 95
  • Sofia
 ooooh! Някой си, разбрахме те, защо циклиш толкова време на една фраза. И ти обиди доста народ тук, обяснихме се, изяснихме се, мина и замина. А сега си се запънал на някаква фраза, която дори не е обидна, и ни напред, ни назад.

# 96
Някой си, любовта към спора и заяждането за теб може и да са различни неща, но в тази тема се обсъжда (или поне се опитваме) частното образование. И като влезе някой и започне да ни обяснява, че видиш ли имало свят и извън тази система, и се започва едно безкрайно прехвърляне на топката, което не ни е за цел.
Хайде, моля те, да се оставим споровете тип "махленска клюкарка" за това кой каква интелигентност има...

# 97
Някой си виждам, че си достоен опонент но само отстрани погледнато и май паметта ти от време на време избирателно изневерява.
В предната тема беше писал нещо, което се наложи да ти припомняме, сега пак се хващаш за дадена реплика и циклиш върху нея, докато другите сме вече на съвсем друга тема.
Искам да ти задам един въпрос и държа много да получа отговора ти.

Въпроса ми е следния:
-Ако даден съученик на дъщеря ти въпреки, че се е класирал с отличното си представяне в СМГ \ което както уточнихме е едно прекрасно средно училище\ в течение на годината покаже нисък успех по математика и оценките му достигнат нива 3-4, какво ще се случи?
Ще продължи ли да е ученик в СМГ до 7-ми клас?

Ще ти обясня защо питам след като получа отговора ти.
п.с.Отказвам да си меря нивото на интелигентност защото не мога да немеря отрицателния знак на клавиатурата, също така не се опитвай да ме класифицираш като образование и специалност - никак няма да е лесно да отцелиш  Wink

# 98
Обидното е в "Може и да е най-доброто училище за".

Shocked Това пък откъде го измисли???

Това ми е последният коментар към нещастното изричение (да не би да си фиолог  Mr. Green) - имам предвид, че може и да е най-доброто училище за...., не следя ранкинга на държавните училища, а може и АГ или френската гимназия да е!

Не се превъзбуждай прекалено много по тея неща - карай по същество!

# 99
Толкова добре разбрах Рила за какво говори, направо ми е изказала мислите. И ние се върнахме скоро (преди година) в БГ и записах децата в ЧУ (не към посолство, българско с основен чужд език английски). Стараят се хората, сертификати взимат децата, но системата на обучение по чужд език е същия архаизъм от моето детство. Какво като има мултимедийни системи, няма методика за съвременно обучение, няма го живия език от ежедневието. Имат английски 10 часа седмично и какво от това.
Децата ми бяха в английско училище, но не в английско говоряща страна. Видях как в движение научиха 2 езика, без стрес. Втора година се опитвам да убедя учителите им тук по английски, че нови думи не се учат с писане по много пъти, но глас в пустиня...
Много ми се иска българското дете да се обучава по съвременни методики по всички дисциплини, да пътува по света по училищни проекти, а не с родителите само. Разликата е голяма. И вярвам, че някой ден ще стане, но няма да е скоро. За жалост ЧУ в БГ е също част от нашата действителност и няма да достигне световните образци, докато стандарта ни не се вдигне многократно.

Някой си, хванал си се да защитаваш бита кауза, всички сме наясно, че за изявени математици СМГ е отлично решение, но там учат няколко стотин деца. Какво да правим с другите българчета? Ти сам говориш за високото ниво по английски на дъщеря ти, но както разбирам то идва от обучение в частния АК през лятото. Ти просто си един търсещ и амбициозен родител, като всички нас от този форум, само дето си щастливец да живееш близо до СМГ и детето ти да е с математически наклонности. Ако живееш в Княжево например, почти 100 % съм сигурна, че Увекинд щеше да ти е приоритета. Надали ще го пуснеш да пътува часове наред в софийските задръствания за да се добере до СМГ. Разшири малко мирогледа

# 100
Толкова добре разбрах Рила за какво говори, направо ми е изказала мислите.

Някой си, хванал си се да защитаваш бита кауза, всички сме наясно, че за изявени математици СМГ е отлично решение, но там учат няколко стотин деца. Какво да правим с другите българчета? Ти сам говориш за високото ниво по английски на дъщеря ти, но както разбирам то идва от обучение в частния АК през лятото. ...........Надали ще го пуснеш да пътува часове наред в софийските задръствания за да се добере до СМГ. Разшири малко мирогледа

Абсолютно!  202uu
Именно по-широчкия мироглед ни събра повечето хора в тази тема, в началото напълно непознати.

# 101
Някой си, здравата страдаш от неясни за мен комплекси - здрав, як, умен, интелигентен, с умно дете, а нещо не си доволен от себе си?! Защо така? Имаш страшна логика - нареди ни, като родители от ЧО, редом до сводници, мошеници и мутри, а сега го удари на чест и достойнство - колко сме нетолерантни. Ужас! Много обичам такива страдалци, на които всичко е позволено:

Ако всеки, който може да си плаща, може да запише детето си, то тогава втоматично се получава подбор само по доход. Т.е. всеки с високи доходи има елитно дете. Уверен съм, че тук няма такива, но все пак не мога да пропусна факта, че всички мутри, сводници, мошеници, корумпирани държавни чиновници и пр. МОГАТ да плащат. От там по пътя на логиката следва, че децата им автоматично стават умни и влизат в ЧУ ...

# 102

Някой си, хванал си се да защитаваш бита кауза, всички сме наясно, че за изявени математици СМГ е отлично решение, но там учат няколко стотин деца. Какво да правим с другите българчета? Ти сам говориш за високото ниво по английски на дъщеря ти, но както разбирам то идва от обучение в частния АК през лятото. Ти просто си един търсещ и амбициозен родител, като всички нас от този форум, само дето си щастливец да живееш близо до СМГ и детето ти да е с математически наклонности. Ако живееш в Княжево например, почти 100 % съм сигурна, че Увекинд щеше да ти е приоритета. Надали ще го пуснеш да пътува часове наред в софийските задръствания за да се добере до СМГ. Разшири малко мирогледа

Всъщност не абсолютизирам качествата на СМГ. За мен това не е безусловно най-доброто училище, а най-добрата алтернатива между 5 и 7 клас за децата с математически наклонности. След 7 клас образованието там става едностранчиво и неподходящо за деца, които няма да стават математици. Съвсем простичко казано тезата ми е, че ЧУ не са някаква панацея и който е записал детето си там не е "хванал бога за шлифера". Хубаво, нека има 2,3, 5 или даже 10 ЧУ на високо ниво. Но в списъка в началото на темата са изброени 55 училища. И никой не може да ме убеди, че всички тези 55 училища са "каймака на каймака". Просто няма откъде да дойдат толкова деца с доста над средните интелект и подготовка, че да запълнят 55 училища. Няма откъде да се намерят и 55 комплекта супер даскали. Нито пък съм чувал за 55 супер сгради с модерни бази. 55 плувни басейна няма в цяла България Simple Smile И до там. Но колегите форумци се обиждат от тази моя теза и комай настояват, че що е ЧУ то е най-убаво. Признавам, че може и мъъъничко да ги дразня по този повод, ама те пък защо се дразнят?Grinning А ако зациклям на нещо и отказвам да вървя нататък то е защото не съм получил отговор на това нещо. Ако препускаме  и всеки подминава факта, че не е получил отговор, то къде е тук спора?

АК е много добро училище, но би трябвало да съм безумен мечтател и наивник за да разчитам на три летни курса по 1 месец да научат дъщеря ми на английски език. Тя си знае английски, защото от 5 годишна веднъж седмично се занимава у дома, когато не е заета през уикенда.

Не мога да кажа кое училище щях да предпочета, ако живеехме в Княжево. Каквото и да кажа ще е спекулация в името на спора. Но все пак много е вероятно пак да се бяхме спрели на СМГ поради стратегията ни за образование и специфичните заложби на детето.

# 103
Някой си, здравата страдаш от неясни за мен комплекси - здрав, як, умен, интелигентен, с умно дете, а нещо не си доволен от себе си?! Защо така? Имаш страшна логика - нареди ни, като родители от ЧО, редом до сводници, мошеници и мутри, а сега го удари на чест и достойнство - колко сме нетолерантни. Ужас! Много обичам такива страдалци, на които всичко е позволено:

Ако всеки, който може да си плаща, може да запише детето си, то тогава втоматично се получава подбор само по доход. Т.е. всеки с високи доходи има елитно дете. Уверен съм, че тук няма такива, но все пак не мога да пропусна факта, че всички мутри, сводници, мошеници, корумпирани държавни чиновници и пр. МОГАТ да плащат. От там по пътя на логиката следва, че децата им автоматично стават умни и влизат в ЧУ ...

Във всичко цитирано от теб по-горе виждам само здрава логика. Облегнах се инструмента "необходимо условие - достатъчно условие".  И даже специално посочих, че тук няма такива индивиди (мутри и пр.) Peace Нима не е истина, че всяка мутра може да си плаща? И защо от правата връзка правиш автоматично и обратната - че щом мутрата си плаща и ти си плащаш, то и теб визирам за мутра? Това е нелогично.

Иначе точно от комплекси не бих казал, че страдам. А че съм недоволен от себе си - мисля си, че това е нормалното състояние на всеки търсещ човек.

# 104
Но в списъка в началото на темата са изброени 55 училища. И никой не може да ме убеди, че всички тези 55 училища са "каймака на каймака". Просто няма откъде да дойдат толкова деца с доста над средните интелект и подготовка, че да запълнят 55 училища. Няма откъде да се намерят и 55 комплекта супер даскали. Нито пък съм чувал за 55 супер сгради с модерни бази. 55 плувни басейна няма в цяла България Simple Smile И до там.
Някой някога да е твърдял, че всички тези училища са върха на сладоледа?! Пак се изказа неподготвен май.
Неслучайно има анкети къде колко деца учат. Ако се загледаш ще установиш, че срещу доста голям брой от тези 55 бройки - стои цифричката нула. А те са включени в анкетата, за да не бъдем набедени в пристрастност към дадено ЧУ.
В предния си пост ти зададох въпрос - нямаш отговор или ... пак като нещо не ти изнася предпочиташ да го избегнеш?!

Общи условия

Активация на акаунт