Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 619
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря на всички ви за пожеланията за вчерашната ни месечинка! Да са живи и здрави всички бебчовци, родени и днес и вчера, и утре...! Hug

Честит рожден ден на Гого на Пепи слънчогледче! Пожелавам му да стане добричък и да папка като бате му Ицо!  bouquet

Мини вече ми е взела думите от устата. Grinning Аз лично с баткото столче хранене не съм имала, но го подпирах с възглавници и така го хранех на леглото. Сега задължително съм решила да имам всички удобства. Имам тук една форумска мама и детенцето й е на 3 год. и 3мес. и още си го ползва. Сам си се качва в него.
За пюрета, аз също се двоумя, но след 6-тия ще захранвам със сигурност. Отначало с готови. Но ще ги топля на водна баня. В началото са малки опаковките - 10-тина лъжички са вътре, та Кокосче, мисля, че 48 часа беше трайността, то пише на етикета, разгледай! Голяма хамалогия си е правенето на сокчета, готвенето на пюрета и тям подобни, особено, когато навън времето е хубаво. Аз по принцип съм си мързелива, но при добра организация, всичко може! Синчето и на млечна кухня беше и пак ме мързеше да отида до там да му взема храната  ooooh!, хем кухнята под носа ми беше. Laughing
Да се скарам на всички ревящи мами! Я горе главата! Добри майки сте всичките, просто сте майки за първи път. Айде аз да не разказвам, какви неща са ми се случвали с баткото... Grinning Връзвайте ги с коланите на количката да ви е мирна главата. И няма да ревете за захранване и тям подобни, ей!(Любито за теб пиша това специално, да не се разсърдиш, най-добронамерено е всичко, което казвам! Hug
За косата - моята много рядко е била подстригана късо. Един от тия  моменти е, когато синчето беше на 4 мес. Много гадно се чувствах, все едно съм без коса. Няма смисъл да се подстригва, ще спре от самосебе си. Пада косата, която не е падала по време на бременността.
Евжени, не се кахъри за рожденния ден на дъщеричката. Аз бях в 6-та г. с. от бременността, когато синчето ми донесе варицела от училище. Питах майка ми, дали съм я карала, а тя не може да си спомни!!! Бях в шок. Ако се разболеех - аборт трябваше да правя, а малката Ягодка 11 год. я чаках! Твоята дъщеря със сигурност ще знае, че я е прекарала-има и снимка даже! Да ти е жива и здрава и дано не се разболеете с бебчо! Hug
Невенчето, много ти е сладка феичката! Heart Eyes Помоли я и нас да омагьоса за утре, че имаме много важна среща! baby_neutral Ама утре ще разказвам, ако новините са добри...
Барборанче, тази ваша докторка на час по лъжичка..  Sad Според мен прекалява вече. Дано малката фея омагьоса и вас да сте щастливи! Hug

Малко настроение (и един хамбургер  Laughing)от мен в този ден, вместо торта за вчерашния  Grinning: http://www.youtube.com/watch?v=iUCDhvbQFmU

# 226
хихи Ягодка, развесели ме   Hug От сърце благодаря!
Мини, ти ме вкара в чуденка когато каза, че бебетата започвали да качват по-малко след захранване newsm78 newsm78 newsm78
Аз не съм го обсъдила още с педиатърката, но мисля да пробвам Петя с по няколо лъжички оризова каша. Няма да заменям хранене или започвам активно захранване, просто по няколко лъжички между храненията за допълнителни калории. (е ако Петя приеме добре кашата естествено)

# 227
Привет от нас!  Grinning
Честито на бебоците, празнуващи или наскоро празнували месечинки! Наистина, като се обърна назад, то времето доста бързо си минавааа... След още някой и друг месец ще започнат бебчовците и да припкат и ще минат в категорията дечица  Simple Smile.

Сиси, гърдата ми се оправи и май най-накрая ми се е регулирала кърмата, защото гърдите ми вече не се препълват така зверски и не текат.  Simple Smile
Според мен, ако успееш няколко дни да заничаваш Калоян да не заспива ще свикне и ще си създаде такъв режим. Поне Рая вече хуч и не иска да спи преди ядене. Будува си, гледа ни как играем с таткото на табла или си играе в активната гимнастика или се люлее на люлката... понякога я взимам малко да поседи в мен и така. Свекна си вече. Дано и ти успееш да привикнеш Калоян, че да можете и вие да се наспивате  Heart Eyes.

Виолетово ангелче, напълно подкрепям размислите ти за семейството! Все пак и ние все още сме хора, макар че вече сме мама и тати!  Peace Хубаво изкарване!

Копривке, Невенче, лапетата са истински принцески! Много да ги нацелувате!  Hug

За столчетата - на мен ми обясниха, че били важни 2 неща - да имат и полулегнала позиция и да могат да се регулират на височина, за да може когато бебчето стане по-тежко и е самичко с баба или дядо само да се качва на столчето без да го вдигат.

И накрая малко да се оплача. Днес ни е много ревлииив ден  Sad. Уж обичаме в количката на разходка, а днес в Южния парк му удали 1 рееев... Гушвам я и млъква, слегем я в количката и пак рев... ooooh! накрая почна да реве и като я гушках и при това положение си я сложих в количката. Като реве поне да се приближаваме към къщи, че сме си на 40 минути от парка все пак... И тя рееев 2-3 минути и изведнъж спря, кротна се и си задъвка бибата  Thinking. Така и не разбрах какъв беше проблемът. Може би и беше много топло  Thinking Дано не се повтаря  Praynig. Не ви е лесно на тези от вас, чиито бебоци реват в количките  Confused

Хайде, много усмивки от малките създания за днес!  Grinning

# 228
Мини, ти ме вкара в чуденка когато каза, че бебетата започвали да качват по-малко след захранване newsm78 newsm78 newsm78
Аз не съм го обсъдила още с педиатърката, но мисля да пробвам Петя с по няколо лъжички оризова каша. Няма да заменям хранене или започвам активно захранване, просто по няколко лъжички между храненията за допълнителни калории. (е ако Петя приеме добре кашата естествено)

Бърди би ти препоръчал да сложиш мезурка каша директно в АМ, когато предлагаш такова, дори това да е в нощното мляко /последното за деня по-скоро/

# 229

Бърди би ти препоръчал да сложиш мезурка каша директно в АМ, когато предлагаш такова, дори това да е в нощното мляко /последното за деня по-скоро/

И  аз го бях чела това някъде ( но не можех да си спомня къде  newsm78). Предполагам, че и в изцедена кърма може?   Само ще я изчакам да се успокои, за да започне даприема шишето.
Новото при нас е, че се опитвам да ВЪВЕДА  нощно хранене.  Така де, поспахме си последните 2 месеца, но явно на Петя и е нужно хранене нощем. Аз обаче не я буди, като усетя, че се размърдва пръскам кърма в устичката и ЧУДО- спи и суче Hug

# 230
    Феята Деница ви благодари за комплиментите и започва да изпълнява вашите желания. Данинцето и Ягодка вие сте първи в списъка.

Ние днес сме почти постоянно навън, че то вътре не мога да я трая - мрънка, върти се, нервничи...абе иска си детето разходката.Да си призная и аз си я искам тая разходка, че след цяла зима в една стая имам чувството, че вътре стените ме притискат.
    За косата моята капе вече почти месец и се чудя не изпада ли това дето трябваше вече  newsm78 То като гледам какво количество косми се ръсят от главата ми имам чувството, че скоро ще остана с толкова коса, колкото има ей този емотикон   bouquet Преди съм си лекувала косопад (или по-скоро пролетно оредяване на "перуката") с едни ампули, който се втриват в още влажните корени след измиване на косата. Онзи ден питах за тях там откъдето съм ги купувала и продавачката каза, че ще зареди и сега чакам.
Честит рожден ден на Гого на Пепи слънчогледче! Да ти е жив и здрав и винаги да ти дава повод да се гордееш с него.
Честити месечинки на празнуващите днес  Hug

# 231

И  аз го бях чела това някъде ( но не можех да си спомня къде  newsm78). Предполагам, че и в изцедена кърма може?   Само ще я изчакам да се успокои, за да започне даприема шишето.
Новото при нас е, че се опитвам да ВЪВЕДА  нощно хранене.  Така де, поспахме си последните 2 месеца, но явно на Петя и е нужно хранене нощем. Аз обаче не я буди, като усетя, че се размърдва пръскам кърма в устичката и ЧУДО- спи и суче Hug

barboran4e,
защо не опишеш проблемите на Петя в зачатие - д-р Бърди дава там консултации. Сигурна съм, че ще ти отговори. Наистина, това си е онлайн консултация, но по мое мнение човекът дава добри съвети и решения и може да помогне и на теб.

# 232
Направо се захласнах по тази малка златна фея!Лорини, и тук да пиша:голям си сладур- много мило посрещане на бъдещите януарки си направила! Hug Данинце, твоята "chica bonbon" е направо твое миниатюрно копие.
Мини, много ти благодаря, за мен цялата ти информация за хранене и захранвене е изключително полезна! Изцяло разчитам на нея, понеже в момента нямам никакво време да се ровя.  Иники, присъединявам се към твоята партизанска борба с яденето на ръце! Аз пък обожавам бебешките гащеризончета! Донята, ти си кулинарка, а мъжът ти слабее-моят шишкавее на фона на тотално закърнялите ми кулинарни напъни. И мен ме отказахте от робота-аз едва със сокоизтисквачката се справих-то строеж на цяла Айфелова кула. За пюретата-аз имам на Линдам нагревателче, но в люлинския Арон видях на Чико само за около 30 лв., да знаете, който ще си взима,че мен още ме е яд, че се изръсих толкова пари за такава проста вещ. Иначе е облекчение за отплеси като мен и си ми върши работа. Днес минах през мамолог и мога сега спокойно да пътувам,! Това ще ми е тест- пътуване на близичко, Доника, отговарям, още се чудим Тасос или Халкидики-така че, дано не се налага, но сме го изчислили ако с бебето от тук тръгне една кола, а ние от там за около 2 часа да се срещнем около границата. На 15 май също трябва да отсъствам, но още изчаквам и не съм платила билета-искам да видя сега как ще се справим с кърмата и кърменето. А не чи се мъкнат бебе и количка по летища и самолети. Дано само като се мотам да не ме одрусат с някоя гадна тарифа в последния момент!
Споделям възмущението ви! То на тези болни мозъци всяко отмъщение им е малко! Понякога се чудя-уж всички сме хора, пък как може да има такива огромни различия и толкова долни твари между нас! Аз преди две седмици точно много се бях разстроила: гледах по ТВ 7 един филм за трафика на жени  и деца,  опитаха се да транспортират цял контейнер дечица за Саудитска Арабия-останаха на пристанището, под огнено слънце и бавно се задушаваха вътре. И това е третият по приходи сенчест бизнес! Представяте ли си! А от работата си мога да ви кажа, че престъпният трафик в световен мащаб е един-само "разменните монети" така да се каже, са различни: оръжия, деца, жени, дрога, диви животни...! Т. е. всяко доза дрога, всяка карана с такива пари гъзарска кола съдържа по малко освен всякакви други гадости и от кръвта на измъчвано детенце. В тая връзка една случка любопитна-идвам си преди май 2 години лятото и ни вози по магистралата един приятел, два джипа ни изпреварват като изстребители и аз се почудих какви са тези коли, (Порше Кайен бяха) а той много учуден: "Ми ти не си ли виждала?!" Ми не бях! И Q7 единствения, който бях виждала тогава там да кара е един от най-високопоставените и известни дипломати в цяла Европа. А тук се прескачаха. И голяма част от тях принадлежат на шефовете на такива като тези 18, явно обаче тук те не чувстват притеснение да го афишират. Те нашите нещо добро няма да прихванат, ами само гадории! А Белгия понеже е известна като страната с най-много педофили от глава на населението - всяка седмица по автобусите има разлепени нови изчезнали и издирвани от полицията дечица! Много е потискащо. Най-шокиращият случай от последните години беше за една гад, изнасилила и умъртвила над 50 деца на възраст от 6 до 15 години. Има направо смразяващ кръвта пантеон със снимки и цветя отвън,  под колоните на тяхната съдебна палата-гигантско здание, което се извисява над целия град уж за доказателство, че справедливостта тържествува. А като минавах покрай едни сгради с огради и крепостни стени като на соофийския затвор и все се чудех какво са-ами училища, оказа се!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 17:45 от Angelviolet

# 233
Я ми кажете каква е логиката някой да си купува степер, а упорито да се качва с асансьор вместо по стълбите  newsm78 Не съм аз тази, но съм го срещала като комбинация  Laughing Може би им трябва закачалка на хората или нещо, в което да се спъват  Laughing
Колко нетематично нали? Simple Smile

П.П. И за голямата и малка ягодка влажна целувка от Вики (само да няма ревност от страна на Пре-Краси)  Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 17:45 от Kokonut

# 234
П.П. И за голямата и малка ягодка влажна целувка от Вики (само да няма ревност от страна на Пре-Краси)  Mr. Green

А Йоана? Crossing Arms  hahaha Joy
Охх тя е уникално мрънкало тези два дни,не стига,че не спи през нощта,но и през деня не мигва,спи й се,кисела е,ама мрънкоти и се дърпа ooooh! Реших да я изкарам днес уж да заспи в количката,ми спа точно 30 мин. и наду гайдата Crossing ArmsТова й е съня за днес.Не знам какво да я правя ooooh! Tired
Гери дано намериш правилната формула за Петя и  вече да се успокоиш. Hug А аз искам да СПЯЯЯЯ през нощта.Йоана няма нощно хранене,тя има нощни хренениЯ. #Cussing out
Оплаках се,аре бай Hug

# 235
Ето ви малко инфо за косата по време и след бременност http://semeistvo.rozali.com/krasota-zdrave/p239.html

лека и спокойна вечер  Hug

# 236
аз се връщам да ви изчета, а сега на бързо да се похваля с новите ни придобивки... ла редутско за 20лв...вече е 24евро... Mr. Green и мойте...ама мойте по-късно, че трябва да ги снимам...

# 237
Може ли някой да ми даде онази таблица за температурата, плийз.
Меря с дигитален термометър, ама нещо не му вярвам - показа 36.5  newsm78.

# 238
Пепи, да ти е жив и здрав рожденика Гого! Много да те слуша и да расте засмян и щастлив!

Реших да я изкарам днес уж да заспи в количката,ми спа точно 30 мин. и наду гайдата Crossing ArmsТова й е съня за днес.Не знам какво да я правя ooooh! Tired
Еми ние сме така всеки ден.
Вече ме е страх да излизам с количката, че като вземе да реве този моя проклетник.... Ама така реве, че чак се захласва. И накрая като го вземе на ръце все едно натискам копчето и млъква.  ooooh! #Crazy. Днес се разхождахме с колата, че си викам както се кани да вали, той като ревне как ще го нося в дъжда. Естествено за проклетия не заваля.

Angelviolet, благородно ти завиждам за пътуването. Ние ще отскочим за празниците за 3 дни в Трявна, ама с малкия, та няма да е много почивка.

Абе аз като четох за зхранването, разбрах, че в общи линии пак ще яде предимно мляко (кърма). Аз както съм го подкарала може и след 6-тия месец да продължа да кърмя. Ама другия месец май ще да захранвам, че иначе ще стане слон от тая кърма.

Барборанче, прати я Петя на един курс при Никола, да и покаже как се яде и как се наддава.
Според докторката, която гостуваше в "На кафе" по повод захранването, кашите са кажи речи сигурен начин за по бързо качване и ги препоръчват на бебенца, които имат проблеми с наддаването. Та по мое мнение действай. Тя и без това не е малка вече за захранване. Обсъди го с педи и дерзай.

# 239
Привет!
Днес ви чета по диагонал.
Това с репортажа не мога дори да го коментирам, не съм го гледала и НЯМА да го гледам. Не мога, нямам сили. Sad

Пепи,
честит ти рожденник!

Аз днес цял ден тичам по задачи, ако е рекъл господ и всичко е наред след една седмица ще стане факт регистрацията на сдружение ДАР, най-накрая се официализираме за да работим по-ефективно. Като стане факт ще ви разкажа повечко и за предстоящия ни първоюнски проект.

Сега ме чака голямото гладене, утре ще събирам багажи защото в петък сутринта пътуваме. Заминаваме за Цигов чарк, аз на тортен семинар, а мъжът ми ще е детегледач в дъжда за негов ужас

хайде до после

Общи условия

Активация на акаунт