Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 616
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро.
 newsm59  на Божидара много да радва мама и тати.
И аз съм в чуденка как изплащат майчинството след като е изтекъл болничния.Дали маже да се види някъде внесената декларация ,както например си проверяваме болничните?
И друга голяма чуденка ми е с какво да захранвам със зеленчуково пюре или плодово.
Сега давам по -малко сок от ябълка/ в противовес с късното захранване/ и много я харесва и не и пречи поне засега .Не съм забелязала да има колики.Даже много се облизва след като я изпие.
Пюрета ще почваме от 4,5 месец.

# 256
Добро утро  Hug
pavlina_k да ти е жива, здрава и много послушна рожденничката  bdbaloni
Виолетке не се притеснявай душата  Hug . Щом има на кой да оставиш малкия - заминавай без да му мислиш. В крайна сметка и ние-мамите сме хора и трябва да се чустваме като такива /поне от време на време/ Wink . Някъде бях чела, че такива кратки раздели /в крайна сметка това са няколко дни/ са изключително полезни, както за майката, така и за детето. Много романтика и приятно изкарване ви пожелавам  Hug И после да показваш снимки, че  Crossing Arms
Това се отнася и за другите, които ще пътуват  Sunglasses /освен за Копривката, че вече не издържам на психическия тормоз, който ми налага с тези вкусотии, дето ги снима  Wink /
Аз пък още се чудя дали да пътуваме - можем да скокнем за един ден до Самоков, а ми се иска и за повече, но като се замисля колко багаж трябва да помъкна  ooooh!
Освен това сериозно съм се замислила за почивка в Турция септември месец с малкия /дано до тогава не реве толкоз  Praynig/, ама да видим дали няма да си останем само с мисленето  Laughing
Голямо мислене ме ударих, чак ме заболя русата кратуна  Joy
 Хайде стига толкова - за сега де  Wink

# 257
Павлинче, да ти е жива и здрава Божидарка!!!  hbday  и ще чакаме торта  Grinning

# 258
Паспорт се вади в паспортното по местоживеене на майката. Във всчко фото ще го снимат бебето. Струва по малко от 10 лб. не помня точно. Става за 15 работни дни. Трябва да сте с таткото и бебето при подаването. Поне при мен това искаха.
Мами, да ви питам - какво е млечница??? Значи появи ми се бяла точка на зърното - това гъбички ли са, млечница от бебто ли е .... не съм наясно хич.
Може ли някой, които знае да ми даде координати на кабинета по кърмене и кога работят, да ходя да ме погледнат.... Мразя празниците да са толкова дълги - все се получава така че ми трябва лекар точно по това време....

# 259
Така значи .Можем да си видим внесените декларации след последния изравнителе болничен отново там където проверяваме болничните.

# 260
Добро утро Hug

Павлина, честито, да ви е жива и здрава каката! И много щастлива и засмяна! smile3510

Ох, и ние трябва да вадим паспорт. Голяма е разтакавка да се вадят документи от Англия.

Патилина, мерси за табличката, ще ни е полезна. Ние май спинкаме малко над нормите. Сънливо ми е бебчето  Laughing  На кой ли се е метнала  Mr. Green   Малко извън темата- една молба- когато имаш време да ми пуснеш твоята рецепта за козунаци. Мъжът ми онзи ден жално ме попита, чак на другия Великден ли пак ще правя и аз мисля да го изненадам някой ден. А много ме привлича идеята за втасването в хладилника.

# 261
Бърборанче, все се каня да ти кажа колко ти се възхищавам за упоритостта по отношение на кърменето и като цяло  HugСтискам палци, наддаването на Петя скоро да се нормализира и ти да се успокоиш!
Много си мила, но аз не правя нещо по-различно от всяка една от вас- всички се борим, за да осигурим най-доброто за рожбичките си  Hug
Натали  Embarassed  Embarassed  Embarassed и аз във VBOX го гледам, незнам защо бях написала YOUTUBE ......сивото ми вещество ми бавно си отива.....
Patilina, не се бях сетила за ушенцата на бебчетата при излитане....аз обожавам да летя и много добре ми понасят полетите, но като се сетя колко зле им понасят на някои хора  newsm78 , а ние с моя мъж бяхме решили да поотрасне малко Петя и да я правим пътешественик Laughing Тя е била в Прага (още в корема ми), но никъде другаде не е ходила милата  Laughing
Павлина, честит рожден ден на вашата прекрасна кака!
Много целувки на всички бебчовци, че нашето тати ще си работи от вкъщи и няма да имам достъм до нет-а Sad Стискайте палци за прегледа при нефролога днес!
Виолетке, от опита ми 3те дни, в които храних Петя от шише стигнах до извода, че и да не изцеждаш на всеки 3 часа и точно толкова колкото бебчето яде не е фатално. Когато Рафа засуче птново ще ти се регулира кърмата. Така че се наслаждавай на почивката  Hug

# 262
Доника, ми каква... Лошава някаква сигурно... Rolling Eyes

Аз исках само това да кажа, но явно съм се изразила погрешно:
AngelViolet, аз оставих Марти за пръв път на около 4 месеца - тоест на същата възраст. Тогава имах тонове кърма замразена и нямаше проблем, изкачвахме връх Ботев Rolling Eyes - всеки различно рабира почивката  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Направихме го обаче за 1 преспиване, тоест 2 пълни дни. Цедих се през цялото време, същите часове, в които кърмих. С кърмата ми нямаше проблем. С бебето и шишето също всичко беше ок - т.е. не се отказа от гърдата. Най-неприяното е цеденето, но нали знаеш пълно щастие няма.  Mr. Green  bouquet
Приятно изкарване.

Приятен ден на всички! http://www.youtube.com/watch?v=1rPe0BtYvTA

# 263
Ягодка, зависи много на какво е готов човек и каква ти е нагласата. Обективно погледната, да, цеденето е неприятно, но е много субективно на кой до каква степен би му попречило това, нали?... честно казано, мен лично това не ме притесняваше толкова, колкото дали няма да свикне с шише - еми, не свикна, всичко беше ок след това.
Кажете плииз за този налеп, що да чиня??? Къде да ходя на чичо доктор?

# 264
  • София
Добрютруууу!!!!
Въй въй, Иники, ам чи вий на Аскову ли сти вечи? Да е жива и здрава бабата тогава Joy Весели сватби и скурзии по румънско Simple Smile
Ангелче, зълва ми ще е на Тасос, брат ми във Венеция, Хърватска и други...Завиждам най-благородно( абе и неблагородно) на всички. Единствено не завиждам за чакането на митница Sad Бе то ако не беше кръщенето и ние щяхме да духнем на някъде, ама...И тоалета си сглобих на бързо - само дано не е много студено, че с тия пищни ренесансови форми много избор за тоалети нямам.Днес трябва да мина и менюто да уговоря, в събота да подсетя попа, че май само той не знае от колко часа ще е кръщенето и в сряда ще си имате първото януарско християнче Hug
Та Натали, ако не друг аз ще досаждам тук hahaha
Мюрвет, сега да не изкупиш всички магазини в Стабул града . Лек път и на вас.
Бърборанче, аз почнах да гледам, но сега като се позатопли кой се свърта в къщи. А като се приберем вечер, познай кой гледа филми на компютъра - Коитииии(колите)
След час писане - да приключа викам аз...че ще мръкне, докато го публикувам Rolling Eyes

# 265
  • Русе
Ехооо! В момента гледам Гала за бебчетата в кувьози. Толкова са мъничкии. Чак забравих какво щях да пиша. Днес стават 3 години от както се търпим с тати.  Crazy И да се оплача от малкото "чудовищенце" - от снощи след баня не ще да суче. Нали съм ви споменавала, че кърмя и дохранвам. До сега не съм имала проблем със засукването, освен първите дни като се върнахме от РД. Снощи, обаче, дърпа се, реве. Чак се огъва назад. Оставих я на спокойствие, казвам си: "явно не е огладняла достатъчно". По- късно предложих пак- същия резултат. И така докато пресипна от рев- сърцето да ти скъса. Накрая дадох шишето с АМ и изяде на един дъх 190мл. Предните 4 дни започна да спи от 23:00 до 05:00/05:30 или 06:00. Снощи се събуди пак в 3- същата борба до 4 часа, дадох малко вода и накрая пак АМ. После се събуди в 8:40 - мъчих я до 10ч. Предлагам гърда- рев, след малко- пак и т.н. Изяде 120мл. АМ и сега спи блажено. Дали е решила да се отбива вече??? Не знам какво да я правя. Искаше ми се още 1-2 месеца поне. 20гр.-20 поне да си ги вземе от мен. Хайде, да не депресирам повече. Приятен ден!

# 266
  • София
Леле, забравих да честитя РД на кака Божидара
Всичко най-хубаво и пожелавам Simple Smile

# 267
Честит рожден ден на кака Божидара! Да ви е жива и здрава, послушна и щастлива!

Ей, тъкмо си мислех и аз да питам за снимките за задграничен паспорт. Тенкс за инфото.

Ох, аз гледах Гала сутринта, за дечицата в кувиозите и се скъсах от рев. Много мъчно ми стана. Какви са малки и беззащитни. Накрая изпратих 10 СМС-а с надеждата, че поне малко мога да допринеса за каузата. Просто си представих ако аз съм на мястото на майките на тези бебенца......

Барборанче, ще стискаме палци за прегледа и да кяжеш после как е минало.

Аз да си призная честно не бих тръгнала някъде без малкия, но само защото много ще ме мързи да се цедя през 3 часа. Иначе защо не.

Тобито, Никола по същия начин се дърпа понякога, но не иска и шише. Така, че незнам какво точно да ти кажа, но има такива периоди явно при бебоците. Аз лично го оставям известно време да си поиграе, докато се разреве и тогава захапва без проблем.

Аз като видях табличката за съня, еми то ние спим мнооооооого под нормата. Ама здраве да е, да е жив и здрав пък дано по нататък стане по поспалив.

А по въпроса за пътуването със самолет, аз незнаех, че може да му стане нещо на детето. Аз си мислех септември да го водим със самолет в Турция или Египет, ама пък сега малко се замислих.... newsm78 Май ще потърся инфо повечко по въпроса.

# 268
здравейте,
нашето кръщене по Петровден отпада,защото се сдобих с билети за концерта на U2 в Барселона Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.сега ще трябва да мисля нова дата.
иначе вдругиден ще е първото пътуване на Дари със самолет....като преди това ще й дам малко таблетки п/в повръщане Sick....не мисля,ч е е някакъв проблем да пътува със самолет сега или по-рано.....като съм гледала какво бебешорковци има по самолетите Simple Smile

# 269
Здравейте мамчета имам нужда от съвет  Hug
До скоро бяхме предимно на кърма и веднъж на ден фризовом + вризолак
сега храня по 3-4 пъти АМ и от вчера минах на аптамил понеже много повръщаше да пробваме с него, днес почти не е повръщал /да не повярваш  Praynig/ но получи разстройство дайте ми съвет какво да правя? Предполагам че е от новото АМ, няма други симптоми на настинка

Общи условия

Активация на акаунт