Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 608
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сладурче- наистина е много жестоко, когато се случи аборт, особено пък след 4-я месец Cry Аз сега като си спомня, за мен този един месец, докато усетя бебето да промърда ми беше най-кошмарния май,даже повече от деветия, когато вече всичко ми тежеше и едва ходех, че все се страхувах от това, да не го загубя и броях дните до следващия преглед.
Елена- и аз веднъж за малко да изхлузя бебока, защото се качвах с количката по едни стълби до една аптека, ама тогава един човек ми помогна и хвана количката и не успях да я изхлузя, но и аз после си мислех как трябваше да преценя, че стълбите са прекалено стръмни за количка. Важното, е че бебчо е добре!
ВиолетовоАнгелче- и аз като водих бебока при ортопеда, той каза същото, което и ти казваш. А като каза сини очи, с есетих да попитам- аз съм със сини очи, мъжа ми е с кафяви, засега бебка е синеока, ама дали няма да й се промени цвета на очите, от кога вече цвет ана очичките е постоянен Rolling Eyes
И аз сега се замислих дали да заложа на готовите пюрета newsm78

# 166
ЕленаHug Hug Hug И аз преди няколко дни почти такава беля направих  Confused Изтървах я количката на слизане от един ескалатор (кво ли правя с количка на ескалатор като има асансьор да ме пита човек!  ooooh!) и яко се разтресе, сгъна ми се чак количката, детето подскочи бая вътре и както си спеше се събуди естествено.. После пак си заспа, а аз цял ден тормоз да не би да съм му сторила нещо  Confused Много е кофти, знам.. Но не се притеснявай, нали сте го завели на док.. Случват се такива неща, за съжаление, колкото и да ги пазим..  Hug

Виолетово, ама ти направо комплимент ми направи! Мерси!  Blush Радвам се, че в очите поне на един не изглеждам дебела  Laughing Ама оня ден като си купувах буйки чак хукнах да търся такова огледало дето само краката се виждат, че не можех да се гледам в голямото  Sad Ама ще мине все някога..  Praynig

Отивам да гладя дребо докато е в актив джима  Sunglasses

# 167
Привет и от мен! Нашият батко вече си е вкъщи ( детската му градина ще е 3 месеца в ремонт) и май занапред по- рядко ще се явявам на хоризонта.
Анастасия още не е от акробатките  Laughing, само мята ръце.
На въпросите на Кокосчето:
1. Столче за хранене е наистина необходимо ( някои майки използват и кошницата като място за хранене). Нашето от баткото е дървено. Предимствата- дълго може да се използва, има 2 части и можеш да използваш 1-та като масичка, по- евтино е . Недостатъци- бебето трябва стабилно да сяда, за да може да го ползва, иначе се килва, т. е .  около кръста не е така , както е при пластмасовото.
2. Пюренцата - може би балансът е най- добрият вариант,т.е. и правени, и купени. Аз повече правих преди, но не винаги имаш време, а и ако пътуваш нанякъде, купените са по- добър вриант. Само купени и то на Хип, доста скъпичко излиза, поне за мен е така.
3. Пюренца и кърмене/ АМ В началото малко пюренце и си дояжда с кърма и така постепенно , докато храненето на определения час / например на обяд/ стане само от пюре без мляко.
4. Лъжичките - пластмасови  Peace В детските магазини можеш да си избереш най- различни, и не са скъпи.
 Надявам се да съм била полезна.
Иначе аз ще започвам захранването при 6 мес. навършени. Моята докт. е за  и не ме натиска за сокчета.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 14:09 от pepi_slanchogledche

# 168
Елена, спокойно Hug, много е гадно, но на всеки се случва. Аз изсулих Анджи от столчето за кола като беще на 2 месеца. Падна на килима по носле, и си натърти устничката, а аз се скъсах от рев, но стават такива работи.

# 169
Хелоу

Бяхме на консултация и ваксина, в момента момата спи на терасата и май няма намерение да се буди

Всичко и е наред, добре си е детето, наддала е доволно 750гр. за месеца. Оплаках се на педи, че вечер ми прави истерични купони и подозренията ми, че кърмата вечер не и стига. Тя рече да я мъча изцяло на кърма и следващия месец, че детето си наддава добре и да не откачам и ако трябва да вкарваме нещо различно от кърма, по-добре да подхващаме лекичко пюренцата. С 2 думи продължаваме с кърменето. Каза ми да ям много заради кърмата и да се примиря с факта, че трябва да ходя дебела докато кърмя  ooooh!
По този повод си купих нов панталон, време е да разнообразя единствения си за дебелани и да внеса известно разнообразие на бутовете си!
Ето едно вече 4 месечно момиченце в бойно настроение
Are you talking to me?
Тези двамата имат ли нещо общо изобщо???

И да се почерпите по повод вчерашната месечинка на Анчето с  набързо спретнатото торте в нейна чест

Кокосче, столче за хранене е много необходимо. Аз си имам от Калоян, но искам да му сменя калъфа, някой да е виждал да продават само калъфи някъде?

Елена, много кофти, знам какво ти е, Калоян беше на 2-3 месеца, когато го изсипах по едни стълби, даже и в Пирогов лежахме няколко дена, беше страшно

# 170
И ние днес бяхме на консултация. Анчето вече е 7.100 /+600/ гр и 62 /+2/  см. Сложихме първия Пентаксим - малко късно, че нали бяхме отложили ваксините заради жълтеницата. Докторът каза, че на следващата консултация ще говорим кога да почваме пюретата и сокчетата, но аз ще му кажа, че искам да изчакаме още малко.

Елена, важното е, че с бебо всичко е ОК. Как пък в един магазин не направиха удобен вход и за колички?!?  ooooh!

# 171
Ще следя с интерес отговорите на въпросите на Кокосчето
Мога да отговоря само за домашните пюренца – няма да правя, защото няма от къде да вземам био зеленчуци /с изключение на домати и краставици от Била с етикет Био – но честно казано не знам дали да им се доверя/. В кърмаческия четох, че СЗО препоръчва да се захранва с купени пюрета, ако майката може да си го позволи финансово. Със сигурност ще взема чужбински, нямам вяра на българските пюрета, но ще чета внимателно етикетите да няма никакви Е-та. Смятам да почна със зеленчуково – морков или тиква, при 6 навършени месеца. А за заместените хранения, то нали до 1 годинка трябва дечко да яде предимно млечни храни, може би ще изчакам със заместването до тогава, ама още не съм се подготвила добре теоритично  newsm78
Мим, не смятам да стерелизирам нищо, като захраня
Ралче, мъж ми е по-добре от днес си е в къщи. След месец пак ще влиза за операция, но сега е на домашно лечение от мен  Heart Eyes. Гледам си го и го угоявам със здравословни храни, че е свалил 10 кг в тая болница за седмица Shocked
Елена  Hug, не се самообвинявай, стават такива неща. Важното е, че сте се разминали само с уплах  Hug
Браво за добрите резултати на Анчетата  Hug
Копривке, голяма сладурана си отглеждаш  Heart Eyes

# 172
 Копривоооооооооо, ти душа немаш ли? Принудителна диета спазвам тука, тя торти ми показва.

Елена, спокич, Красито го траснах с една дрънкалка като беше има няма месец, дрънках му, та я изпуснах. Получил е лош импринтинг и сега сам се бие със същата дрънкалка.  Laughing Още колко има такива работи да им се случват... Девера, като бил бебе, без чужда помощ е правил такива изпълнения, та свекито е получавала сърдечни пристъпи от вдъхновението му.

Войната с пръстите вече се разрастна, сега е с пръстите, юмруците и колената. Добре де, как може и колената да си смуче това дете. Изкривява се като не знам какво, само и само да си навре нещо различно от бибата в устата. Нахитрел е, хем бибата в устата, хем показалеца. Не стига това, ами се е понаучил да хваща бибата и да я "скрива". Ама аз му намерих една цака, давам му ДВЕ дрънкалки в ръцете и не може да се доквака да ги пусне...  Joy Резултат 2:4 за чушкопека.

Тая с готвенето вкъщи няма да я бъде. Ние един кухненски робот не можем да сглобим, та ще готвя с него. Най-много да си смеля ръцете. Ранното захранване с месо е крайно нежелатолно.  hahaha

Какво изпуснах? Ма ъф коз, снимките:

Летеееееец... после наплю челото на баща си

...залагайте обърнал ли се е при тоя опит или не се е обрънал...

тази не знам дали съм я показвала вече, но сега е специално за а … е го забрави нещо

За изпусналите копането, на 3 май има нова акция. Ще раздават и дръвчета, който иска може да си вземе и да си засади където намери за добре. http://saveplanet-spirita.blogspot.com/2009/04/98-703-52-755.html

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 15:33 от Иники

# 173
 Сиси, Ягодка Hug
Нямам време зая писане и затова  копирам поста си от друга тема.
След 3 дни опити да накарам Петя да изяжда по-голямо количество от шишето, тя се изнерви страшно много. Вчера за пръв път ми се случи да не мога да я успокоя, реве, дере се и въпреки, че не беше яла от 3 часа отказваша и шише и гърда (това второто за мен беше голям шок! до момента винаги съм я успокоявала така). В крайна сметка след много гушкане я накарах да засуче. В момента суче, но все още отказва шишето. Ще и дам няколко дни спокойствие, за да не я отвратя съвсем от храненето!
В стерилната урина и откриха бактерия "протеос мирабилис". Четох, че е доста упорита и се лекува с АБ, но е добре изследването да се повтори (защото можело да е от недобро измиване преди взимане на урината!). В четвъртък записах преглед за нефролог (д-р Лилова Токуда), моята педи се притеснява да не би да има някаква вродена аномалия на пикочните пътища.  Естествено ще повторим и изследването на стерилната урина.
Целувки за всички от нас Hug

# 174
Бърборанче, незнам какво да ти кажа вече. Много ми е мъчно и за двете ви, измъчихте се. Хайде да се оправя вече Петя  Praynig
Голямо гуш на малката принцеса  Hug

Иники, така е, нямам душа  hahaha hahaha hahaha

аз съм в депресарско настроение и съм си сложила торта в една голяяяяяма чиния, въоръжила съм се с една голяяяяяяма лъжица и "поливам" новия си панталон за дебели

Еспа,   Hug
Да се оправя бързо мъжът ти. То и аз моят го угоявам, че 10 кила е свалил, но от ремонтите вкъщи. Лошото е, че покрай него и аз се търкалям, нали съм си лакома, а на него дрехите са му като подарени вече. Той е и висок и е картинка...

отивам да будя Анчето, че трябва да я нахраня, след малк трябва да тръгваме за брат и, на плуване трябва да го водя Crazy

# 175
  • София
Привет и от мен сладурки,
Честити месечинки на големите юначета, пораснали с още цял месец Hug Hug
За захранването и аз мисля да карам до шестия месец на кърма (дай Боже да има), че като гледам добре му се отразяза со момента Hug В тази връзка, да ви питам за водата, защото аз не съм давала още, та се чудя дали вие давате да пият на вашите бебчета, особено в големите жеги?
Ралче Praynig, всичко ще бъде наред с храненето, слушай преди всичко майчиния си инстинкт и ще разбереш кое е най-доброто за бебо.
Elena_d-не се обвинявай за случилото се, само не се трвожи, всичко е минало вече, гледай да си спокойна и така и детенце ще е добре Hug Hug
Радстчо, страшна вечер сте изкарали Joy
Иники, много хубав тоя Прекраско Peace
Хубав ден  bouquet

# 176
Пюрета и аз мисля да ползвам на ХИП,но може да се пробвам да й правя,ако й хаареса,понеже има от къде да си набавя подходящите продукти и да са БИО.То ще си покаже,има време. Peace
Да ви кажа какво каза нашия ортопед,че нали ходим често заради проблема със стъпалцето на Йоана.Та той каза,че детето(особено момичетата),може да го слагам седнало в количката след 6 навършени месеца.Всякакви движения като ставане,сядане и т.н. според детето т.е. каквото и да се опитва да прави да не го спираме,но и да не му помагаме допълнително.Нещо интересно за мен:обувките за прохождане после да са задължително или с лепки или с връзки,в никакъв случай с цип Shocked(аз само такива съм виждала) и детето е готово да ходи,когато само се изправя в кошарата и вече като се опитва да ходи,да Не го водим за една ръка,че може да замята външнното краче.То това инфо за по-натаатъка ще ни трябва,ама аз да споделя Hug
Ние сме на 4-ка памперси вече.Взех на Пуфис и съм доволна за сега. Peace
Гери миличките,направо не знам какво да кажа вече,хайде да се свършва вече,че не знам от какво ти е на теб душичката. Hug Heart Eyes
Елена охх и теб те разбирам,ама важното,че детенце е добре.И аз фраснах главата на Йоана веднъж като я изкарвах от банята ooooh! и после се обвинявах,че съм некадърна майка и ще си убия детето,но и друг път съм го казвала,че Господ ги пази. Hug
Еспа радвам се,че мъжа ти е добре.Оуу,знам как болят бъбреци и аз като малка изкарвах яко камъни,много неприятно.Грижи се добре за него Hug
Хайде да пекна едно пиленце с картофки и после пак Hug

П.П. Ей това ни е единствената придобивка от Ларедута: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359812&pid=11816639 плюс маратонки,които ще й станат към 10-тия месец сигурно Crazy

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 18:16 от daninceto

# 177
  • Пловдив
Здравейте!

Доста време не съм писала и сигурно мнооооого съм ви липсвала  Joy
И ние вчера бяхме на консултация и резултатите са 6 кг. и 63 см.Като гледам другите януарчета са доста по-едрички,ама това е..........имам си фина мадама  Mr. Green
ето я,да я видите http://www.snimka.bg/album.php?album_id=337890&pid=11876629
и акробатики не правим още.........само маха с ръце и крака и в столчето за колата се напъва да се изправя....т.е.да седи.
За захранването-Гери пие сокчета от 2-3 седмици и от 2-3 дни хапваме по 2-3 лъжички плодово пюре.Харесва и и няма проблем.Ясно ми е,че по-голямата част от вас са противнички на ранното захранване,соковете и даването на вода,но аз си слушам педито.Така съм научена понеже съм тъпа мед.сестра  Mr. Green
А пюрета определено от магазина ще купувам...........ама още не мога да реша от коя марка да са.
Столчето за хранне според мен е необходимо и ще купуваме скоро........пък колко ще го ползваме ще видим.

# 178
момичета искам да ви попитам вашите бебчовци държат ли си вече стабилно главичката. Ние ще станем вече на почти 4 месеца и все още килваме главичката - незнам дали да се притеснявам............

# 179
Соня-82, и нашата главичка не е от най-стабилните, а сме на 4 месеца и 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт