Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 609
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • София

И аз да честитя на двете дами Яна и Ивайла(Ягодке, много сте далече, иначе да ги съберем за снимка с блузките Joy)Както и 4-та месечинка на Дария, Антоан и Александра.
Момичета, ние и днес през деня ще сме евакуирани, че и утре. Качих се само за малко и излизам, че ще се надрусам с тоя лак...Но пък колко хубаво става дющаменцето Laughing

# 151
Честита четвърта месечинка на Дария, Антоан и Алесандра и трета на Яна, Георги и Ивайла
lubito, и на мен педи ми каза да захранвам със сокче от началото на 3 ти месец /така пишело в учебниците в които била учила преди 20 години/ – ама аз си правия углушки, ще го захраня около 6 ти месец, поне така съм решила.
Sisi, много полезна графика, мерси за превода. За заспиването вечер в 6-7 и ние сме така, аз не съм успяла до сега да го преместя. Ако го нахраня в 10, после пак си се буди в 2, та си го оставям детето да си спи когато си реши, вдигнах ръце
Мим, специален поздрав за теб и за другите рокаджиики в темата, ако има http://www.youtube.com/watch?v=Gxmx1Lee8yo&feature=related
Ралче, не се тревожи, дохранвай, ако е нужно и не си го слагай на сърцето. Аз бих изчакала със захранването също
Катериче и аз да питам за гърдата как е?
Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 152
  • София
Здравейте,
Честити месечинки на бебчовците  bouquet
Благодаря на всички за подкрепата Hug Hug Hug
Тази нощ почти не съм спала и сега главата ще ме скъса от болка, защото не само се тормозя, че наистина може би е трябвало още от миналия месец да започна да я меря редовно колко е изсукала и спрямо това да започна да дохранвам, ами и от вчера сутринта бебока просто отказа да яде, нито иска да суче, нито да яде от шише, и то нито кърма, нито АМ Rolling Eyes Tired- дали е някаква реакция от ваксината, не знам, ама така съвсем ще спре да наддава- ама насила няма как да я накарам да яде- на последното хранене 90 мл ги борехме 40 минути и накрая аз се предадох Tired Иначе за захранването сте прави- и аз си бях решила за себе си, да мине четвъртия месец и тогава да се ориентирам...
Гледам и други лекари има, дето вече напират за захранването Confused
Сиси- наистина много хубава графика, много ми хареса, а браво за превода, че на мен този немски много сложен ми се струва ooooh!
Еспа- как е мъжа ти Hug

# 153
Мерси за съветите за спалното чувалче  Hug Може би ще купя да ми е мирна главата.

Сега по темата със захранването имам малко въпроси пак  Rolling Eyes Все пак скоро Вики ще е на 5 мес. и си наближава моментът. Гледам декемврийките вече са доста напред със захранването и се хванах неподготвена. Аз ще изчакам поне до 6 мес., но не пречи да се информирам.

1) Мерси на Мини за линка със схемичката. Аз също щях да питам да показваш отново, защото ми беше харесала табличката. Но Сладурчеста ме изпревари и вече е запаметено и си чака реда  Hug

2) Трябва ли да си купувам столче за хранене или е поредната вещ, която ще се чудя къде да бутна след 1-2 месеца? Ако не, какво са алтернативите? В какво мога да го слагам и как да му симулирам маса?  Laughing А ако е полезно пак малко "за"-та ще ми е полезно да чуя Wink

3) Който се е занимавал да прави домашни пюренца - трудоемко ли е и замразявахте ли или правите количество за 1 хранене  newsm78 Определено не съм много по готвенето и ако е трудоемко да си се настройвам от сега за купешките  Rolling Eyes

4) Който е бил на купени пюрета - като се отвори един път, после до колко време може да се ползва без да се е развалило? Защото в началото нали с едава по 2-3 лъжички и не ми харесва идеята д акупувам всеки ден ново и да хвърлям пълно бурканче.  Thinking

5) Какви лъжички ще ми трябват?

Спирам с въпросите, че опитът показва следното: колкото повече въпроси, толкова по-малко отговори  Laughing

От сега обещавам по една влажна целувка от Вики за отговорилите и техните бебета  Joy Каква награда само!  Laughing

# 154

Здравейте момичета! Hug

честито на днешните месечинковци!!!

Гледам всички коментирате захранването. Тук още на консултациите като бременна ми казаха че Световната здравна организация препоръчва бебето да е 6 месеца на кърма( или АМ). Аз смятам да се придържам към това и да захрания при навършени 6 месеса със заленчуково пюре.

Да ви разкажа снощи ние как се забавлявахме.
Отидохме на ресторант по случай годишнината ни. Тримата, разбира се! Тъкмо седнахме, поръчахме си бутилка вино, и взехме да си правим романтика, държим се за ръце, гледаме се влюбено 1dating и хоп Анджи напълни памперса,чак гърба й се намокри. Навряхме се и тримата в тоалетната, той я държи за подмишниците аз бърша дупе, а тя рита с краката, хили се и врещи от кеф.  newsm62Както и да е изчистени и преоблечени се връщаме на масата, нахранихме я с 180мл кърма и я буфнахме в количката да спи. Пак почваме да си правим романтично. Поне такъв беше планът. Да, ама не! Като писна зверчето, иска и то на масата. Изкарахме я и цяла вечер ни стоя по краката и гледа, кокори се, много й беше интересен сервитъорът newsm09. Като я завъртим не в посоката в която й е интересно да гледа, пак мрънка. Накрая я изкарах навън с количката поразходих я 15тина минути и заспа. Аз се върнах вътре, доволна, че вече можем да се лигочим с Мишо на спокойствие. Само че вече минаваше 11 часа и като се върнах на масата гледам той почти заспал. И си тръгнахме. А най-странното е, че преди ако ми се развалеше плана за вечерта много се впрягах, а сега ми беше толкова смешно и миличко.  Two Hearts

# 155
Кокосче, дай да ти отговоря, че ми писна да бистрим все темата за кърменето Whistling
столче- да, има нужда..Дари до скоро го ползваше, но вече иска на нормален стол...не можем да го ползваме за Евгени, че е розово с малко сиво newsm78
пюрета- ползвала съм само на Хип или Алете...за мен Ганчев е болкук Sick...могата да стоят до около 2 дни отворени и хладилника...останалото или изяждаш, или изхвърляш...аз давам плодовите на пленемицата ми, че аз бебешки манджи не пробвам, нито ям Crazy.пюрета ме готвя,защото тези на Хип напр. са направени от био продукти, а на пазара са пълни с какво ли не....друг е въпроса, ако имаш някой на село Peace
лъжичка, аз купувам от тези най-простите пласмасовите и съм много доволна...имах всякакви цветове Peace

# 156
  • Русе
Здравейте! Стела Русева, да, май двете ходим при една и съща педи- д-р Татяна Матева в ДКЦ1 нали? Simple Smile  Кокосче, относно твоите въпроси, мога да се изкажа само по единия. Мисля, че е по-добре да се използват пластмасови лъжички, защото е по-малък рискът бебето да се нарани, пък и металните държат по-студено. За столче за храна и аз се чудя дали е необходимо. Нашата детска стая стана един "малък" склад от разни бебешки вещи, дето я са необходими, я- не. Сега се чудим къде да ги дянем, като я опразним, понеже ще я ремонтираме. Иначе съм си харесала едно столче за хранене на Чиполино. Мисля Роял се казваше. Малко скъпичко, но ми се струва по-стабилно от разните там Бертони-та, пък и е люлеещо. А дървените някакси ми се струват много груби..може пък да са удобни. Нямам опит да кажа.
Днес пак е особено ветровито, но все пак мисля да излезем като я нахраня след половин- един час. Чувам я, че се е събудила и си гука в кошарата, милата Heart Eyes

# 157
Ей, ма и мен!

Честити месечинки на всички бебоци, които порастват днес с още 1 месец!

Аз тъкмо се връщам от офиса, че ходих да си взимам разни там документи, ама барабар с малкия се изтърсих там. Разходих го с колата и разгеле заспа, след като помрънка малко.
Оказа се, че аз вместо да повлека крак с раждането, точно обратното. Всички, които забременяха след мен абортираха. Много мъчно ми стана. Днес разбрах за последната бременна. Аз си мислех, че е родила, но днес ми казаха, че загубила 2 момченца близначета в петия месец. Много гадно ми стана  Cry. Още по-гадното е, че повечето спонтанни аборти са след 14-та седмица, което е още по-странно.

Ралче, и Никола нещо не искаше да яде след ваксината. Хапваше по-малко и хич и не търсеше повече.   Чак след 3-4 дни се нормализира яденето.

Бръмче, и аз съм забелязала, че от преумората ми намалява кърмата. Гледам така да си разпределям работата и ходенето наляво-надясно, че винаги да имам време за почивка.

Сиси, при нас нещо тази графика не е баш верна. Сега ужким е слънчево, а Никола е просто ужасен от една седмица насам.

Тайс, познато ми е това, което го описваш. Ама аз му сханах цаката. Като не ще го оставям да си играе и като ревне, чак тогава предлагам пак. При нас стачката не е защото съм му давала шише, а просто незнайно защо.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора. Май всички са си вкъщи

# 158
Ох,задравейте!
То не беше рев до сега,не беше чудо. ooooh!Не стига,че цяла нощ пъшка и не спахме,ами и до сега рев Tired Два дни нямахме нет,щото кой да се сети да го плати Embarassed
Много сте писали,ама ви изчетох.
Значи за акробатиките Йоана се обръща от гръб по корем и от корем на гръб,както и инато настоява да сяда.От всякакви позиции се пъне да става.Вече хваща всичко добре,само че като хване дрънкалката или я лапа и ли я размята без да я гледа.Много смешно си нагласява ръчичката преди да хване предмета пред очите й hahaha върти китката яко и тогава хваща Joy
За возенето в колата аз я возя или в столчето или ако отивам с количката някъде,направо отзад в зимния кош на количката Embarassed,за да може да заспи.
За килата....еми слон съм Crossing Arms Няма мърдане на кантара,а  всеки ден ходя по 6 км.
Охх и на мян нещо ми понамалява кърмата,та и аз си навлекох беля да вземем кантар и като го взехме веднага я премерих и изсука  140 мл.,но от двете гъди и след 2 часа беше гладна,а уж си бяха почивали гърдите 4,5 часа #Crazy.И сега размразявам кърма за вечерното хранене,че не й достига.Иначе през нощта пак яде,тази нощ си яде и в 3 ч. и в 6 ч. и в 9 ч. и до сега рева.Егати и кризата на растежа,еми и аз съм в криза Crossing Arms
За захранването и аз мисля да е към 6-тия месец,но не ми е още ясно как става при кърмените бебета.Доколкото успях да се образовам,в началото се дава пюрето между храненията и не се измества кърменето,постепенно ставало,но не знам кое хранене на кърма се измества първо newsm78 Иначе може да се пробвам да й направя в началото 2 картофа с едно парче тиква,та и с малко кърма за вкус,но да видим.За лъжички и аз смятам пластмасови,а и със стол мисля да се сдобия,понеже си е удобно. Сега си чакам влажната целувка от Вики Crossing Arms
Виолетовото ангелче Йоана беше тази,която и от бирена бутилкаа може да яде,но май и други има такива hahaha
Хайде ще се пробвам и аз да дремна,че съм гроги и после може да се включа и по други въпроси

# 159
здравейте мами, вече коментирате за захранване и всичко около него. Аз с каката  захраних на 5 месеца  и никога не съм и давала купени пюрета.всичко сама си приготвях в къщи. а започнах да я дохранвам с АМ от третия месец защото имах проблеми с гърдите и млякото не ми достигаше. Сега мисля да започна пак от 5 месец със кашичка  един месец докато свикне

# 160
Охххххххх, ако знаете каква я свърших  ooooh!.
Просто не мога да си намеря място от притеснение.
Марти се изхлузи от количката, защото слизах от един магазин  #2gunfire. Няма нормален магазин в който да влезеш с количка. Всички са с някви ужасно високи прагове  ooooh!. Много се уплаших, разревах се как може да съм толкова некадърна, като е очевадно че ще се изхлузи  Cry.  Отидох и при педито - ми добре бил /той пък наистина доста дебело е облечен, шапка, качулка/. Но сега съм много разстроена. И се притенсявам още повече заради кърмата ужас значи  ooooh!. Много съм загубена бе, за нищо не ставам, едно дете не мога да опазя  Cry.

# 161
оф момичета извинявайте,ама съм като старите баби  Joy все забравям да напиша това което искам  Joy Joy  хихи  ами така е с две деца, направо лудница, да ви кажа много е  веселоо

имам ужасен косопад ,подстригах се и пак пада, незнам какво да направя. Цялото легло е в коси, но най-гадното е че и бебка  когато я кърмя  все захваща с ръчичките си  от косата ми,трябва да взема някакви мерки. newsm78

май ще ни излиза зъб #Crazy струва ми се рано,обаче така е кисела и реве и венците едни бели и дори напипвам  подутинка вече. мажа я с гелче обаче непомага .
незнам и дали и стига млякото ,понякога  всичко изпива и стои още на гърдата и аз се чудя дали е заради зъбките,просто и е по-хубаво така или  още е гладна newsm78 ще изчакам още малко и може да се  дохранваме, а и памперса го пълни един път на ден-нормално ли е  ...
айде спирам,че ревна,пък като се сетя  пак ще пиша
еиии мами  тия кафенца и тортииии направо ми текат лигитее, ама големи вкусотиии къде ги намирате Wink

# 162
Момичета, аз съвсем на бързо прелитам, че трябва да отхвърчам по дела! Ама ми пролипсвахте Heart Eyes!
Първо, целувки на месечинковците!
За седенето-аз пак ще цитирам любимото си 9 месеца училище-ортопедът  на лекцията за двигателното развитие на пеленачето категорично забрани да подпираме бебетата да седят и да ги държим да подскачкат: набивали се прешлените и било много вредно, а исъздавало предпоставки за проблеми с гръбнака за в бъдеще. Седене само когато и колкото може бебчето без чужда помощ, ако ще и секунди да са в началото. И никаква интервенция и бързане да двигателното развитие. Аз лично мисля да го спазвам. Ако искате, но няма да е днес, ще видя още подробности в лекцията, че сега го давам по памет.
Радостчо, Joy! С твоя пост отговарям на Ягодка-сините очи ще ми липсват със сигурност, но смятам,че за щастлива връзка е важно да не се спира да се инвестира в нея по мъничко романтика и време само за нас си. Той всъщност даже таткото повече държеше да сме сами, макар че сега и двамата сме притеснени да няма проблем с моите гърди и здраве, та още сме в чудинг как да процедираме. А и Рафа няма задграничен, ще пробвам за всеки случай да му извадя до края на седмицата. Иначе и аз смятам, че щастливи мама и татко 1dating luvbed= щастливо  newsm32  То като се замислям, и в интимните връзки и брака е така-като се самоотдадеш изцяло на 100% и тотално си пожертваш личното пространство и живот, най-често спират да те ценят.
Сладурче, много тъжно ми стана! Графиката може би се брои от термин, да не би затова да дава разминаване? Сиси, мерси ти,  много е интересна, и муежду другото въобще не изглеждаш дебела-само закръгленка след бременност.
Данинце, моите специални извинения и целувки за апетитнатавъв всяко отношение красавица Йоанка! Heart Eyes
Ели Д, стига бе, на всеки може да се случи! Всички сме уморени и разсеяни. Добре че е била малката беля!

# 163
  • Варна
Елена, спокойно, нали детето е добре! Станалото, станало, не можеш да го поправиш.

Еспа, мерси за поздрава!

За пюретата да ви кажа, аз пък съм на мнение, че купешките са по-добре, особено чужбинските имат здрав контрол и на качество и на хигиена. Ако взема от пазара зеленчуци кои знае с какво са ги пръскали....ако имате собствена градинка ок, ама пак не знам тенжерите и лъжиците ще ги стерилизирате ли? Хммм...в голяма чуденка съм

# 164
Мим,
за пюретата си права, но няма смисъл иначе да стерилизираш...особено след 6-тия месец Peace

Общи условия

Активация на акаунт