Навън слънцето грее ОКТОМВРИйчето лудее

• 9 465
  • 302
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Цитат
я да ви питам четох някой давали кремчета-какви,как се правят ?

Миналата седмица веднъж му направих от тези най-обикновенните нишестета Ванилия, Череша, Кайсия,Банан, Лимон. Аз му купих и направих нишесте Кайсия. Сварих го с вода, сложих 1 лъжичка захар и като истина добавих сухо АМ. Изяде го.

# 256
Пуки, честит рожден ден! Желая ти преди всичко ЗДРАВЕ, всичко останало можеш да си купиш!

Сиси, стискам палци fingerscrossed Всичко ще бъде наред!С  баткото термина ми беше на 16.12 а аз родих на 30.12, като смятаха на същия ден да ми предизвикат раждане, но той ги изпревари.
Аз пък плодово пюре му слагам в кашата Rolling Eyes Давам сега оризова и ми е много безвкусна. Батето каза да й сложа малко сол и щяла да стане екстра! hahaha
Свате, ми аз сега го регистрирах зет ви. Не че ще стане ама поне да сме в системата, знам ли и аз дали разсъждавам правилно newsm78 Ако сега не го приемат, после пак ли се пререгистрираш или какво newsm78 Или аз не съм прочела... Уффф пак се оплетох Banghead
Вчера дадохме кръв и урина. Малчо не само, че не плака, като го боцнаха, ами и с голямо любопитство следеше всяко движение на лаборантката /тук сега ми трябва емотикон дето се надува от гордост ама не намирам Laughing/ Днес ще видим резултатите, дано всичко да е наред Praynig
За тена, мен даже ме питат дали сме ходили на море Shocked Първо бях се изпекла на китки, сега на къс ръкав hahaha а Алекс ръчичките са му изпечени до половината на пръстчетата, а личицето цялото. Даже ме бъзикат, що не съм му измила ръцете Crazy

# 257
Изядохме цялото бурканче шунка Crazy Попарата яправих и със сирене и със захар, но не иска детето, ще пробвам пак след няколко дни. Чудя се обаче какво друго става за закуска newsm78. И колко мляко на денонощие трябва да пие? И кои бисквитки да купя за добавка в млякото или в пюрето?!
Сисилия, не се тревожете и майчето да е спокойно Hug

# 258

ПУКИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

# 259
Момичета при вас как започна захранването... аз вчера за пръв път й дадох тиква и така се погнуси, но с голям зор изяде  2-3 лъжички, а днес един рев му удари...Така ми дожаля.... Sad

# 260
Гери, имам предвид 2010г. да я пращам на ясла. Детската не е ли при навършени 3г.? Мисля си че сега се записваме година за година и не може да се запишеш години по-рано да си пазиш място.
Да де имах предвид че можеш само да си направиш регистрация без да кандидатстваш.Иначе да година за година се кандидатства.Градината е от 3 г. просто така се изразих  WinkНие кандидатствахме за тази година  PeaceСъбрахме цели 8.2 точки  Joy
Сиси не се притеснявай и на мен ми бяха казали че Деа е 2 седмици по малка и лежах за изследвания и така нататък а пък накрая се роди 3250 гр. напълно нормално  Laughing

# 261
elipepova Нормално е, можеш да слагаш по малко мляко в началото за да се залъже! Peace

# 262
Момичета,внимателно с купешките чайове за попарата. Пакетчета или директно билки в кутия - пръскат се с газ, за да се унищожат бубулечки и спори разни......  Забележете, че като запарите чая, после отгоре плува нещо като мазнина Peace, това е от газта - изгребвайте я внимателно, защото попара се дава всеки ден.
Аз лично ще я правя с вода Peace

# 263
Сега добро утро мили мами и бебоци Hug

Днес ще ходим на мерки и теглилки и после ще споделя
кка е положението,но имим подозрение,че
госпожицата е качила поне500гр-ще видим Grinning

Тинко и моя тен е точно такъв-
вече са ми шоколадови ръцете и лицето Grinning
А Николай копира мъжати с опраедемениета ,че сме
"уличници" с Никол Laughing
Аз му казвам ,че сме и "МОЛ-аджиики","Кафеджиики" и тн Joy

Майлили голям хилеж,чак събудих Никол Joy

Денимче ето тук можеш да прочетеш мила:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336416.0

Честит 7-ми месец на:
Стели на Светлето Heart Eyes
Деянчо-сладуранчо на Бидапет Flowers Bouquet
Ванко-калпазанко на Невчето/която сама чете и не пише Grinning/ Hug

Честита 1/2 годинка на:
принцеса Вики на Софко Two Hearts
Севди на Савич/съвсем зачезна и тя/ Hug

Здравейте мамчета  Grinning
Благодаря за поздравленията  Hug
Вярно е, че само чета, ама като гледам то няма какво толкова за казване. Ванко е като повечето дечица. Тежи около 8.500 кг. и е около 70 см. (утре сме на ДК и ще знам по-точно). Яде почти всякакви зеленчукови пюрета. Яде каши-смесвам му ги с плодово пюре, че да не качва много. Започнах и жълтък да му давам, ама нещо не го кефи много.

А ето го и нашето меню:
10 ч. - 170 мл. АМ
13.30 ч. - 170-180-190 мл. зеленчуково пюре (през ден по 1/4 жълтък)
17 ч. - 170 мл. АМ
20.30 ч. - 100 мл. АМ+3 с.л. каша+70-80 мл. плодово пюре
24 ч. - 170 мл. АМ

Много съм доволна, че спи по цяла нощ, но той е така откакто стана на 3 месеца  Grinning
Честити месечинки и на останалите бебоци Simple Smile

Айде ще гледам да пиша по-често  Hug

# 264
Ей,много пишете,нямате прочит.... ooooh!
Днес се сдобихме с гърне,най-обикновено,жълто с едно пате.Тази седмица ще с езапознаваме с него,ще й го показвам,ще й говоря какво защо и как се прави с него.Имам чувството,че мног ме разбира като й говоря....Незнам защо.
Днес ще правя каша с елда и кинуа.Стискайте палци да стане,че да разнообразим менюто малко.По-нататък ще взема просо и амарант...може пък да яде детенце,знам ли?
Като ви чета имам чувството,че ние сме най-ниски newsm78Какви са тези манекени,бре-70см,а ние явно ще сме от френските гаджета/успокоила се лисицата,като не стигнала гроздето Mr. Green/...Нали знайте-хубавите неща винаги са в малка опаковка Whistling

# 265
Аз пък не съм слагала до сега захар в попарата. Може би Миро затова се мръщи  newsm78

# 266
Момичета,внимателно с купешките чайове за попарата. Пакетчета или директно билки в кутия - пръскат се с газ, за да се унищожат бубулечки и спори разни......  Забележете, че като запарите чая, после отгоре плува нещо като мазнина Peace, това е от газта - изгребвайте я внимателно, защото попара се дава всеки ден.
Аз лично ще я правя с вода Peace

Аз ползвам лайката на ХИП, гаранция не е така направен. Peace А попара само с вода опитах и я хвърлих без да дам на Боби.Пробвайте ужасно безвкусна е Sick
  Мимиткеееее, аз одеве те питам за кой чай слагаш и захар, ама ти де спа бре? Joy

# 267
Лайката и липата за загряващи и диуретици, също трябва да се пипа по-кротко, че се натоварват бъбречетата.
Не давам акъл, мила, споделям....
А за гранулираните чайове мнението ми е същото.... Confused
То и пюретата не са ни вкусни на нас, без сол и т.н., даже тези с пилешко на Хип иГанчев ми миришат на стари чорапи hahaha, ама бебешкият вкус си ги търпи Whistling

# 268
  • София
Свате, айде засили го детето на ясла  Mr. Green Аз още не съм решила дали ще я регистрирам.

За закуска сега ми обясняваше педката...за да не дебелее много ако яде само каши може всеки ден по малко каша,а останалото плодово пюре. Може плодово пюре с бисквитки (който не яде глутен - безглутенови за него) обаче трябвало да има мляко в закуската, т.е. после се дава АМ или кърма (който на каквото е).
Също ми каза да пробвам да й давам кашата към последните хранения да видим дали ще търси да суче през нощта. като я захраня с каша ще докладвам дали има резултат.
За чистата оризова каша каза че е по-скоро за деца с алергии. Ние може да стартираме с оризова с банан, която има в нея АМ и се приготвя с вода (егати обяснението  Laughing ).

Мишето я боцнаха с третия Пентаксим. Татко й пак излезе от работа, за да я държи, че аз ще се пукна. Седя в другата стая и чакам да ревне детето да знам кога да вляза, ми тя не се разплака пак и аз кибича в хола  Crazy Кво да направя като имам фобия?! Остава само противохепатитната и после чак след 1г. Аман от имунизации.

Нинче, направо ми настръхна косата с тия чайове, ама има логика. Май и преди съм го чувала.

Ето това ни е новата радост:
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/0903#5329684301044958866

Още нещо щях да казвам ама забравих  ooooh! Мишето заспа, отивам да опъна краците и да пия кафе.

# 269
Хахахахахаа, много сладка мушмурочкааааа..................... Laughing Да си рипа на воля.... Heart Eyes

Е , а за чайовете, нищо им няма на хлапетиите, щото всеки ден дишат и изпаренията от колите де. Особено в София като знам какво е ...... Още на влизане потъваме в тоя смог..... Ама то навсякъде взе да става така Cry
Просто го написах като факт, може и да има майчета, които държат на това..... То и всичко е в нормите, но все пак става въпрос за бебета... Wink

Общи условия

Активация на акаунт