КГБ = Клуб на Готините Баби - 71

• 18 834
  • 451
  •   1
Отговори
# 315
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona

Яжка , къде се загуби тез дни? Липсваш.  Hug

Лек и хубав ден.   bouquet

# 316
  • София
Добро утрооооооооо

# 317
Добрютро!
Ей ма на,тука съм,ако на някой му е било мъчно за мене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Днес ще ходим да търсим задно стъкло за моята колица...Дано намерим,че ми е голям дерт....Пък и Жорката да си използва гаража най-накрая,че ми е съвестно...Неговата кола стои отвън ,а моята се мъдри вътре  Laughing Laughing Laughing

Зиче,що беше направен тоя списък на пишещите в темата,че нещо не вдянах?(уж няма опасност да ставам блондинка,ама пак нищо не разбирам Blush) Joy Joy Joy

# 318
Гутен сабахленнннн

Лек ден дами.
Мастерче Hug Hug Hug Hug Hug

# 319
# 320
Добро утро!
Много закуски, много нещо, мерси момичета, но аз твърдо ще съм само на кафе
Малей, вечер кукувам до 3-4 часа, сутрин едва ставам  Mr. Green
Но да си изпия спокойно кафето и да я мятам от някъде!
Времето навън е прекрасно, дано и при вас да е така!
Пожелавам ви много усмивки!

# 321
Добро утро и от мен.
Най-напред закуската - в добавка към вече предложените

За диетичните - малко rkbf,;d[rs - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://i.actualno.com/club.bg … um=3&ct=image
Виждам, че имаме нова дружка - ДОБРЕ ДОШЛА, DUNIA!
За всички, които са имали поводи за честитене през тази тема - ЧЕСТИТО!
Явно ще се включвам някак си в крачка.
За БОЛЯРСКАТА ПИТА - в къщи я знаем пак от този форум, но от мамите -
Ма4о я е правила няколко пъти, наистина става много лесно и много хубава - ето рецептата,
ако нямате време да ровите

БОЛЯРСКА ПИТКА                           
необходими продукти:
1/2 ч.ч. олио, около 1кг. брашно (беше ми необходимо малко повече); 4 бр. яйца; 1с.л. сол; 1с.л. захар; 1 пакет суха мая (следващия път бих пробвала с 2 пакетчета, защото едното пакетче е 7гр за 500гр брашно); 1 кофичка от кисело мляко c хладка вода; 1/4ч.л. сода, разбита в 2с.л. кисело мляко; 100гр. препържено масло.
Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата (единият жълтък се отделя за намазване на питката).
Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат (поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
Всяка топка се разточва на кора около 40-45см. Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло. Завиват се на руло и се усуква. Поставя се в тава, намазана с  мазнина, навита като охлюв. Когато втаса много хубаво (да увеличи два пъти обема си), се намазва с жълтък, който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса. Пече се около 25-30мин, като температурата накрая се намалява на 150-170°С (на моята питка й трябваше повече време за печене). Като се извади питката, се напръсква с вода и се завива с кърпа. Питката е много лесна и страшно вкусна. Като козуначена е. Колкото повече стои, толкова по-хубава става.

и пак Болярска питка - МАЛКО ПОДОБРЕНИЯ (мнение на една мама от форума)

реших да опитам отново Болярската питка, но с две основни подобрения: количеството мая и температурата (начина на печене).
замесих тестото с двойно количество суха мая, 14г. Оставих топките да отпочинат за 10-на минути, разточих, усуках хубаво, навих на охлюв.
оставих на топличко за 30-на минути да втаса, след което намазах с жълтък.
обикновено тайната е в печенето, преди време направих проучване и успях да открия технологията за печене на питки в нашата фурна. предварително се загрява на 100°С, нагласена на долен нагревател + вентилатор. решетката е на средното ниво. пъха се питката и веднага се усилват градусите на 150°С. пече се около 25 минути, след което градусите се намаляват на 140°С за още 25 минути. изпича се идеално, без да се налага да се покрива с фолио.

След изпичането поръсих с вода и завих с кърпа. След 10-на минути извадих от тавата, увих хубаво питката и я сложих върху скара да изстива (за да не се получава конденз).

Най-хубава е френската мая - 11гр. пакетчето.

ЛЕК И ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!

# 322
Добро утро и от мен, момичета.

Липсвах ли ви, че вие много ми липсвахте. Hug Hug Hug Hug

Хубав, купон сте си спретнали, докато ме нямаше. Joy Joy Joy

Закуската, е много хубава, благодаря на всички. Laughing

Жабче, фигурките са много хубави, но аз с моя ремонт, незнам кога ще стигна до тях. Laughing Laughing

Приятен и ползотворен ден.

# 323
Добро утро.Добре дошли на всички нови/докато съм отсъствала/.При нас е весело,няма да скучаете.

Ще се опитам и аз да ви поздравя.С пожелание за лек и успешен ден.

http://www.gifzona.com/i/mus/m71.htm        http://www.gifzona.com/i/mus/m32.htm

Надявам се да е станало нещо.

# 324
  • Пловдив

ГУТЕН САБАХЛЕН БАБЧЕТА КЕБАБЧЕТА И ФЕНКИ В ТЕМАТА  Joy Joy Joy Joy Joy
Не мога да се излюпя от спане  ooooh! ooooh! все едно това не съм аз  ooooh! ooooh!
То са закуски то е чудо  ooooh! ooooh! после ще слабеем ,еле яяяяяяяяя   Joy Joy Joy Joy Joy

МАСТЕРЧЕ списъка е тайна майна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green като дойде времето ще видиш.. Hug Hug Hug

ЯГЕ как си пиле що се губиш  newsm78 newsm78 приключи ли месеца newsm78

МОНИ ама кви кифли си изтипосала  ooooh!

ДОБИ всичко е от напрежението свързано със заминаването на мъжО ,това е нормално да е така  Hug Hug
ГЕОРГЕНА напиши рецептата за болярската пита в готварския блог  Praynig

Тука времето е много мрачно и май е студено навън. newsm78
Приятен и успешен ден на всички ви  Hug
много пак за вас .. Hug Hug Hug

СВЕТЛЕЕЕЕЕЕЕЕ  Hug Hug БЛАГОДАРЯ  ЗА ПОЗДРАВА ЛЮБИМИЦИ СА МИ СКОРПИОНС Hug Hug ЕХХХХ СПОМЕНИИИ Thinking Thinking Thinking

# 325
  • Видин
Ехоооо!ЦОп и аз! Hug
Завърнах се от Софето снощи, но бях много скапана.Стана ми много лошо в автобуса навръщане и едва издържах да не си излея чувствата Crazy Поизчетох ви, но не ми се пишеше.

Зичка, я кажи ти за тоя списък, каква тайна майна.Няма тук тайни всичко трябва да се знае в КГБ-то Wink

Темата пак мирише на прясно изпечени, кифлички, питки... и направо се окапах Grinning

Хубав ден от мен!

# 326
# 327
Здравейте, хубавици!
Много задачи имам за днес и утре, със тържеството, със пътуването ми, със притеснението всички да сме здрави.......
Но намирам време и тук да вляза.
Към обяд излизам, а не знам кога ще се прибера. Къщата и домашните съм ги оставила на автопилот!
Довечера ще докладвам какви съм ги свършила!
Приятен ден, приятелки!

# 328
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Да се оплача аз от кризисния щаб на другаря Станишев.  Joy
Виждам аз Волф пред нас и питам дали ще вдигнат 4-5 чувала с тревата ,
която сме косили тез дни. И те казват ДА , но ще почерпиш.  ooooh!
Бая се чудех дали да черпя или да си ги дигне Титан , ма тревата почна да
тече и ми прави на бербат пред нас. Та се съгласих и им дадох 10 лв. ,
не бяха очаровани , явно очакваха повече , ма бяха хвърлили вече
чувалите в камиона и си прибраха парата.  Crazy Та ако кризисния щаб работи
с/у заплащане , егаси и щаба.  Mr. Green

# 329

ГУТЕН САБАХЛЕМ И ОТ МЕН! Laughing

Благодаря на поднеслите закуската!
                      Мониииии,ти ме разбиваш с тези кифлички и други вкусотийки,които постоянно ни сервираш!
                      Сложих болярската питка на Георгена в блога на Зиче в готварските рецепти!Да свърша и аз нещо!

ЛЕК И СПОКОЕВ,СЛЪНЧЕВ И УСМИХНАТ ДЕН ВИ ПОЖЕЛАВАМ,МИЛИ ДАМИ!!!

Жабче,ТИТАН не е от кризисния щаб на Станишев.Техния щаб е НОВЕРА на Кумчо Вълчо! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт