Юли месец наближава, годинка малкото ще отброява *95*

• 9 808
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Въх, Ками, дано бързо мине.

Пухтулка, много се радвам, че мина. Може от променливото време да е било и Ния беше така. Подписът ти е любимата ми песен  Mr. Green

Не съм ви се оплакала  Cry Прояви ми се отново алергията. Имам глас като на болна и невероятни секрети. Хем обичам пролетта, хем ми е криво с тази алергия.

Добавям: Белинда, за същия психопат иде реч. Обаче, колкото и да е странно, това е единствения филм за масови убийства, в който ми е било жал за убиеца. Малко откачено, а?  Laughing

# 91
  • София
Ех, бебетата овладяха ходенето на гърне, сега и зъбите ще почнат да си мият...  Mr. Green
Мариела реве като я сложа на гърнето, страх я е май. Мен пък ме е страх да й бръкна в устата с накрайника на Ненедент. Много хапе тва дете. И се сърди като не й разрешавам.  Crazy

# 92
Абе то е като с махането на памперса на осъзната възраст това с четката - свиква изведнъж
И като им прочетеш книжката за Чук и Пук - стой та гледай как и сетрин и на обед искат да мият зъби

Белинда, що не пробваш с извара - по-полезна я водят от сиренето и май има по-малко фалшиментоси

Ако знаете с какво смешно $цедено мляко$ правих снежанка  ooooh! - сухо мляко, млечен протеин, растителна мазнина и емулгатор нам си кой си номер, ама като не чете мой Петко етикети

# 93
  • София
Като сте го подкарали на българска класика - много любим мой роман е "Тютюн"  Peace
Иначе сега съм на вълна  Twisted Evil Последно прочетох "Здрач", а сега чакам от сестра ми и "Новолуние"  Crazy

Ками  Hug

# 94
Пух - браво, Ками - лошо...
Peace Hug

На мен пък ми дойде за пръв път от забременяването ми Менструацията#Cussing outИ сега се "лееят" реки  Shocked #Crazy

# 95
Пух, много се радвам   Grinning Hug
Джули  Joy
Майра, много ми бяха полезни разясненията ти относно зъбките  Peace благодаря
Десита и мен книжлето нещо не ме грабна  Rolling Eyes
Аеля, не е съгрешила  Wink ..... а сега малко инфо  от Косе Босе Wink

Какъв хляб е добре да се дава на детето?

Могат да се редуват пълнозърнест с рафиниран хляб.
Според предпочитанията на детето и състоянието на стомахчето може да се дава малко повече бял или малко повече черен хляб, но да не е само един от двата вида.

Пълнозърнест хляб се въвежда след 1 год. или 1.5 год. Той е отличен източник на фибри и някои групи витамини, но е беден на минерали (вкл. желязо). Дори има мнения, че може да доведе до анемия при постоянна консумация. Има логика, но не е така. Зависи и от вида на хляба - например ръженият непълнозърнест има повече фибри от пшеничния пълнозърнест и е доста тежък за стомаха. Друг факт, който трябва да се вземе под внимание, е хлябът да не съдържа цели или едри парчета зърна поради опасност от задавяне.

Рафинираният хляб може да бъде от всички основни видове брашно. Едно наум за сусамова или макова поръска, тези семена са силен алерген, често се препоръчват след 1-2 год. Разумен избор при чувствително стомахче.

След 1 год. са достатъчни 30-60 г хляб дневно. На тази възраст хлябът вече успешно допълва хранителния режим. Внимание със солта.

РЕДУВАНЕ НА ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ И НЕПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХРАНИ

Ама аз пак не успях да разбера как да различа пълнозърнести от непълнозърнести храни?
•   Колко често се дава пълнозърнести, за да не натоварим коремчето (13 месеца)
•   Просо, амарант и киноа с какво не трябваше да ги комбинирам за по пълно усвояване.
Други идеи за въвеждане на неща нови?

Кои са пълнозърнести
Житните пълнозърнести са тези, които са означени като такива. В случая зърната не са полирани и не е премахнат външния зърнен слой. Поради тази причина съдържат по-малко скорбяла и повече витамини. Пшеницата, ръжта, овесът могат да бъдат както под формата на пълнозърнесто брашно, така и под формата на рафинирано брашно. Означението върху детските каши показва вида на зърната.

Другите зърна като киноа, елда и т.н. се считат за пълнозърнести, тъй като по принцип не се полират и се ползва цялото зърно. В този смисъл е по-правилно брашната и храните от такива зърна да се наричат ‘целозърнести’ или нещо подобно. Тъй като по хранителна стойност тези зърна и семена са по-близки до нерафинираните житни култури, считат се за пълнозърнести.

Житните ядки са друг случай, те са в категорията на пълнозърнестите, но реално са частично рафинирани. Като хранителна ценност могат да се причислят към пълнозърнестите, тъй като в тях са запазени доста фибри и някои важни витамини и минерали. Като смилаемост са по-леки от целите зърна, триците и кълновете.

Колко често пълнозърнести
Няма проблем да се дават два пъти дневно пълнозърнеста бебешка каша и ядки.
След 1 год. пълнозърнестите е добре се редуват с рафинирани храни, примерно по равно (в рамките на деня или през ден).
Но това се отнася в по-голяма степен за целите сварени зърна, хляба, бисквитите, готвенето с такива зърна, храните с трици или зародиши и т.н.

Желязо и комбиниране
От зърнените най-много желязо има в просото.
Амарантът също има доста желязо.
Киноата е по-ценна заради протеините си.

Може да се избягва комбинацията с млечни храни, но колкото по-голямо става детенцето, толкова по-ранообразно и по-балансирано ще бъде храненето. Тогава не е задължително да се спазва толкова стриктно това правило, защото детето ще си набавя нужните минерали от различни източници. Пресен плод или сок след/заедно със зърнените храни подпомага усвояването на желязото.

# 96
  • София
Белинда, що не пробваш с извара - по-полезна я водят от сиренето и май има по-малко фалшиментоси
По-полезна, ама за нас май, не за децата Thinking Нали точно млачните мазнини са полезни за детския мозък, изварата е обезмаслена Rolling Eyes На Ники с разбита извара правех плодови кремчета, ама той всякакви такива млечни ядеше на кило...дай му сирене, кашкавал...Отделно до след 2 години всяка божа вечер вечеряше едно и същи - кофичка овче мляко и после кърма. Може би това дава отговор на мистерията със здравите му, макар и немити, зъбки Wink Mr. Green
Този май няма да е чак такъв любител...

# 97
Да си изкажа и аз моето мнение за зъбите :
Или ги имаш или ги нямаш - това е! Ако са ти кекави зъбите, мий се по 5 пъти на ден и пак ще си с кариеси. Това, че честото миене пази от кариеси е илюзия. Да не мислите,че хората дето ежемесечно са по зъбари, не си мият зъбите?! Аз от  прекомерно миене си докарах шийни кариеси на всички предни зъби, и да,знам как да движа четката. Майка ми си мие зъбите след всяко ядене/от малка още/ и няма нито един здрав зъб. Всичко е ген. Така,че изобщо не мисля да се вманиачавам по темата и да лъскам двата зъба на Лора. Когато и пораснат и кътниците, тогава ще почна да я мия, с четка и паста. Не мисля,че кислородната вода е много подходяща за лигавиците, а и със сигурност ще погълне малко.
П.П Била съм в Бразилия - голям купон е и хората са страхотни.   bigdance2 Песни и танци денонощно, особено пък в края на февруари, когато е Карнавалът.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 15:56 от E.L.

# 98
Аз още съм на вълна слънцезащитни, така че ще се включа за зъбите като избистрите темата и сте забравили за нея.  Mr. Green

Най-сетне намерих лосиона на СебаМед и го купих. Забелязах обаче, че има годност само до Септември 2009, обаче, тази годност е отбелязана само на БГ етикета и го няма никъде написано на лосиона, листовката или опаковката в оригинал. Та се чудех дали е някой гимик на вносителя да купуваме ние или наистина са им толкова кратки сроковете. Между другото на БГ етикета пише "МИНИМАЛНА трайност до", което още повече ме озадачи. Щада, или друг, който има този лосион, моля да проверите при вас какво пише, и някой в чужбина ако има да каже там какво пише?

# 99
  • Sofia
"Парфюм" е уникална книга. Реших да не гледам филма, защото вероятно ще ми развали спомените от нея. Причината да е уникална е начинът, по който авторът описва ароматите. Просто на моменти имах чувството, че ги усещам физически. Точно затова не мисля, че филмът може да предаде усещането, за което става дума в книгата. В сравнение със стилът на писане факта, че става въпрос за масов убиец остава просто на заден план. Единствено краят леко ме разочарова.

Днес отново се пробвах с пюре с парченца, този път пиле с ориз и зеленчуци. След половин час мъки Дени най-после схвана, че трябва да дъвче и си изяде всичко. Давам му и трохички хляб вече.

Мерси на всички са инфото за миенето на зъбките, изобщо не съм знаела нищо по темата, всички мнения са ми полезни.  bouquet

Дуци, оправяй се, че Кремена  те чака Wink

# 100
Много хубави и интересни теми бистрите... ама пусто имаме хубаво време  Mr. Green и сме на вън цял ден пак...
ще черпя инфо за книгите, макар че лятото нямам никакво време, виж зимата ми е сезона на четене  Blush
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%BE%D1%80%D0%B6%D0%B8_%D0% … D0%B0%D0%B4%D1%83
Белинда
мерси за предложението, не го бях чувала този автор.
Като се върнах на работа между бременностите за кратко работех с една бразилка, ами огън хора  Mr. Green такива неща ни разказваше... все едно филм... от латиноамериканските сапунки - бледи  Mr. Green
Голям образ всички там живеят за л´бов и танци - това беше моя извод  Mr. Green

# 101
Най-сетне намерих лосиона на СебаМед и го купих. Забелязах обаче, че има годност само до Септември 2009
Oleto, на моя пише годно до 07.2010 Peace

# 102
  • София
Оо, НБМ, тази "Парфюмът" ще ми хареса със сигурност, обожавам точно такъв стил на писане! Ще си я взема непременно. Много се впечатлявам от сочни описания Laughing Покрай Хемингуей не спирах да ям, той на всяка страница описва едни топли хлебчета, едни сирена, едно розово вино Crazy А Амаду има една книга, дето главната героиня се криеше в банята да си свива цигари, понеже през 19-ти век там е било абсурд жена да пуши. И като заописва как си опъвала хартийката, пък аромата на тютюна, пък как всмуквала дима - лелеее, ставала съм в три през нощта да пуша Joy А коя книга беше, дето пиеха калвадос на всяка страница? Нещо на Маркес май...

Оф, що я подхванахме тази тема, дочете ми се, та две не виждам, а няма нищо хубаво Crossing Arms

# 103
Мерси, АМаринова! Егати аптеката. Преди седмица бях там и казаха, че чакат да им донесат, а сега вече имаха. Та затова помислих, че няма как да е стара партида.

И все пак неразбрах откъде взимат инфото докога е годността.

# 104
Бобо, сам се изправи и проходииииииииииииииии  Party Party Party къде е сега Драганов да му кажа аз на него, че не всички дебели бебета прохождат след годинката  Crazy Crazy Crazy

Олето, моя е със срок на годност до 10.2009.  Аз питах аптекарката и тя каза, че се зареждат сезонно, затова са с по-малък срок на годност. Не знам дали това обяснение е правдоподобно, но не ме и интересува особено, защото е в срок на годност и  ще го употребя за месец -два и трябва да купувам нов  Wink не се втелявай толкова  Peace

Отивам да меся питкаааааааааааа  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт