Лято идва, на море - с ПОРОДЕНИ ще сме най-добре! *27*

• 27 160
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Домашен пластелин

чаша брашно
1/4 чаша сол
2 пакетчета лимонтозу
1 супена лъжица олио
1 чаша вода, в която (по желание) се разтваря оцветител
(по желание) ванилия
Най-лесният оцветител е разтворимо сокче като Степ или Танг; други варианти са: боя за сладки или природни оцветители: отвара от лучени люспи, сок от червено цвекло, куркума и др.

Това е рецептата, която ние и навярно още хиляди родители; използваме, за да правим мек и приятен пластелин, който мирише страхотно, не се рони, не цапа, може да бъде с нас навсякъде и осигурява на децата ни часове креативна игра. Ароматът му може да ги изкуши да го опитат, но солено-киселият вкус е гаранция, че няма да го погълнат. При това е нетоксичен.

Цитат от тук http://priateli.info/archives/584

# 676
  • София
аз имам ето това от съфорумка, но не съм го пробвала още:
Ето пропорциите на пластелина:
1ч.ч.брашно
1ч.ч.вода+оцветител
1/4ч.л.сол
2с.л.лимонтозу
1с.л.олио

Всички сухи съставки се смесват в тенджерка и се заливат с водата/с разтворения в нея оцветител/,добавя се олиото.Сместта се бърка около 5 минути на котлон.Когато започне да се отлепя от стените на тенжерката пластелина е готов.Изважда се и ако е много мек може да се премеси с още брашно до нужната твърдост.Може да се съхранява в хладилник в наилоново домакинско фолио или плик или пластмасова кутия с капак.

иначе снощи в детската градина гледах фигурки, които са правили Дани и групичката му и според мен си бяха или от такъв пластелин или направо от тесто - бяха едни светло розовки, като захарни фирурки. Simple Smile

# 677
Дайте ми идея как сте организирали играчките на децата си. С две години разлика са и сега малкия започва да слага всичко в устата. Ще трябва да махна всички дребни играчки и такива който могат да са опасни. В същото време баткото много много не си дава играчките. Дали да отделя част от тях който са бебешки в отделен кош, който е само за бебо.  newsm78

# 678
Прибери всички дребни играчки, които малкото може да глътне. Дори и да не ги изхвърлиш, може да ги прибереш някъде. Ама ги прибери в момент, в който баткото не ги вижда. Остави навън само големите играчки и тези, които лесно се почистват. На мен лично най-големият ми кошмар са плюшките, не ги понасям направо, но на дребните им е интересно да им правя театър с тях и затова съм оставила 5-6 в един кош.

# 679
  • София
Дали да отделя част от тях който са бебешки в отделен кош, който е само за бебо.  newsm78
точно така направих преди време - отделих бебешките и обясних на Емко, че това са играчките с които може да си играе Дани, най-дребните ги прибирахме в едни чекмеджета. и нямах проблем, забавното настана, когато Дани започна да си играе с всичко и да се карат за всичко. или като започна да яде пластелина.
плюшковци имаха много и тъй като не играят с тях на няколко пъти подаряваме в дом за деца. а сега са на фаза книжки!

# 680
мили момичета моля ви помагайте Thinking
Днес децата в детската градина писали писмо до Дядо Коледа......и познайте Алек какво си е пожелал ooooh!
КАПАН ЗА МИШКИ С 10 ЖИВИ МИШКИ ВЪТРЕ #CrazyИ сега не мога по никакъв начин да го откажа от тези му мераци.Не знам какво да правя.За жива мишка и дума не може да става NaughtyА някоя от вас да е чувала за детска игра с мишки или капани newsm78Ох,Боже пак сме в приключение с този Алек.......

# 681
monny_77 една мама беше писала, как дъщеря й и получила писмо от джудже на Дядо Коледа за купона, и накрая пишело да не ближе брат си (щото постоянно го ближела) и тя се отказала. Ама е по-големичка, не знам твоето детенце ще разбере ли, ако Дядо Коледа или джудже му пише, че това са живи мишки и не може да ги убива примерно, затова може само капан (ама дали има детски  newsm78). Или нещо от тоя сорт. Направо ме разби твоя Алекс, голяма фантазия има  Laughing

# 682

КАПАН ЗА МИШКИ С 10 ЖИВИ МИШКИ ВЪТРЕ #Crazy

hahaha Е, не... Не мога да спра да се хиля....  Joy

П.П. Е, доре, ако са 9, голям проблем ли ще е ?

# 683
:А някоя от вас да е чувала за детска игра с мишки или капани newsm78Ох,Боже пак сме в приключение с този Алек.......

Да, има такава столна игра. Децата в ДГ играеха на нея, ще се опитам да намеря картинка в нет-а. Peace
Ето, дори е в Уикипедиа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_Trap_%28board_game%29

# 684
Хей, тук при вас е било страшно весело   bigdance2 family6

# 685
Хайде и още една мама да се включи в групата  Hug
Все още само ще зяпаме с  ♥desita♥  и ще `слухтим`, но това няма да е много дълго, както се вижда  Crazy

За любопитни и добронамерени мами на деца с малка разлика във възрастта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450056.0  
Ние, `новобранките` Mr. Green  ще сме благодарни, ако имате да хвърлите някоя добра дума по темата... Heart Eyes

# 686
Ами малко и за мен: Казвам се Десислава, на 24г., първото ми дете е Йоана на 11м, а другото още не знам Wink

# 687
Здравейте,мамчета!Имам едно питане newsm78
Искам да науча баткото вече да пиша и да ака в гърне,че е вече на две години,обаче ме притеснява като сме навън тримата аз,той и беба и нея примерно я кърмя или нещо друго и той ми каже мамо,ака ми се,в което не се съмнявам,че сме мнооого ревниви,какво правя?Дори и у дома да сме,ако тя е на цицата аз няма как да стана и да го сложа и него на гърне примерно...
Вие как се справихте с това?

# 688
Добре дошли на новите попълнения!  Wink На родилите - честити ви съкровища, да са ви живи и здрави! На тези, които още са в режим 'стендбай' - лека бременност и не се шашкайте. Колкото и зле да ви изглежда сега - да знаете, че нищо не знаете!  Laughing

darinachristova, и аз като теб си задавах какви ли не въпроси, даже вече не ги и помня, но въображението ми беше измислило какви ли не ситуации, което е нормално, защото искаш да си подготвен за всичко. Само дето и половината от тези ситуации въобще не се състояха, за сметка на други, които не бях предвидила. В крайна сметка се случва следното - колкото и да не ти се вярва, всичко си идва на мястото, дори да не е по начина, по който си го очаквала.
Специално твоята ситуация не ми се е случвала, моят големият хубостник си беше на памперси до едно доволно дълго време, както е и дребният сега.  Confused Но те уверявам, че само краката не съм си епилирала, кърмейки. Просто ще се изненадаш на каква сила и организация е способна майката на породени. Тъй че не се шашкай, не го мисли много, важното е само едно - и децата, и ти да сте здрави, защото болестите най-много скапват идилията.  Wink  Peace

# 689
ха, аз това го направих вече, бяхме сами у дома, кърмех малкия а баткото каза, че му се пиша и то доста настоятелно, та с едната ръка държа малкия, който суче, с другата смъквам гащи и придържам баткото да седне на гърнето.В крайна сметка баткото малко се тръшна по-силно на гърнето и го заболя дупето, ама с практика и това се оттренира.

Общи условия

Активация на акаунт