ИЗРАЕЛ34

• 21 538
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там...
Не мисля,че е документ с официална стойност иначе биха го дали директно на Петя мисля  newsm78 По-скоро са ги учили както казва Мента за гражднаството...Петяяяяяя къде хайманиш пак,ела внеси малко светлина амаха  Mr. Green Ние тука се пънем в догадки а тя наш'та хвърли бомбата и изчезна  Crazy

# 151
 Оф , скици сте ...сладурки ! Това не е никакъв  документ , а  е нещо по-скоро символично ... Там , където е снимката - от лявата страна са данни за детето - име , дата на раждане , височина ( 1 метър и 5 см ! - герой !) .... Дата на издаване на паспортчето  Simple Smile, цвят на очите , къде си роден  (не под ред ги дадох). Над  снимката е името на градинката. Под снимката пише - Аз съм гражданин на  държавата Израел.Останалото  в общи линии е в духа на казаното от Боряна.А за лепенката на блузката на Саги с розата  - баща му си я спомня , даже се усмихна ... Не  я видя , защото  се скъса , но мисли, че е била същата (или поне като идея) от неговото детство.

Децата спаха доста , ще гледаме зарята на центъра и ще   се поблъскаме из народа ...Как ще стане с двойната количка - направо незнам ! Май ще минем не баш през  центъра , а от някой по-заобиколен път ... Пша сме там много бързо ... Навалицата  ще е страшна !  Crazy

Мента , каква "интернет отпуска"? Хас ве халила !

# 152
Точно така е, с тези паспортчета които децата във всяка детска градина получиха са като урок по гражданство.Всяко от тях знае  да издекламира написаното на обратната страна, но не назубрено ,а с обяснение-какво означава независимост,какво е нужно на дадена държава за да бъде независима, на колко години е Израел, , запознаване със символите на деня на независимостта-химна, знакът на държавата, знамето, цвета-бяло и синьо(кахол ве лаван)
През време на днешната 2 минутна сирена в памет на загиналите всички са стояли мирно с наведена глава.

# 153
Да  , седяли са и нашите прави, но  те са малки , за да знаят думите наизуст . Може би по-големките деца вече .... Общо взето няма прекалени неща. За мене са сравнително нови, защото Саги ми тръгна  за първа година на градинка сега всъщност.Реших , че ще е интересно да покажа като част от  живота тук , възпитанието Simple Smile ... 

# 154
  • София
Да  , седяли са и нашите прави, но  те са малки , за да знаят думите наизуст . Може би по-големките деца вече .... Общо взето няма прекалени неща. За мене са сравнително нови, защото Саги ми тръгна  за първа година на градинка сега всъщност.Реших , че ще е интересно да покажа като част от  живота тук , възпитанието Simple Smile ... 

Като стана дума за детски градини при вас в големите градове има ли го тоя вариант дето е у нас близо 5000 деца да няма къде да отидат на детска градина ?

# 155
  Аз да кажа за тук  . Другите могат да добавят. Наистина записването за детска градина започва от рано.За държавните говоря. Ако на едно место не си приет , ще намерят  друго  - по район на живеене , по близост. Деца , останали без градина не съм чула да има , най-много да не е  желаната градина от майката , а другата , посочена като втори вариант при кандидатстването да речем. Има няколко варианта на избор по район. Има мноооого , мноооого  частни детски градинки също. Те  са по-скъпи , но винаги ще се намери място там и то по средата на годината при търсене. Около нас  са изсипани .. на всеки ъгъл. Това поне е вариант.Чакане на опашки пред градинката за подаване на документи посред  зима ....спят там родителите по цяла нощ пред  входа ... борят се за место в градинката ...Какви кадри гледахме по  БГ новините по БиТиВи  наскоро ...  ooooh! Срам ме беше да превеждам на моя мъж за какво става въпрос ! И защо е това висене пред градинките ? Документите се подават по интернет (тук) ! Как да преведа , че  висят цяла нощ пред градинката , та на отваряне да са  първи на сутринта ! Боже !  ooooh! Обичам България и не го крия .В никакъв  случай не плюя по родината , а се надявам да построят по-скоро тия хубаво замислени градинки , които видях в Пловдив  февруари тази година . Почти готови бяха .Дано има место за всички деца !

# 156

Като стана дума за детски градини при вас в големите градове има ли го тоя вариант дето е у нас близо 5000 деца да няма къде да отидат на детска градина ?

По принцип яслите и детските градини до предучилищна възраст са частни с малки изкючения ,така че няма проблем.

P.S сега видях написаното от Петя,часните детски градини са също под надзора на  Министерството на просветата, задължително трябва да има дипломирана  ганенет newsm78(учителка?) и цените са малко по- високи,но прилични.За работещите родители чийто деца  например в предучилищна възраст и учат до 13 ч, се откриват много частни цаароним  със транспорт (цоораим е обяд на иврит)- занимални където децата обядват, играят и В много от тях   с изучаване на английски.

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 19:03 от maly

# 157
  • София
По принцип яслите и детските градини до предучилищна възраст са частни с малки изкючения ,така че няма проблем.
Ми нашето коте (демек внучката) в последна сметка тръгна на частна детска градина та малко ни обърка бюджета, ама нямаме друг изход.

# 158
Привет,банда! wavey

Първо да се похваля!Имам си маца,благодарение на една съфорумка,за което и благодаря  bouquet

За детските градини ,където е било моето дете,все с връзки Mr. Greenлеля  е    лекувала е децата на директорките!

# 159
  • Някъде там...
Честито Наина,да е жива и здрава съфорумката която е изчистила сълзите от твоите очи  Mr. Green ти такъв рев му дръпна за тая маца  Joy Айде сега кажи хареса ли ти на вкус с какво я яде....всичко  Grinning

# 160
Честито Наина,да е жива и здрава съфорумката която е изчистила сълзите от твоите очи  Mr. Green ти такъв рев му дръпна за тая маца  Joy Айде сега кажи хареса ли ти на вкус с какво я яде....всичко  Grinning

Още не съм я направила!Имах днес едни майстори,направо е ужас smile3511 Като я направя,ще докладвам!

# 161
  • Някъде там...
newsm59Честит рожден ден,Израел  newsm59
   ura bigdance2   ura

# 162

И аз като Саги , когато ги питат какво  ще пожелаят на Израел за рожденният  й ден  Simple Smile.... Пожелавам по-рядко да има войни ! ХАГ САМЕАХ ! Весел празник ! Ние след малко излизаме към центъра ! 

# 163
  • София
newsm59Честит рожден ден,Израел  newsm59
   ura bigdance2   ura
И от мен ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на вашата родина, народе на Израел !
Пожелавам Ви дълги години мир и благоденствие !

Весело изкарване на празника и да пиете по едно и от нас - вашите близки и далечни приятели !

# 164
  • На дивана, под юргана
ХАГ САМЕАХ!

Общи условия

Активация на акаунт