Гоблени-54

• 63 706
  • 432
  •   1
Отговори
# 225
tait098,
донякъде съм съгласна с мнението ти.
Има много некрасиви дизайни, и на Ланарте, и на Вервако, а и на останалите известни марки.
Некрасиви , според моето виждане за естетика, разбира се.

Но няма некрасив дизайн на Дименшън. Тази фирма е виртуоз в този бранш:)
 Много от дизайните и са създадени по картини, специално нарисувани за тази цел от известни, съвременни американски художници.

А ти какво шиеш сега? И кои дизайни ти харесват?

# 226
Ето и моите малки цветенца.Още не са изпрани,но бързах да се похваля.Цветовете  не са много добре,но това имах.                            http://www.snimka.bg/album.php?album_id=371286

# 227
момичета им едни въпрос глупав може би за вас но т.к. аз никога не съм шила на Дименшън и не знам. Та ме интересува панамата на Дименшън само не разграфена ли е?

# 228
# 229
  • Бургас
ina, did_tag, didims, bella_ - благодаря ви!  smile3525

# 230
ilinayor, направи ми впечатление че се шие с копринени конци този пейзаж с чайките. Сега и аз да питам: номерата на цветовете на копринените и памучните конци съвпадат ли? Има ли еднозначен отговор изобщо newsm78
Между другото, на този пейзаж имам и другарчето:

Сложила съм го тук:
http://dump.ru/file/2536227

# 231
Аз се извинявам ако някой съм обидила , просто си казвам моето мнение . Това което шия в момента и съм до половината е Плачещата мадона много забележки като цяло . Харесала съм си това и ще си го поръчам в най скоро време   http://gobelins.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=645881&df=17&dflid=3  Видях го в новия каталог на Милена стил ау  Shocked много осакатен .

# 232
  • София
На мен ми е интересно, това което си си харесала - нали видя че е картинка, а не снимка на самия гоблен, мислиш ли че резултата ще отговаря и на 50% на картинката?
А и е нормално - всеки си има вкус, аз например не харесвам икони, въпреки, че първия ми гоблен беше именно такова. Но според теб би ли ти било приятни, като покажеш Плачещата мадона, да ти кажа - "ми много е грозно това, как може да го шиеш?" Или пък не мисля, че примерно бих шила Възкресението, но много хора го харесват и си го шият, дали на някога е приятно да им се каже "ми това е грозно"?
Покажи, кое не ти е харесало, конкретно!

П.С. Редактирам се, видях че в галерията ушити гоблени, този го има. Но това не ме кара да го харесвам и какво да правим сега Joy

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 19:17 от Ivanichka

# 233
Иваничка ето го готов ушит http://gobelins.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=3067173&df=19976&dflid=3
Няма да пиша повече по темата която зачекнах защото много хора ще обидя . Аз също не харесвам да шия икони но тази е нарекох за щерката .

# 234
  • Бургас
Прасчо, да, направи ми впечатление за инструкцията за копринените конци - дано някой да знае и ни сподели. И в тази схема няма инфо за плата на който да се шие. Много ми харесва и "другарчето". Съхраних си и него, но ми се струва, че липсва една част от схемата - долен ляв ъгъл. Да не си пропуснала да го качиш?

ilinayor, направи ми впечатление че се шие с копринени конци този пейзаж с чайките. Сега и аз да питам: номерата на цветовете на копринените и памучните конци съвпадат ли? Има ли еднозначен отговор изобщо newsm78

Сложила съм го тук:

# 235
  • Плевен
tait или иначе Ана- нали знаеш че за всеки влак си има пътник Mr. Green.Аз съм съвсем отскоро в този форум, но от тук разбрах  и то с любезното съдействие на тези мили момичета ,че има и други видове и начини да си направиш красив гоблен не само с българския "гобленов бод".Да има и Дим. и Ленарте и още доста други пред които наистина ще се прехласвам занапред!Никога не казвай че един гоблен е грозен само защото на тебе не ти харесва. Naughty Тука вяка една шие  и влага цялата си любов в един гоблен.Не нападай работливите пчелички!
Нали знаеш какво се казва в случая-"щом не ти харесва канала мини на друг...!"Наистина това което си си избрала да го ушиеш е красиво пожелавам ти един ден да го покажеш ушит от тебе/дано е по скоро/ и да очакваш ето това   bouquet  newsm10 newsm74 newsm20 и тогава се изказвай! Ок!?
На никоя не се подмазвам, просто се чувстам лично обидена заради вас!Нито една не го заслужава , а напротив  bouquet newsm10 newsm51 newsm74 newsm20
 Дано не съм спамила ама не се удържах за което се извинявам! Embarassed

# 236
Прасчо, да, направи ми впечатление за инструкцията за копринените конци - дано някой да знае и ни сподели. И в тази схема няма инфо за плата на който да се шие. Много ми харесва и "другарчето". Съхраних си и него, но ми се струва, че липсва една част от схемата - долен ляв ъгъл. Да не си пропуснала да го качиш?

Сложила съм го тук:

Къде видяхте копринени конци?
Аз виждам,че са вълнени.

tait098,
можеш спокойно да си казваш мнението за гоблените.
Няма смисъл някой да се сърди.
Аз примерно не бих шила гоблените на Леврон- поне голяма част от тях.
И не поради факта, че дизайна е със съмнително качество.
Тематиката им е толкова кичозна и евтина....
Но, както казах, това е според моя вкус Simple Smile))

# 237
Хипатия, на този, с чайките пише че са копринени- Дид таг дето му е дала схемата. И тъй като горния  е от същата серия, се предполага че също е с копринени. Ааа, и на тази схема пише- "шерст. нитки", първата колонка на моята осакатена схема.
ilinayor, верно че май нещо липсва от моята схема Embarassed моля за извинение. Бях запомнила страницата откъдето съм я качвала, но нещата там явно са разместени и сега не я виждам Cry Може би няколко страници напред или назад; ето я страницата; сега просто нямам време да проверя:
http://handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=515&PN=1&TPN=33

# 238
Хипатия, на този, с чайките пише че са копринени- Дид таг дето му е дала схемата. И тъй като горния  е от същата серия, се предполага че също е с копринени. Ааа, и на тази схема пише- "шерст. нитки", първата колонка на моята осакатена схема.
ilinayor, верно че май нещо липсва от моята схема Embarassed моля за извинение. Бях запомнила страницата откъдето съм я качвала, но нещата там явно са разместени и сега не я виждам Cry Може би няколко страници напред или назад; ето я страницата; сега просто нямам време да проверя:
http://handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=515&PN=1&TPN=33

къде пише копринени?
Аз ги виждам вълнени.
Не шелк ,а шерсть е.
На коя фирма са всъщност?

# 239
  • в една мансарда точно под звездите ..........
След това което ще напиша знам , че ще има много от вас които няма да са съгласни , но за мен в този и други форуми които посещавам има много гобленарки които явно робуват на марки . Само като се каже Ланарте  , Дименшън  и край това е най красивия гоблен който сте виждали , а аз видях доста грознички неща .Никой не искам да обидя но аз съм си такава , на черното бяло не казвам .

Аз искам само да кажа, че не робуваме на марки, а на качество! Повечето от нас са шили не само Ланарте, Вервако или Димешънс, но опитали веднъж от тях просто не могат да ушият нещо на някоя друга фирма. То просто е като магия - докоснеш ли се веднъж не можеш да спреш. Така явно ти се чувстваш като шиеш гоблените на Леврон. Аз лично като ги гледах и съм сигурна че някои от моделите им съм ги виждала при някоя от тези фирми които ти коментира. Значи са крадени модели, а не техни авторски. И още едно предимство на коментираните от теб фирми - Димешънс, Ланарте или Вервако. Творбите им са АВТОРСКИ, за което съответно си плащат. Пожелавам ти успех и дано и ти откриеш своята магия.

И с риск Кетри да ме смъмри за спама ще попитам petjah какво става с томболата. Има ли желаещи?
И още нещо, момичета, от къде мога да видя цените на гоблените от сайта на "Коутс България"?  newsm78

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 21:43 от Дуданка

Общи условия

Активация на акаунт