Калина, мисля, че суеверието идва от там, че при стрес "спира кърмата", пиша в кавички, защото просто се блокира рефлекса на потичане. Но според мен стреса е еднакъв независимо дали ще отидеш на погребението-така че щом искаш-иди.
За стерилизирането и гладенето-аз просто няма какво да стерилизирам, т.к не ползвам залъгалки, не давам вода... Не гладя дрехите на бебето от самото начало.
За профилактиката на луксациите-нося малкия в слинг редовно, в слинга бебето седи с разкрачени като жабче крачета, мисля че му е достатъчно.
Мия, за ръцете най-добрата гимнастика е слагането на бебето по корем-така то само си упражнява ръцете

Сега като започнахте да пишете за гладни бебета, които се дърпат от цицата и си спомних за моя Алекс като бебе-искаше да седи само изправен, та се налагаше да го държа прав докато засуче и тогава си го слагах настрани, както ми е удобно да го държа. Помня също че го кърмех ходейки и пеейки, че се криех в банята на тъмно.... Чудя се какви ли нови номера ще ми измисли Дими

Алхимика, не спирай да кърмиш-така че предпазиш детето! Отиди на лекар-има много лекарства съвместими с кърменето! Бързо оздравяване от мен! Хапвай ориз, сухари, пий много течности... Между другото, аз най-бързо се оправям когато остана с абсолютно празен стомах няколко часа.
И аз съм за столчето за кола-аз и друг път съм писала, че моите деца не бих ги возила никога без столче. Вече вс. роднини знаят че дете без столче в кола не се вози и няма "ама тука е за 2 преки" или "съвсем близо"