Коликите вече отминават ФЕВРУАРЧЕТАТА на килца наддават

• 13 583
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Дано не ви стана досадна,ама първо ще ви се подмажа с едно кафенце и после пак ще питам.

От кога бебчовците можем да ги слагаме в летния вариант на количката - т.е. полу седнали?

# 76
  • София

От кога бебчовците можем да ги слагаме в летния вариант на количката - т.е. полу седнали?

Найема мерси за кафенцето.Въобще не си досадна.Тъкммо ще видим и на другите мами мнението.
Според мен някъде от 5-6месец когато започнат да си посядат сами или когато започнат да се изправят.КОгато бяхме на ортопед, човека ни каза да не насилваме сядането.То ще реши кога му е дошло времето.Понякога ми се иска и намен вече летният вариант, хем е по-леко хем бебо ще разглежда на воля.Сега любимото му е да гледа през прозореца.

Хайде до после, че егати разчистването ме чака.

# 77
Аз си мисля края на май, най-късно юни месец да слагам летния вариант на количката - то там си има полулегнало (мисля, че е на 30 градуса) положение, а и на бебчовците вече взе да не им харесва изцяло легнали. Аз още сега слагам възглавничка в коша  Peace

# 78
  • Стара Загора
Здравейте момичета  Hug
Ние до сега  спахме,т.е аз де,малката продължава вече 3 час  Rolling Eyes ,опс ококори очи  Joy После пак ще пиша,че сега има глааааааааад  Joy

# 79
ФОКСИ много много ти благодаря пратих ти линк за снимката и данните. Gift Gift Gift  love001  love001  love001 newsm51 newsm51 newsm51 като дойда другия месец в Пловдив ще ви водя на сладкарница Heart Eyes
Иве не съм се обидила,а и няма за какво аз не ги приемам нещата лично,всеки има правоп на изказ Peace
Писче мила много на далеч гледаш,къде чак във Варна че ние сме ти на една спирка разстояние Laughingтя и мойта мома е хубава Winkнали си е моя Laughing
За pacifier и ние цокаме ,тя така най-лесно заспива,ще му мисля по нататък как ще я махам.
прилагам снимков материал доказващ красотата ни(и скромността)

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 15:49 от alximika

# 80
naiema в ръководството на моята количка, която е 3 в 1 и е Brevi, пише, че летния кош се ползва от 6-тия месец. Не си спомням до колко кг можеше да се ползва коша за новородено, а столчето за кола - от 0 до 13 кг.

# 81
  • София
Хайде пак Simple Smile

Купихме си кенгуру от МадърКеър /или както милото му фика: МадърФа*ър smile3532/
А мама си купи блузка и ръкавички от Есприт  yesyes
Сега малката е на разходка с баба си, ние хапнахме като бели хора, а след малко отиваме на гости да я види братовчед й, че много се радва момченцето /Даже казал в училище, че си има сестричка  perko/

Сега подред:
за пъпката на рамото - нашата се "възпали" около 40-я ден /както пишеше навсякъде/. Педи каза че ще мине до няколко месеца. Аз не повярвах, защото като се спука уж мина... Е, от тогава още поне 3 пъти набира /точно с бяло и черна точица/ и се пука... Няма страшно, ще им мине.
Педи каза че може лепенка да се сложи, но според мен по-добре без... Малко цапа дрешките, ама много важно...
Всички са ваксинирани, а на когото няма белегче, ще му вземат МАНТУ и ако е отрицателно, ще бият пак ваксина.... но на каква възраст не помня...
коликите - сега при Белослава са в затишие... Но и това вече два пъти се случва.... Дано този път е за постоянно  Hug
И ние смятаме да ходим на море в Гърция, но през септември... Има си бански малката и шапчица... готова е Simple Smile Мечи, обстойно разгледахме вашия хотел - супер е Wink Може да ви изплагиатстваме
за интернет търговията Simple Smile - Гери, аз винаги съм била против /не знам защо/ но покрай теб и твоите "златни мини" е въпрос на време да се зарибя и аз.... и горко му на милото Simple Smile
Обръщането - малката като е по гръб и аз едвам я врътвам, какво остава сама  hahaha Но онзи ден многократно успя да се прекатури от поза по корем до по гръб...
по корем - нямаме голямо развитие... Имам чувството че колкото си можеше в родилния дом, толкова може и сега /което не е малко, но не е и като за снимка Wink/ Интересното е че си забива муцуната в пода, но не реве... така си стои... Не й е неприятно сякаш  newsm78
за паричките - да попитам сега дали ще ми отпуснат кредит... Гледах в НОИ там имам осигурителен доход малко по-нисък от заплатата, но го има.... Та въпросът ми е когато започне да се плаща майчинството /а не болничен/ това ще го водят ли като осиг. доход... или да избързам и да подам документи докато още мога да кажа че имам 6 месеца осигуровки....
/дано хубаво съм си задала въпроса Simple Smile/
зиткаHug Hug Hug Толкова се радвам че с малката бухтичка /бухти, сори Simple Smile/ сте си отново заедно... За маските няма страшно, свиква се Simple Smile Ние колко време носихме...
плюнки - и Белослава има много, но сиииилно се съмнявам че са зъби... и се надявам да не са, че ми отидоха  bombs
толо, хубава снимка, ама не й се вижда цвета на очите на Раличка, а той ТРЯБВА да се вижда Simple Smile
Бетунга, изтръпнах  #Crazy като видях снимките, но на Анди май й харесва... Simple Smile
Гея, а ти все едно си друга жена - много по-фина си сега /жалко че е от притеснения/
Иоли, защо Рижка? Да не й е рижава косицата на Деница?
Фокси, младежите все повече започват да си приличат Simple Smile А имаш ли новини от Албенка, че тя нещо ни забрави?
А Бульовчето мисля че се е обидила, но дано не съм права...
Коте, Гери, Десика, много да си нацункате дечицата и никакви проблеми повече... Деси, моя племеник е с АБКМ.... сега при тях отиваме... много трудно е да се измисли какво да му занесем, но пък момчето вече е свикнало и не е голям проблем...
Тони, ЧРД на патерица!!!   bouquet
лапането на ръце - аз първо се опитвах да го заместя с биберон, но след това прецених, точно както autumnshpere, че всъщност е полезно Simple Smile
за ХА млека - аз не знам защо се бутам, като още кърмя, но мрм ме накара да се замисля - защо въобще има не ХА ако за всички бебоци е добре да пият ХА? Та само исках да ви обърна внимание, че може би не трябва самосиндкално да решевате /то не че педитата са много наясно, но все пак/
акото - тая сутрин таткото каза че на малката й било кафяво и й миришело на нашите... Ама аз така и не го видях... сега всичко си й е наред /пак е жълто/ Знам че сте обсъждали, ама не помня кога... на какво се дължеше кафявия цвят?
толо, аз по принцип не обичам да пазарувам /особено сега когато нищо не ми стои хубаво Sad/
пис, много ясно че ще го оставяш да седи... и Белослава се надига, ама е мнооооого далеч от седенето
за кръщенето - ние си имаме нарочен кръстник, но все още и той самият не е кръстен Laughing

ох, пак ми дават зор Simple Smile
Като се завърнем продължавам Simple Smile

ХУбав следобед!!!

# 82
Привет и от нас!
Времето наистина е скапано днес,но скоро е май и слънчевите дни не са далеч!
За количката летния вариант-чак към 5-6 месец,както е писала Ларакрофт.Аз малктата не я слагам да сяда дори подпряна с възглавнички,защото смятам,че все пак още е раничко.
А за зъбките..това е доста странно във 2 месец да никнат зъбки... newsm78
А сега едно въпросче по-така...няма кой да попитам та понеже всичко си споделяме тук,ще се престраша Embarassed
та въпроса е за кексчето...понеже вече сме на "ти" с него,но има една подробност.Знаех си,че първите пъти няма да е приятно,дори може да е малко болезнено.Но ние ето вече няколко пъти сме го похапвали,но все още има едно странно усещане горе,някакси отгоре навътре.Сякаш...има едно място там много чувствително и разранено,въпреки че ползваме доста лубрикант.Иначе не се чувствам разширена,дори напротив,сякаш прекалено тясна LaughingИ съм малко разочарована..кога ли ще си бъда същата.???
И ние се запекохме..не сме акали от 3-4 дена!Мисля,че е от Инфакола,защото друго освен кърма не давам.Тая сутрин дадох малко Дуфалак,да видим дали ще има ефект./само да отбележа,че при нас термометърчето не действа,нито топлото памуче,а от водичка от овесени ядки получаваме разтройство поне за 1-2 дена/.
Ето още малко снимки от нас :

От мен чао,отиваме да вечеряме,лева вечер и много усмивки!

# 83
alximika ,нали не си объркала нещо пощата ми? Защото не съм получила все още нищо... А за сладкарницата..ще се разберем.Аз не си падам много по сладкото,обаче обожавам едно ягодово парфе от една тукашна сладкарничка Mr. Green Пробвай пак да ми пратиш там..каквото трябва и  за всеки случай ми го прати и на twiny@mail.bg .
Carbo,абе не си приличат чак толкова.На живо са доста различни...

Малките са се зазяпали в "Спящата красавица" и понеже това е една от любимите ми приказки и аз сядам да гледам...Неизживяно детство имам сигурно..или просто винаги ще си остана детенце Mr. Green

# 84
Здравейте и от мен. Ей докато изчета всичко голям зор.

Много време не съм писала, но ние в Пловдив нали се радваме на повече слънчево време  Laughing, та в 12 като се накърмим и газ навън с Криси до към 18 часа. Така хем бебо на въздух, хем мама отслабва. КЪрмими се по пейките, но досега никой не ми е правил забележка. А как само чакам някой да се опита..... Лошо му се пише.
Ние вече сложихме първия пентаксим и учудващо малкия ми мъж даже не изплака. Дадох му превантивно нурофен една дозичка но не сме имали странични ефекти от ваксината.  На 15 май мерките ни бяха - 5,130кг и 59 см. Сега сме пак на 20 май и тогява ще видим. А сега по същество:
за пътуването Ние от1-6 май сме на слънчев бряг с бебко. Ще си ги пропътуяваме тези 350 км кат стой та гледай. Та смятаме 1 фден и до Варна да ходим. Ама нашия бебок от вибрациите на купето спи ящо, така че мисля че проблем няма да има.
За хлбарките - Браво! И аз имах подобен проблем преди известно време, но се справих успешно с една паста, която си я купих от ХЕИ.
За лошите съфорумки - ами като изчетох и се възмутих. То имало и майки - професорки, брееей! Та нали затовая именно са форумите - за интелгентно общуване, с цел обогатяване на знанията, а пъквсеки сам си решава какво ще си прави.
За ортопедите- Тук мисля да дам компетентно мнение по няколко причини. 1/ Самата аз съм родена с двустранна луксация /била съм седалищно и е трябвало секцио, но решили да ме дърпат/ и до 3 год. съм била вспециален апарат в клиникато в Горна баня. Та съм проходила на към 4 год. Но слава богу съм се оправила. Сега  няма и следа, осве че от кг ме болят мн краката и ми "изтърват" , та лесно падам. 2/ сестра ми също се поди с луксация но я усетихме рано и мина само с каишчета и 3/ един от най -добрите ортопеди в Пловдив ни е близък семеен приятел, та: профилактичните консултации са съвсем достатъчни като за начало; ортопедичните гащи ако е налице луксация нищо няма дапомогнат, ако не е налице няма смисъл да се слагат, пак за пари са измислени; ежедневното мсажче, тип разклечване е най - доброто за момента и най - в ажното - СЛЕДЕТЕ ДАЛИ ГЪНЧИЦИТЕ ПО ДВЕТЕ КРАЧЕТА СЪВПАДАТы КАТО ГИ ИЗПЪНИТЕ.
За АБКМ - ние сме уж с такава диагноза. Ама тя е малко като коликите - има ли я, няма ли я - не се знае. Не се изследва, по метода на изключването се доказва. Ние сме на кърма, но имам в резя ерва 1 кутия АМ за алергични деца - ФРИЗОПЕП. Купила съм го, защото ако се наложи да давам, понеже трудно се намира. Много е горчиво, направо е отвратително. Но относно ХА млека - според педито са за предпочитане пред обикновените. По - пречистеи са , а децата вече са по - алергични. Но за мамите които кърмят и се съмняват, че бебоците имат АБКМ да ядат един ден повече кисело и прясно мляко и да наглеждат дали ще се учесгти повръщането  ли ще се промени акото.
ПОСЛЕДНО ЗА КИЛОГРАМИТЕ - трети ден вече съм на диета, кърмя си и съм 1,5 кг надолу. Правя Дюкан, но със зеленчуци и сметанов сладолед - на корем. Всъщност не ям хляб , сладко, никакви тестени, свинско, пържено.

Ей олях, айде чао за сега!

# 85
  • Бургас
Според моя приятелка, ортопед, момченцата започват да сядат от 6ия месец, а мадамите е желателно от 7ия -да не се разширявал таза и нещо каза за родовия канал.
Да ви се похваля - кърмата вече извира както преди, а от вчера се храним на 3 часа, че и преяждаме! Embarassed

# 86
  • София
Мале Биби страшничко звучи до 3 години в апарат, добре че всичко е ок, ама горките ти родители - колко ли им е било гадно (и аз вече от гледната точка на родител расъждавам Simple Smile ). Аз ви казах, че и моят ортопед каза да чекна и вече със сигурност няма да забравям (1-2 пъти се е случвало де Embarassed).
Днес оставих беба нахранена, преобута и сложена в леглото на майка ми и излязох с приятелки до близкото кафе. Бабата за 1-ви път се престраши да се гледат сами и ме пусна. Познайте дали след 10 мин. не тичах обратно след истерично обаждане - ревяла ужасно. Прибирам се - ми не реве. Сложих я в леглото, дадох бибата и тя заспа. Така с моя социален живот, докато мъж ми го няма.

# 87
Фокси и аз не съм почитател на сладкото кой знае колко,няма да те тормозя,решено е на кръчма отиваме Laughing
извинете ме че напълних темата с мои постове Embarassedспирам все едно не съществувам,до довечера Joy
Атмосферче къде си???как е малчо???

# 88
  • София
Ама вие нищо не сте писали почти.... Но сигурно защото слънцето се поусмихна следобеда Simple Smile Пък и от утре сме пак по самички... Без мъжове...

Дарима, а кексчето - ние също пробвахме отново.. и мен ме наболява някъде навътре... и малко отвън... Но аз по-скоро си го обяснявам с шевовете... Още ги усещам твърди... Чудя се дали да не си взема нещо за омекотяване на кожата, ама каквооо  newsm78
Иначе като оставим това на страна, хич не ми е приятно на мен. Поне физически. Много зор давам на милото да се гушкаме и т.н., но като подхванем сериозно и въпреки овлажнителя при мен приятното усещане клони към 0
Ред, Биби,   bouquet тенк ю за информацията - ще забавя темпото със сядането.
И БРАВО ЗА КЪРМЕНЕТО /Станислава има да черпи едно малко леля Яна като порасне Wink/
А Биби, я кажи по-подробно за диетата, че аз четох в www.momentofpeace.net, там мацката започнала диетата докато кърми и нещо бебока не я понесе и тя я отложила за след края на кърменето

# 89
Здравейте, искам да ви попитам дали давате от розовата вода на Девин на бебеовците? Една моя приятелка ми каза,че ноемврийките масово дават и аз днес се загледах,че на кутията пише "Подходяща за приготвяне на храна за кърмачета?"

Аз днес ще се опитам да я снимам как плува и да ви покажа Hug

Общи условия

Активация на акаунт