Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 325
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • София - Рим и обратно
Добро утро мами  bouquet
Ние сме в активна кърмаческа стачка Tired Sad Cry #Cussing out Направо издивявам вече. Какво може да се направи? Четох статии, че около 3,5-4 месеца се преминава през такъв период, ама е наистина ужасно гадно. Гладна е, нахвърля се, но щом усети зърното дърпа глава назад и плаче истерично ooooh! Досега като го правеше само през деня се търпеше - цедене, шише и няма проблеми, но сега взе и нощем да ми отказва, а да се цедя посред нощите просто няма да стане Naughty Sad Иде ми да отида да ми спрат кърмата и да се приключи, обаче ми е много гадно...какво ще ме посъветвате? Има ли някой минал през това? Усещането е много неприятно, все едно си отхвърлен, сигурно ще ми се смеете, но и аз не съм предполагала, че така се отразява на психиката Sad  

(мисля да копирам поста и в кърмаческия newsm78, да не ви занимавам повече тука с терзания)

# 211
  • Варна
Шантав режим, викате????
Ми да се включа и аз. Снощи малката я треснаха нервите, яде в 18, 19.30, в 21.00 и аз пак реших, че няма кърма, гладна е  и т.н. Обаче като я гушна татко й, тя взе че отнесе плувката в 21.30. Тая сутрин се будя, гледам -то се съмва. По часовник 5 сутринта, а от онова дребното - ни вест, ни кост. Към 5.30 чак се разбуди, естествено беше озверяла от глад, но такова чудо досега не бяхме виждали. Да си бях легнала по-рано и да се наспя, а аз я чаках почти до полунощ  #Cussing out Иначе кризата при нас е следобед - тогава започва да иска по-често и да ме шашка, че не ми стига кърмата  Mr. Green И също така се мята  на зърното, дъпа се, плюе го, даже пищи понякога ....  ooooh!
Ели, застопоряваме леглото, за да не трака. Табуретките са меки и като натиснат пластмасовите кутии отстрани, тракането намалява. Абе върши работа, това е важното. За китайско - толкоз!
Есме, моят преглед не включваше нито ехо, нито цитонамазка. А лохиите явно ще си ги влачим още, мерси за инфото  Hug

# 212
Добро утро,мамчета!  bouquet
Ч.Р.Д на БилиБили! Много здраве,щастие и късмет ти желая!
Честити месечинки на празнуващите днес!
Благодаря ви за отговора за креватчето.Ние другата седмица с милото ще ходим до Пловдив и ще минем през фирмения магазин на Чиполино,че да вземем да напазаруваме малко за дребния.Надявам се там да го има и креватчето.
Хайде и аз да се отчета от първата консултация-качил е нашия герой 1.400 и е пораснал с 4см,иначе казано вече сме 3900 и сме цели 53см. newsm44 smile3521 newsm44 Много съм доволна.Биха ни ваксинка-малко плака ама татито беше там и го държеше,че мама се сдуха нещо и я изби на рев smile3518.Смениха ни млякото/нан/,че много повръща и сега сме на Фризовом.Мамите дето го ползват искам да питам дали се запичат бебоците,че нещо май и в комбинация с инфакол ми се струва че ще се пънем и ние?!
Дадохани и направление за ортопед и така....ама да ви кажа изобщо не си представях,че така протича една консултация,такава лудница беше че забравих да питам педито за сумати неща,та се наложи допълнително и по тел.да и звъня.Ноооо важното е ,че бебо кипи от здраве smile3521 newsm44 smile3521/пу-пу/.
Поръчах ме ПЕНТАКСИМ за след месец... а и с доки се разбрахме,че по-късно ще се захранваме.
glafiraмного ми допадна твоята рецепта,после ще я тествам  chef.Сега се обадих на мъжо да вземе каквото трябва от магазина.Аз да ви кажа съм дипломиран Кулинар/готвач,сервитьор/ bowuu и когато имам време естественно си  правя най различни инпровизации/леле извинете ме за това,че съм толкова нескромна Embarassed/
за режима на храненеи аз съм се хванала за главата вече.Доки каза да минаваме на 6 храненея по 120мл,ама как ще стане това като Илко не ще да ги изяжда тези 120мл наведнъж направо незнам.Яде си по 90-100 най-много и съответно храненията пак са 7 newsm78
Ами това е за сега.... не се сещам за друго newsm78

# 213
Моля ви, кажете ми кои са официалните НЕ работни дни, че нещо се обърках  newsm78

# 214
  • Ловеч
Добро утро и от нас. Започвам с поводите, че пак ще пропусна някой.
ЧРД на Билибили, ЧРД на малкия батко Боян и Гого/на патерички/ и на всички бебоци с месечинки.
Представете си тук една торта, лакомства и пиячка, да почерпя наужким, че Косьо днес става на месец.
По този повод нощес ме направи на дива калинка от 3 до 7 мрънкане, викане, пъшкане, пърдежи, повръщане и стабилно оакване. Добре после заспа - преди да се е събудил баткото, че и аз дремнах 3часа, ама сега ми е едно криво, а си мислех че този момент сме го прескочили.
Есме, и аз съм още с лохии. Явно матката се прибира по-дълго време при секцио/първият път бяха 20ина дена и спряха/. Таман се наканя да тръшна мъжа и хайде наново. Сподели за каква физиотерапия говориш, мен само ми казаха оперативният екип, че ми препоръчват 3години да не забременявам.
Окич - Чак по 30мин не съм го държала, обаче моя синковец е на моменти, често се оригва между храненията или непосредствено преди следващото. Но ако не се е оригнал след хранене го надзиравам често, че нали връща през нослето и устата и ме е страх да не се задуши /коя говореше за фобии, това е моята/. Като се размрънка след като го оставя неоригнат - вдигам го за да довършим започнатото.
Зеленко за пътуването - взимах всичко което би могло да ми потрябва/ корито, количка, шишета, стерилизатори, памперси, дрехи, както и негово легенче/, но всичко зависи от капацитета на багажника. Доколкото се познавам и сега ще е така.
Отивам да го будя, че ще ходим на консултация.

# 215
Здравейте, мами  Grinning

Аз да напиша два реда преди да излезна по магазините  Grinning

Днес за севте от както се е родила малката се събудихме двете в 9.30  Shocked  Laughing Имахме едно малко цокване към 12 май беше. И едно малко към 5 и толкова  Grinning Ей такива нощи престо са разкош  Mr. Green
Аз искам вече и моята щерка да я пробвам нощно време в леглото, но още има доста колики и се буди често и мрънка. В тези случаи аз й давам малко да посуче да ес успокои. Така, че май ще трябва да изчакам поен да тръгнат да минават коликите и тогава да започвам с пробите  Peace

Иначе и нас от време на време ни удря някаква истерия. Не знам дали е кърмаческа стачка, защото е само вечер и то не всяка вечер  Rolling Eyes Лягаме на леглото уж да се приспиваме и да яде каквото ще яде, а се почва един реввв  ooooh! И въобще ен иска да засуче, върти главата назад и рееев. Млъква само, като я изправя и започна ад я дондуркам  Rolling Eyes Та в тези случаи я взима татко й. Тогава неговия глас я успокоява веднага. Дондурка я 15-20мин и тя започва да се унася. Тогава я взимам аз и пак лягаме н леглото. Тогава вече засуква и заспива "по сценарий"  Peace

Ние утре сме на втора консултация. По този повод я претеглих снощи и май сме качили само 600гр  Rolling Eyes Това достатъчно ли е за бебе на кърма newsm78 Не ми изглежда гладна - тя не трае глад и си реве докато не се наяде. И памперсите редовно са пълни. Та за това си мисля, че всичко си е наред с яденето  Rolling Eyes И направо се учудих, че е качила толкова малко  Rolling Eyes
Ще видим какво ще каже педито утре.

# 216
Петя вече от три дни е на Хип розов, че нещо Фризовома не го хареса! След ядене се оригва само по веднъж, че с Фризолака се е случвало и по 5 пъти да я  вдигам да се орига! Акането обаче отново продължава да е през ден и зелено на цвят с примес от малко жълто! Вече не знам какво да правя, че това дете да почне да ака всеки ден! Съветват ме да дам Аптамил, но не знам Комфорт ли да е или Аптамил1? Притеснявам се защото знам, че не е желателно да се сменяват млеката често!
Личната ми каза да правя млякото просто с овесена вода, но пък не ми допада тази идея заради глутена!

За какъв режим ми говорите! Дребната яде снощи в 10  - 100мл и после сутринта в 5 изяде 50мл а се събуди от глад! После в 9 изяде около 70! Много рядко изяжда 120-130мл! Не повече от веднъж на ден! В повечето случаи яде по 90-100мл! Така беше и с Фризолака и сега с Хипп!
Хайде лек ден, че ние след малко излизаме!

Вчера съм  гладила около два часа след разходката! Егати писна ми с това пране! Crazy

# 217
  • Стара Загора
Здравейте  и от мен. БилиБили честит рожден ден. Бъде все така усмихната, красива и любяща съпруга и майка. Огромни благодарности пред теб за оказаната помощ.
Момичета аз изпадам вече в незнам какво. Симона навън и в къщи е двете противоположности. Като сме навън Белла да ви кажа, че не й се чува гласът, а в къщи не спира да реве, да пръцка да се свива и не ще да спи. Снощи заспа към 21.00 и в 00.30 като ревна до сутранта до 08.00 часа. Без да е мигнала и секунда. Направо се побъркахме с баща й. Е как издържа това дете незнам  ooooh! Казвам ви няма такова реване и пръцкане. Днес й дадох съвсем малко настъргано индийско орехче - вече и аз незнам какво да давам за тези колики. Нито Инфакол, нито Колиеф, нито Ентерокинд - нищо не й помага. Сега спи но пак пищи от време на време като я стегне корема. А само след 10 дни сме на 3 месеца - е докога с тия колики бе мама му стара  #Cussing out.
Стана ми много съвестно за киселото мляко и не й го дадох повече. Продължаваме си на Аптамил АР.
И за финал да ви покажа една снимка - пък вие кажете прилика има ли
http://media.snimka.bg/2817/011888706.jpg
Симона на 2,5 месеца и Митко на 4 месеца.
И все се каня да питам мамите с по 2 и 3 деца - приличат ли си децата ви като бебета?
Хайде хубав и безплачевен мрачен ден от мен по късно може пак да пиша.
Моля ви, кажете ми кои са официалните НЕ работни дни, че нещо се обърках  newsm78

Почивните дни да 1,2,3,4,5 и 6 май като после 2 съботи ще се отработват!

# 218
Мацки за лохиите след секциотооще преди да ме испишат от болницата моя доктор каза,че при секциото лохиите са по-малко и за по кратък период.При мен се получи точно както каза-спряха на 25-я ден,и наистина бяха по-малко.А и от прегледа миналата седмица/на ехограф/ се оказа,че матката се е прибрала.Незнам защо така се получава при вас newsm78? Аз се въстанових много бързо след секциото,дори вече съм забравила за операцията,само белега напомня за нея  Peace.На мен също ми препоръчаха 2,3годишна пауза преди следващото забременяване. Rolling Eyes
SIAмисля,че почивните дни са от 1-ви до 6-ти включително.
Есме,защо е физиотерапията? newsm78
Аааа Joyда ви кажа как се събуди моето синче сутринта.Слушам го ,че мрънка и си викам "айде още малко да го оставя,може и да заспи",да ама не.Ставам аз и какво да видя,човека се придвижил/не знам как/до решетките /там слагам една пелена да не му свети слънцето/,че като зализал милото оная ми ти пелена хем ми стана жално че умира от глад горкото,хем после като казах на милото как съм го заварила и двамата много яко ни напуши смях Joy.Та така посмяхме се за негова сметка сутринта hahaha

# 219
  • София
Здравейте мили момичета!

Нашата малка Билянка днес става на 4 месеца Искам да ви почерпя по случая Simple Smile

Да са честити всикчи поводи за празнуване Много усмивки и лекота пожелавам от сърце

За храненто - Любима и аз спокойно мога да споделя подобни преживявания от последната нощ с разликата, че не се кърмим, а хапваме кърма от шише. Но нашата Билянка вчера беше някакъв бяс - след като спа кротко до 17.30 се започна едно будуване до 23 часа, в което по принцип няма лошо, но проблемът беше, че голяма част прекара в рев, като на моменти ставаше изтеричен - с едни огромни сълзи... абе направо скъса сърцето на баща си, който милия се опитваше безуспешно да я храни. Очевидно беше гладна, но такова мятане и давене нямаше.. Та последните две хранения си бяха кошмар и вместо обичайните 130-140 гр. хапваше по 80-90.... После се събуди в 2.30 (отдавна не се беше случвало) и след това в 7.30 - не преяждаше, но от тогава спи... и вече се чудя дали да не я будя .....

За готвенето - днес май ще пропусна да готвя, че вчера направих две манджи. Понеже милия си беше вкъщи до обед сготвих и хапнахме пиле с грах (много го обичам, а е супер лесно), а за вечеря имаше пиле с ориз и зелена салатка.

Много ме привлече рецептата на Глафира и много вероятно да я пробвам утре вечер - ще си имаме приятели на гости (стискайте плаци Бибката да е спокойна, че иначе няма да е никаква радост)

За пътуването - Зеленко, и ние бяхме помъкнали целия катун и спокойно мога да кажа, че всичко ни влезе в употреба, нищо че бяхме само за 3 дни. Останаха неисползвани само част от дрешките и пелените... Но си взехме цялата козметика, аптечка, стрерилизатор, шишета, топлилка, помпа, количка - корито не се сме взимали, че майка ми имаше... Иначе просто обърни внимание на нещата, които си ползваш в ежедневието и си ги записвай - после ги взимаш всичките и си ОК. Взимаш и списъка с теб, за да не забравиш нещо навръщане. Пък и едва ли ще ходите накрай света - винаги го има варианта да се купи нещо, ако е пропуснато... Но определно си е преживяване първото пътуване - таткото беше на път да се откаже да тръгваме - някаква паника ни беше обзела... Надявам се, че вече сме една идея по обиграни.

За обличането - ами и нашата Билянка е от голичките. Не съм слагала нищо под памучните гащеризончета, освен боди с дълъг ръкав, даже забравям чорапките и терличките....Ако си притеснявам, че ще й е студено навъм взимам едно плетено елеченце и плетена пелена, освен одеалцето... За по-толките дни ще видим как ще сме

# 220
ЛЮБИМА наистина гадно ooooh! честно съчувствам ти с това цедене,аз го правя вече месец Tired слагам на гърдата,пък дано да свикне,но щом усети зърното и прави едни физиономии,все едно му давам отрова Crossing Arms дано скоро отмине кризата ви и отново да си хапвате от цицка Hug

Бухтa аз спрях да го чакам да се събуди,дори и 30мин да остават до ядене-аз лягам,защото ми се е случвало като теб да чакам  #Crazy и нито малкия ял,нито аз спала,напразно съм си чакал,и реших да мина на:Бебе спи и мама спи Peace

nani1983 ние като ходихме на първа консултация и аз казах на доки че на ядене яде по 125мл,и тя като се очуди #Crazy вика ми повече от 110 мл да не му давам,и ако яде по около 100мл на около 3 часа е по-добре,защото ние ядехме по 125 на през 4 часа,което каза че не е добре за толкова малко бебе,препоръча ми да го бъдя и да яде поне на 3,5 часа,да ама не,то като му се спи-няма будене,сега си иска по около 100мл на около 3 часа.

sia от 1 май до 6 май (включително),поне така казаха по ТВ

veselina_s_p аз знам че е нормално да качват по около 700грама първите месеци,но щом бебка е доволна Hug

аз оригването-когато цука от кърмата нямам проблеми,оригва се почти веднага след ядене,понякога даже и докато яде,като давах АМ-голяма мъка,от ядене до ядене все се мъчи да се оригне,иначе вече кърмата ми има цвят и бебо много е доволен като си я хапва Crazy

и ние не се обличаме много за разходките,то понякога си мисля че навън като го нагрее слънцето и става по-топло отколкото е в стаята ни Rolling Eyes
хайде ние излизаме 1stroller

# 221
  • Варна
Здравейте! Нашата кака е на гости на баба си и дядо си и ми е едно спокойно...Разликата с едно и с две деца е огромна. Любима, и ние имахме такъв период (дори сега се случва от време на време, предимно вечер) - не суче нормално, а настървено захапва, полсе се дърпа, пуска зърното, реве и т.н. , но постепенно отминава, не се отказвай. Знам, че е супер изнервящо и притеснително, но се опитай да запазиш самообладание и вярвай, че ще премине този период, без да се налага да правиш нещо.
Веселина, ние този месец няма да вържем и 550 гр., но някъде Никита беше писала че педиатърката им счита 500 гр. за нормално наддаване. За сравнение погледнах голямата ми щерка колко е наддавала през втория месец - 450гр! Е, нямам късмет с ящни деца, но пък ще са фини мадами:) Само да са живи и здрави. Приятен ден!

# 222
  • София
 Ох, много телеграфно ще го изкарам тоя пост, ама хич нямам време. Сама с двете деца вкъщи, а и шефа ми даде малко работа, а утре е крайния срок - направо съм изпушила тотално
 Честит рожден ден на Bilibili
 Честити месечинки на всичките ни сладурковци, порастващи днес
 Шу, да ти е жив и здрав бате Боян и много да те слуша (или по-добре да кажа по-малко да те ядосва Laughing)
 Слънце, аз не виждам да си приличат моите момченца. Една моя приятелка като видя Теди, първото нещо което каза беше "Въобще не прилича на Ники". А пък дали Митко и Симона си приличат не мога да преценя - определено имат общи черти.
 За лохиите след секцио голямо значение има как са ви "изчистили" при операцията. Аз след секциото имах лохии доста кратко, но пък около 35 дни след операцията ми се върна цикъла  ooooh!
 Зелено човече, мъжа ми много ще е доволен срещата да е пак в Западен парк, но ако вали най-вероятно ще пропуснем, защото и на Ники, и на татко му им писва да стоят дълго на едно място.
 Вчера бяхме на консултация - Тео е порастнал с 5см и е качил едно килце. Боцнаха му хепатитната ваксина и си порева, докато не си тръгнахме и не захапа цица на една пейка (това вече ни се случва на всяко излизане де). И нашето педи препоръча Пентаксим и й дадох пари направо тя да го взима, за да не се разкарвам аз по аптеките.
 Весел ден на всички.

# 223
Въпрос - ако е заспал сам в леглото с бибка брои ли се  newsm78 Mr. Green
И все пак е малка победа, при все, че беше и буден, помрънка, почти се разплака, но не съм го бутала и вдигала, сам си се отнесе постепенно, май трябва да посмявам повече да го оставям (защото като се нерви в леглото и шава връща много). А сега си плювна редовното и това беше. Чак ми е съвестно да го местя сега в количката, ама да не изпускаме времето пък.

И въпрос към варненките - педката ми нещя да ми даде направление за ортопед, нямало нужда, тя имала квалификацията или нещо такова и всеки път си го преглеждала, ако искам да ходя на тазобедрена ехография, по-смислено било. Аз се съгласих, ама пък като се замисля по-добре да го види специалист подробно - как държи главичка, краченца, че тя за едно преслушване, едва ли успява да го разгледа подробно. Та, насочили ли сте се към някой, защото хич не съм запозната. И трябва ли да е детски ортопед ,или нормален, защото за големи май знам един добър.

# 224
Беше ми на гости едно от братчетата ми и ходихме за 1ч навън.  Малката му се смяс глас.
Сега като се прибрах ми иде да извадя пушката и да  #2gunfire наред. Ей, писна ми. Вкъщи отново е кочина- в кухнята майстор (действа доста бързо и в събота ще е готова), в хола складова база, а нашето бабе си паркирала пред всички стай по едни чехли, уж дане цапа. Да ама не- стъпки навсякъде, патечката в банята цялата в гипс. Е как да не лудне човек.
Айде оплаках се.

Танче, специални целувки на Билянка.
Слънце- имам позната, която и вечер след 21ч излизаше с бебето (лятото), щото неможе да заспи вкъщи. И друга дето се разкарваха с колата из града, защото дребното само така заспиваше. Митко и Симона си приличат много. И без тази снимка си личи.  bouquet

Сега да ви кажа за леглото- (нашият татко каза, че само този път няма да вземе пари за консултацията Joy)
И нашето тракаше много, за тия пари толкоз, но го оправихме. Сега му звънях да питам как точно. Та каза да отворите музикалната кутия (ния не е ползваме, защото звука и е ужасен), та там имало разни части дето не са завинтени много добре и нащия хванал та ги залепил. Сега не трака.

Аз ще обядвам спагетки (ей нищо не свалям). А за довечера мисля да пекна едни бутчета и салатка.

Общи условия

Активация на акаунт