Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 327
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • София - Рим и обратно
Успях за малко да се откопча от звяра, който днес не спря да мрънка, реве и да яде през час (май верно има такова животно "кризи на растежа" или там както се казва) и ви пускам телефона на Чавдаров - 0889 634 252. Кабинета му е на ул. Искър 11. Записването е с поне 2 седмици напред.

Лека вечер на всички  bouquet ..."Кризата" пак нададе вой ooooh! хубава нощ се очертава Tired

# 196
Мале, колко сте изписали за два дни!

Мерси за пожеланията за баткото, рожденият ден мина супер.

Sia, правихме го пак в клубче, но този път имаше адски много гости и сметката беше доста солена... направи ми впечатление, че тортите са доста по-скъпи от миналата година.

Шу, честит рожден ден на Боян, да ти е жив и здрав!

СЗА, като каза чай с мед и лимон....аз нали, защото не трябва уж упорито избягвам мед, а хич не искам да е така, на мен лично много ми помага за имунната система, а и много обичам. Аз в началото и от цитруси бягах, но като се разболях, нямаше накъде и ги почнах. Иначе и шоколад хапвам, но ми се стори, че ягоди, мед и фъстъци са си най-най забранени по време на кърмене. Ако си слагам по малко в чая, мога ли да съм спокойна, че няма да има алергична реакция? Просто за тия алергии карам наизуст, изобщо не съм в час, знам кои храни са алергени и автоматично ги избягвам.

Нагаина, аз мед си ям, имам предвид в чая де, а сега, понеже съм понастинала, ям и от лъжицата. Можеш и лимони да ядеш (пиеш изцедени). Просто не прекалявай и гледай да е сутрин и наблюдавай детето - ако няма нищо, значи е ОК.

В темата за даване на АМ преждевременно напълно подкрепям Нагаина и другите майки, които са на това мнение. За да кърмиш успешно е нужна най-вече мотивация и подкрепата от специалист (каквито вече има доста), а оправдания се намират лесно. Аз също не съм имала изцяло безпроблемно кърмене, разликата е в мотивацията. Но няма да се обяснявам, да не стават спорове. Има си специализиран форум по темата, там пиша надълго и нашироко ако се налага.

За киселото мляко нямам думи, просто не знам защо някои майки решават да си правят експерименти с децата си, но това си е тяхна работа.

СЗА, да е жив и здрав баткото!  Hug  bouquet Ама е от най-хубавата зодия  Sunglasses Hug

Elwing, в нашето семейство таз изодия е на почит, изобщо април-май са ни най-натоварените с рождени дни месеци Simple Smile

Няма такова нещо като рядка кърма, айде стига бе, четете малко повече!

Захранването с баткото го почнах на навършени 6 месеца с пюре от тиква, сега смятам пак да започна след 6-тия месец.

зелено човече, аз не давам залъгалка, не я иска. И Ники си лапа цялата ръчичка, ще видим по-нататък как ще е ... Иначе на другия ти въпрос за самостоятелното занимаване - някой път откарва и по 40 минути да се занимава сам с играчките, друг път се размрънква след 10-15 мин,ти, различно. Но като цяло доста си играе, най-много обича с човек разбира се Simple Smile

oki4, не си само ти с "голото" дете, моето явно също е такова. Аз Ники отдавна го нося с панталон и чорапи. Никога не съм слагала ританки под панталон или под гащеризон.

Аз пък, също с риск да предизвикам спор, ще кажа, че продължавам да се учудвам как има майки на кърмени бебета, които бъркат по дупетата на бебетата си с всякакви гадости. За пореден път ще кажа, че бебе изцяло на кърма след първите 4-6 седмици е нормално да не ака и до 7 дни дори. Това с бъркането по дупето постоянно си е изнасилване, бе хора, недейте да си свиквате бебетата така. 

# 197
  • София
Дабро утро! Тъй като гледам, че съм парва сутринта- да ви сервирам нещо

Честита месечинка на Виктория на Халкидики  bouquet
Това мойто дете много бавно му сляга храната, бе- по 30 мин го държа на рамо, а вечер и до един час сигурно! Като я сложа в по- хоризонтално положение и започва да маха с ръчички и се вижда, че й е некомфортно  Confused
Еми, тва е засега - сутришната ми глава не може да измисли нищо друго.
Ааа- да кажа за снощния ми зеленчуков кейк, който пробвах- ами наподоби по- скоро нещо като манджа, отколкото кейк.
Днес какво ще мислите за готвене? Аз може някакви макаронки да спретна- ще се поровя в нета за рецепта със зеленчуци някаква.

# 198
  • варна
Как сте бе мамчета?
честита месечина на Биляна и на Виктория и честит рожден ден на BiliBili
да са живи и здрави и всичко най ви пожелавам  bouquet

# 199
Добро утро и от мен   bouquet
Борко-топорко втора вечер си спи в кошарката  Heart Eyes (е, не през цялата нощ, но и това е голям напредък при нас) Аз днес мисля да не готвя  Mr. Green имаме зеленчукова супичка от оня ден и от вчерашните картофки с пиле. Така готвя - да има поне за два дена, щото всеки ден около печката  Whistling Ама съм намислила да правя гювеч със свинско месо. Та за сега съм закрепила положението с яденето. Ама вие не спирайте да давате идеи  Peace Всеки да си казва!!!
Дано и днес се класирам в парка, че в къщи се не издържа. Вчера уж за малко, ама откарахме до 16.30. Верно с рев се прибрахме, ама как иначе ще ни разберат в квартала, че си искаме въртележката Mr. Green
Честити месечинки на бебчовците от днес!
BiliBili ЧРД и на теб    bouquet  bouquet  bouquet

# 200
Добро утро и от мен, защото моите домашни още спят. Mr. Green

Абе имаме ние още проблем със спането - от 11 до 3, Рая спи спокойно в легълцето си и без да мрънкоти... в 3 се размърда и я гушвам при мен да цокне малко, ама вече към 6-7 започва неспокойният сън с мятането на ръце, глава и ритането, съпроводено с пъшкане - голям зор ви казвам.  Tired И ето я сега като мина критичния период спи пак като ангелче... До кога ще е така незнам. Било период и минавало.... Е, а дано, ама не ще да минава при нас. Thinking

Днес ще ядем пица, щото не ми се готви - имаме пицария в блока, та ще поръчаме от там.

Честито на всички с поводи за празнуване!  bouquet   

# 201
  • София
Тези дни готвих пилешки сърчица и дробчета. Иначе с моя спортист вкъщи ми е трудно да се развихря. Но бих хапнала с голям кеф мусака, винен кебап, супичка. Мога да споделя една моя местна рецепта, на която съм станала царица.

Взимате свинско или пилешко (желателно е да е чисто месо, да няма сланини). Нарязване на парчета не много ситни и го заливате с една чаша бяла вино. Оставяте на котлона на среден огън да изври. Когато почти не остане течност, слагам няколко лъжици заквасена сметана. Колкото повече, толкова по-добре. Също така слагате и една тарелка пресни гъби. Когато сметана се разтвори добре и поизври, слагам настърган кашкавал. Може и топено сирене, но с кашкавал на Хаджийски става убиец. Още в началото слагате черен пипер и сол на вкус. Уточнявам, че готвя в тиган Тефал. Това върви прекрасно с картофено пюре, но аз си го обичам в чист вид.  Laughing
След таково месо мъжът ми става мек като памук и мога да поискам от него каквото си искам Joy

# 202
  • София
BiliBili, честит рожден ден! Жива и здрава! Всякакви притеснения за това и онова да останат назад! Simple Smile
 Друго не ми идва на акъл, щото звяра реве-е-е-е-е...

# 203
здравейтемамчета,

Честити месечинки на бебоците!!![/b]
ЧРД на Били! Да си много здрава, щастлива мама и обичана жена![/[/i][/color]b]
Поли стискам палци всичко да е наред.  Hug Praynig
В тази връзка, аз често се проверявам (сама). Откакто родих и уж започнахме да се кърмим,гърдите ми порастнаха с 2 номера на чашките (от В та на Д Rolling Eyes), а може и защото качих килца. Та катосъвсем ми спря кърмата, гърдите си останаха големи и ме е много страх да не стане нещо лошо.

Окич- ние също се държим по 30мин да се уригне. Има и случай да не го направи и си я слагам в леглото. За сега нямаме проблеми.

Бухта- друго незнам какво да кажа за леглото Confused А защо го застопорявате така? Нашата си я оставяме да си спи там като е нервна. Леглото ни седи на пода в стаята.

Тони- не само Рая е така. Елия е същата. От 7-8ч пъшка, върти се, проплаква, маха с ръце, даже се и стряска. Аз подозирам, че има кошмари свързани с помпичката за носа Rolling Eyes

Днес май пак ще си седим вкъщи Cry

# 204
Тони- не само Рая е така. Елия е същата. От 7-8ч пъшка, върти се, проплаква, маха с ръце, даже се и стряска. Аз подозирам, че има кошмари свързани с помпичката за носа Rolling Eyes

Е, да де...ама аз на Рая не и чистя носа с помпичка и тя няма повод за притеснение... Rolling Eyes

# 205
  • София
Здравейте и от нас. Пак ще питам пътувалите мами да споделят какво са мъкнали  Embarassed

Poli+, стискам палци  Hug

БилиБили, честит рожден ден!

Цитат
Бях обещала следваща среща през големите почивни дни, но от сега искам да се уточним как ще действаме при прогноза за дъжд: срещата отпада или срещата остава - къде - някое заведение явно, но пък да е близо до срещата и да има "навън, ама с навес или големи чадъри". И кажете по коя ТВ гледате прогнозата, че да гледаме всички една и съща   Mr. Green Засега за първите дни от голямата почивка го дават дъжд   ooooh!

# 206
Добро утро  Simple Smile
Честит рожден ден на Билибили!Да си жива и здрава!  bouquet
Това дете ме разби снощи-яде в 11:30, после в 3, и сутринта в 7 Rolling Eyes Дали вече не му стига 145 мл, незнам....

# 207
  • София
Бела, ние също сме на шантав режим на хранене. Снощи се наяде в 20 часа (изяде 150 грама мляко), след което спа до 3 часа. Тогава изяде 120 грама храна и спа до 7 часа. Друг път спи до 2 часа, яде малко, спи до 5.30, пак яде малко и се буди окончателно в 6.30. Ако имам късмет и успея да я приспя при мене в леглото, спиме до 7.30. А после се храниме през 3-4 часа и всеки път изяжда различно количество храна.

# 208
и нас ни е хванал шантав режим,снощи яде в 10 часа 130мл. после в 2 часа изяде 100мл. и сутринта  се събуди в 7 часа и изяде 110мл.,до оня ден ми яде през 2 часа и то през нощта #Crazy на другия ден спях с отворени очи Shocked хайде отивам да го храня че се събуди и започна да се озърта,при нас днес май ще е хубаво,дано се стопли още малко че да излезем 1stroller

party023  Gift   
 Tada Честит Рожден Ден на Билибили Tada
Жива,здрава и повече положителни емоции за напред newsm18

# 209
  • под кривата круша
Честит рожден ден за БилиБили newsm59. Жива, здрава и много щастлива!
Честито и на малките юбиляри Heart Eyes
Бухта, за лохиите, аз вчера бях на преглед и след като ме видя доктора на ехографа, каза, че още 2-3 седмици ще се точат. И аз си мислех, че продължава доста време, но явно е нормално за секцио, не се тревожи Hug. Правиха ли ви цитонамазка при прегледа? А момичетата съ секцио, смятате ли да ходите на физиотерапия?
За оригването, ние се оригваме бързо и после много искам да я гушкам докато се унесе, обаче имам чувство, че така връща повече и гледам бързо да я сложа да легне настрана.

Общи условия

Активация на акаунт