Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 329
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Зелено човече това за готвенето е любима тема.  Hug
Аз днес готвих ориз със зеленчуци и сочно пиле. Чакам и другите да кажат, за да взема някои идеи, че вече се изчерпих.

# 181
Аз готвих последно зел. кремсупа - бързо, лесно, вкусно   chef
За вечеря мисля да правя оризови спагети  Peace
А ми се е прияло и пил бутче на фурна с картофки  Grinning

# 182
veselina_s_p точно това готвя Peace пил. бутчета с картофки и бира на фурна  chef
Давайте идеи за готвене, че репертоара ми се изчерпва, сега като готвя всеки ден ooooh!

# 183
Здравейте и от нас. Едвам прочетох всичко. Нещо нямам много време напоследък.
Али още е с запушен нос и след като говорих с педиатърката продължавам да и слагам фз. разтвор до утре, когато сме на консултация и ще я чуе. По телефона ми каза, че това не се получавало от настинка, а от вируси  Shocked Много ме дразнят тия гадни сополи в нослето и  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Поне дава да и вадя гадориите с помпичката и да и ровя, даже и е кеф, не знам дали има друг такъв индивид. Смее се и се кротка докато го правя
Иначе да каже, че ние сме на Фризовом и акаме нормално, даже имаше един период с много акане и ни взеха проба от акото да не би да има гъбички от многото антибиотици и превантивно и давах Низорал.
ЛЮБИМА, не разбрах какъв е този лекар при когото сте били, интересувам се, защото и Али беше в кувиоз доста време, та ако е важно да отидем и ние.
Искам да питам някой неща...
- Кога почват бебетата да си вдигат главичката от легнало положение по коремче???
- Кога почват да гукат???
- На каква възраст трябва да е малката за да я водим на ортопед???
за захранването, една лекарка ни каза: Препаръчвам ви захранване след 6-ти месец, първо със зеленчукови пюрета, защото тях не ги обичат много и ако първо им се дадат плодови после зеленчуковите няма да им харесат...някой го беше казал тук това. После местните и накрая плодовите.
Утре сме на консултация и на контролен в 3-та Градска и дано всичко е наред... Praynig
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ С ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ Embarassed  bouquet

# 184
Зелено човече, радвам се, че сте свършили работа Simple Smile Аз днес ще готвя пъстърва във фолио .

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 17:48 от dani81

# 185
Абе и ние се заглеждаме по Калинчо, ама тати каза, че само ако е отличник по физика ще има предимство...

Таквоз... ще предам на тати му, да има предвид отсега Whistling

Я да зачекна една не-бебешка тема (може да си я направим постоянна): какво готвихте последно?

П.С. Абе мойто дете днес проспа целия ден - какво му стана....  newsm78

Знаех си аз, че ще се разберем... от сега. Mr. Green

Аз днес правих пилешка супа и понеже напоследък нямам време да режа и честя зеленчуци я правя със замръзени.

Като ти казвам аз, че Рая след ваксината спа 3 дни нон-стоп, ти не вярваш - виж сега Калин как хубавко си спи детето.... Wink

kikoimery, на въпросите ти: В лекциите пише, че за всяко бебче е различно, но от 1 до 3 месец трябва вече да си държат главиците правички. Рая гука от преди 2 седмици..горе-долу от като направи 2 месеца, а на ортопед ходихме пак преди 2 седмици. Аз изрично исках направление от педиатърката, защото аз съм с вродена локсация и исках да разбера как са нещата при Рая. Поради тази майчина обремененост в Горна баня ми казаха да я заведа за втори преглед към 4-ти месец, а не както обикновено на 6-ти месец. Peace

# 186
Шу, да ти е жев и здрав баткото!
Васида- леглото изглежда паянтово, но е удобно- ние издържаме цяла нощ в него.

готвих, онзи ден, грах с месо. (Аз не мога много неща да готвя, но пък готвя вкусно). Ние сега без кухня карамена салатки вечер.

Днес си седим будни ние, даже и филм гледахме. Сега седи в мен, докато пиша и се закача Rolling Eyes Не и се седи самичка.
Отивам да си танцуваме (това ни е любимо).

# 187
 ooooh! днеска сме ужасни, от сутринта не е спрял да реве,не може и да яде, гладен е,а като му дам да яде наддава един вой,успокоявам го и пак се повтаря същото  ooooh!,проверявах го за млечица,но няма.Цял ден не може да се наяде  newsm78,дали не е някаква криза на растежа и аз не знам вече ,усещам се че и аз се изнервям и става още по ревлив
За манджичките ние днес сме на гъбена супа  Peace
главичката я държи изправена,но още с гукането ни е трудно Laughing

# 188
  • София
Някой ходил ли е на ортопед в Майчивн дом- София? Ако има такива- с час ли е и знаете ли колко пари струва?
Цветка- кокетка, радвам се, че не съм сама в обличането "леко" на бебе  Party
За готвенето- днес за първи път правя зеленчуков кейк (картофено пюре, гъби, морков, сирене, яйца), ще има и таратор.
Веси- да ми кажеш за тези оризови спагети- самите спагети са оризови и си ги правиш, както нормалните ли?
Днес чакаме гости- дано детето бъде мирно и успея малко да обърна някоя и друга приказка изван бебешките теми  blahblah

# 189
  • София
 Шу, честит празник! Да ти е жив и здрав малчугана!
 Честито и на всички останали празнуващи!
 Зеленко, аз последно правих каша от коприва с яйца и сирене.
 Що се отнася до облеклото- Илийчо вкъщи стои с ританки и блузка или блузка и боди, ако е по-студено. Навън слагаме или едно костюмче отгоре, или само жилетчица, ако е студено. Ако е топло и с една блузка съм го изкарвала. Под блузка разбирам тези тънките, памучни. Е, естествено навън го завивам с пелена, която махам, ако много пече. Номерът с панталонки и чорапи при нас не минава, щото той рита непрекъснато и ги събува всяка минута. Е, вкъщи понякога го оставям и бос, по къси гащи, но само в топлите дни или ако съм пуснала печката.
 Отчетох се, значи. Wink
 Днес ще прекалим с АМ, щото вследствие няколко безсънни нощи кърмата ми пак намаля. Тъкмо и се  зарадвам и...

# 190
Оки4, самите спагети са оризови  Peace От тези дето ги правят в китайските ресторанти   chef Много ги обичам  Grinning

# 191
Здравейте сладурани !!!Аз да се включа за ортопеда и нашето педи ни препоръча Драганов и доколкото знаела,прегледа  му струвал 20 лв,кабинета му е във ВМА не работил от тази година със здр.каса та и ние другата седмица ще му звъннем да си запишем час.А за готвенето ми днес сме на пилешка супичка, май за утре ще има!!!!Оххх пожелавам ви лека вечер,аз отивам да хапвам че с тая тема за готвенето май и едно кило няма да сваля!!!

# 192
Ето ни и нас,да се отчетем за днешния ден.
Ходихме на ортопед,всичко му е наред на борката,доктора каза свиркайте си няма никакви признаци за претеснения.
Аз утре съм на мамолог,преди две седмици докато хранех боби си напипах някакви бучици на едната гърда,в началото си мислех ,че са запушени каналчета,но след като не се махнаха,започнах да се притесняам и реших да отида на лекар.Стискайте ми палци дано притесненията ми се окацат безпочвени.
Аиначе и боби днес цял ден спинка,почистих ,зготвих и даже ми остана време за разкрасяване
хубава вечер

# 193
poli+, дано всичко е наред и нямаш поводи за притеснения.  Praynig Hug

# 194
  • Варна
Момичета, благодаря за подкрепата.

Всичко е наред, бяхме при педиатърката днес, според нея очите просто се избистрят и това посивяване не е повод за притеснение. После Есме се шашкала за глупости  Laughing Laughing Ей на, гледай ме мене  Embarassed
Поли, дано и твоите притеснения са напразни.

И да попитам пак нещо - има ли други, които са с лохии и след 40 дни. Много ми писна от тия лохии!!!! Още се влачат. Тъкмо си кажа "ура" и те пак се появят  Sad
Ели, нашето легло се скъсахме да го затягаме - ами няма, трака много гадно. Ама го затискаме с едни табуретки, че малката пък много се унася от вибрацията.

Общи условия

Активация на акаунт