Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 340
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Любомира също е с хрема. Ама истинска хрема. Прихвана я от мен  Tired Доки каза да капваме Бивацин. Аз и на Маги съм й капвала от тяхи действат много добре. Като издърпах първия път сополите на Любомира бяха супер гъсти и жълти. Сле два пъти капване на Бивацин, вече не са жълти и понамаляха. Но всеоще си и ма хрема, а започнахме да капваме капки от петък вечер  Rolling Eyes

Зеленко, на снимките, на които Мира е по дънки, няма нищо отдолу. Слагам само чорапки и терлички. Но аз я извеждам така, когато е топло  Peace Макар, че аз попринцип не съм слагала ританки или нещо такова под гащеризоните. В началото, като беше студено, както е облечена в къщи отгоре слагах "космонавтчето" и се завивахме с одеалото в количката и покривалото. Сега, ако е хладно й слагам отгоре едно якенце с качулка и пак одеалото в количката  Peace
А за дрешките, и на нас вече ни омаляха почти всички. Аз и за това минах на дънките и т.н. "нормални" дрешки, защото гащеризоните с петички са ни къси вече  Peace
Но, често казано, вече ми е и по-удобно да й сложа панталонче с блузка, отколкото гащеризон  Peace

Любомира и тя си бута ръцете и яко ги смуче. Дано да не стане и тя, като кака си с този палец, че няма отърване  ooooh!

# 166
 poli+да са ни живи и здрави юнаците!!!
Пък мойто човече вече спи почти два часа сега  newsm09 направо се чудя какво му стана  - скоро не е спал толкова много през деня, явно сега ще си вземе всички дремвания от по 20 минути за целия ден накуп  Joy Свърших си доста работа, вече се чудя даже какво да правя. То било хубаво да ти спи детето.
И все пак мисля да се пробвам да излезнем за малко, из махалата, че ако тръгне някой дъжд, да се евакуираме бързо.

# 167
  • София
Привет!
Честит рожден ден на Боян на Шу!   bouquet Да ви е жив и здрав! И моята баба има рд днес  Simple Smile
Тони, чувала съм че са много неприятни жлъчните кризи, дано не се повтаря пак  Praynig Peace
Ивема,  Hug Grinning
И ние имаме омалели дрешки. Хъркането вече го приех за нещо нормално  Tired Биба не иска.
В "Дневникът на мама" има хубави неща наистина  Peace , масажите са показани с картинки и установих, че с баткото не съм правила и половината неща.
За това как се разбира дали им е студено - д-р ми е казвал, че е по-правилно да се следи дали ръчичките от китката до лакътя са студени, не само пръстчетата, защото те все още нямат хубава терморегулация или оросяване (не помня) и често са им студени пръстчетата, без на тях самите да им е студено. Ама как го обясних  ooooh! Embarassed

# 168
Добро утро от нас  Hug
Ние не спахме много снощи,пак са ни налегнали яки гърчове  ooooh!,нещо и през деня не може да спи,унася се в ръцете ми и ха да го сложа и скача като ужилен  Mr. Green,след баня става непоносим,уж се наяжда добре към 100мл и от 9 до 12 иска да цока през 10 мин  Rolling Eyes чак към 1 се унася  ooooh!
За ръчичките ние още се опитваме да си нацелим устата,май още не си ги е видял   Laughing
За дрешките аз май продължавам много да го обличам  newsm78-слагам му тънки панталонки и отгоре гащеризонче или ританки,на нас бодитата са ни омалели,а като че ли е хладно за къс ръкав и жилетка,вие как мислите  newsm78
И ние имаме сополки,вечер си и похърква,но за сега няма признаци за нещо сериозно,аз му пръскам разтвор само след баня
Честито на всички с повод за празнуване  Hug

# 169
  • София - Рим и обратно
Mънки подкрепям те за всяка дума относно кърмене, хранене и тем подобни, само 1 малка грешка имаш - юнака бозал 25, не 20 години Laughing Дано няма чак такива амбиции сред нас Mr. Green И нека не забравяме, че тук повечето от нас споделят начина си на отглеждане - кой с кисело мляко или друго дохранване, кой с ранно сокче; не разбирам раздаването на съвети и поучения, без да са поискани. Аз лично се въздържам, понеже знам че за мен би било ужасно дразнещо. Ако някой пита, тогава давам съвет ако мога.

Нашта баба италианка си замина след 2 седмичен престой и вследствие на усърдното й "помагане" и носене на ръце, сега полагам усилия за отучване ама е трудна работата Tired

И аз под дънките не слагам ританки вече, а само чорапки и пантофки. Но ако е хладно и метвам одеяло и покривало отгоре. Нагоре е с боди, пуловерче и суичер. Понякога й е топло май, ама пусти страх да не измръзне Crazy

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 12:16 от ЛЮБИМА

# 170
Здравейте, Ето малко снимки и от нас
До сега не бях качвала, всъщност ги сложих в албума "нашите бебета на 2 месеца", въпреки че малката още няма навършени 2. Confused

# 171
Шу, честито на баткото рожденник! Да ви е жив и здрав!

Зеленко, за залъгалката - педито ни каза да даваме, ама тя като не иска не знам как да я накарам - ще си караме с ръцете докато може, пък после... ще му мислим.

За обличането - аз от преди 2 седмици я обличам с панталонки и гащеризони само с чорапки, а нагоре е с боди с къс ръкав и блузка отгоре. Днес понеже е по-хладно е с ритарки и блузка над бодито, ама то защото ни бяха спряли тока за профилактика и 2 часа не съм отоплявала. А омалели дрешки имаме вече 3 плика от Кауфланд. След скоростното пазаруване на дрешки преди 3 седмици сега периодично пазаруваме каквото ни хареса по-големичко.

Абе и ние се заглеждаме по Калинчо, ама тати каза, че само ако е отличник по физика ще има предимство... Laughing Grinning Joy Имам един колега, има щерка на 18 г. преди като беше по-малка и имаше "гаджета" и той я плашеше, че ако не могат кандидат-гаджетата да шпакловат хич да не му ги води в къщи - влязоха в нов апартамент скоро. hahaha

veselina_s_p, супер е, че хремата на бебка минава - не си представям какво му е на детето.

Elwing, зверски са болките... Аз не смея да се оплаквам, ама като раждах ме болеше по-малко. Embarassed На никой не пожелавам да ги преживее.

# 172
Здравейте и от нас с Пепи  bouquet
Аз не пиша често, но ви чета всеки ден Simple Smile Ние днес ставаме на 2 месеца , да се почерпим :

Ние също имаме сополки, аз му пръскам физиологичен разтвор. Предполагам, че му се полочават от сухия въздух Rolling Eyes Ние сме изцяло на кърма и няма да бързаме със захранването. Мисля от 5-6 месец да започнем с оризова каша или с зеленчуково пюре, естетсвено първо с педиатъра ще се консултираме Simple Smile
Ние вечер се къпем към 9-9:30 , храним се и най-късно в 10 е заспал, ядем в 5 и след това в 8. Горе долу се ядва с този график, но ми се иска да отпадне скоро яденето в 5 Simple Smile
Лек ден на всички  bouquet

# 173
Хайде и аз днес да се разпиша в темата, че съм с двамата в къщи и нямам много време за седене пред компа. Нашия батко май се подобрява, но още е с Аб и утре ще го водя на лекар. Аз още съм с болки в гърлото и днес се предадох и взех 2 парацетамола. Много ме е страх да не заразя бебка, тя зя сега е добре, дано да и се размине  Praynig

Есме, за сополите минахме през всякакви цветове Rolling Eyes В началото бяха прозрачни и аз слагах физ. разтвор, но като станаха жълто-зелени я заведох да и вземат секрет за микробиология и се оказа, че има бактерия. Та се започна с АБ, после няколко контролни взимания на секрет докато се оказа, че е чиста. Ако имаш съмнения, поискай педката да направи микробиол. изсл.  Сега Лора продължава да е със сополки - не знам до кога, но вече слагам физ. разтвор и дърпам с помпа или обирам с клечка за уши. Слагах и  Коларгол, лекарство което се приготвя в атеката, 1% по една капка във всяка ноздра.

За захранването, аз с баткото започнах от 4-ти месец много бавно и постепенно, може би и сега така ще направя.

Отново да ви се похваля, че Лора продължава да ми спи до 9 сутринта пу-пу и това много ме радва  Laughing

Честито на празнуващите бебчета с месечинки и на Шу за РД на баткото   bigdance2

# 174
хайде и аз да се включа Mr. Green
Шу, честит празник, да ви е жив и здрав щнака и мнооого да ви радва bouquet

По случай вчерашния рожден ден на Борис изкарахме целия следобяд навън - ходихме да плащаме разни сметки, а мъничкият ми толкова сладко и послушно спеше в количката....За първи път го кърмих в кенгурото - получи се Peace/благодаря на Веселина -с-п за идеята/
оглеждах се по градинките за Любомира и Елия, но уви , не ги видяхме  Crossing Arms
следващият път ще звъня по телефоните Mr. Green

За обличането - само в топлите дни преди две седмици съм го извеждала Борис навън само по чорапки, откакто захладня слагам тънки ританки отдолу, че нали се гушкаме от време на време и на панталоните крачетат винаги се вдигат...а и съм забелязала,че детето обича да му е топличко и не мисля да го оставям да зъзне. То аз тези дни все мръзна и ме е страх да не настина и да не го простудя и него, та предпочитам да слагам повече дрешки, вместо после да вадя сополки Mr. Green

за леглото - сглобихме го, ама още не сме го слагали в него, от едната страна скърца, ама не чак "зверски", та може и да му хареса. Аз нашето го поръчах от Кикиморско царство за 50 лева, не изглежда много стабилно, но ще видим дали ще ни хареса, не можем да стигнем до него - той ми е толкова сладък как от няколко дни разглежда всичко в апартамента, че не ми се е налагало да слагам в това легло /пу пу/  Mr. Green

вчера му направих и отпечатъци на крачетата и ръчичките - имахме подарък за погачата - на бейби арт, много сладки станаха bowuu

за захранването - хич не знам какво ще правя, аз също мисля, ч е детето ще си покаже, но все ми се ще да е по раничко , в смисъл към 4-5 месец - тъкмо ще е насред лято и ще има хубави зеленчуци, а и ми се ще да има разнообразно меню и малко да имам и аз свободата да мога да оставя за повече от 4-5 часа/ сега го оставям по толкова в едно шишенце изцедена кърма/

Зеленко, ни се забавляваме всеки път по разичен анчин начин и за различно време, понякога е стоял и повече от половин час на една табуретка с едно пеещо зайче, но почти не го оставям сам когато се забавлява, защото тогава ми е най сладък. работата си я върша, когато спи Peace

Нагаина, за залъгалката нямам никакви скруполи. Когато бебето е гладно, залъгалката ще му свърши работа точно за 5 минути. Важното е че го успокоява тогава, когато има нужда просто да суче и то без да си натоварва стомахчето Peace наш Боби обича да суче/цица, залъгалка, ръце/, ако трябваше всеки път да му давам цица Shocked радвам се че детето харесва залъгалката, защото още на две седмици си уцелваше палеца ooooh!та все му я бутам тая биба и той с радост я взима, с изключение на случаите, когато е гладен, та затова мисля, че няма как да прескочи хране заради залъгалката.

е , това е от нас, аз сенадявам синоптиците пак да са се объркали с прогнозата, че в събота ще кръщаваме Борис, на именния му ден Mr. Green а утре сме на преглед, дано всичко е наред Praynig

п.с. ELQ, Veselina_s_p, aко излизаме тези дни, ще звъня Hug

# 175
  • София
Ужас- оказва се, че май само аз си държа детето "голо" -никога не съм й слагала по две неща на краката на Мария Shocked
А консултацията мина супер- качила е повече от достатъчното-1,150, но все оща няма да махаме вечерното АМ.
Бебетата, които ходиха на ортопед- с направление от педиатър ли ходихте? Защото нашата каза на 3 месеца, че ще ни праща и аз си мисля да не е късно  newsm78 Дали да не отида самосиндикално сега?
Пентаксима- също на три месеца ще го слагаме  Thinking
Шу да ти е жив и здрав юнака! Да е много умен, усмихнат и добър батко!

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 16:41 от oki4

# 176
  • Варна
Бебетата, които ходиха на ортопед- с направление от педиатър ли ходихте? Защото нашата каза на 3 месеца, че ще ни праща и аз си мисля да не е късно  newsm78 Дали да не отида самосиндикално сега?
Пентаксима- също на три месеца ще го слагаме  Thinking
Моя приятелка има бебе, което е 20тина дни по-голямо от моето. Та нейният педиатър й казал, че по ЗК направлението за ортопед се полагало, когато бебето стане на 4 месеца. Съмнявам се, че е така, особено като чета колко бебчета вече минаха такъв преглед, но може и затова вашият доктор да не ви дава още направление.

А за Пентаксима, изобщо не се притеснявай - на голямото ми момченце също така оставяха по-големи паузи между отделните ваксини. Е, не по-големи от два месеца между два приема Пентаксим, разбира се.

# 177
Като ви чета колко тънко си обличате бебоците, аз май съм тази която си облича бебето най-дебело. Няма да казвам с колко неща, че ме е срам  Embarassed ама като ми е студено на мен как да го разголя горкото.
За ходенето при ортопед знам, че трябва да стане до месец и половина -два. Защото, ако има проблем да се хване на време. И Драганов го потвърди, ние и двете деца ги водихме при него.

# 178
oki4 и аз го държа Борката "гол". Чорапки, гащеризонче без ръкави, отдолу боди и блузка, а и търлъчки или буйки. Ето така: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=351500&pid=11806186 А навън като излизаме, го повивам така, както си е в едно одеалце (правя го като вързопче) и ако е по-студено му мятам още едно тънко одеалце отгоре.
А за ортопеда ние като ходихме на първата консутация педиатъра ни даде направление  Peace ходихме на преглед на месец и половина

# 179
  • София
dani81, да е жив и здрав братовчед ти, аз забравих да ти пиша!

Абе и ние се заглеждаме по Калинчо, ама тати каза, че само ако е отличник по физика ще има предимство...

Таквоз... ще предам на тати му, да има предвид отсега Whistling

Понеже почнах темата, да кажа как обличам Калин у дома: боди + 1 кат дрешки (гащеризонче или (ританки + блузка със закопчаване)) + терлички. Когато ми се стори хладно, слагам елече или тънка жилетчица.
Навън почти винаги е пак така облечен - не говоря за началото като беше студено, тогава слагах отгоре на това плетен кат дрешки + шапка + ръкавички плетени. Напоследък обаче много духа навън, та го завивам с порт-бебето (дебело одеалце), като беше по-топло, карахме с тънко одеалце. Нося винаги в чантата плетена шапка (абе много е духовито в тоя Люлин, бе!!!) и тънка (платнена) - за слънце, но ги слагам само при нужда.

Я да зачекна една не-бебешка тема (може да си я направим постоянна): какво готвихте последно?

П.С. Абе мойто дете днес проспа целия ден - какво му стана....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт