Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 321
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
Halkidiki, vili_st, аз също съм за разходката в Южния парк след празниците, че по празниците ще пътуваме. Само да има хубава прогноза за времето Simple Smile

# 271
Нинка и аз го нося на ръце до колата. И наште стълби са едни стръмни ужас направо.Много трябва да внимавам. Като бях бременна падах по тях два пъти.

# 272
  • Ловеч
И Вигантол няма по аптеките - прерових Люлин, навсякъде ми казват след седмица да проверявам. Същата работа като хепатитната ваксина. Толкова много деца ли са се родили, че са им свършили количествата или пак се правят тънки сметки  #Cussing out  

# 273
Здравейте момичета.Ейй тези дни нещо все не ми остава време да чета и пиша.Гледам , че сте обсъждали за памперсите.И аз не съм доволна от тези на Памперс.Но в момента ползвам Канбебе и много ми харесват.След като привърши този пакет съм решила да взема Хъджис пробвах някорко и също много ми харесват и най-вече това че имат отзад на кръстчето ластиче.
БилиБили честит рожден ден!

Засега това от мен.Лека и спокойна нощ на всички. Hug Heart Eyes Hug

# 274
  • Варна
Копирам стар пост с малко допълнение:

Преди известно време търсих информация за добри детски ортопеди и прочетох много положителни отзиви за този лекар http://www.raikov.dir.bg/bg/main.html Лично нямам впечатления. Профилактичен преглед и на двете ми деца прави д-р Живков в МД (има го в абонамента, иначе струва 30лв). Мога да кажа, че е много внимателен и спокойно обяснява и по думите на педиатърката ни е не по-лош специалист от Райков.

# 275
  • София
The_light_2008, голяма е хамалогия при мен с количката...
Ние като я избирахме, мислехме, че вече ще сме в новия апартамент като се наложи да я ползвам и въобще не гледахме габарити, защото там има голям асансьор и няма стълби до него. Да, ама не - още сме си в квартирата. тук обаче асансьора е супер малък и съответно количката не влиза...
По този повод, шасито стои в колата ми, а аз излизам с кошчето - то може да се закрепя за шасито, а големия кош за сега сме го ползвали само 2 пъти , когато излизаме заедно с таткотоSad Много ме е яд, защото е хубав кош и така и ще му мине времето за ползване, а аз сама не мога да го изкарам в него.
Иначе сравнително лесно закрепвам кошницата в колата, точно както си трябва, с коланите и т.н. Но за това упражнение ми трябва повече място от страни на колата. Иначе го слагам на седалката до шофьора, с гръб към движението. Така ми е по-удобно, а и колата ми няма еърбег, така че не е проблем да е отпред.

За памперсите и аз да кажа. В началото почнахме с Памперс - поръчах на таткото, докато бях в родилния дом да купи "памперси" и той слуша - взел Памперс Simple Smile После като минахме на следващия размер пак такива взех - new baby, обаче хич не ми харесаха, хем големи, пък ми се струваше, че му стискат на крачетата. И тъкмо мислех да взема някакви други и моя приятелка, която живее в Англия ми прати пакет и половина, пак Памперс, но някакви, които аз не съм виждала тук - baby-dry се казват, с алое. На нея и останали от нейното бебче, минали на следващия размер. Та сега сме с тях - доволна съм, не се е изприщил, удобни ми изглеждат. Ако някой ги е виждал тук, да свирка, иначе като свършат ще трябва нещо друго да измисля.

Ето така изглеждат:

Още нещо да питам - днес ходихме на лекар, защото Тошко има сополи и разни храчки му засядат на гърлото и прихърква, та исках да му чуят гърдите дали има са добре. Оказа се, че са чисти, няма проблеми там, но ни изписаха някакъв калций, а аз забравих да питам за какво е - някой ако знае, моля да ме светне  Rolling Eyes

# 276
Здравейте мамита  Hug
Дано това нащо да е кърмаческа криза и скоро да отмине,че храненията са кошмар,преди го правеше по веднъж на ядене,сега го прави всеки път  ooooh! реве,дере се лошото е че и шише не иска,захапва осверепял и все едно отрова преглъща и плюе ужасен  Cry.Изяжда едвам , едвам по 30-40 мл и след 1 час ревва като заклано за храна и пак същото се повтаря  ooooh! нямам нерви вече,на моменти се усещам как му се карам и той ревва още повече,че жал ме хваща .
Иначе днес бяхме на преглед,д-ката много ни хареса,добре си расте,вече сме 4800 Whistling,а се родихме 2900  Crazy,на мама малкия мъж
За разходките вчера се престраших да излеза сама и повече няма да го направя,то не са фучащи коли,то не са бордюри то не еужас,а нямаме парк до нас,така че тати до като си е тука ще помага  Peace
Аз съм доволна от турския памперс и от хъджис също,ние сме на 2-ка
Билибили  newsm59  Gift

# 277
мале това с колите и придвижването е ужас,ние сме с 2-врато голфче и просто не знам как ще стане като тръгне на гости за празниците,иначе свеки ме пита дали ще взема коритото #Crazy аз и викам че за детето няма да има място-камо ли за коритото newsm78,ще има едно наместване,то стол за кола,то количка,то зимен кош,куфарче за бебчо,хайде един и за нас #Crazy и в багажника имаме газова бутилка,направо не знам как ще стане,май ще се возя на покрива Shocked

# 278
Привет и от нас!

Тия дни нещо хич не успявам да пиша - чета ви все по това време и докато изчета всичко и ми се доспива...

Да питам, че всеки път се чудя, какво му е на времето, че някои не излизате? Ние до сега не сме имали нито един ден без разходка.Дори в дъждовните, че то не се трае вкъщи, спи по съвсем малко, а навън откарва с часове.

За лохиите - май нямат връзка със секциото, на мен ми спряха сигурно 10-на дни след раждането.

Онзи ден сложихме Пентаксим-а, никакъв страничен ефект, само малко изпищя и след секунди се успокои и даже заспа.

Бухта, на мен този номер с дърпането от зърното и пищенето ми го направи снощи, никога не беше ми се случвало и си изкарах акъла, така и не разбрах защо беше това, днес вс. е ОК. А за странните режими.... - днес София цяла сутрин и до обяд яде на 1.5-2 часа, а следобяда откърти и изкара 5 часова пауза  Crazy  Всеки ден се виждаме с Росита-та, днес даже по 2 пъти ги кърмихме бебоците в парка  Grinning

Чудно ми е как бебета на по 2 месеца ви изяждат такива количества АМ? 140-150 мл. мляко не е ли прекалено за тази възраст, не им ли се претоварват стомахчетата? И на 8 месеца примерно, по колко трябва да ядат в такъв случай  newsm78

Да питам за сгъваемите кошарки - как мога да закача там въртележката за креватче? Май няма вариант? Всичко е измислено за решетки или има различни захващания?

Веселина, София на втората консултация беше качила само 500 гр. и док. каза, че е напълно нормално за бебе на кърма и аз не се притеснявам изобщо.

А, аз ходих на физиотерапия/ на нагревки/ след секциото, но само защото ми беше изпуснал единият вътрешен шеф, иначе нямаше да ходя?

Нани, вие хубаво сте се посмяли как бебето се е придвижило и смуче пелената, ама не те ли е страх да слагаш пелена близо до главата му?

Гери Мур, на мен пък ми е супер спокойно с двете деца/е, аз и няма къде да пратя каката/.Тя даже много ми помага, забавлява много успешно сестра си, дава и биберон, слага и лигавник и бърше, като е повърнала, даже онзи ден ми се наложи да се прибера да оставя ваксината в хладилника и я оставих пред входа за 2 минути да пази бебка в количката. Имам чувството, че сега с 2 деца ми е по-лесно и спокойно, от колкото като беше Никол бебе.

Еля, малко трудно да остане чисто вкъщи, след като правите ремонт  newsm78, няма как да не е вс. в гипс и мазилка, колкото и чисто да работят, то се разнася.

За детските клубуве - аз вече от 2 години не празнувам там/Никол, де  Mr. Green/Прекалено скъпо за това, което предлагат, а и вече и на детето му втръсна все едно и също.А може би и порасна, де. Правим го вкъщи и след това всички излизаме в парка да си доиграят.Взимаме и част от почерпката там  Laughing

Цветка-кокетка, Никол си беше с памперс до към 2 години някъде. Изобщо не съм бързала с гърнето, няма смисъл да се мъчите и ти и детето, ако то не е готово..Е, примерно след годинка сигурно съм я слагала да свиква, но не съм настоявала.

Поли
, ти ме разби  Crazy Sick Sick с вашия татко........ не е истина просто.Ако бях видяла нашия тати да прави такова нещо, просто не знам дали някога бих му оставила детето без мен.... Crazy Crazy Crazy

През нощта не сменям памперс вече, защото спи.И да се събуди, пак не сменям, само, ако я чуя, че се е наакала.Никога не ми е пропускал, на зеления Памперс сме.Иначи след този пакет и ние минаваме на 3-ка.

Малеее, май се улях с писането  Sick  Laughing Хайде лека нощ!

# 279
Добро утро мацки   bouquet
Нощес Борката отново си спинка (донякъде) в кошарката. Като го сложих към 9ч след банята откара до 2ч. После хапна, заспа в мене и аз лукаво се опитах да го оставя отново в кошарката...и така три пъти...и накрая някъде към 3 и нещо не мен вече много ми си спеше и си спахме отново заедно .
Да ви питам - вчера на два пъти акото беше едно таково зеленикаво. С жърта основа, ама с едни зелени парчета. А не е топъл, жизнен и енергичен си е. Притеснявам се да не съм го простудила тия дни, нали е по-хладно, пък ние все по разходки. Уж го увивам, ама знам ли. Досега не сме имали толкова зелено ако.
*Nikita* ние сме с преносима кошарка и имаме такава въртележка. Беше ни подарък, то и аз си я поисках де. Но наистина не е направена за преносими кошарки. Но, ние пробихме малка дупка в плата  и мъжът ми я закрепи, ето виж как сме я монтирали, там ни се видя най-удачно http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361593&pid=11447848

# 280
  • София
Цветке, откъде ги купуваш тез памперси на Канбебе? на мене много ми харесаха и като качество и като цена, но не мога да ги открия в София.

Мойта хубавица също вече е на тройка, защото ни подариха много такива памперси. И на мен ми се сториха отначало големшки, но като ги закопчея малко по-нагоре и са много добре даже.

Не съм пробвала още сама да излизам с бебето и колата, но имам лошото подозрение, че количката няма да се събере в багажника...Дори тормозя таткото (на шега, разбира се) да ми купи нова кола Joy

# 281
glafira аз съм от Перник, от тук си ги купувам Peace Но мисля, че някоя мама от София беше писала по-рано къде ги е намирала, ама не помня (май в Красна поляна или в Красно село някакъв магазин  newsm78 ) Дано въпросната мама пак се включи и да ти помогне  Peace

# 282

Чудно ми е как бебета на по 2 месеца ви изяждат такива количества АМ? 140-150 мл. мляко не е ли прекалено за тази възраст, не им ли се претоварват стомахчетата? И на 8 месеца примерно, по колко трябва да ядат в такъв случай  newsm78

Ами не е много, защото по гръцката схема го дават така(изрових го от библиотеката на форума):
Цитат
Средното количество мляко, което бебетата изяждат на едно хранене е в зависимост от възрастта им.

1-2 седмици 60-90 мл мляко
3 седмици – 2 месеца 120-150 мл
2 месеца- 3 месеца 150-180 мл
3 месеца- 4 месеца 180-210 МЛ
5 месеца- 12 месеца 210-240 мл

В общи линии обаче, майката трябва да познава, че бебето и се е заситило когато след всяко хранене остава малко мляко в биберона.
Колко често майката трябва да дава мляко на бебето си? Тоест, кога бебето е гладно?
Бебетата не плачат само когато са гладни. Плачат, когато са мокри, когато им е топло, когато ги боли. Много бебета плачат просто защото искат да бъдат прегърнати.
Когато майката се увери, че не съществува някоя от гореизброените причини и са минали поне два часа от последното хранене ( предполагайки, че бебето е изяло достатъчно количество), тогава може да му предложи мляко.
Повечето бебета в съответствие с възрастта си имат нужда от следния брой приема на мляко на ден:

Първа седмица 6-10
1 седмица- 1 месец 6-8
1 месец- 3 месеца 5-6
3 месеца- 7 месеца 4-5
7 месеца-9 месеца 3-4
9 месеца- 12 месецa 3

# 283
Поли24, шегуваш се за салама, нали?   Crazy ooooh! А първата част от поста ти ми звучи много познато  Tired
Де да беше шега......... но уви не е ...... Sad Close
По темата за памперсите - пробвах тези на Хъджис - 3-6 кг. , но въпреки, че Мони е  4.500 кг. са му големи. Взехме ги на промоция от Кауфланд и май нещо са дефектни, за да са големи. Трябва да внимавам вече с тези промоции. В момента съм с Еви бейби и съм страшно доволна. Бях взела и 10 бр. на Кан бебе и те също ми харесаха много.

И един въпрос имам за ваксините - всички ли сложихте Пентаксим? Има ли мама, която е слагала ваксината по ЗК?

# 284
хайде здравейте от нас. Ние вече сми будни и се  Shocked
Никита, то е ясно, че няма как да остане чисто, ама все пак бабетката да пази малко, имаме бебе. Ние в стаята ходим по чорапи и мия по 10 пъти на ден.
Цветке- и ние понякога сме с такова ако. Няма ни нищо, но ако ти е притеснено питай доки. И от сега си го взимам Борката за зет (много ми е сладичък)  bouquet

от нас лек и усихнат ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт