Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 306
  • 294
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте и от нас. Последно няма да пътуваме, ама прогнозата до 5-ти май (от НИМХ) е всеки ден да вали следобед  #Cussing out Казвайте ще рискуваме ли за среща - да си направим направо на заведение с открити масички (аз за вътре отказвам, винаги е задушно и се пуши)

Ако ми остане постът "гол" и недооправен, то е защото Калин се събуди и сега опитвам да видя колко ще се забавлява сам, преди да се усети, че е наакан (наака се докато ядеше и заспа и нямаше как да го преобуя)

понякога, когато е мърдогъзица

hahaha  Joy  hahaha

The_light_2008, ние сме на Памперс 3 (4-9 кг.) и вече изхабихме 1 Джъмбо пак  и почнахме втория. То се вижда, когато старият памперс е малък, едва се залепя и се е случвало да пропусне... Минали сме на този номер на 15.04.2009, т.е. три дни преди да стане на 2 месеца. Бил е някъде около 5 кг. и малко. На мен ми обясниха, че щом бебето е 1 кг. под крайното тегло, посочено на опаковката, минаваш на горния номер - точно така стана при нас.

Elg, с Калин почваме вечерните занимания към 20.15 ч.: гимнастика, масаж, баня, мазане, обличане, капки, сукане и до 21.30 - 22 ч. сме готови и той спи точно до 2 ч. през нощта  Mr. Green После се буди между 5 и 8 ч. Знам, че Росикв се къпят в 24 ч.  Whistling

Ползваме Памперс (обикновени, не опранжевите) от началото. Сменяхме преди хранене, в началото най-вече, за да се събуди Калин, че беше поспалив. От няколко седмици сменяме и след хранене често.... За протокола, не знам как изглежда подсечено и дано не разбера... Имали сме няколко пропуснати, но допускам, че може и да не сме ги залепили много добре, че Калин се бунтува понякога. Според докладите на агенттите в ХИТ са по 29 лв. Джъмбо пак, в Билла са по 31 лв. (понякога са с промоция 29 лв.), в Кауфланд бяха по 29 лв., но май сега не е така, в Метро са по 29 лв., ама трябва да вземеш 2 пакета. Имат и нова опаковка Джайънт пак с повече бройки, но досега не сме засичали от 3-ката....

# 286
Поли 24, ние слагахме ваксина по ЗК! На баткото така направих и нещата бяха ОК! Преди 10 дни сложихме на дребната първата ДТК и да чукна на дърво само изплака веднъж и това беше! На другия ден сякаш нищо не бяхме правили!
И ние ще купуваме вече памперс 3-ка! Взех от една приятелка памперс на Пуфис и ми хареса, дребната не се обрина та смятам на тях да минем!
За акото, на дребната с Фризолака акото беше зелено, почти тревист зелено! Сега с Хипа е тъмно жълто и вече съм малко по-спокойна въпреки че пак ака през ден!
Еля, тя и Петя ако е спала повечко през деня вечер след банята будува до 23-23,30!Случвало се е даже да загасим лампата та баткото да заспива , а бребната още да е будна!

Хайде лек ден, ние излизаме!

# 287
  • София
 Здравейте, мами!
 Да не се хваля много, ще ще се развали работата, ама от ден-два Илийката е едно по-добро бебе. Simple Smile Не че не реве, ама има моменти и да мълчи, при това без да е гушнат, което си е голям кеф. Е, сега от петнадесет минути нон-стоп му пускам пеещия ооктопод и едновременно го люлея в столчето за кола, белким заспи. Той затваря очи като прави една такава претенциозна физиономия тип "може и да заспя, ама ако много ме слушате", обаче а спрях октопода или люлеенето, веднага ги отваря и се разпъшква а-ха да зареве. Laughing Шоу.
 Нани1983, явно Илийчовците са така с храненето. И на нашия ще дам банкет, ако успеем да му спрем барем едното нощно хранене, щото яде и в 1, и в 4. Яде по малко и начесто, но и повече да му дам вечер с шишето, пак се буди по същото време. Иначе не знам колко изяжда, защото през повечето време го кърмя, но съдейки по това колко са ми меки гърдите, едва ли яде повече от 90 гр. на ядене.
Зелено човече, от всичко, което ползвам за бебока вкъщи, при по-кратки пътувания (2-3 дни), бих пропуснала да взема само коритото (може и на мивката да се изкъпе детето). За сметка това бих взела повече дрехи, защото като няма пералня наоколо, дрехите съхнат по-бавно.
Поли 24, нашият татко искаше да дава пържола на детето още като се върна от родилния дом Grinning, ама засега го удържам. Иска да го учи и да плува, но и това не му давам. В живота и бързото израстване на детето пречка съм аз (според таткото). Laughing Laughing
Белла, ама като гледам хубавите бузи и благата усмивка на Радослав, ми прилича точно на доволен мъж на две бири. Laughing Ти сигурна ли си, че таткото... таковата... не му дава биричка, де... Wink
Айрис, и на мен вече ми иде да набия майка ми с нейния въпрос "премери ли детето?". Все едно светът се свършва като не е качил 250 гр. на седмица. Аз вече си го меря на домашния кантар като първо се меря аз, а после качвам и детето. Ами точно тези дни, в които е по-спокоен и доволен от живота, не е качил грам. Предната седмица качи 300 гр., ама нон-стоп се свиваше от колики, пръцкаше и ревеше. Да им имам нормените мерки и теглилки!
Дъ Лайт, на мен напоследък Пуфис много ми харесват. Памперсът не е лош, но само когато е съвсем точен размер. В междинните периоди, когато по-малкият размер вече е малък, пък големият- още голям и в двата случая изпуска. Ластиците на Пуфис, дето ги рекламират, наистина вършат работа. Simple Smile

# 288
Цветке и нашето по едно време беше такова,от време на време странно ако имат newsm78 амаа случва се,само да не е черно,тогава вече е за притеснение.

аз да се похваля,снощи яде в 21:30,после в 03:30 и сега в 08:30 newsm44 майка му се наспа добре  newsm68

в цяло търново не мога да намеря лепенки за пъпче,но от тея обикновенните,а да стават за пъпна херния,преставете си само ако трябваше да търся за пъпна херния как щях да намеря-точно никак #Crazy,а някой знае ли как изглеждат лепенките които са за пъпната херния,да не са едни квадратни,нели и дебели като PVC фолио? newsm78 че тоя пъп ще ни побърка

# 289
  • Стара Загора
Добро утро и от мен. Едно заглавие давам - "Мартенкото бебе вече е голямо, и си гука мила мамо"

# 290
А упокойхте ме, значи не сме само ние дето седим до късно.
Ние сега уж се храним, ама уж. Елия се събуди в 8ч и в 9 вече искаше да папка, но сега заспа и ще е чакам да се разбуди за гимнастиката.

# 291
  • София
някой знае ли как изглеждат лепенките които са за пъпната херния,да не са едни квадратни,нели и дебели като PVC фолио? newsm78 че тоя пъп ще ни побърка

Става всякаква водонепромокаема лепенка 6 на 7 см., вкл. и тези с марличка в средата дето са за къпане. Най-добре да си е прозрачна все пак. Лепенките не са специално за пъп, на нашите пише "за фиксиране на интравенозни пътища". Залепването е по специален начин и се назначава от лекар, а не по самоинициатива!

Никита
, относно разходките по време на дъжд, аз не одобрявам разходка в парник (тези покривала дето са найлоновите) - по-добре хич и да не излизам да го мъча детето. Ако Калин стоеше навън без да се ядосва на недвижещата се количка, бих стояла с него под някакъв навес дори, само да е на въздух, ама не стои... ако е в количката, трябва да се движим и това си е. В този смисъл излизаме всеки ден вече по 2 до 3 часа, ако не вали и ако вятърът е поносим - тук, в Люлин, се оказа МНОГО духовито, понякога е почти ураганно  newsm78 

# 292
  • Стара Загора
в Люлин, се оказа МНОГО духовито, понякога е почти ураганно  newsm78 

А представи си в Сливен как е - там дето духа целогодишно. Пък по морето особенно зимно време да не говорим. Ние утре сутрин живот и здраве потегляме за Бургас. И понеже моя мъж няма книжка, аз ще карам та докато пристигнем ще ми е супер претиснено заради децата в колата. Ако бях сама хич не ми пукаше, но с тях се притеснявам. Хайде останете си със здраве ние излизаме след малко навън - че поне да спи и да мирува. Ще ида и до лекарката да я притеглим профилактично преди да съм тръгнала.

# 293
добро утро  Hug
я ме светнете за гимнасти9ката и масажа,кога ги правите и как ( моето лудо педи каза - фантазияяя-  ooooh!),ние след баня го масажираме с олиото и това е,вие кога правите масажа?Зеленко  видчх,че евия го правите преди баня  newsm78
За ваксината на нас освен пентаксим ни казаха,че е добре да му направим и rotarix - ротавирус,дава се през устата
Дайте ми съвет какво да го правя,не иска да яде  ooooh!,дава призначи че е много гладен,давам му гърда или шише,смуква осверепял и наддава един вой,и плюе  Cry,така сме по цял ден,хапва по 20-30 мл.Доки каза,че не е болен,тогава какво е?Някой има ли подобен проблем?
Еля не сте единствени,които не заспивате след баня  Mr. Green,ние от една седмица заспиваме след яденето в 12,а се къпем в 8.30  Mr. Green
За пъпчетата и хернийките и ние имаме малка херния и питах няколко д-ри,било нормално да имат и до годинка се махала,не било препоръчително да се лепи пъпчето,казват да се слага по често по корем,да им укрепват мускулчетата на корема,така по-бързо се прибирала хернията

# 294

Общи условия

Активация на акаунт