125 Ной!Швайн-ауф-щайн в Германия

• 13 035
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
  party023  Честит рожден ден на момчето на Дианджели! Много да ви слуша и много радост да ви носи!   bouquet

Сега да ви питам, понеже тук всички сте големи специалисти по абцокето във всичките му форми.  Wink

Изиграха ме много лошо.
Заради мъжа ми, който не се е напънал да научи някой и друг чужд език, а много исках да му пусна един репортаж от интернет, свалих от един немски сайт най-обикновен софтуер дивХ за да може да го гледа този проклет репортаж. Друг е въпросът, че и с него не стана, но няма да задълбочавам.
Още на другия ден изтрих каквото бях свалила, понеже не ми свърши работа.
И след един ден получавам мейл със сметка за 60?. Хм, изкарват ме, че съм подписала договор и съм купила този софтуер. Хм, това не е вярно.
Въпросът ми е - могат ли да ме хванат ( защото аз и за секунда не мисля да им платя  ), при условие, че нито мой адрес имат, нито име, нито телефон. Само мейл имат и вероятно ИП на компютъра ми. Какво могат да ми направят? То е ясно, че са измамници и може така да си изкарват някое и друго евро от балами.

Бибо, нали, хубава двойка можем да бъдем със симпатягата Хаус, а?  Mr. Green

# 31
Мисти, аz нямам представа от сваляне на каквото и да е от нета, но предполагам, че и там има момент, в който да се съгласи6 с АБГ условията. Има6е ли? Прочете ли всичко и най_вече това с малките букви? Само по ПЦ мисля, че им е най_малкият проблем да те открият. И ако пи6е в АБГ zа 60_те ? си склÜчила беz да иска6 и zнае6 наистина договор  Confused

# 32
Чика, то най-вероятно е било така. За абсолютно всичко се съгласяваш по принцип, но по принцип не се плаща. Платените софтуери първо ги плащаш и после можеш да теглиш, това тук си е баш абцоке. Идеята ми беше дали някой може да ме намери само по ИП. И като ме намери, ще дойде да ми звъни на вратата ли за 60??

# 33
Мисти, ако не е пишело никъде, че нещото струва толкова, не се притеснявай за "сметката", плашат гаргите и се надяват някой от притеснение да плати- чиста печалба. Гледала съм няколко репортажа по този въпрос и съветът на специалистите винаги е "пълно игнориране".
Кажи за всеки случай как се казва фирмата, да я прослушаме...

Да допълня, че ако е било нещо официално, първо щяха да ти вземат всевъзможни данни (име, адрес и т.н.) и щяха няколко пъти да ти обърнат внимание, че ще се плаща и как точно ще се плаща и кога и дъра бъра...

# 34
Мисти, гледах предавания zа такива абцокета и го правят, така си иzкарват парите. Че после и с лихвите си ги искат  Whistling Май и теб бих те посъветвала да търси6 адвокат, но нека и другите си кажат мнението.
Бибе, може обаче да е пи6ело. Мисти, отвори адреса и прочети всяка една дума в АБГ. Ако не пи6е естествено няма6 проблеми.

# 35
Не, не. Никъде не пишеше, че се плаща. Естествено процедурата беше класическа - както абсолютно всичко безплатно, пак си искаха адрес и име, но аз принципно давам винаги грешни данни.
Какъв ти адвокат, изобщо не мисля да се занимавам с тях, даже ще им блокирам адреса за мейла ми.
И аз съм гледала такива предвания по тв-то, ама че тъй лесно и на мен може да се случи, не съм мислила.

# 36
За да я подведат под отговорност ще им трябва минимум името на мадам Мистична, няма как да изпратят инкасо на едикое си АйПи, защото АйПито не е виновно Wink А от него може много хора да са сваляли нещо, най малкото мъжът й, à да докажат кой от двамата е бил. Абе такива истории изобщо не стигат до съд, защото са трудно доказуеми и няма шанс, тези просто се надяват на доброволно преведени парички Peace
Oбикновено обаче има тонове изписано в интернет за всяка една такава фирма и има съвети как да се справи човек в конкретния случай...

# 37
В последното предаване става6е въпрос zа една агенция zа работа, като се регистрира6 и те ти дават предложения, жената се регистрирала, беz да прочете, че на месец се плаЩа и се бяха посъбрали доста пари и с лихвите. Но това е пи6ело в АБГ, което тя не е прочела. Ако наистина не пи6е няма какво да се притеснява6.
Оф Бибе, има6е едни, които стигнаха до съд... Но в предаванията раzбира се, са давали истински адреси и имена.

# 38
Да, явно и аз като тази жена, ама си писах име Роланд Буркхард, роден на 18/01/1954 и живеещ на Линденщрасе 22 в Кулмбах. И телефон си измислих. Нека му пратят призовка на Роланд.

Чухте ли за свинския грип и колко е опасен?  Shocked

# 39
Е, да му мисли Роналд тогава Mr. Green
Те затова, сериозните фирми правят така, че първо си плащаш и чак тогава ти пращат кода за свалянето, а не да пуснат свободно сваляне, а после да ходят да гонят Михаля.... упс, Роналд Wink

Да бе много страшно звучи това със свинския грип. Досегашните животински епидемия не засягаха толкова бързо човеците, а този за нула бройка сумати народ уморил Shocked

# 40
  • Немция
Аман от животински грипове- току отмине един, друг се появява. Crazy

bigdance2 Дианджели, честит рожден ден на по-големия юнак ! Да расте здрав и безгрижен !

Сбъдваща, наистина при теб неприятностите край нямат. Една след друга се редят. Дано това да е последната серия. Ти сама ли си с децата, мъжът ти прибра ли се? Съчувствам ти, но съм много далеч, за да мога да ти помогна с нещо. Thinking

Мърморанке, личи ти , че си "падаш" по Доминик. Мен не може да ме грабне с изпълненията си. Mr. Green
Между другото, следиш ли Germany's Next Topmodel пo Pro7- предполагам, че може и да ти е интересно как избират чрез конкурс най-невероятния топмодел на Германията.

# 41
  • UK
Нямам Про7. Иначе да, кефи ме Доминик, жалко че го изгониха вчера. Дори Сара нямаше да ми липсва, ако беше пък Даниел, още по добре. Simple Smile

# 42
Ди Анджели, да ти е живо и здраво момчето!!! Hug
ДСДС и пари да ми дават, няма да го гледам....Недолюбвам подобни предавания  Sick
Сбъдваща, пожелавам ти бързо оздравяване! Жалко, че се е стигнало до там, аз съм също със спирала и за мен това е най-доброто решение.

# 43
Диaнджели, да ти е живо и здраво момчето! Весел празник на цялата компания.

# 44
Дианжели честито на порасналото ти голямо момче  bouquet
Тия адвокати за нищо ги няма Чиколина  Sunglasses Laughing

Общи условия

Активация на акаунт