Пак проблеми със съседи и кучетата им

• 10 603
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Ноември месец бях пуснала една тема относно лаенето на кучето отгоре. По същото време дъщеря ми беше болна и по цели нощи не спяхме, защото тя кашляше, а денем не можем отново да спим заради лаещото куче над нас. Съседите, чието е кучето са адски неразбрани, опитвала съм да говоря с тях, но абсолютно отказват да комуникират с мен.
Кучетата вече са две, и лаенето е двойно. Ето в момента не можем да легнем да починем, защото лаят адски.
Просто ми се реве вече, не мога да си почина в собствения си дом. Cry
Та питането ми е към кой трябва да се обърнем, за да ги санкционират по някакъв начин? Община, полиция или кой? И има ли гаранция, че този тормоз някога ще спре?
В старата тема ми се нахвърлиха мами с кучета, очаквам и тук това да се случи. Обичам кучета, но никога не бих причинила съзнателно това на съседите си.
Вие сте, вече съм тотално отчаяна. Confused

Напълно те разбирам и ти съчувствам!  Confused
Ние живеем в къща,и оградата на съседите ни е буквално на 2 крачки от прозорците ни.Имат 3 кучета.  #Cussing out Лаят денонощно...
За щастие на малката не и пречи и не се стряска,но ние с мъжа ми сме се побъркали.Не можем да си отворим прозореца лятно време,защото сякаш лаят в стаята  ooooh!
Говорили сме със собственика-нямало да ги мести защото това му бил задния двор?!  Shocked
Мъжа ми е на крачка от това да им хвърли отрова,но аз го спирам понеже това ще е началото на комшийска война,а аз не искам да живея като в "Сърдити старчета".
Не знам какво да правим,на съседа спалните са от другата страна,тихо му е и не му пука,че ние сякаш сме в кучкарник.
Другия проблем е убийствената смрад която се носи лятно време.Как да проветря аджеба,стаята на бебето си?!
На моменти ми идва да подкрепя съпруга си в идеята. Embarassed

# 31
Здравей , ние имаме същия проблем с една огромна каракачанка над нас. Нямаме деца но е отвратително в почивните дни да не можеш да си починеш заради кучето на съседите. Лае непрекъснато... а стопаните му... за тях нямам думи. Не са никак разбрани хора. Веднъж се обадих на полиция ... просто го прибраха от терасата ... то си продължи с лаенето в стаята над нас... Втори път се обаждам на полицията посред нощите направиха им глоба 50 лв.
И до днес.. нещата не са се променили изобщо! Нямам нищо против кучето .. напротив обичам животните! Ама такъв звяр ( 70-80 Кг. Каракачанка) за малък апартамент ли е?!? Ужас...  cry fight

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 08:53 от Анонимен

# 32
аааа и забравих да напиша че на въпроса ми : " Това куче според мен е за село. Защо не го изпратите там? " Отговора беше " Ти защо не отидеш на село?" Shocked "как ще се чувстваш вързана"  Rolling Eyes и т.н.т .. пълни идиоти  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 33
аааа и забравих да напиша че на въпроса ми : " Това куче според мен е за село. Защо не го изпратите там? " Отговора беше " Ти защо не отидеш на село?" Shocked "как ще се чувстваш вързана"  Rolling Eyes и т.н.т .. пълни идиоти  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Laughing   newsm78  Много ми е интересно как ли ще се чувствам вързана?  Joy  Joy
Разбирам те напълно.Съседите до нас има един отвратително злобен пинчер.Когато се нанесоха преди година тук го пускаха навън без надзор, а той се спукваше да лае всеки минувач и непрестанно опикаваше входа та не се търпеше миризмата му.Децата ми бяха стесирани,по-голямата ми дъщеря не можеше да се прибере от училище заради това псе.Една сутрин и се нахвърли да я хапе,а мъжът ми на тераса и вижда всичко- бесен излиза навън готов да го нарита.И крещи че този път вече ще го застреля(нищо че няма с какво).Излиза стопанката все още по нощница да го прибира и взела доста на сериозно думите на мъжа ми,обажда се на мъжа си и му се оплакала.Онзи след 10 мин пристига да ни заплашва.Та доста се разправяхме и с тях, но поне излязоха малко човечни ,взеха си поука и вече не го пускат сам навън.Но го оставят сам в къщи и той се къса от лай.Имало е случаи до 1-2 часа през ноща, и няма на кой да се оплачеш.
Това е положението.Така е в отвратителните панелни жилища.А колко незаконни кучета има - нито им плащат данъка,нито паспорт,нито васкини,нито им събират .... .

# 34
Ние на нашата немска овчарка се наложи да вземем електрическо колие против лаене,защото не се трае а и имахме големи проблеми със съседите заради това.Да допълня че живеем в къща.Обаче от друга страна ги разбирам и мен ме дразни. То породата му е такава(да пази),че не дава на нищо живо да мине покрай оградата без да го залае.Или пък при всеки шум който долови пак лае.И си е гадно.Особенно през ноща.Та с колието миряса малко. Laughing

# 35
Какво прави тоева колие? Ако му пуска ток, като лае, ми се струва малко садистично.

# 36
Ние на нашата немска овчарка се наложи да вземем електрическо колие против лаене,защото не се трае а и имахме големи проблеми със съседите заради това.

и на мен ми е любопитно що за чудо е това  Simple Smile

# 37
Какво прави тоева колие? Ако му пуска ток, като лае, ми се струва малко садистично.

Да.На този принцип е.Тока е слаб колкото да го стресне.Знам че е садистично,но пак казвам имахме големи проблеми със съседите.Ние сме на квартира.Плащаме наем за тази къща и те се възползват от това че не сме собственици.Писаха  на кмета на селцето (което е доста малко)обаждаха се непрестанно на хазяйката със заплахи за полиция и съд и тя почна да прави намеци да си ходим.Насъскаха и още съседи срещу нас.Сменихме къщата.Сега сме в друга на малко по-изолирано място.

# 38
Понеже сме имали почти същите проблеми, ще споделя опита си, дано спестя на авторката част от пътя. Peace
Докато живеехме в София над нас имаше куче (а по едно време две), което виеше непрекъснато докато я няма стопанката. От малко (около 3 месечно) в продължение на цяла година до преди половин година (от тогава не живеем там). Ние бяхме най-засегнати, защото децата (поне малкото) бяха в къщи, не можеше да се спи, а понякога и вечер до късно си виеше - оглушително, целия квартал беше луднал.  На едни съседи (два етажа под нас) детето по цял ден плачеше, защото се страхуваше.  Cry
Няколко човека само се опитвахме нещо да направим - говорихме с нея разбира се, многократно, някои и пишеха бележки, което много я ядосваше...
Накратко, от полицията казаха, че това не е престъпление и не е за тях - да се обърнем към районния. Той е по системното нарушаване на реда. Районния каза, че за съжаление това е разпространен проблем, но нищо не може да направи, освен да говори със стопаните и примерно, леко да ги сплаши Rolling Eyes Нямало закони, които да им дадат възможност да направят нещо - затова искали да се приеме новия закон за домашните любимци (този, който не го приеха). Препоръча да се обърнем към общината, те да й направят проверка и ако има нарушение - акт. А в общината се изсмяха, че всъщност този тормоз над децата ни нищо не е в сравнение с това какви други случаи има...и ако още не сме разбрали - нямало закони в тази държава #2gunfire....ако искаме да пише жалба до кмета, но да не очакваме резултат....така приключи нашата одисея - някои съседи май продължиха борбата.  Sad - без успех доколкото знам Sad
Наистина не искам да те отчайвам и съм убедена че много зависи на какви хора попаднеш за това да се реши проблема Peace
Успех!  bouquet

# 39
А кучето беше ли oживяло?

Да, все пак водата се стичаше по фасадата на блока. Малко им се беше понамокрил пода, нищо съществено, слава Богу.
Сега имаме проблем със съседа ни отсреща (в къща сме). Само да мръдна докато съм у нас на двора, и кучето му започва да лае. И НЕ СПИРА.

# 40
Привет,

явно, че не съм във форума просто защото нямам никаква работа ... вече от повече от година кучето на съседите ми докарва нервна криза... в последно време към 6 ч. сутринта започва да вие, понякога за малко, понякога за по-дълго... преди се е случвало и посред нощ ... естествено, стопаните отричат .... когато обаче ги няма няма как да знаят какво се случва... потърпевшите сме ние... няма почивка... поради естеството на работа лягам късно и ми се иска поне до към 8 ч. да мога да си почвам... това обаче няма как да стане.... след нееднократно оставяне на бележки .... резултат 0... след последния разговор със съседа стана ясно, че кучето му е "много чувствително и страда когато стопанина му го няма".... внимателно прочетох изказванията във форума... наистана съм съгласна или трябва да се гръмнем или да емигрираме... оправия няма!!!!!!!!!!! щото жилищата са за хора, не за животни... и който ми обяснява, че всеки може да си гледа каквото иска вкъщи, да отиде да живее в зоологическата градина! колкото до това кой с кого трябва да се съобразява... хм  newsm78 докато в България се съобразяваме със съседските кучета отношенията между хората ще куцат.. защото за някой по-важно и от децата са кучетата... просто недоумявам колко психични случая има само в блока, в който аз живея... но извинете не смятам, че трябва точно с тях да се съобразявам.....
искрено завидях на приятелката ми, която живее в САЩ и отглежда две кучета... скоро се преместиха в къща... но тя каза: тук трябва да се съобразяваш в кой квартал какви изисквания има за домашните любимци, не може да отглеждаме кучета над определано тегло в апартамент... кучетата й разбира се през деня не стоят сами и не вият като заяни, а ходят на куческо училище... отначало ми се стори смешно и тъпо... ама като се замислих, просто там хората не искат да си пречат един на друг....
докато и в България не се въведе някакъв ред и някой който да следи за него... ще има да пълним форум, след форум... лудница, след лудница....  Shocked
подготвям се утре отново за лай .... все пак кучето на съседа е "чувствително"....

Общи условия

Активация на акаунт