Какво готвите,вегетарианци?

• 67 992
  • 410
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, малко идейки от мен, ако мога да ви улесня менюто ще се радвам!  bouquet

# 61
Току-що спретнах страхотна доматена супичка с макарони,направих я с пресни настъргани домати,понеже консервираните не придават същия аромат.Много ми хареса  chef

# 62
  • Чехия
Днеска качамак..  Flutter 

esy страхотна с страничката ти..благодаря.

# 63
Ей
Ивалекс - честито  Hug Hug Hug Hug Hug

# 64
Аз пак на тема макарони,ама малкото много ги яде и затова гледам да ги разнообразявам.Та този път направих макаронена салатка с пресни домати,царевица консерва и настърган кашкавал.Преди обаче да омеша съставките изстудих макароните,така че си стана студена макаронена салатка.Простичко,но малкия се утрепа да яде Wink

# 65
A aз пробвах салатата със тиквички стана перфекта, не мислех че ще ми хареса толкова. Гадното е само че трябва да се изчака 2 часа, ама аз от лакомия един час изчаках и пак беше много хубава, саладката  Flutter

# 66
Няколко предложения за безмесни ястия newsm51
Аз рядко готвя месо,така че предложенията ще се увеличават надявам се

# 67
A aз пробвах салатата със тиквички стана перфекта, не мислех че ще ми хареса толкова. Гадното е само че трябва да се изчака 2 часа, ама аз от лакомия един час изчаках и пак беше много хубава, саладката  Flutter
  Аз не чакам изобщо! Embarassed Laughing Забърквам и хапвам.  devil
  Лабрекс! Hug

# 68
  Аз не чакам изобщо! Embarassed Laughing Забърквам и хапвам.  devil
  Лабрекс! Hug

И аз не чакам, чак толкова търпение нямам! Grinning Много се радвам, че не ви разочарова вкусната салатка!  bouquet

# 69
  • Linz
В момента хапвам нещо, което много обичам- овесени ядки, задушени с прясно мляко, мед, канела и ванилия.
Вчера готвих киселец с ориз- много любимо мое ядене.
Днес ще направя миш-маш, него пък моите хора много го обичат.
Всеки ден имаме или таратор, или салата от домати, или зелена салата.
... Та гладни не сме останали Simple Smile

# 70
Лятна мусака с патладжан

# 71
Да ви питам и аз какво правите за закуска? Защото на мен ми писнаха сандвичи, а пък сутрин нямам време кога да правя мекици, бухти, пък и те са доста мазнички.... Whistling
Овесени ядки като ям, някакси не ме засищат добре. Какво закусвате в общи линии?

Благодаря ви!  bouquet

# 72
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мюсли, ябълка или банан, хляб със сирене, кекс (ако има), печена филийка с мед и масло, кифлички (ако съм направила предния ден, същото важи и за тутманици и подобни неща...)...

аз малко ям за закуска, чак в 10 съм гладна Peace

# 73
Аз принципно не закусвам,но плод си е най-добрият вариянт.Може да си направиш овесени сладки от вечерта за закуска,кисело мляко с пшеничен зародиш и мед,сушени плодове.

# 74
За закуска най-добре плодове - особено сега като излязоха ягодите и черешките, чакам с нетърпение кайсиите  Hug Иначе целогодишно си забърквам мюсли - купувам си чисти овесени ядки и по мое желание домявам каквото ми харесва - орехи, бадеми, сурови семки, сусам, сушени кайсии, череши, ставиди и кой каквото си поиска - накисвам си ги само с вода и са ми много вкусни.
А за манджите - ето няколко лесни идеи:
Табули
200-250г булгур - накисва се с хладка вода за около 1/2 час
1 връзка магданоз
1 лимон
2-3 домата
1 глава лук
сол, зехтин, наколко стръка мента (или джоджен, ако няма)
Всичко се смесва и се оставя в хладилника да се охлади и овкуси.
Печени гъби
Гъби печурки - махат се пънчетата, слага се малко масло във всяка гъба, посоляват се и се слагат да се пекат. когато са почти готови се слага кашкавал и/или сирене, запича се отново, слага се и черен пипер по желание.
Другия по-лесен вариант е да се нарежат на едри филии гъбите, отново се слагат да се запекат, когато са почти готови се поръсва настърган кашкавал и сирене (ако има повече течност от гъбите понякога изливам малко)
Печени пресни картофи
Това ми е любимата напоследък "манджа", елементарна и мноого вкусна. Измиват се пресни картофи (ако са малки цели, ако не ги нарязвам на дебели кръгчета), слагат се в тавичка необелени, добавя се сол, масло и се пекат, докато стане коричка - облизвам си пръстите. Пържени стават също страхотни.
Манджа с тиквички
Бяха ми останали няколко малки тиквички и днес си спретнах следното - нарязват се тиквичките на кубчета, добавя се няколко стръка лук и чесън, 1 червена и 1 зелена чушка, сол, зехтин. Слагам да се пекат, по-късно добавям домат и когато изключа 1/2 връзка магданоз.
Нищо особено, каквото и да хване човек - все става  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт