Причини за закъснение на цикъла?

• 416 405
  • 801
  •   1
Отговори
# 735
Ами страх ме е да не ми кажат че съм болна! Cry

От страх няма да се оправят нещата.
Може да е нещо лесно поправимо и само се тормозиш.   Peace

# 736
Здравейте ,момичета!
Чета темите за закъснение на цикъла от 2 месеца и реших и аз да споделя с вас.
Цикъла ми е бил много точен винаги(с изключение на един кръвоизлив преди около 7 години ,на хормонална основа) ,но това лято ми направи впечатление ,че два пъти ми закъсня -един път с 4-5 дни и един път с 2 дни.Плюс това едната ми М. продължи 2 дни вместо обичайните 3-4.Посетих АГ специалист и той не откри накакви причини,прави ми и цитонамазка освен прегледа и каза ,че всичко е ок,а закъснение под 10 дни не е рядко срещано явление. За последно ми дойде на 13.9-нормално ,в очакваното време и продължи колкото си трябва.След приключване на М. забелязах някакво течение с неприятна миризма ,което изчезна след няколко дни.Дойде датата за новия МЦ ,но не ми дойде.Направих 2 домашни  теста и двата отриц.Закъснението стана 7 дни и записах час за АГ.Прегледа ме на УЗ и каза ,че би трябвало да ми дойде-лигавицата беше 17 мм.Ако не да си направя нов тест и да отида след 5 дни.Този път направих кръвен тест-отрицателен.Закъснението стана 2-3 седмици.Пак УЗ -видя фуликул и каза-всичко е ок,лигавица 11 мм.Около датата на следващата М имах леко зацапване2 дни ,но така или иначе цикъл не дойде.Доктора ми пусна хормони и каза ,че са в норма ,но съотношението не било както трябва и изписа противозачатъчни заради възможна поликистоза ,която не се вижда на УЗ(аз си пуснах микробиология на в.секрет заради течението ,което бях забелязала по-рано и урина-МБ-отрицателна за патогени ,урина -7-8 левкоцита.).Реших да взема направление за друг АГ и да чуя още едно мнение ,но докато си чакам часа прокървих-голяма радост.Но на 3 ден вместо да намалее кървенето ,се увеличи-ярка кръв и малки съсиреци.Отидох при новия лекар и обяснявам ситуацията,прегледа ме щателно и каза ,че не вижда причина за притеснение.Изписа ми Метергин и Калций Ц за кървенето-лигавица 11мм.А то продължи да се увеличава и се появиха съсиреци ,някой от които ,с големина на орех.Много се стреснах,никога не ми се беше случвало нещо подобно!Днес (7 ден от кървенето) не здържах и му се обадих -изписа ми Оргаметрил .На втория прием кървенето почти спря.Трябва да го пия  още 12 дни.Каво да правя от тука нататък?На какво може да се дължи това закъснение и кървене?
На 28 години съм ,имам две нормални бременности ,и деца на 10 и 3 годинки,намам аборти и  заболявания ,понякога след изтискване на зърната има малко секрет подобен на коластра.Пролактина ми беше малко над нормата.Много съм се шашнала и ще се радвам да обменим опит!
Пожелавам здраве и положителни емоции на всички!   bouquet
ПП-Извинявам се за дългия ферман! Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 12:40 от магесница

# 737
Не е нормално да имаш течение от гърдите.
Повишеният пролактин потиска овулацията, т.е. удължава цикъла.
Лекува се лесно медикаментозно, но се прави и контролен ядрено-магнитен резонанс, за да се види дали няма изменения на хипофизата.

Успех Simple Smile

# 738
  • София
Не е нормално да имаш течение от гърдите.
Повишеният пролактин потиска овулацията, т.е. удължава цикъла.
Лекува се лесно медикаментозно, но се прави и контролен ядрено-магнитен резонанс, за да се види дали няма изменения на хипофизата.

Успех Simple Smile

Задължително ще искат да минеш през еднокронолог и магнитен резонасн. Казвам го от опит!
Течение от гърдите ми казаха, че е възможно да е нещо от хипофизата, без снимка надали ще мине.

# 739
Iventse ,muhmututurka ,благодаря ви !   bouquet
Четох за това из темите и ще отида на ендокринолог ,а от так ,където ме изпратят.Снимката на рентген ли се прави ,или на ядрено магнитен резонанс те гледат?Пролактина ми беше 800 ,но не бях спазила условията при които ,се взима.Сега искам пак да си пусна.Има ли значение в кой ден на МЦ се прави?
ПП-Тези капки ги изтисквам още от раждането на първото ми дете т.е преди 10 години.Дори като количество беше повече.Ходила съм на лекар ,но никой не е споменавал нищо за това.Сега ,след второто ми раждане  е значително по-малко-не винаги излиза ,но понякога излиза. Майка ми има същия проблем.
Успех и на вас ,желая от сърце! Simple Smile

# 740
Няма значение за пролактина кой ден от цикъла е.
Този хормон е завишен в нормалния случай само при бременност и кърмене  Peace

ЯМР се прави, не рентген.
Хипофизата е в главата, зад носа.

# 741
  • София
Да единствено мисля, че изискваха да нямаш цикъл по време на магнитен резонанс, Гледат и на скенер, но той не може да се срвани с резонанса.

# 742
Благодаря ви ,момичета! Hug
Надявам се ,че всичко ще е ок,въпреки ,че съм доста притеснена!

# 743
  • София
Шокът е доста голям, знам.  Sad  Бях се побъркала...Съветвам те да се консултираш с няколко лекаря, защото аз така луднах от мнението на един.  Peace
Благодарна съм на Доктор Романски, че ми разчете правилно диагнозата!
Недей да се притесняваш преди да разбереш наистина дали има нещо  Peace

# 744
Да, наистина е шокиращо. Но всъщност ако е само това, е лесно лечението.

Ако искаш заповядай в темата:
Висок пролактин и аденом на хипофизата

# 745
Момичета , newsm51 !

# 746
Да, но е вреден при бременност. Peace

# 747
Да, но е вреден при бременност. Peace

Не разбирам точно горното.
Нали говорим за дамата с проблеми с цикъла  newsm78

# 748

Не разбирам точно горното.
Нали говорим за дамата с проблеми с цикъла  newsm78

Извинявай не беше лично към теб, а попринцип. Peace Тъй като беше писала, че не е ренген.

# 749
ОК Simple Smile

На мен при безпричинно закъснение и изследване на хормони винаги ми пускат и един чхг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт