защо не искам да осиновя цигане............

• 28 331
  • 244
  •   1
Отговори
# 180
За моите 40г не мога да кажа все още че съм зряла. Има още много неща с които да се сблъскам в живота за да узрея.

Вярното е че всички са деца и имат нужда от майка имат едни и същите потребности и всяка майка е горда със своето дете

Отговорите ни не на всички ще харесат. Различни хора сме в различни среди живеем и различно посрещаме света

Мисля че на разбираем език  съм написала какво мисля и чувствам.  не съдя не слагям етикети нито пък съм имала намерение да обидя децата ви.

# 181
Когато започна темата много се чудех защо всички така наскачаха и част от постовете започваха със "Зарекла съм се да не пиша в такива теми...". Сега ми стана ясно защо, направих сходен извод и за себе си!

# 182
Здравейте!Аз от доста време не съм се включвала във форума,но просто нямам време.сега обаче искам да кажа моето мнение по въпроса за осиновяването на ромчета или циганета.През юни ще стане една година откакто си осиновихме момиченце от ромски произход.Не се срамувам да кажа че е с такъв произход,защото за мен това няма никакво значение.Разбира се хората около мен в началото останаха като втрещени като разбраха че взимам такова дете,но сега всички са много щастливи от този избор,защото тя е толкова лъчезарна,спокойна и общителна,че този факт остава на заден план.Искам да кажа на всички,които са с предразсъдъци,че това е в техен минус,защото не е важно какво дете си взимаш,а как ще го възпиташ,какво ще му дадеш.За мен тя е най-прекрасното дете на света и знам че тя е била отредена за мен,тя ме е чакала,тя се е родила за мен,тя е нашето  малко цигане,както се шегуваме с баща й.Сега пускам отново документи за второ дете и бих осиновила отново ромче,защото любовта към едно дете не се съобразява с произхода му.Сигурно на много хора няма да харесат моите думи но това е.

# 183
А аз се чудя зашо никой досега не е проявявал интерес към  различието в другите предпочитания- пол, възраст, а все този произход се нищи.

И съответно, правят ли се и следват ли изводи за зрялост, делене, промяна в мисленето от това, че искаш/не искаш да осиновиш дете от определен пол, например.
На мен ми е много интересен следният феномен.Повечето бременни жени, особено за първи път бременните желаят да родят момче.Повечето осиновителки желаят да осиновят момиче.Защо?/Аз исках момче, но не съм заявявала категорично предпочитание./
Извинете ме, че не е точно по темата, но и не отварям нова, за да не излезе на свой ред, сексистка темата.Но наистина ми е интересно.

# 184
Искам, защо да не искам. Децата са такива, каквито сами ги направим, неуместно е да се правят обобщения за етноси, всяка личност е уникална и индивидуална. Би ме било страх единствено от олигофрените-расисти с бръснати глави, скинари-лай**ри и тем подобни, ще трябва вечно въоръжена да ходя, макар че напоследък по психиатриите ли ги прибраха, по затворите ли, но не сме свидетели често на мутиралите им изяви.

# 185
Ох, аз много искам, ама не дават Laughing

# 186
Знаеш ли защо ,защото обществото ни все още е много затворено , тесногръдо и тн. Но нормално след комунизма да е така, има време след 20 години евентуално това няма да е проблем ,като ни налязят индийците , африканците и нас ,като запада- тук българина не само не осиновява циганета, той и китайче няма да осинови или не дай Боже африканче ,жалка работа .В другите страни само тъмни деца осиновяват ,китайчета и тн. НЕ СИ И ПОМИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е ПРОБЛЕМ.

# 187
  • на път
Ходихме в Барселона миналата седмица с Марти и таткото. Много ни впечатли отношението към семейството в Испания ... даже попаднахме на "Ден на интернационалното семейство" в градския парк.
Организация и веселба перфектна и изцяло поета от общината. Раздаваха шапки, балони, пропуски за детски музеи и мероприятия, пълно с артисти, сцени и места за забавление, обучение /на малки и големи/, танци, спорт и какво ли още не. Не се наложи никъде да се плаща нещо. Нямаше сергии. Беше пълно с местни осиновители гордо водещи по едно, две безкрайно чаровни чернокожи дечица ... понякога и свои дечица в допълнение. Умилихме се от тази гледка.

Най-смешното беше, че тъмничкото ми дете, носещо нещичко в себе си от тяхната раса, гледаше на тях като на "различни" и питаше много пъти "защо ...?.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 00:17 от Д_Ива

# 188
Страхотни неща сте казали мами на тъмнокоси дечица!
И аз да се присъединя:
Не вярвам децата със светла кожа и сини очи да са по-добри от другите - няма причина!
И аз си имам у дома едно тъмно, едно русо и  едно още по-тъмно....
    И трите са еднакво лъчезарни, усмихнати и добри, и на трите очичките им светят еднакво..... сигурно защото са много обичани!
      А съседите и другите - го приемат така както ние го представяме - с достатъчно уважение и възхищение - даже понякога в повече!
     Така че това, как ще приемат детето ни - цигане или не -  зависи изцяло от нас! Стига ние да сме убедени.

# 189
Когато се омъжих и казах на мъжа си че искам да родя 2 деца и да си осиновя едно,незнам от къде я имам тая мечта но си я имам.Разбира се реакцията му беше"ти си луда,ти си дрън дрън дрън"

И съвсем по темата никога не бих разделила децата на бели-черни българчета-ромчета Naughty
Едно дете е такова каквото си го направиш и възпиташ(като изключим цвета му)!
В района в който живея сега имаме сем.с осиновено черничко момченце.По нищо не се различава от останалите и никой не го "третира"като различно.
Тук искам да кажа нещо друго,племенницата на мъжа ми е с много тъмна кожа(не е осиновена и не е от смесен брак),тя трябва ли да се чуства различна в тоя ред на мисли. Shocked
Ако се боря години наред да имам от своята кръв и плът и това не се случва,неразбирам какво би ме спряло то да е черно,кафяво или каранбозаво.

# 190
няма значение дали е българче или циганче, трябва да се знае, че продажбите на бебета е престъпление. не бива да се търгува с живота ....   Sick

http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=ar … %AF&Itemid=24

# 191
няма значение дали е българче или циганче, трябва да се знае, че продажбите на бебета е престъпление. не бива да се търгува с живота ....   Sick

http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=ar … %AF&Itemid=24

Кого видя да "говори" тук в темата за купуване на бебе?

# 192
  • София
Този адвокат, за който Johnatan пуска линк се оказа мой бивш колега
Току що го видях по новините и направо онемях, не  вярвах на очите си Никога не бих допуснала за Емо, че ще печели по този начин, но ето как се убедих, че всичко е възможно
Дори писах в хайд парка за това, колко много хора са участвували в тази схема
Ужасно страшно е Представяте ли си тези, които се сдобиват по този начин с дете, те как ли третират детето, дали не като изгодна сделка на богопомазани, успяли да се уредят с хем бяло, хем новородено, хем с ясен ген Не смятам, че стойностен човек би се съгласил да се сдобие с дете така, независимо колко е бленувал и ожидал за него

# 193
  • Вън от пространство и време
От изнесеното в медиите останах с впечатление, че гръцките осиновители не са имали никакви претенции за произхода на детето и сделките са били предимно с майки "циганки" (за 13 случая се говори в официалното съобщение на ДАНС). Само българските семейства (за 3 се съобщава) са държели на произход на детето - бяло, с "чисти гени" и т.н. Това по темата без коментар.

А покупко-продажбата на деца е нещо, което дълбоко ме възмущава по принцип. Но това е друга тема...

# 194
  • София
Gankata
не зная за гръцките семейства, снощи хванах коментара само за българските "купувачи", при които е имало изисквания и майките били уж от сой.Дори интервюираха жена със скрито лице, на която са предлагали бебе, като опциите били две-едното от ученици,  другото от студентка, забременяла от професора си.Жената се смееше на начина, по който я убеждавали за "чистите" гени на предлаганите деца.Тя отказала и е станала майка месеци по-късно по законен начин.
По принцип българите сме такива, че ако прибегне някой до този начин, то ще е най-вече защото има изисквания за бяло, новородено и .........

Общи условия

Активация на акаунт