И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 11 028
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Спинки, поне на мен прегледа с вагинален ехограф не ми е неприятен, не може да се сравни с гадното бъркане. Мен толкова пъти са ме гледали с вагинален ехо (преди да забременея), че вече не ми прави впечатление. Не се притеснявай, не е болезнено и страшно. Като гледам ти вече си напред със седмиците, така че може да те гледат направо с коремен. Поне мен и двамата ми лекари казаха, че бебетата са достатъчно големи и ме гледат с коремен.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 11:36 от yani4ka_83

# 211
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Честито на младоженците,много любов и разбирателство!  bouquet   bouquet   bouquet
Добре дошли на новите мами  Hug

Направо ме разбихте с тази лютеница и череши,на мен нищо не ми се яде днес и от 1 час се чудя какво да ям.Като си представя и колко работа имам и ми става лошо.Добре,че идват почивни дни.
За витамините,засега пия фолиева киселина,Геритабс(А+Е),бяха ми изписали и В комплекс,но не го пия редовно.Смятам като отида на ЖК да помоля за някакви комбинирани,че от толкова хапчета ми се повдига,изобщо не мога да ги пия.
Откакто съм забременяла не съм спала една нощ спокойно,събуждам се по няколко пъти,явно е на хормонална основа,сега ставам и да пишкам по 1 път. Sick

# 212
Ето на ,сега и аз до довечера ще си мисля за едро смляна лютеница,с парченца печена чушка с патладжан.....мммм...
Как ще издържа да се прибера и да си купя .
При мен ту има гадене ту не.Доста е неприятно това.Вчера сутринта докато хапнах вкъщи и веднага повърнах, та хайде на работа още един път закуска. И днес ми е едно сънливо, само като съм настроена за  почивка 6 дена, и нямам търпение вече.
Поне съня ми се нормализира и вече не се будя.Много ме е яд, че почивните дни го дават дъждовно.Така се бях настроила за дълги разходки из парковете и седене на някоя слънчева пейка на въздух.
Но здраве да е, все пак си е почивка.
Прегледа с вагинален ехограф не е нито болензен нито неприятен като бъркането , така че спокойно . За секунди ще забравиш, само като видиш човечето на екрана.

# 213
Спинки вагиналния няма нищо общо с това желязо което ти казваш - казва се спекула. Вагиналния е една дълга пластмасова като пръчка си го представи и се нахлузва презерватив и се маже с гел не е болезнено не се притеснявай.
Аз бях питала за БХС в МД и много благодаря е значи на мен ще ми вземат с 33лв отгоре но поне няма да вися там.
А относно кашите от години си купувам даже мин. седмица понеже нямаше слънчо с банан а другите не ми харесват и си купих на друга фирма ама я забравих как се казва и то пише че само с вода се прави но на мен лично с мляко по - ми харесва.
А сега с тая домашна лятеница незнам какво ще правим и аз са ще си мисля за нея и за селския хляб   chef

# 214
 Joy стига с тая домашна лютеница и тоя селски хляб,че ей сега ще хвана автобусчето и ще кацна в селото на мъжо да се наям  Laughing

# 215
Направо ме разбихте с тази лютеница и череши,на мен нищо не ми се яде днес и от 1 час се чудя какво да ям.

Купи си хлебче и лютеница и си намажи филийки. Обзалагам се, че половината майки от темата това са закусвали или ще обядват днес, включително и аз  Mr. Green
Който се тревожи от вагиналния ехограф, да престане - безобиден е и изобщо не може да се сравнява с гадния спекулум и мануалните прегледи.
Кашите Слънчо, моят 6-годишен лумпен ги яде още  ooooh! Ще се окажат прави противничките на АМ и готовите каши, че децата се пристрастяват  Mr. Green Мен винаги ме е било много гнус от всички бебешки храни и не съм опитвала нищо, което съм давала на детето ми, само помирисвам и ако мирише хубаво - давам.

# 216
Момичета я да ви попитам, вие сега четете ли някакви книги за бременни и за майки. аз съм се замислила да си взема някаква ,но не знам каква. И то по-скоро да е насочена вече за след раждането, че там има само неизвестни неща/поне за мамите дето им е за първи път/.

# 217
Здравейте да се запиша и аз в темата,ако може! newsm47 Моят термин е определен за 17.11 newsm44  Имам 2 спонтанни аборта преди това и сега се моля всичко да е наред с бебчо!

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 14:40 от svetla_nka8305

# 218
Аз такива книги не чета - много са ми досадни и в никоя не пише нещо, което да не съм се сетила интуитивно. Но препоръчват "Какво те чака през първата година на детето". Друга книга, която аз смятам за много глупава, но пък има много почитателки е "Близо до бебето" - тя е насочена към възможно най-естествения начин за отглеждане на бебетата.

# 219
svetla_nka8305  Hug добре дошла и не се бой всичко ще е наред  bouquet

# 220
svetla_nka8305  Добре дошла, пожелавам ти безпроблемна бременност и най-следкия резултат  Hug
valichkaaa взех си Д-р Спок много ми харесва начина по който е обяснено абсолютно всичко от раждането на бебо до училищна възраст. Доста познати ми я препоръчаха и за това се насочих иманно към нея препоръчвам ви я
Нямам търпение да свърши и този работен ден, утре ще си избираме халки с милото и после изчезваме за дълга почивка  newsm44 ако е хубаво времето смятам да идем до триградските пещери и въобщеее релакс и чист въздух пожелавамго на всички

# 221
  • В лудницата на 2-рия етаж.
svetla_nka8305  -добре дошла  Hug

както не ми се ядеше,обядвах 3 филийки с лютеница,ей срам нямате,добре че магазина ми е наблизо. Joy

Вчера за пръв път си купих списание Мама,но само бегло го разгледах,стори ми се интересно.Книги няма да купувам,в нета има доста инфо.

# 222
Добре дошла Светли! Безпроблемна бременност и от мен Hug
Аз имам една книга от първата бременност - "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае - Всичко за бъдещата майка. Искам да ви кажа, че предния път я бях изяла с кориците (както се казва) и не се сетих да прочета нещо за след раждането ooooh!. Така бях супер неподготвена и стресирана след това. Незнаех как да кърмя (в родилното нищо не обясниха) и изобщо какво да правя с бебео.

# 223
  • София, Борово
Аз такива книги не чета - много са ми досадни и в никоя не пише нещо, което да не съм се сетила интуитивно. Но препоръчват "Какво те чака през първата година на детето". Друга книга, която аз смятам за много глупава, но пък има много почитателки е "Близо до бебето" - тя е насочена към възможно най-естествения начин за отглеждане на бебетата.
Янечек, аз също намирам книгата "Близо до бебето" за глупава. Смятам, че това което пише там е твърде първообитно, а все пак живеем в съвременен свят  Peace
Svetla_nka8305 - добре дошла и лека и успешна до края!  bouquet
Joy стига с тая домашна лютеница и тоя селски хляб,че ей сега ще хвана автобусчето и ще кацна в селото на мъжо да се наям  Laughing
и аз, но сутринта хапнах лютеница от магазина Hug

# 224
Е то се е видяло,че и аз така ще направя,като ида да взема малката от градина ще минем да вземем и лютеничка.Ах вие  тогава като сте почнали измислете утре какво ще ядем  Joy

Общи условия

Активация на акаунт